Meksika Duvarı

Meksika Duvarı

Son dakika meksika duvarı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan meksika duvarı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan meksika duvarı haber sayfamızda...

Meksika Duvarı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 152 meksika duvarı haberi bulunmuştur.
ABD’de yeni dönem
ABD’de yeni dönem Donald Trump’ın 4 yıllık görev süresi dün resmen sona ererken, yeni Başkan Joe Biden yemin ederek görevi devraldı. Tören geniş güvenlik önlemleri altında düzenlenirken, Biden konuşmasında ‘birlik’ mesajı verdi
21.01.2021 Dünya
Trump iyice uçtu! Meksika duvarı koronavirüsü yavaşlattı...
Trump iyice uçtu! Meksika duvarı koronavirüsü yavaşlattı... Başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana sınırdaki duvarı dilinden düşürmeyen ABD liderinin sözleri, alay konusu oldu.
15.07.2020 Dünya
ABD Temyiz Mahkemesi'nden Trump'a 'duvar' engeli
ABD Temyiz Mahkemesi'nden Trump'a 'duvar' engeli ABD Temyiz Mahkemesi, Başkan Donald Trump'ın savunma için ayrılan bütçeyi Meksika sınırına örülecek duvar için kullanılması kararının yasal olmadığına hükmetti.
26.06.2020 Dünya
Pentagon'dan Meksika duvarı için 569 milyon dolarlık yeni sözleşme
Pentagon'dan Meksika duvarı için 569 milyon dolarlık yeni sözleşme ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ülkenin Meksika sınırına örülecek duvarın 17 millik (28 kilometre) kısmının inşası için Montana merkezli bir şirketle 569 milyon dolarlık sözleşme imzaladı.
13.04.2020 Ekonomi
Pentagon'dan Meksika sınırına duvara 3,8 milyar dolar
Pentagon'dan Meksika sınırına duvara 3,8 milyar dolar Başkan Trump'ın en büyük seçim vaatlerinden biri olan projeye Savunma Bakanlığı bütçesinden devasa bir kaynak aktarılacak.
14.02.2020 Dünya
Pentagon'dan Meksika duvarına dev bütçe desteği!
Pentagon'dan Meksika duvarına dev bütçe desteği! ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) bütçesinde 127 savunma projesi için ayrılan parayı, Başkan Donald Trump yönetiminin Meksika sınırına örmeye başladığı duvarın yapımına ayırdığı bildirildi.
4.09.2019 Dünya
Pentagon'dan Meksika duvarı için 3,6 milyar dolar fon
Pentagon'dan Meksika duvarı için 3,6 milyar dolar fon ABD'de Başkan Trump yönetimi, Meksika sınırında duvar inşasına, Savunma Bakanlığı bütçesinden 3,6 milyar dolar aktarıyor.
4.09.2019 Dünya
Pentagon Afganistan destek fonunu Meksika duvarı için kullanacak
Pentagon Afganistan destek fonunu Meksika duvarı için kullanacak ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon), Afganistan  ordusunu desteklemek amacıyla savunma bütçesinden ayrılan fonun bir kısmını,  Meksika sınırına örülmesi planlanan duvarın inşaatı için kullanacağı bildirildi.
11.05.2019 Dünya
ABD'de 35 günlük hükümet kapanmasının bedeli 6 milyar dolar
ABD'de 35 günlük hükümet kapanmasının bedeli 6 milyar dolar ABD Başkanı Trump ile Demokratlar arasındaki Meksika sınırına duvar tartışmasında uzlaşma sağlanamamasının ABD ekonomisine bedeli 6 milyar doları buldu.
27.01.2019 Dünya
Trump, ABD ekonomisini büyütürken, küresel ticareti tehlikeye attı
Trump, ABD ekonomisini büyütürken, küresel ticareti tehlikeye attı "Önce Amerika" dediği yönetim yaklaşımıyla ABD ekonomisini büyütme konusunda selefi Barack Obama'dan rakamsal olarak daha iyi bir performans ortaya koyan ABD Başkanı Donald Trump, tehdit ve tutarsızlıklar içeren mesajları ile küresel ekonomiyi sıkıntıya sokarak belirsizlikleri de artırıyor. Trump'ın, sürpriz seçim zaferinin ardından başkanlık yemini ederek görevi devralmasının ikinci yılı bugün dolacak.
