Mevlüt Çavuşoğlu

Mevlüt Çavuşoğlu

Adalet ve Kalkınma Partisi Antalya 1 .sıra Adayı.Mevlüt Çavuşoğlu, 5 Şubat 1968'de Alanya'da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. ABD Long Island Üniversitesi'nde ekonomi dalında master yaptı ve öğretim görevlisi olarak çalıştı. Bilkent Üniversitesi'nde doktora programına başlayan Çavuşoğlu, İngiltere'de London School of Economics'te "çevre ekonomisi ve sürdürülebilir kalkınma" konusunda doktora çalışması yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurucu üyesi olan Çavuşoğlu, 22 ve 23. dönemde Antalya milletvekili seçildi. 23. Dönemde AKPM Türk Delegasyonu Başkanlığı, Göç, Mülteciler ve Nüfus Komisyonu Başkanlığı, Denetim Komisyonu üyeliği, Bosna-Hersek Eş Raportörlüğü, Avrupa Demokratik Grup Başkan Yardımcılığı ve Sözcülüğü görevlerinde bulundu. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis Başkanlığına seçildi. 25 Aralık 2013 tarihli kabine revizyonunun ardından Avrupa Birliği Bakanlığı görevine getirildi. 62'nci hükümette Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Çavuşoğlu, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. İngilizce, Japonca ve Almanca bilen Çavuşoğlu, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Mevlüt Çavuşoğlu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 9.442 mevlüt çavuşoğlu haberi bulunmuştur.
İsveç kararının ardından ABD'den ilk hamle! Putin'i kızdıracak B-52 görüntüsü
İsveç kararının ardından ABD'den ilk hamle! Putin'i kızdıracak B-52 görüntüsü İsveç'in NATO'ya girmesinden hemen sonra ABD bombardıman uçakları bölgeye gitti. Konuyla ilgili hem ABD hem de Rus kanadından peş peşe açıklamalar geldi.
8.03.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e tepki:  Ayakları titremeye başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e tepki: Ayakları titremeye başladı Antalya'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e tepki göstererek, "Hangi kılığa gireceklerini şaşırdılar. Görüldüğü gibi sandıkta hesaba çekilecekleri günler yaklaştıkça bunların ayakları titremeye başladı." şeklinde konuştu.
2.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Antalya'da
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Antalya'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1-3 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek Antalya Diplomasi Forumu münasebetiyle Antalya'ya geldi.
29.02.2024 Gündem
Yunan Savunma Bakanı Dendias'tan Türkiye itirafı: Kuşatmaya hazırlanıyorlar
Yunan Savunma Bakanı Dendias'tan Türkiye itirafı: Kuşatmaya hazırlanıyorlar Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias,Türkiye'nin son aylarda dış politikadaki hamlelerini yorumladı. Olası bir savaş konusuna da değinen Dendias adeta "Ulusal egemenliğimiz için çalışıyorum" dedi.
25.02.2024 Dünya
Dünyadan uzanan yardım elleri
Dünyadan uzanan yardım elleri Büyük felaketin ardından dünyanın dört bir yanından devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşları da yardım için harekete geçti. Yabancı arama kurtarma ekipleri ve yurt dışındaki yardım kampanyaları, dayanışma ruhunun önemli bir parçası oldu.
6.02.2024 Gündem
Türkiye yeşil ışığı yaktı: F-16'lar teslim edilecek! İsveç medyası 'İnanılmaz bir olay' diyerek duyurdu
Türkiye yeşil ışığı yaktı: F-16'lar teslim edilecek! İsveç medyası 'İnanılmaz bir olay' diyerek duyurdu Yaklaşık 20 ay sonra İsveç'in NATO'ya girmesine onay veren Türkiye'nin kararı dünyada ses getirdi. İsveç ve Yunan medyası ise kararın arkasındaki nedeni yazdı.
24.01.2024 Dünya
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığı'na Yavuz Selim Kıran atandı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığı'na Yavuz Selim Kıran atandı Yavuz Selim Kıran’ın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığına atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
5.01.2024 Gündem
Bakan Ersoy'dan turizm mesajı: 12 ay açık olsun istiyoruz
Bakan Ersoy'dan turizm mesajı: 12 ay açık olsun istiyoruz "Turizmi geliştirmek istiyoruz. Kültür faaliyetlerini de geliştirmek istiyoruz.' diyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Çünkü turizm 12 ay açık olsun istiyoruz. 12 ay açık olduğu zaman hem istihdam açısından hem de yatırım açısından büyük fırsatları içeriyor" ifadelerini kullandı.
25.11.2023 Haberler
Bakan Ersoy'dan turizm mesajı: 12 ay açık olsun istiyoruz
Bakan Ersoy'dan turizm mesajı: 12 ay açık olsun istiyoruz "Turizmi geliştirmek istiyoruz. Kültür faaliyetlerini de geliştirmek istiyoruz.' diyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Çünkü turizm 12 ay açık olsun istiyoruz. 12 ay açık olduğu zaman hem istihdam açısından hem de yatırım açısından büyük fırsatları içeriyor" ifadelerini kullandı.
25.11.2023 Gündem
Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Antalyaspor'a ziyaret!
Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Antalyaspor'a ziyaret! AK Parti Antalya Milletvekili ve Eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Trendyol Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor'u ziyaret etti.
27.10.2023 Antalyaspor
Yoğun mesaiye ‘basket’ molası
Yoğun mesaiye ‘basket’ molası AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oynadığı basket maçına dair renkli görüntülerden oluşan bir video paylaştı.
