Melatonin

Melatonin

Son dakika melatonin haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan melatonin gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan melatonin haber sayfamızda...

Melatonin

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 320 melatonin haberi bulunmuştur.
Yaşlanma önlenebilir mi, durdurulabilir mi?
Yaşlanma önlenebilir mi, durdurulabilir mi? Dünyanın her köşesinde bilim insanları yaşlanmaya çare arıyor. Bunun için çok çeşitli çözümler üzerinde duruluyor. Peki antiaging uygulamaları ile sağlıklı yaş almak ve yaşlanmayı yavaşlatmak nasıl mümkün?
30.03.2024 Pazar
Osman Müftüoğlu 'melatonin' gerçeğini açıkladı! 'Çoğu takviye aslında çöp'
Osman Müftüoğlu 'melatonin' gerçeğini açıkladı! 'Çoğu takviye aslında çöp' Vücudun doğal olarak ürettiği ve uyku düzeninin kontrol edilmesini sağlayan hormon melatonindir. Bu hormon özellikle karanlıkta salgılanır. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu melatonin takviyelerinin kullanımı hakkında önemli bilgiler verdi, gerçekleri açıkladı.
15.03.2024 Genel Sağlık
Hep yorgunsanız bu haberi dikkatli okuyun!
Hep yorgunsanız bu haberi dikkatli okuyun! Günde 7-8 saat uyumanıza rağmen yataktan yorgun kalkıyor, gün içinde kendinizi çok halsiz hissediyor, en basit fiziksel uğraşta takatsiz mi kalıyorsunuz? Eğer yanıtınız “Evet” ise “Kronik Yorgunluk Sendromu” sizin de kapınızı çalmış olabilir.
13.02.2024 Gündem
Günde bir kase tüketmek mışıl mışıl uyutuyor! Kalorisi düşük, kalp dostu mucize meyve
Günde bir kase tüketmek mışıl mışıl uyutuyor! Kalorisi düşük, kalp dostu mucize meyve Uyku problemleri birçok kişinin yaşam kalitesini düşürüyor. Melatonin ve uyku ilaçları dışında kiraz da kaliteli bir uyku için alternatif bir çözüm olabilir. Hem çok sağlıklı, hem de sağlığımızın korunmasında mucizeler yaratan kirazın faydaları saymakla bitmiyor.
19.01.2024 Genel Sağlık
Melatonin hapı uyutmaz uyanmada etkili olabilir
Melatonin hapı uyutmaz uyanmada etkili olabilir Son araştırmalara göre, melatonin kullanımı Amerikalı çocuklar arasında aşırı derecede yaygın hale geldi.
13.12.2023 Gündem
Yaşlanmayı önlüyor, metabolizmayı dengeliyor! Hormon dengesini korumanın 5 faydası
Yaşlanmayı önlüyor, metabolizmayı dengeliyor! Hormon dengesini korumanın 5 faydası Hormonal dengenin korunmasının vücudumuzun sağlıklı işleyişi için hayati bir öneme sahip olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ferit Sarı, “Hormonlar metabolizma, üreme, enerji düzenlemesi, ruh hali ve birçok diğer biyolojik sürecin kontrol edilmesine yardımcı olurlar” dedi.
18.10.2023 Genel Sağlık
Türkiye'de her 100 kişinin 5'i muzdarip! Depresyon en çok onlarda görülüyor
Türkiye'de her 100 kişinin 5'i muzdarip! Depresyon en çok onlarda görülüyor Türkiye’de her 100 kişiden 5-6’sında sonbahar depresyonunun görüldüğünü belirten Psikolog Ecem Özcan Tatlıdil, “Depresyon tanısıyla tedavi edilenlerin yüzde 65’ini sonbahar depresyonu yaşayanlar oluşturmaktadır. Bu bakımdan sonbahar depresyonu tüm depresyon vakaları içinde en sık görülen türdür. Sonbahar depresyonu en sık 17-25 yaş aralığında görülmektedir” dedi.
12.10.2023 Genel Sağlık
Her 3 bebekten 2’si uyku sorunu yaşıyor! Nedeni ‘anneler’ olabilir
Her 3 bebekten 2’si uyku sorunu yaşıyor! Nedeni ‘anneler’ olabilir Bebeklerin yeterli ve dengeli uyumalarında uyku eğitiminin son derece önemli olduğunu söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Neslihan Korkmaz, bebeklerin uykuya geçişini kolaylaştıracak 10 öneriyi açıkladı.
31.08.2023 Bebek
‘Piyano peynir yemiş hissi yaratıyor’
‘Piyano peynir yemiş hissi yaratıyor’ Araştırmalara göre, müziğin desibeli, türü yemek seçimlerimizi etkiliyor.
3.08.2023 Gündem
