Türkeli’nde maviyemiş
Türkeli’nde maviyemiş Sinop’un Türkeli ilçesinde özellikle yüksek bölgelerde doğal olarak yetişen maviyemişin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından proje kapsamına alınarak, geliştirilmesi için çiftçilere destekleme çalışmaları devam ediyor.
17.02.2024 Ekonomi
Kanserden diyabete pek çok şey için faydalı! 'İyi kazandırıyor' diyerek işin sırrını anlattı
Kanserden diyabete pek çok şey için faydalı! 'İyi kazandırıyor' diyerek işin sırrını anlattı Çiftçilikle uğraşan Eda Halıcı (25) üniversiteden mezun olduktan sonra kurumsal iş hayatına girmeyi istemedi. Şimdilerde ziraat mühendisi babasıyla beraber İznik’te, kanserden diyabete pek çok hastalık için faydalı maviyemiş yani yaban mersini üretiyor. Bu üretimin çok iyi bir kazanç sağladığını söyleyen genç girişimci, işin sırrını anlattı.
30.12.2022 Gündem
'Maviyemiş'ten 60 milyon lira gelir beklentisi
'Maviyemiş'ten 60 milyon lira gelir beklentisi Orman Genel Müdürlüğünün hazırladığı "Maviyemiş-Likapa Eylem Planı" kapsamında, 5 yılda yaklaşık 2 bin 680 dekar maviyemiş sahası rehabilite edilerek ekonomiye kazandırıldı.
25.09.2020 Ekonomi
'Kadınlar bu meyveye ilgi gösteriyor'
'Kadınlar bu meyveye ilgi gösteriyor' OMÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Çelik, "Maviyemiş tüketimini hayat tarzı haline getiren insanlarda dokular yenilendiği için taze ve güzel görünümlü bir cilde sahip olabiliyorlar. Kadınlar bu meyveye ilgi gösteriyor." dedi.
Mahabak her derde deva!
Mahabak her derde deva! Trabzon’da Ligarba, Rize’de Likapa, Artvin’de Morsivit veya Mahabak olarak isimlendirilen ‘Maviyemiş’in doğadan toplanan yabani meyveleri yöre halkı tarafından reçel, pekmez ve şurup yapılarak tüketilirken, birçok hastalığın tedavisinde de kullanılıyor.
21.07.2014 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri