Üreticinin umudu depoluk limonda
Üreticinin umudu depoluk limonda Türkiye'nin limon üretiminde ilk sırada yer alan Mersin Erdemli'de, bir yıla yakın saklanabilen depoluk olan 'Lamas' cinsinde hasat yaklaşırken, üretici fiyatının bahçede 10 TL olmasını umut ediyor.
21.10.2023 Ekonomi
Limonda fiyata ‘mayer’ etkisi
Limonda fiyata ‘mayer’ etkisi Limonda yüksek seyreden fiyatı, kesimi başlayan mayer limonun bir miktar düşürmesi bekleniyor. Mayerin Adana’dan çıkış maliyeti 12 liraya gelirken, şehirdeki maliyeti ise raf fiyatını belirleyecek.
10.09.2022 Ekonomi
Limon 15 Eylül’de ihracat yolcusu
Limon 15 Eylül’de ihracat yolcusu Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, narenciyenin en erken hasat edilen ürünü olan mayer limonu ile 100 milyon dolar hedeflediklerini açıkladı
7.09.2022 Ege
Limonda erken hasat uyarısı
Limonda erken hasat uyarısı Çukurova'da sezonun ilk hasat edilen narenciye ürünü mayer türü limonun tam sulanmadan erken hasat edilmesi üretici ve tüketiciyi olumsuz etkiliyor.
11.08.2019 Ekonomi
Lamas limonunda hasat başladı
Lamas limonunda hasat başladı Türkiye'de limonun başkenti olarak bilinen Mersin'in Erdemli ilçesinde, 60 ülkeye ihracatı yapılan tescilli 'Lamas' cinsinde hasat bahçede 5 TL'den alıcı bularak başladı.
21.12.2023 Ekonomi
Dalda kalan meyve tezgâhta el yakıyor
Dalda kalan meyve tezgâhta el yakıyor Üretici birliği temsilcileri, tarlada çiftçiden yok pahasına alınan mandalina ve limonun, işçilik ücreti, nakliye ve pazar payı nedeniyle İstanbul’daki tezgâha 20-30 TL’ye gelebildiğini söylüyor.
22.11.2023 Ekonomi
Piyasalardaki ham limonlara dikkat
Piyasalardaki ham limonlara dikkat Adana’da bazı narenciye alım satımı yapan ara tüccarlar, hasat olgunluğuna erişmeden ‘Mayer’ cinsi limonun hasadına ve Irak’a ihracatına başladı. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan, “Ham limonların piyasaya sürülmesi çok yanlış. Denetimlerin yapılması lazım” dedi.
4.08.2023 Ekonomi
TZOB Başkanı Bayraktar'dan 'destek' açıklaması
TZOB Başkanı Bayraktar'dan 'destek' açıklaması Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Tarımsal üretimin devamlılığı için, kuraklık başta olmak üzere, tarım desteklerinin vakit kaybedilmeden ödenmesi sağlanmalıdır. Bu desteğe, üreticilerimizin her zamankinden daha fazla ihtiyacı var." ifadesini kullandı.
12.11.2021 Ekonomi
Üreticiler Rusya ve İtalya pazarı için mesai yapıyor
Üreticiler Rusya ve İtalya pazarı için mesai yapıyor Muğla'da hasadına başlanan limon, iç piyasanın yanı sıra Rusya ve İtalya'ya da gönderiliyor.
5.12.2020 Ekonomi
Yeni sezon turunçgil ihracatını limon sırtlıyor
Yeni sezon turunçgil ihracatını limon sırtlıyor Turunçgil ihracat sezonunun ilk iki ayı eylül ve ekimde limon dış satımı, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 43,5 artışla 82 milyon 738 bin dolara yükseldi.
25.11.2020 Ekonomi
Çukurova'da limon verimi çiftçiyi mutlu etti
Çukurova'da limon verimi çiftçiyi mutlu etti Tarımsal üretimde en önemli kentler arasında yer alan Adana'da, bahçede kilogramı 1,5 liradan alıcı bulan limonda yüksek rekolte üreticileri memnun ediyor.
8.09.2018 Ekonomi
Fiyatı 2,5 TL'ye kadar düşecek
Fiyatı 2,5 TL'ye kadar düşecek Adana'da Seyhan Ziraat Odası Başkanı Cahit İncefikir, erkenci tür limonun kilosunun bazı kentlerde 10 TL gibi fahiş fiyatla satıldığını hatırlatarak, diğer türlerin önümüzdeki günlerde hasadına başlanmasıyla kilo fiyatlarının marketlerde 2,5-3,5 TL'ye kadar düşeceğini açıkladı.
4.09.2018 Ekonomi
Hasat başladı, ilk ürünler o ülkelere gidecek…
Hasat başladı, ilk ürünler o ülkelere gidecek… Türkiye'nin limon diyarı Mersin'in Erdemli ilçesinde sezonun ilk limon hasadı başladı. Taze ve yeşil tüketilen 'mayer' cinsi limon dalında 2 liradan alıcı buldu. Kesilen ilk limonların Rusya, Ukrayna ve Balkan ülkelerine ihraç edileceği bildirildi.
13.09.2017 Ekonomi
Hasat başladı, ilk ürünler o ülkelere gidecek…
Hasat başladı, ilk ürünler o ülkelere gidecek… Türkiye'nin limon diyarı Mersin'in Erdemli ilçesinde sezonun ilk limon hasadı başladı. Taze ve yeşil tüketilen 'mayer' cinsi limon dalında 2 liradan alıcı buldu. Kesilen ilk limonların Rusya, Ukrayna ve Balkan ülkelerine ihraç edileceği bildirildi.
13.09.2017 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri