Asırlık ağaçların verdiği ürün altınla yarışıyor
Asırlık ağaçların verdiği ürün altınla yarışıyor Siirt'e geçen yıl iç piyasada 350 liraya satılan bıttımın (menengiç) kilogram fiyatının bu yıl ürünün az olması nedeniyle 500 liraya kadar çıkması bekleniyor.
14.09.2022 Ekonomi
Menengiç Nedir, Ne İşe Yarar? Menengiç Nerede Yetişir Ve Ne Zaman Toplanır?
Menengiç Nedir, Ne İşe Yarar? Menengiç Nerede Yetişir Ve Ne Zaman Toplanır? Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgelerde yetiştirilen menengiç, dibek kahvelerin içerisinde yer alıyor. 7 karışımdan biri olan menengiç bitkisinin yağı cilt bakımında da sıklıkla kullanılmaktadır. Ülkemizde, Ege ve Akdeniz bölgesinde yetiştirilen bitki, aromatik bir kokuya sahiptir. Menengiç nedir, ne işe yarar? En çok yetiştirilen şehirler ve ülkeler hangileri? Sizin için detaylı bir şekilde derledik.
6.07.2021 Bilgi
Tane tane toplanıp sütle hazırlanıyor! Sağlık için birebir...
Tane tane toplanıp sütle hazırlanıyor! Sağlık için birebir... Gastronomi alanında UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağı'nda yer alan Gaziantep'te, yemekleri kadar ünlü menengiç kahvesi tescillendi. Lezzetinin yanı sıra öksürük, kalp damar hastalıkları, böbrek rahatsızlıkları gibi sağlık sorunlarını iyi gelen tescilli lezzet, ayrıca bağışlılık sistemini de güçlendiriyor. Peki, menengiç kahvesi nasıl yapılıyor? İşte menengiç kahvesi ile ilgili tüm detaylar...
6.07.2021 Yöresel Tarifler
Menengiç Faydaları Nelerdir? Menengiç Yağı Ve Tohumu Neye İyi Gelir?
Menengiç Faydaları Nelerdir? Menengiç Yağı Ve Tohumu Neye İyi Gelir? Menengiç birçok besin kaynağının üretiminde kullanılırken, aynı zamanda tek başına çok önemli faydalar sağlayan bir bitki kaynağıdır. Akdeniz Bölgesi'nde yetişen yabani bir bitki olmasının yanı sıra, şifa konusunda yüzyıllardır alternatif tıbba destek oluyor. Peki, menengiç faydaları nelerdir? Menengiç yağı ve tohumu neye iyi gelir? İşte öğrenmek istediğiniz farklı bilgiler.
13.11.2020 Sağlık
Aşılanan menengiçlerden 10 milyon liralık fıstık rekoltesi bekleniyor
Aşılanan menengiçlerden 10 milyon liralık fıstık rekoltesi bekleniyor Manisa'nın Demirci ilçesinde doğada kendiliğinden yetişen menengiç ağaçlarına yapılan aşıyla üretilen 200 ton Antep fıstığının ilçe üreticisine 10 milyon lira katkı sağlaması bekleniyor.
5.09.2020 Ekonomi
Menengiç kahvesinin binbir faydası!
Menengiç kahvesinin binbir faydası! Menengiç kahvesinin lezzetli olduğu kadar faydalı olduğunu biliyor musunuz? Kahve tutkunları Türk kahvesinin yerini Menengiç kahvesine bırakabilir...
6.07.2021 Bilgi