Merkez Bankası Başkanı

Merkez Bankası Başkanı

Son dakika Merkez Bankası Başkanı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Merkez Bankası Başkanı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Merkez Bankası Başkanı haber sayfamızda...

Merkez Bankası Başkanı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 13.299 merkez bankası başkanı haberi bulunmuştur.
'Bu yıl üç faiz indirimi olası'
'Bu yıl üç faiz indirimi olası' Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Hollanda Merkez Bankası Başkanı Klaas Knot, piyasalar tarafından fiyatlandırıldığı üzere bu yıl üç faiz indiriminin olası olduğunu söyledi.
18.04.2024 Uzmanpara
Çin Merkez Bankası Başkanı, Powell ile görüştü
Çin Merkez Bankası Başkanı, Powell ile görüştü Çin Merkez Bankası Başkanı Pan Gongsheng, Fed Başkanı Jerome Powell ile görüştü.
18.04.2024 Uzmanpara
'Haziranda bir faiz indirimi olasılığı arttı'
'Haziranda bir faiz indirimi olasılığı arttı' Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı François Villeroy de Galhau, Avrupa Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadeleyi kazandığından giderek daha fazla emin olduğunu ve bunun da haziran ayında bir faiz indirimi olasılığını artırdığını söyledi.
15.04.2024 Uzmanpara
Kartlı harcamada rekor durmuyor! Faiz artışına rağmen vatandaşın tercihi değişmedi
Kartlı harcamada rekor durmuyor! Faiz artışına rağmen vatandaşın tercihi değişmedi Kredi kartları ile ilgili yapılan son düzenlemeler kamuoyunda oldukça dikkat çekmişti. Kredi kartı nakit çekimi ve KMH faizleri yükselse de vatandaşların KMH hesapları ve kredi kartı harcamaları rekor seviyelere ulaştı. Peki faiz artışına rağmen kart kullanımı neden yükseliyor? Merak edilenler haberin detayında...
6.04.2024 Ekonomi
Yeni banknotlar tedavüle girdi
Yeni banknotlar tedavüle girdi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yeni banknotların bugünden itibaren tedavüle verildiğini açıkladı.
5.04.2024 Uzmanpara
Merkez Bankası duyurdu! Yeni banknotlar tedavüle verildi
Merkez Bankası duyurdu! Yeni banknotlar tedavüle verildi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yeni banknotların bugünden itibaren tedavüle verildiğini açıkladı.
5.04.2024 Ekonomi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndan sosyal refah ve enflasyonla mücadele açıklaması
Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndan sosyal refah ve enflasyonla mücadele açıklaması Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında bir araya geldi. Yapılan açıklamada, "Temel önceliğimiz olan enflasyon ile mücadelemizi sürdürecek, Türkiye Yüzyılı vizyonu ile sürdürülebilir büyümeyi sağlayarak, sosyal refahı kalıcı olarak artıracağız." denildi.
3.04.2024 Gündem
Kararlılık mesajı
Kararlılık mesajı Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar ve TBB Yönetim Kurulu ile bir araya geldi.
3.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı'ndan enflasyon mesajı
Merkez Bankası Başkanı'ndan enflasyon mesajı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar ve TBB Yönetim Kurulu ile bir araya geldi.
2.04.2024 Uzmanpara
'2024 yılında 4 faiz indirimi mümkün'
'2024 yılında 4 faiz indirimi mümkün' Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi Yannis Stournaras, yıl sonuna kadar 100 baz puanlık bir indirim için 2024 yılında toplam dört faiz indiriminin mümkün olduğunu söyledi.
1.04.2024 Uzmanpara
ECB üyesinden faiz indirimi mesajı
ECB üyesinden faiz indirimi mesajı Avrupa Merkez Bankası (ECB) Üyesi François Villeroy de Galhau, ECB'nin bahar aylarına ılımlı bir faiz indirimi ile başlayacağını ve bunun ABD Merkez Bankası'nın (Fed) zaman diliminden bağımsız olarak gerçekleşeceğini söyledi.
29.03.2024 Uzmanpara
CHP Genel Başkanı Özel: Her emekliye 7 bin lira seyyanen zam lazım
CHP Genel Başkanı Özel: Her emekliye 7 bin lira seyyanen zam lazım CHP Genel Başkanı Özgür Özel, memleketi Manisa'daki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi.
23.03.2024 Gündem
Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat faizleri için flaş tahmin
Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat faizleri için flaş tahmin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 50 seviyesine yükseltti. Peki bu durumdan mevduat faizleri nasıl etkilenecek?
21.03.2024 Ekonomi
'Yazdan önce iki faiz indirimi makul'
'Yazdan önce iki faiz indirimi makul' Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi ve Yunanistan Merkez Bankası Başkanı Yannis Stournaras'a göre Avrupa Merkez Bankası, ağustos ayındaki yaz tatilinden önce borçlanma maliyetlerini iki kez düşürmeli.
