Bu gece ‘Mavi Dolunay’ var
Bu gece ‘Mavi Dolunay’ var İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Esenoğlu, “Cumartesi gecesi (bu gece) görülecek Mavi Dolunay, 76 yıl sonra ilk defa dünyanın her yerinden görüntülenecek. Bu çok nadir görülen bir olay, bu bakımdan önemlidir” dedi.
31.10.2020 Dünya
Dünyaca ünlü fotoğrafçı Peters'ten tavsiyeler
Dünyaca ünlü fotoğrafçı Peters'ten tavsiyeler 31 Ekim Cumartesi gecesi gökyüzünde nadir görünen doğa olaylarından biri gerçekleşecek. Normalde her ay bir kez meydana gelen dolunay, 2020 yılında 13 kez gerçekleşerek Ekim ayında ikinci kez ortaya çıkacak ve herkes “Mavi Dolunay”a tanık olacak. Aynı ay içinde iki defa dolunay görülmesi anlamına gelen “Mavi Dolunay” amatör veya profesyonel fark etmeksizin tüm fotoğraf tutkunlarına görsel bir şölen yaşatacak. Bu dolunayın heyecan veren bir başka özelliği de 1944 yılından bu yana ilk defa dünyanın her yerinden gözlemlenebilmesi olacak. Canon marka elçisi ve dünyaca ünlü doğa fotoğrafçısı Andrew Fusek Peters, çok nadir gerçekleşen Mavi Dolunay gecesinde göz alıcı fotoğraflara imza atmak isteyen tüm fotoğraf tutkunlarına altın değerinde ipuçları sunuyor.
28.10.2020 Kültür Sanat
Mavi dolunay nedir? Mavi dolunay ne zaman olacak 2020?
Mavi dolunay nedir? Mavi dolunay ne zaman olacak 2020? Mavi dolunay ile ilgili detaylar araştırılan konular arasında yer alıyor. Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), ‘mavi dolunay’ gerçekleşeceğini açıkladı. NASA mavi dolunay için tarih verdi. Peki mavi dolunay nedir, ne zaman 2020?
21.09.2020 Gündem
NASA açıkladı: 31 Ekim’de gerçekleşecek!
NASA açıkladı: 31 Ekim’de gerçekleşecek! Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 31 Ekim’de nadir görülen ‘mavi dolunay’ gerçekleşeceğini açıkladı
20.09.2020 Dünya