Mette Frederiksen

Mette Frederiksen

Son dakika Mette Frederiksen haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Mette Frederiksen gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Mette Frederiksen haber sayfamızda...

Mette Frederiksen

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 124 mette frederiksen haberi bulunmuştur.
Başbakan hakaretlere adeta isyan etti!
Başbakan hakaretlere adeta isyan etti! Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, kendisine gelen ve ahlaksız, hakaret içeren sözler içeren e-posta ve mesajların bir bölümünü hem Instagram hem de Facebook hesabından yayınlayarak adeta isyan etti.
23.04.2024 Dünya
Kopenhag’da 400 yıllık tarih küle döndü
Kopenhag’da 400 yıllık tarih küle döndü Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bulunan, ülkenin en önemli simgelerinden 400 yıllık tarihi Borsa Binası (BÖRSEN), dün sabah çıkan yangında kül oldu.
17.04.2024 Dünya
Danimarka da kadınları askere almayı planlıyor
Danimarka da kadınları askere almayı planlıyor İsveç ve Norveç’in ardından Danimarka da, savunma bütçesini artırıp, 2026’dan itibaren kadınları askere alacak.
15.03.2024 Dünya
Başbakan’a konuşma yaptırmadılar!
Başbakan’a konuşma yaptırmadılar! Protestocular, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle katıldığı bir etkinlikte konuşmak için sahneye çıkan Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen’i konuşturmadı.
11.03.2024 Dünya
Parti lideri toplantıda hayatını kaybetti
Parti lideri toplantıda hayatını kaybetti Danimarka Muhafazakar Parti lideri Sören Pape Poulsen, partisinin yönetim kurulu toplantısında konuşurken geçirdiği beyin kanaması sonucu 52 yaşında hayatını kaybetti.
4.03.2024 Dünya
Tavuk ile soğanı aynı yerde kesti, linç yedi! 'Başbakan kural ihlali yaptı'
Tavuk ile soğanı aynı yerde kesti, linç yedi! 'Başbakan kural ihlali yaptı' Geçtiğimiz günlerde Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'in sosyal medya hesabından yaptığı yemek paylaşımı, ülkede tartışma yarattı. Nedeni çiğ tavuk ve soğanı aynı tahtada kesmesiydi. Peki ortalığı karıştıran bu olayın ardında nasıl bir gerçek yatıyor? İşin uzmanına sorduk.
1.03.2024 Genel Sağlık
Rutte adım adım NATO liderliğine
Rutte adım adım NATO liderliğine Görev süresi Ekim ayında dolacak olan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in ardından İttifak’ın başına kimin geçeceği konusunda çok önemli bir gelişme yaşandı.
23.02.2024 Dünya
Taht her şeyi affeder mi?
Taht her şeyi affeder mi? Danimarka Kraliçesi Margrethe, tahtını dün oğlu Frederik’e devretti. Başka bir kadınla ilişkisi olduğu söylenen Kral Frederik ise halkı eşiyle birlikte selamladı.
15.01.2024 Dünya
52 yıl sonra resmen tahtan çekildi! Ülkenin yeni kralı belli oldu
52 yıl sonra resmen tahtan çekildi! Ülkenin yeni kralı belli oldu Danimarka Kraliçesi Margrethe II’nin resmen tahtan çekilmesinin ardından ülkenin yeni kralı belli oldu.
14.01.2024 Dünya
Kraliçe 52 yıl sonra tahtı bırakıyor
Kraliçe 52 yıl sonra tahtı bırakıyor Dünyanın en eski monarşilerinden Danimarka Kraliçesi II. Margrethe dün akşam yaptığı geleneksel yeni yıl konuşmasında, 14 Ocak’ta tahtını oğlu Veliaht Prens Frederik’e bırakacağını açıkladı.
1.01.2024 Dünya
Danimarka’da Kur’an yakmak yasaklandı
Danimarka’da Kur’an yakmak yasaklandı Danimarka Parlamentosunda dün muhalefet partileri tarafından saatlerce tartışılan dini kitaplar ve kutsal yazıların halka açık alanda yakılmasını engelleyen yasa, 94 evet oyuna karşın 77 hayır oyuyla onaylanarak kabul edildi.
8.12.2023 Dünya
Zelenskiy’nin F-16 sevinci
Zelenskiy’nin F-16 sevinci Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy, ülkesine F-16 uçaklarının verileceğinin açıklanmasının ardından Pazar günü hem Hollanda hem de Danimarka’ya sürpriz birer ziyaret yaptı.
21.08.2023 Dünya
Zelenskiy selfie çekerek paylaştı! 'Bu sadece başlangıç'
Zelenskiy selfie çekerek paylaştı! 'Bu sadece başlangıç' Hollanda’yı ziyaret eden Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna ve Hollanda’nın F-16 savaş uçakları konusunda anlaştıklarını duyurarak, “42 jet. Ve bu sadece başlangıç.” dedi. Zelenskiy görüşmenin ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.
20.08.2023 Dünya