14.03.2024 Uzmanpara
Yeni adımların piyasaya etkisi ne olur? Kredi kartında taksit ve vade sayısı düşürüldü
Yeni adımların piyasaya etkisi ne olur? Kredi kartında taksit ve vade sayısı düşürüldü Kredi kartlarına düzenleme kamuoyunun gündeminde olmaya devam ediyor. Kamu ve özel bankalarda kredi kartı nakit avanslarına uygulanan taksit sayısı 12’den 3’e düşürüldü, bazı bankaların yeni müşterilerine sunduğu faizsiz kredilerde ise vadenin 6 aydan 3 aya düştüğü belirtildi. Peki taksit ve vade sınırlamasının nedeni ne? İşte detaylar...
14.03.2024 Ekonomi
Eski Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın faiz artırımı nedeniyle görevden alındığı iddiasına yalanlama
Eski Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın faiz artırımı nedeniyle görevden alındığı iddiasına yalanlama Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, ‘Hafize Gaye Erkan, faizleri yüzde 60'a çıkarmak istediği için görevden alındı’ iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
13.03.2024 Ekonomi
'İlkbaharda faiz indirimine başlanabilir'
'İlkbaharda faiz indirimine başlanabilir' Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı François Villeroy de Galhau ilkbaharda faiz indirimine başlanması konusunda geniş bir mutabakat olduğunu söyledi.
13.03.2024 Uzmanpara
'Çin faiz indirimine gidebilir'
'Çin faiz indirimine gidebilir' MIB Securities'in Perakende Araştırma Müdürü Sonija Li, ABD ekonomik verilerinin dezenflasyonda ilerleme göstermeye devam etmesi halinde Çin Merkez Bankası'nın bir yıllık orta vadeli kredi kolaylığı faizinde gerçek bir indirim riski gördüğünü söyledi.
12.03.2024 Uzmanpara
'Faiz indiriminde haziran ayı beklenmeli'
'Faiz indiriminde haziran ayı beklenmeli' Slovakya Merkez Bankası Başkanı ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi Peter Kazimir, Avrupa Merkez Bankası'nın enflasyonun düşmekte olduğundan giderek daha fazla emin olduğunu ancak yine de haziran ayına kadar faiz indirimine gitmemesi gerektiğini söyledi.
11.03.2024 Uzmanpara
'İlkbaharda faiz indirimi olacak'
'İlkbaharda faiz indirimi olacak' Fransa Merkez Bankası Başkanı ve ECB Yönetim Konseyi Üyesi François Villeroy de Galhau, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz oranlarının bu baharda düşürüleceğine dair güçlü bir fikir birliği olduğunu söyledi ve 'bahar nisandan 21 Haziran'a kadar' dedi.
13.03.2024 Uzmanpara
Kredi kartı limitlerine düzenleme sinyali! Gelire göre sınırlama mı olacak?
Kredi kartı limitlerine düzenleme sinyali! Gelire göre sınırlama mı olacak? Son dönemde kamuoyunda kredi kartlarına yönelik bir düzenleme yapılacağı beklentisi hakimdi. Konuyla ilgili en net açıklama geçtiğimiz gün yapıldı. Kredi kartı limitlerine düzenleme sinyali geldi. Peki beklentiler neler? İşte detaylar...
5.03.2024 Ekonomi
'Enflasyon beklenenden daha hızlı yavaşlıyor'
'Enflasyon beklenenden daha hızlı yavaşlıyor' Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi ve İtalya Merkez Bankası Başkanı Fabio Panetta, tüketici fiyatlarındaki büyümenin beklenenden daha hızlı yavaşladığını söyledi.
1.03.2024 Uzmanpara
Ne altın, ne dolar, ne mevduat! Hiçbiri bu kadar kazandırmadı! Dünyada zirveye ulaştı
Ne altın, ne dolar, ne mevduat! Hiçbiri bu kadar kazandırmadı! Dünyada zirveye ulaştı Merkez Bankası’nın faizi sabit tutması ve mevduat faizlerinde getirilerin azalması ile birlikte yatırımcı tercihleri değişti. Yeni yıl itibarıyla borsada getiriler dikkat çekiyor. Piyasada şu anda ‘teknoloji coşkusu’ yaşanıyor. Peki rallinin sebebi ne, borsa için yeni tahmin ne? Konuyla ilgili merak edilenleri uzman isim milliyet.com.tr’ye açıkladı. İşte detaylar...
1.03.2024 Ekonomi
Türkiye, 2023’te yüzde 4.5 büyüdü
Türkiye, 2023’te yüzde 4.5 büyüdü Türkiye ekonomisi, 2023 yılında yüzde 4.5 büyüdü. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “2024 yılında, net dış talebin büyümeye pozitif katkı verdiği ılımlı ve dengeli bir büyüme bekliyoruz” dedi.
1.03.2024 Ekonomi
Kredi kartı kullananlar dikkat: 1500 liraya çıkarıldı!
Kredi kartı kullananlar dikkat: 1500 liraya çıkarıldı! Kredi kartlarına ilişkin düzenleme beklentisi kamuoyundaki gündemini koruyor. Son günlerde kredi kartlarına bir taksit sınırı getirileceğine yönelik haberler medyada sıkça yer alıyordu. Konuyla ilgili en net açıklamayı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptı. Peki kart aidatlarına ödenen ücretler geri alınır mı? İşte detaylar...
28.02.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Merkez Bankası Başkanı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.