Metropolitan’da Türk sanatçıların ‘diyaloğu’
Metropolitan’da Türk sanatçıların ‘diyaloğu’ Metropolitan Müzesi, Türk sanatçıların yapıtlarını bir araya getiren “Dialogues: Modern Artists and the Ottoman Past” adlı sergiyi izleyiciyle buluşturuyor.
20.12.2023 Kültür Sanat
İklim aktivisti dayanışması
İklim aktivisti dayanışması Metropolitan Sanat Müzesi birden çok iklim örgütünü bir araya getiren bir eyleme tanık oldu.
2.07.2023 Kültür Sanat
Metropolitan Museum of Art nedir, nerede? Doodle olan Metropolitan Sanat Müzesi'nin sanat eserleri...
Metropolitan Museum of Art nedir, nerede? Doodle olan Metropolitan Sanat Müzesi'nin sanat eserleri... Google kullanıcıları bugün sürpriz bir Doodle ile karşılaştı. Sanat eserlerini bir araya getiren Doodle kullanıcıları meraklandırdı. Görselin üstüne tıklandığında ise 'Metropolitan Sanat Müzesi'nin Kuruluşunun 151. Yıl Dönümü' açıklaması yer alıyor. Peki Metropolitan Museum of Art nedir? 13 Nisan Salı günü Google tarafından Doodle olan 'Metropolitan Museum of Art' nerede, ne demek? İşte büyük merakla araştırılan Metropolitan Museum of Art sanat eserleri...
13.04.2021 Gündem
Metropolitan Opera 2021’e kadar kapalı
Metropolitan Opera 2021’e kadar kapalı Küresel salgından en fazla etkilenen ülkelerin başında gelen ABD’nin önde gelen opera kurumu New York Metropolitan (MET) Opera 2020-21 opera-bale sezonunu tümüyle iptal ettiğini ve perdelerini Eylül 2021’de açacağını duyurdu.
27.09.2020 Kültür Sanat
Online gezebileceğiniz 16 müze
Online gezebileceğiniz 16 müze Corona virüs (COVID-19) salgını nedeniyle dünya genelinde alarm verilmiş durumda. Ülkeler sınırlarını kapattı. Pek çok ülkede bir kentten bir kente gitmek dahi yasak. Konserlerin, maçların iptal olduğu şu dönemde müzeler de kapalı. Ancak pek çok müzeyi, internet üzerinden kendi sitelerinde online gezebilirsiniz. İşte online gezebileceğiniz 16 dijital müze.
16.05.2020 Tatil
Dünyanın en çok ziyaret edilen müzeleri
Dünyanın en çok ziyaret edilen müzeleri Tatili deniz, kum ve güneş üçlüsünden çıkarıp işin içine kültür ve keşfi katmak son yıllarda turizmde artan trend. İyi ki de öyle. Gidilen kentin tarihini, kültürünü veyahut sahip olduğu sanatsal hazineleri topluca görmenin en güzel kuşkusuz müzelerdir. Tarihe ışık tutan objelerden paha biçilemez sanat eserlerine envai çeşit parçanın sergilendiği bu müzeler günümüzde milyonlarca turisti ağırlıyor. Zirvenin tepesinde de Paris'i Paris yapan yerlerden biri olan Louvre var.
27.05.2019 Sanat
Dünyanın en çok ziyaret edilen müzeleri
Dünyanın en çok ziyaret edilen müzeleri Müzeler, bulundukları kentlerin ve toplumların tarihini, kültürünü en iyi yansıtan yerlerdir. Turistlerin de gittikleri yerlerde mutlaka uğradıkları bu müzelerin bazıları her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlıyor. İşte dünyanın en çok ziyaret edilen müzeleri.
5.06.2019 Tatil
Ziyaretçiler en iyi müzeleri seçti
Ziyaretçiler en iyi müzeleri seçti Özellikle kent turlarının en önemli ayaklarından biri olan müze ziyaretleri, hem gidilen yer hem de geçmişe dair fikir sahibi olma konusunda önemli yapılar. Dünyanın önde gelen bir tatil tavsiye sitesinin yaptığı araştırmaya göre ziyaretçilerin en sevdiği müzeler belli oldu.
10.09.2018 Tatil
YouTube, şiddet içerikli 30 müzik videosunu platformdan sildi
YouTube, şiddet içerikli 30 müzik videosunu platformdan sildi YouTube, Metropolitan polisi tarafından yapılan açıklamada suça teşvik ettiği gerekçesiyle düzinelerce müzik videosunu sildi. Kaldırılan içeriklerde bıçaklama ve cinayetlere yönelik şarkı sözleri yer alıyor.
29.05.2018 Teknoloji
2017'nin en popüler müzeleri
2017'nin en popüler müzeleri 2017 sona ererken yılın enleri belli olmaya devam ediyor. Sosyal medyanın en ünlü mecralarından Instagram'da yılın en popüler müzeleri belli oldu. İşte 2017 yılının en popüler müzeleri...
28.12.2017 Tatil
Dünyanın en sevilen 20 müzesi
Dünyanın en sevilen 20 müzesi Seyahat için gidilen kentlerde müzelere uğramak en önemli turistik faaliyetlerden biridir. Şöhreti, bulunduğu kenti aşan, her yıl milyonlarca turistin akınına uğrayan bu müzelerin en çok beğenilenlerini derledik. işte en sevilen 20 müze.
28.08.2017 Tatil

Benzer Haber Etiketleri