Yaz meyvelerinin faydaları! 2 dilimi bile mucize yaratıyor
Yaz meyvelerinin faydaları! 2 dilimi bile mucize yaratıyor Yaz mevsimiyle beraber bu mevsime özel meyveler beslenmede önemli bir yer tutuyor. Özellikle mevsiminde tüketilen meyvelerin vitamin, mineral ve lif içeriklerinin oldukça yüksek olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, yaz meyvelerinin sağlığa faydalarına değindi.
22.07.2023 Genel Sağlık
Yıldızlar karanlığa gömülüyor!
Yıldızlar karanlığa gömülüyor! Dünya’daki yapay ışık kirliliği nedeniyle yıldızların çoğunun 20 yıl içinde görülemeyeceği ortaya çıktı.
4.06.2023 Dünya
Müjde Uzman hastalığını duyurdu! Üç haftadır uyuyamıyor
Müjde Uzman hastalığını duyurdu! Üç haftadır uyuyamıyor Ünlü oyuncu Müjde Uzman uykusuzluk çektiğini belirterek üç hafta uyumadığını söyledi. Oyuncu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Meditasyon, nefes teknikleri, lavanta, papatya, pasiflora, erken kalkma, çalışma, yorulma..." yazarak hiçbir şeyin işe yaramadığını ifade etti.
20.03.2023 Cadde
Yatmadan önce peynir yiyene 18 bin lira! Dr. Ayça Kaya: '2222 tekniği' uykuyu değiştiriyor
Yatmadan önce peynir yiyene 18 bin lira! Dr. Ayça Kaya: '2222 tekniği' uykuyu değiştiriyor ABD'de uyku üzerine yapılan bilimsel bir çalışma için sadece yatmadan önce peynir yiyip rüyalarını kaydedecek kişiler aranıyor! Katılımcıların karşılığında 18 bin lira kazanacağı araştırma dünya genelinde ses getirirken, Dr. Ayça Kaya uyku ile beslenme arasındaki ilişkiye dikkat çekti. Uyumadan hemen önce süt içmenin faydadan çok zararı olduğunu söyleyen Kaya'nın önerisi ise 2222 tekniği.
2.02.2023 Gündem
Yaşlanmayı tersine çevirmek mümkün mü?
Yaşlanmayı tersine çevirmek mümkün mü? Geçtiğimiz hafta yayımlanan bir araştırma, yaşlanmaya dair şimdiye dek bilinenlere meydan okuyan bulgulara ulaştı. Araştırmanın detaylarını nöroloji uzmanı sevgili Prof. Dr. Derya Uludüz ve genetik uzmanı Prof. Dr. Nesrin Erçelen’le konuştum.
22.01.2023 Pazar
İçten dışa güzellik
İçten dışa güzellik Yeni yılda güzellik kavramını daha bütünsel bir şekilde ele almak isteyenler, ilk adım olarak beslenme rutinlerini düzenlemeli…
4.01.2023 Cadde
Helal olsun Yiğit!
Helal olsun Yiğit! İzmir Atatürk Lisesi öğrencisi Yiğit Kaan Kızlıer, kansere çare olacak ‘Melatonin Kanser Hücrelerini Öldürür mü’ adlı projesiyle BM konferansına davet edilen tek Türk oldu
25.11.2022 Ege
"Pandemide hijyen sayesinde görülmeyen grip salgını bu sene daha etkili olacak"
"Pandemide hijyen sayesinde görülmeyen grip salgını bu sene daha etkili olacak"  İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aytaç Karadağ grip salgınında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Karadağ "Geçen sene pandemiden dolayı kişisel hijyenimize dikkat ettiğimizden görülmeyen grip salgını bu sene daha çok bekleniyor. Sosyal mesafeye dikkat etmeliyiz. Aynı zamanda aşı yaptırmamışsak muhakkak grip aşısı yaptırmamız lazım. Devlet riskli olan hastalara bedava aşı hizmeti sağlıyor" dedi.
19.11.2022 Gündem
Diyet yapmadan kilo vermek hayal değilmiş! Uzman yorumuyla işte kanıtlanan 8 yöntem
Diyet yapmadan kilo vermek hayal değilmiş! Uzman yorumuyla işte kanıtlanan 8 yöntem Kilo verme söz konusu olduğunda devreye giren sıkı diyetler, kalori hesaplamaları birçoğumuzun adeta korkulu rüyası. Oysa yapılan bilimsel araştırmalar bütün bu katı kuralları uygulamadan, sadece kişinin hayatında yapacağı 8 değişiklikle kilo vermenin mümkün olduğunu söylüyor. Uzmanına sorduk.
1.10.2022 Gündem
Fibromiyaljiden kurtuluyoruz
Fibromiyaljiden kurtuluyoruz Bugün kadınların sıklıkla karşılaştığı kompleks bir sorundan bahsedeceğim: Fibromiyalji. Fibromiyalji, yaygın kas ağrısı, uyku bozukluğu, kronik yorgunluk, depresyon, vücutta ağrılı hassas noktalar, konsantrasyon zorluğu ile seyreden bir hastalıktır.