‘Kuran yakmanın yasaklanması ifade özgürlüğünü kısıtlamaz’
‘Kuran yakmanın yasaklanması ifade özgürlüğünü kısıtlamaz’ Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, ülkesindeki Kuran-ı Kerim’e yönelik saldırılar hakkında ilk kez konuştu.
4.08.2023 Dünya
İsveç ve Danimarka formül arıyor
İsveç ve Danimarka formül arıyor Kuran yakma eylemlerinden büyük rahatsızlık duyan, ancak ifade özgürlüğüyle ilgili kanunlar nedeniyle izin vermek zorunda kalan İsveç ve Danimarka hükümetleri, bu tür eylemleri yasaklamak için adım atıyor
1.08.2023 Dünya
Gözler Danimarka'da! Yedi ayrı provokasyon
Gözler Danimarka'da! Yedi ayrı provokasyon Kopenhag yönetimi, komşusu İsveç'le birlikte Kur'an-ı Kerim yakılmasını yasaklamak için hukuki arayışlara girdi ancak bugün yerel medyada manşete taşınan bir haber yeni skandalları haber veriyor.
31.07.2023 Dünya
Welt: Frederiksen NATO Genel Sekreterliği şansını yitirdi
Welt: Frederiksen NATO Genel Sekreterliği şansını yitirdi Alman Die Welt gazetesi, NATO Genel Sekreterliği görevi için adı geçen Danimarka Başbakanı Frederiksen'in, ABD Kongresi'ndeki temaslarının ardından şansını yitirdiğini öne sürdü.
10.07.2023 Dünya
1 yıl daha göreve devam edecek mi? Stoltenberg için yeni iddia
1 yıl daha göreve devam edecek mi? Stoltenberg için yeni iddia NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in eylül ayında dolacak olan görev süresinin 1 yıl daha uzatılacağı iddia edildi.
3.07.2023 Dünya
Danimarka Ukrayna’ya askeri yardımını 3 milyar dolara çıkaracak
Danimarka Ukrayna’ya askeri yardımını 3 milyar dolara çıkaracak Danimarka, Ukrayna’ya askeri yardımını 5 yıllık dönem için 3.2 milyar dolara çıkarma kararı verdi.
20.06.2023 Dünya
Stoltenberg’in koltuğu için yarış başladı
Stoltenberg’in koltuğu için yarış başladı NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in görevini bırakacağı Eylül ayı yaklaşırken, İttifak’ın yeni liderinin kim olacağına dair tartışmalar alevlendi.
6.06.2023 Dünya
Danimarka parlamentosunda ‘Grönlandca’ polemiği!
Danimarka parlamentosunda ‘Grönlandca’ polemiği! Danimarka Parlamentosunda Grönlandlı Siumut Partisi milletvekili Aki-Matilda Höegh Dam’ın ana dili Grönlandca konuşması polemik yaratırken dünyanın önde gelen basın kuruluşları olaya büyük ilgi gösterdi.
14.05.2023 Dünya
Kremlin'e İHA saldırısı sonrası Zelenskiy'den ilk açıklama! 'Bunun için yeterli silahımız yok'
Kremlin'e İHA saldırısı sonrası Zelenskiy'den ilk açıklama! 'Bunun için yeterli silahımız yok' Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın Kremlin Sarayı’na düzenlenen İHA saldırısının arkasında Ukrayna’nın olduğu yönündeki iddialarını reddederek, “Putin'e veya Moskova'ya saldırmıyoruz. Bunun için yeterli silahımız yok" dedi.
3.05.2023 Dünya
Saldırı sonrası Kremlin Sözcüsü Peskov açıkladı! 'Putin'in programı değişmedi'
Saldırı sonrası Kremlin Sözcüsü Peskov açıkladı! 'Putin'in programı değişmedi' Kremlin Sarayı’na gece saatlerinde 2 İHA ile düzenlenen saldırının ardından konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in programının değişmediğini belirterek, Putin’in 9 Mayıs'ta Kızıl Meydan'da düzenlenecek olan Zafer Bayramı törenine katılacağını açıkladı. Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın Kremlin Sarayı’na düzenlenen İHA saldırısının arkasında Ukrayna’nın olduğu yönündeki iddialarını reddederek, “Putin'e veya Moskova'ya saldırmıyoruz. Bunun için yeterli silahımız yok" dedi.
3.05.2023 Dünya
Danimarka savunma bütçesini artırmak için bir tatil gününü iptal etti
Danimarka savunma bütçesini artırmak için bir tatil gününü iptal etti 17. yüzyıldan beri bahar aylarında kutlanan Büyük Dua Günü artık resmi tatil değil. Hükümet bir günün ekonomiye 3 milyar kron kazandıracağını söylerken, muhalefet, sendikalar ve din adamları bu adıma itiraz ediyor.
1.03.2023 Dünya
Danimarka 40 yıl sonra ‘orta yol’u buldu!
Danimarka 40 yıl sonra ‘orta yol’u buldu! Danimarka’da 1 Kasım’da yapılan genel seçimlerden 6 hafta sonra, ülkede Sosyal Demokrat Partisi lideri Başbakan Mette Frederiksen liderliğinde bir sağ-sol koalisyon hükümeti kuruldu.
16.12.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Mette Frederiksen ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.