Mavi Yengeç

Mavi Yengeç

Son dakika mavi yengeç haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan mavi yengeç gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan mavi yengeç haber sayfamızda...

Mavi Yengeç

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 161 mavi yengeç haberi bulunmuştur.
Balıkçıların korkulu rüyası! Karadeniz'de 'mavi yengeç' tehlikesi
Balıkçıların korkulu rüyası! Karadeniz'de 'mavi yengeç' tehlikesi Boyları 22 santime kadar büyüyen ve ağları yırtması ile balıkçıların korkulu rüyası olan ‘mavi yengeçler’ Karadeniz’de oldukça sık görülmeye başlandı. Balıkçıların ağına takılan mavi yengeçler, hem merak uyandırdı hem de endişelendirdi.
12.03.2024 Ekonomi
Samsun’da balıkçıların oltasına camgöz köpekbalığı takıldı
Samsun’da balıkçıların oltasına camgöz köpekbalığı takıldı Samsun’da balıkçılarının oltasına camgöz köpekbalığı takıldı. Balıkçılar, yaklaşık 50 cm uzunluğundaki yavru köpekbalığını tekrar Karadeniz’e bıraktı.
30.10.2023 Haberler
Balıkçıların korkulu rüyas! Devasa boyutta
Balıkçıların korkulu rüyas! Devasa boyutta Boyları 22 santime kadar büyüyen ve ağları yırtması ile balıkçıların korkulu rüyası olan ‘mavi yengeçler’ alışılanın aksine son 1 haftadır Karadeniz’de avlanan balıkçıların ağlarına takılmaya başladı.
24.10.2023 Haberler
Balıkçıların korkulu rüyas! Devasa boyutta
Balıkçıların korkulu rüyas! Devasa boyutta Boyları 22 santime kadar büyüyen ve ağları yırtması ile balıkçıların korkulu rüyası olan ‘mavi yengeçler’ alışılanın aksine son 1 haftadır Karadeniz’de avlanan balıkçıların ağlarına takılmaya başladı.
24.10.2023 Gündem
Şırnak'ta vatandaşları tedirgin eden istila: Evimize kadar giriyorlar
Şırnak'ta vatandaşları tedirgin eden istila: Evimize kadar giriyorlar Şırnak'ta, Cizre ve İdil ilçelerindeki yaşanan istila bölge halkını tedirgin etti.
1.03.2023 Gündem
Ana vatanı Atlantik Okyanusu olan mavi yengeç Karadeniz'de!
Ana vatanı Atlantik Okyanusu olan mavi yengeç Karadeniz'de! Doğu Karadeniz'de bilim insanlarının su altı araştırmalarında, ana vatanı Atlantik Okyanusu olup, ağları yırttıkları için balıkçıların 'korkulu rüyası' olarak değerlendirilen mavi yengeçte, üreme tespit edildi.
1.02.2023 Gündem
Pijamalı gargur barbunu bitiriyor! 50 yıl sonra...
Pijamalı gargur barbunu bitiriyor! 50 yıl sonra... Doğu Akdeniz balıklarını yakından takip eden Prof. Dr. Gücü "İstilacı pijamalı gargur artarken sardalya ve barbun azalıyor, 50 yıl sonra alışık olduğumuz türler olmayacak" dedi
6.02.2022 Gündem
Bunu yapan yandı! Cezası 5 bin lira...
Bunu yapan yandı! Cezası 5 bin lira... Antalya'da nesli tükenme tehlikesi altındaki mavi yengeçleri avlayanlara 900 ila 5000 lira arasında para cezası uygulanacak.
27.10.2020 Gündem
Mavi yengeci avlamanın cezası 5 bin TL
Mavi yengeci avlamanın cezası 5 bin TL Antalya'nın Demre ilçesi Beymelek Dalyanı'nda, soyu tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan mavi yengeçlerin avlanması yasaklandı. Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü, laboratuvar ortamında mavi yengeç üretimi için çalışmalara başlarken, kaçak avlananlara 900 ile 5 bin TL arasında para cezası kesilecek.