20.01.2019 Ekonomi
ABD'deki hükümet kapanma krizi çözülemiyor
ABD'deki hükümet kapanma krizi çözülemiyor ABD Başkanı Trump ve Demokratlar arasında yaşanan ek bütçe tartışması sonrasında kapanan hükümet, ülke tarihinin "en uzun süreli hükümet kapanması" olarak tarihe geçerken, üzerinden 27 gün geçmesine rağmen taraflar henüz anlaşmaya varamadı.
17.01.2019 Dünya
ABD halkına göre hükümetin kapanmasından Trump sorumlu
ABD halkına göre hükümetin kapanmasından Trump sorumlu ABD Başkanı Trump'ın siyasi olarak Demokratlara karşı kullandığı hükümetin kapanma süreci ve Meksika duvarı ters tepti. Amerikan halkının çoğu hükümetin kapanmasından Trump'ı sorumlu tuttu.
15.01.2019 Dünya
Trump’tan Meksika duvarı için olağanüstü hal tehdidi
Trump’tan Meksika duvarı için olağanüstü hal tehdidi ABD Başkanı Donald Trump, ABD ile Meksika arasındaki duvarın ordu tarafından yapılması için ulusal olağanüstü durum ilanının hakkı olduğunu söylerken, uzmanlar ise bunun kongrenin gücünün baypas edilmesi olacağını ve Demokratlar’ın bu kararı mahkemeye taşıyabileceğini söyledi. 21 gündür kapalı olan ABD hükümetinin bu hafta sonu da kapalı kalması durumunda bunun Amerikan tarihinde en uzun süre kapalı kaldığı dönem olacağı belirtildi. Başkan Trump’ın Meksika sınırındaki duvarın Savunma Bakanlığı tarafından inşa edilmesi için olağanüstü durum ilan etmesinin Demokratlarla arasındaki gerginliği daha da artıracağı, kararın mahkemeye taşınacağı iddia edildi. Başkan Trump, 2016’daki başkanlık seçim kampanyasında verdiği Meksika sınırına duvar örme sözünü 5 milyar 700 milyon dolarlık tahsisatı kongrede çoğunluğu sağlayan Demokratlar’ın onaylamaması sebebiyle yerine getirememesi üzerine kongreyi baypas etmek için olağanüstü hal ilan edebileceğini tekrarladı. Başkan Trump hükümetin 4’te birini kapatmış, binlerce federal hükümet çalışanı ya ücretsiz izine gönderilmiş ya da ücret almadan çalışmaya devam etmişti. Trump’a yakınlığı ile bilinen Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham yaptığı açıklamada, “Başkan Trump’ın sınır duvarını inşası için acil durum gücünü kullanmasının tam zamanıdır. Umarım işe yarar” dedi. ABD’nin önde gelen gazete ve yayın kuruluşları ise, Beyaz Saray’ın ABD Ordusu Mühendisler Dairesine bütçesinden Meksika sınırına yapılacak duvar için ödenek ayrılması durumunu ve duvarın ne kadar süre içinde yapılabileceğini bildirmesini haber yaptı. Olağanüstü hale karşı olan eleştirmenler, bu stratejinin illegal olacağını ileri sürerek, Demokratlar’ın bu kararın Kongrenin gücünü baypas etme teşebbüsü olacağını ve bu karara karşı mahkeme kozunu kullanacağını iddia etti. Mahkemenin karara varması aylar süreceği için hükümetin açılmasının kaçınılmaz olacağı belirtildi.
11.09.2019 Haberler
Trump: Gerekirse Ulusal Acil Durum ilan edeceğim
Trump: Gerekirse Ulusal Acil Durum ilan edeceğim ABD Başkanı Donald Trump, zorunda kalması halinde Ulusal Acil Durum ilan ederek Meksika duvarı için gerekli olan bütçeyi elde edeceğini söyledi.
10.01.2019 Dünya
ABD'de federal hükümetin kapanması rekora gidiyor
ABD'de federal hükümetin kapanması rekora gidiyor ABD Başkanı Trump, Demokratlar ile Meksika sınırına örülmeye başlanan duvar için finansman içermeyen bütçe tartışmasının federal hükümetin yıllarca kapalı kalabileceğini savunuyor.
10.01.2019 Dünya
Donald Trump'ın oğlundan skandal 'duvar' paylaşımı
Donald Trump'ın oğlundan skandal 'duvar' paylaşımı ABD Başkanı Donald Trump'ın oğlu Donald Trump Jr, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda babasının Meksika sınırında yapılmasını  istediği duvara atıfta bulunarak, "Neden hayvanat bahçesinde keyifli bir gün geçirebildiğinizi biliyor musunuz? Çünkü duvarlar işe yarıyor." ifadesine yer verdi.
