Çocukların güvenli bir şekilde teknoloji kullanımı
Çocukların güvenli bir şekilde teknoloji kullanımı Evde geçirdiğimiz günlerde gördük ki teknoloji, bizim olduğu kadar çocuğumuzun da hayatının başköşesine çoktan taht kurmuş. Daha yürümeyi öğrenmeden tablet ya da telefon kullanan çocukların varlığı sizi de şaşırtmadı mı? Ee haliyle biraz endişelendik. Dijital ortamlarda ve teknolojide çocukları bekleyen tehlikelerden haberdar mıydık? Bu konuda yaptığımız araştırmalar ve çevremizden edindiğimiz bilgilerle birtakım önlemler aldık elbette ama daha fazlası da gerekmez mi? İşte çocukların, teknolojiyi güvenli kullanmaları için bazı öneriler!
9.11.2020 Ebeveyn
Evden eğitim sürecinde 5 yaş için destekleyici oyunlar
Evden eğitim sürecinde 5 yaş için destekleyici oyunlar Birinci sınıflar kademeli olarak okula gitmeye başladı ancak daha küçük yaş gruplarındaki çocuklar için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Anne-babasının dizinin dibinde oturan ve eğitimini de ana sınıfı yerine deyim yerindeyse ana kucağında alan minikler, dışarı da çıkmadıkları için epey sıkılıyor olabilirler. Kendilerinden büyük kardeşlerinin okul dönüşünde kıskançlık sergiliyor olmaları da pek muhtemel. Peki, veliler bu sorunu nasıl aşacak?
9.11.2020 Ebeveyn
Dijital oyunlar çocuklar için yararlı mı, zararlı mı?
Dijital oyunlar çocuklar için yararlı mı, zararlı mı? Çok değil, birkaç yıl öncesine kadar ebeveynlerle teknolojik cihazlar arasında adeta soğuk savaş vardı. Oyun ve teknoloji bağımlılığı risklerine karşı haklı endişeleri olan ebeveynler, çocuklarını teknolojiden uzak tutmak istiyordu. Şimdilerde ise tüm anne-babalar, çocukları öğrenme becerilerini geliştirsin ve eğitimden geri kalmasın diye teknolojiden yardım alıyor. Bu durumda çocuklarımız risk altında mı?
25.03.2021 Ebeveyn