27.10.2020 Gündem
Balık için Karadeniz'e açıldılar ağa takılanı görünce şaşkına döndüler
Balık için Karadeniz'e açıldılar ağa takılanı görünce şaşkına döndüler Düzce'nin Akçakoca ilçesinden Karadeniz'e av için açılan balıkçıların ağına 15 cm uzunluğunda mavi yengeç takıldı. Balıkçı tezgahında sergilenen dev yengeç görenleri şaşırtıyor.
14.10.2020 Yaşam
Protein değeri yüksek olan mavi yengeç, rengiyle dikkat çekiyor!
Protein değeri yüksek olan mavi yengeç, rengiyle dikkat çekiyor! Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'nde bir dönem ağları yırttıkları için balıkçıların 'korkulu rüyası' olan mavi yengeçler, restoranların menülerini süslüyor. Bölgedeki balıkçılar tarafından tutulan, rengi ve irilikleriyle dikkat çeken protein değerinin yüksekliği nedeniyle doğal afrodizyak olarak nitelenen mavi yengece, özellikle yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor.
6.07.2021 Bilgi
Balıkçıların 'korkulu rüyası' mavi yengeç! Turistler büyük ilgi gösteriyor
Balıkçıların 'korkulu rüyası' mavi yengeç! Turistler büyük ilgi gösteriyor Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'nde bir dönem ağları yırttıkları için balıkçıların 'korkulu rüyası' olan mavi yengeçler, restoranların menülerini süslüyor. Bölgedeki balıkçılar tarafından tutulan, rengi ve irilikleriyle dikkat çeken protein değerinin yüksekliği nedeniyle doğal afrodizyak olarak nitelenen mavi yengece, özellikle yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor.
5.10.2020 Ekonomi
Balıkçıların korkulu rüyasıydı, ihracat ürünü oldu
Balıkçıların korkulu rüyasıydı, ihracat ürünü oldu Adana'nın Karataş ilçesindeki Akyatan Lagünü'nden çıkarılan ve bir dönem ağları yırttıkları için balıkçıların "korkulu rüyası" haline gelen mavi yengeçler, artık ihracat ürünü oldu.
26.06.2020 Ekonomi
Sinoplu balıkçıların ağına takıldı! Gören şaşkına döndü
Sinoplu balıkçıların ağına takıldı! Gören şaşkına döndü Karadeniz sularında nadir görülen ve Sinop açıklarında avlanan balıkçıların ağlarına takılan dev mavi yengeç görenleri şaşırttı.
14.06.2020 Gündem
Bu bayramda kabuğunuzu kırın
Bu bayramda kabuğunuzu kırın Farklı konseptiyle adından söz ettiren Sota Alaçatı, Ramazan Bayramı’nda konuklarını en iyiyi keşfetmeye davet ediyor...
25.05.2019 Cumartesi
İngiltere güzeli, Muğla'nın tanıtım yüzü oldu
İngiltere güzeli, Muğla'nın tanıtım yüzü oldu İngiltere güzeli Alisha Cowie, Muğla'da gerçekleştirilen Türkiye turizm tanıtım filmleri çekimine katıldı. İngilizlerin Türkiye'de en çok ziyaret ettiği yerlerin başında bulunan Muğla'ya gelen 2018 İngiltere güzeli Alisha Cowie, bölgenin güzelliklerinin tanıtımı için kamera önüne geçti. Alisha Cowie,Türkiye'deki ilk gününde Dalyan Kanalı, Kaya Mezarları ve Sultaniye Kaplıcalarını gezerek buraların tanıtımını yaptı. İngiliz güzel ayrıca Dalyan'da mavi yengeç yedi ve nar suyu içti. Alisha Cowie, gazetecilere yaptığı açıklamada, sosyal medyada özellikle gençlerle ilgili sosyal sorumluluk projelerinde yer aldığını, gençler arasındaki intihar olaylarının önlenmesi için birtakım projeler yürüttüğünü söyledi.