9.01.2019 Dünya
Trump hükümetin kapanmasından Demokratları sorumlu tuttu
Trump hükümetin kapanmasından Demokratları sorumlu tuttu ABD Başkanı Trump, "Hükümet tek ama tek bir sebepten dolayı kapalı: Demokratlar sınır güvenliği için fon ayırmıyor." dedi.
9.01.2019 Dünya
ABD heyetine iki ‘kırmızı’ dosya
ABD heyetine iki ‘kırmızı’ dosya Çekilme sürecini görüşmek üzere Ankara’ya gelen ABD’li heyet, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın başkanlığındaki heyetle bir araya geldi. Heyete Türkiye’nin Suriye’deki Kürtlere yönelik kucaklayıcı politikaları içeren ve terör örgütü YPG’nin vahşetini anlatan 2 dosya verildi
9.01.2019 Siyaset
ABD heyetine iki ‘kırmızı’ dosya
ABD heyetine iki ‘kırmızı’ dosya Çekilme sürecini görüşmek üzere Ankara’ya gelen ABD’li heyet, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın başkanlığındaki heyetle bir araya geldi. Heyete Türkiye’nin Suriye’deki Kürtlere yönelik kucaklayıcı politikaları içeren ve terör örgütü YPG’nin vahşetini anlatan 2 dosya verildi
9.01.2019 Siyaset
‘Duvardan duvara’ tartışma
‘Duvardan duvara’ tartışma Temsilciler Meclisi’nde üstünlüğü ele geçiren Demokratların ilk işi Trump’ın istediği duvar ödeneğini içermeyen bir tasarıyı kabul etmek oldu. Hükümetin açılması adına atılan adımın Trump’ın vetosuna takılması bekleniyor
5.01.2019 Dünya
ABD'de Demokratlar hükümetin açılması için iki tasarı kabul etti
ABD'de Demokratlar hükümetin açılması için iki tasarı kabul etti Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen federal hükümeti kısmen açık tutmaya yönelik tasarılar Trump'ın Meksika sınırına inşa edilmesinini istediği duvar için finansman içermiyor ve Trump'ın bu tasarıları veto etmesi bekleniyor.
4.01.2019 Dünya
Trump 5,6 milyar doları az buldu!
Trump 5,6 milyar doları az buldu! ABD Başkanı Donald Trump, Meksika'nın, ABD-Meksika  sınırına örülecek yeni duvarın bedelini, ABD, Kanada ve Meksika arasında imzalanan ticaret anlaşması üzerinden ödediğini iddia etti. ABD Başkanı Donald Trump, 'Meksika, duvarın bedelini ABD-Meksika-Kanada Ticaret Anlaşması üzerinden ödüyor. Duvarın büyük bir kısmı zaten tamamen yenilendi ve inşa edildi. Çok iş yaptık. Ulusal Güvenlik menfaatlerine nispeten Temsilciler Meclisi'nin onayladığı 5,6 milyar dolar çok az bir miktar' açıklamasında bulundu.
2.01.2019 Dünya
Borsa, haftaya yükselişle başladı
Borsa, haftaya yükselişle başladı Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,30 değer kazancıyla 92.138,85 puandan başladı.
24.12.2018 Ekonomi
ABD’de hükümet kapandı!
ABD’de hükümet kapandı! ABD’de, Meksika sınırına yapılması planlanan duvar için istenen ödenek kriz çıkardı. Başkan Trump’ın 5 milyon dolarlık ek ödenek talebine karşın Demokratların bu konuda geri adım atmaması sonrasında federal hükümet kısmen kapandı
23.12.2018 Dünya
Trump'tan Türkiye mesajı! 'Dönüyoruz' dedi ve ekledi: DEAŞ'ın çaresine bakmalılar
Trump'tan Türkiye mesajı! 'Dönüyoruz' dedi ve ekledi: DEAŞ'ın çaresine bakmalılar ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'den çekilme  kararına atıfta bulunarak, "Geri kalan (DEAŞ) kalıntılarını Türkiye'nin de dahil  olduğu bölgesel ülkeler kolaylıkla halledebilir. Eve dönüyoruz." ifadelerini  kullandı.
22.12.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Meksika Duvarı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.