9.09.2022 Cadde
Uykuda gelen mucize: Melatoninin muhteşem faydaları
Uykuda gelen mucize: Melatoninin muhteşem faydaları Bugün birçok insan uyku problemleriyle boğuşuyor. Sanayileşme ve modern hayatın etkisiyle daha fazla uyarana maruz kalarak uyuyan ya da hiç uyumayan kişilerde melatonin salgılanması kısıtlı oluyor. Bu da uyku bozukluklarına yol açıyor. Peki melatonin neye iyi geliyor? Vücudumuzun biyoritmik önemine dikkat çeken Dr. Elif Pahsa, melatonin üretimi için gerekli olan etmenleri ve faydalarını anlattı.
21.08.2022 Genel Sağlık
Ruhsal, zihinsel ve fiziksel yenilenme!
Ruhsal, zihinsel ve fiziksel yenilenme! Uzmanlar, güneşin olumlu etkileriyle artan  serotonin hormonunun kendimizi yenilemek için fırsat sunduğunu belirtti.
3.08.2022 Cadde
Çocukların daha iyi uyumaları için nelere dikkat edilmelidir?
Çocukların daha iyi uyumaları için nelere dikkat edilmelidir? Uzman Pedagog ve Ebeveyn Danışmanı Zeynep Şimşek Karataş, çocukların daha iyi uyumaları için önerilerini tüm detaylarıyla sizler için anlattı. Çocukların dağınık bir odada olmaları dikkatlerini dağıtacağı gibi, akıllarına yapacak yeni şeyler getirir ve uyku havasına girmekte zorlanırlar. Bu nedenle çocuklara, oyun sonrasında sonra odalarını toplaması için yönerge verin, bu sorumluluk duygularına da katkı sağlar. Uyku kıyafeti, nevresim seçimleri pamuklu yapıda olmalıdır ve oda sıcaklığı 20 derece olarak ayarlanmalıdır. Çocuklar gece lambasını sevse de karanlıkta uyumaları melatonin salgısı ve uyku sağlığı için önemlidir. Elektronik cihazları yaydığı mavi ışık uyku dengesini bozmaktadır. Televizyon saatlerinizi çocukların uykuda olduğu saatlerde seçmelisiniz. Çocuğunuzu sakinleştirmeniz uykuya geçişte çok işe yarayacaktır. Hareketli bir günün ardından uyku saatine doğru evin hızını düşürün, ışıkları ve ses azaltın. Asla “sen çok yaramazlık yaptın doğru yatağa” diyerek uyku saatini ceza olarak kullanmayın. Hikaye okuyarak veya kısık bir klasik müzik dinleterek uykuya geçmesini sağlayabilirsiniz.
22.07.2022 Çocuk
Daha önce geçirenler ve kadınlar risk altında! Mevsimsel depresyon ve tedavisi
Daha önce geçirenler ve kadınlar risk altında! Mevsimsel depresyon ve tedavisi Etkilerin bazen normalin üzerinde yaşanarak tedavi gerektiren bir tabloya dönüştüğünü belirten Psikiyatri Uzmanı Dr. Erman Şentürk'e göre mevsimsel depresyon genellikle sonbahar ve kış aylarında başlıyor, ilkbahar ve yaz aylarında geriliyor. Tedavide antidepresanlar, D vitamini, ışık tedavisi ve bilişsel davranışçı terapilerinin uygunlandığını söyleyen Şentürk, daha önce depresyon geçirenlerde ve kadınlarda mevsimsel depresyon riskinin daha fazla olduğuna dikkat çekti.
15.07.2022 Ruh Sağlığı
Vişne neye iyi gelir, ne zaman tüketilmeli?
Vişne neye iyi gelir, ne zaman tüketilmeli? Ekşi tadıyla binbir deva vişnenin tam zamanı! Peki vişnenin faydaları nelerdir? Vişne hangi hastalıklara iyi gelir, ne zaman tüketilmeli? Diyetisyen Aysima Duygu Aksoy vişnenin saymakla bitmeyen faydalarını anlattı.
Bu alışkanlıklara dikkat! Kilo vermeyi yavaşlatan 10 önemli neden
Bu alışkanlıklara dikkat! Kilo vermeyi yavaşlatan 10 önemli neden Yediğiniz her şeye dikkat etmenize rağmen kilo vermekte güçlük mü çekiyorsunuz? Sürekli yaptığınız diyetler artık bir işe yaramıyor mu? Hızla kilo vermek için aşırı egzersiz yapıyor, ancak bir türlü istediğiniz kiloya ulaşamıyor musunuz? Yanıtınız 'evet' ise tartı ibresinin bir türlü düşmemesinin nedeni, hatalı bazı alışkanlıklarınızdan ve beslenme tarzınızdan kaynaklanıyor olabilir!
1.06.2022 Diyet

Benzer Haber Etiketleri

Melatonin ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.