11.09.2019 Haberler
Mavi yengeç Karadeniz'de ağlara takıldı
Mavi yengeç Karadeniz'de ağlara takıldı Sinop'ta balıkçıların ağlarına, Karadeniz sularında nadir görülen mavi yengeç takıldı. Bir balıkçı tezgahına konulan yengeç, rengi ve görüntüsü nedeniyle vatandaşların ilgisini çekti.
3.10.2018 Gündem
Mavi yengeç Karadeniz'de ağlara takıldı
Mavi yengeç Karadeniz'de ağlara takıldı Sinop'ta balıkçıların ağlarına, Karadeniz sularında nadir görülen mavi yengeç takıldı. Bir balıkçı tezgahına konulan yengeç, rengi ve görüntüsü nedeniyle vatandaşların ilgisini çekti.
3.10.2018 Gündem
Yeşil yengeçler saldırgan tavırlarıyla Kanada kıyılarını tehdit ediyor
Yeşil yengeçler saldırgan tavırlarıyla Kanada kıyılarını tehdit ediyor Kanadalılar dost canlısı insanlar olarak bilinir. Ancak sularında yaşayan yeşil yengeçler, kıyıların huzurunu kaçırıyor.
19.09.2018 Doğa
Haftanın mekanları
Haftanın mekanları Lezzet ve keyif bir arada Titanic Deluxe Bodrum, misafirlerini eğlence dolu bir bayram tatiline davet ediyor...
8.06.2018 Cadde
ALSANCAK LİMAN MEYHANESİ: Lezzet, kalite, keyif
ALSANCAK LİMAN MEYHANESİ: Lezzet, kalite, keyif Bugün Lezzet Durağımız şehrin merkezinde... Alsancak’ta, Liman Meyhanesi’ndeyiz. Bu özel lezzetler için uzaklara gitmenize gerek yok. Huzurlu, sakin, keyifli bir mekân arıyorsanız, tam yerindesiniz...
24.12.2017 Ege
Ağlarını yırtan yengeçler ekmek kapıları oldu
Ağlarını yırtan yengeçler ekmek kapıları oldu Enezli balıkçılar, önceleri  ağlarını yırtan mavi gençleri avlayarak kendilerine yeni bir gelir kapısı  oluşturdu.
27.09.2017 Ekonomi
Ağlarını yırtan yengeçler ekmek kapıları oldu
Ağlarını yırtan yengeçler ekmek kapıları oldu Enezli balıkçılar, önceleri  ağlarını yırtan mavi gençleri avlayarak kendilerine yeni bir gelir kapısı  oluşturdu.
27.09.2017 Ekonomi
Az Üretiliyor Çok Kazandırıyor!
Az Üretiliyor Çok Kazandırıyor! Rengindeki farklılık, zengin protein içeriği, ilginç ve farklı lezzetiyle ilgi çeken bir üründen söz etmek istiyoruz.
17.08.2017 Kobi
Turistlerin yeni merakı 'mavi yengeç' yakalama turları
Turistlerin yeni merakı 'mavi yengeç' yakalama turları "The Times" gazetesi okurları tarafından 2008 yılında "Avrupa'nın en iyi açık alanı" seçilen İztuzu Plajı'nın bulunduğu gözde turizm merkezlerinden Ortaca'nın Dalyan Mahallesi'ne gelen turistler, mavi yengeç avlayabildikleri turlara rağbet gösteriyor. Turlara katılarak oltalarla Dalyan Kanalı'nda mavi yengeç tutan turistler, bölgeden ayrılmadan önce yakaladıkları mavi yengeçleri tekrar suya bırakıyor.
4.07.2017 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Mavi Yengeç ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.