25.09.2023 Gündem
Hem sahada hem masada oyun kurucu! İşte Erdoğan'ın basketbol performansı
Hem sahada hem masada oyun kurucu! İşte Erdoğan'ın basketbol performansı Spora olan ilgisiyle bilinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli branşlardaki müsabakaları takip ettiği gibi belirli aralıklarla da basketbol oynuyor.
24.09.2023 Haberler
Hem sahada hem masada oyun kurucu! İşte Erdoğan'ın basketbol performansı
Hem sahada hem masada oyun kurucu! İşte Erdoğan'ın basketbol performansı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın basketbol oynarken çekilen yeni görüntülerini paylaşan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank "Masada, sahada, sporda mücadeleye devam" ifadelerini kullandı.
24.09.2023 Gündem
Erdoğan Aliyev ile olan diyaloğunu anlattı: Bir daha nefes alamazlar dedi
Erdoğan Aliyev ile olan diyaloğunu anlattı: Bir daha nefes alamazlar dedi Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ziyaretinde gazetecilerle söyleşi gerçekleştirdi. Erdoğan Karabağ'daki gelişmelerden Elon Musk ile görüşmesine varana kadar pek çok konuya değindi.
21.09.2023 Gündem
Öztürk Yılmaz'ı bıçakladı, kendisini böyle savundu: Öldürmek isteseydim öldürürdüm
Öztürk Yılmaz'ı bıçakladı, kendisini böyle savundu: Öldürmek isteseydim öldürürdüm Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'ı parti genel merkezinde bıçakla yaralayan Serhat Koçu, hakkında açılan davanın duruşması görüldü.
14.09.2023 Gündem
Selde hayatını kaybeden doktora acı veda
Selde hayatını kaybeden doktora acı veda Kırklareli'nde meydana gelen selde eşi Mihriban Bağışlar (26) ile birlikte hayatını kaybeden doktor Selman Bağışlar (27) gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.
8.09.2023 Gündem
Melissa Vargas'ın hayatı film gibi! Küba'da 4 sene men cezası aldı, Fenerbahçe keşfetti
Melissa Vargas'ın hayatı film gibi! Küba'da 4 sene men cezası aldı, Fenerbahçe keşfetti 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyaya uzanan Filenin Sultanları'nda Melissa Vargas, Sırbistan ile oynanan final karşılaşmasına damga vurdu ve en değerli oyuncu ödülünün sahibi oldu. İşte Melissa Vargas'ın filmlere konu olacak hayat hikayesi...
11.09.2023 Voleybol
Yunan gazetesi yazdı: İşte Hakan Fidan'ın 3 hedefi
Yunan gazetesi yazdı: İşte Hakan Fidan'ın 3 hedefi Dünya medyasında 'Türkiye'nin karakutusu' olarak sık sık manşet olan Hakan Fidan'ın dış politikadaki hamlelerini Yunan basını inceledi. Söz konusu haberde Fidan'ın 3 ana hedefi detaylı olarak yazıldı.
16.08.2023 Dünya
'Savaş sebebi' diyerek duyurdular! Yunan basınında panik
'Savaş sebebi' diyerek duyurdular! Yunan basınında panik Türkiye'nin Mavi Vatan konusunda geri adım atmadığını haberleştiren Yunan basını iki ülke arasında yaşanmasını bekledikleri senaryoları detaylı olarak derledi.
12.08.2023 Dünya
Krizin büyümesini Montrö önlüyor
Krizin büyümesini Montrö önlüyor 1936’da imzalanan Montrö Sözleşmesi ile Türk boğazlarının kontrolü ve savaş gemilerinin geçiş izni Türkiye’ye verildi. Türkiye’nin Montrö’yü uygulaması, Karadeniz’de krizin daha da büyümesini engelledi.
10.08.2023 Gündem
Sanat dünyasının acı kaybı! Erkin Koray için peş peşe başsağlığı mesajları
Sanat dünyasının acı kaybı! Erkin Koray için peş peşe başsağlığı mesajları Uzun süredir Kanada'nın Toronto şehrinde yaşayan rock müziğin efsanevi ismi Erkin Koray (82) hayatını kaybetti. Erkin Koray'ın vefatının ardından peş peşe başsağlığı mesajları yayımladı.
7.08.2023 Gündem
Skandal 3+1 formülü: Türkiye yok!
Skandal 3+1 formülü: Türkiye yok! Sık sık Türkiye karşıtı sözlerle gündeme gelen ABD'li Senatör Menendez, bu sefer hem F-16 konusu hem de Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi yok sayarak Yunan basınında ilk haber oldu.
29.07.2023 Dünya
Yunan bakan 'Hazırlıklıyız' deyip topu ABD'ye attı: 'Türkiye'ye karşı planlarımız var'
Yunan bakan 'Hazırlıklıyız' deyip topu ABD'ye attı: 'Türkiye'ye karşı planlarımız var' Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, ülkesinde verdiği röportajda Türkiye'nin F-16 alımı ve İstanbul ve Çanakkale Boğazlarına çift isim verilmesi konusunda dikkat çeken ifadeler kullandı.
23.07.2023 Dünya
Çavuşoğlu’na Macaristan’dan ‘Liyakat Nişanı’ madalyası
Çavuşoğlu’na Macaristan’dan ‘Liyakat Nişanı’ madalyası TBMM Temsilcisi, NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Delegasyonu Başkanı, eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novk tarafından Macaristan Liyakat Nişanı madalyası takdim edildi.
20.07.2023 Gündem
Melissa Vargas güneş gibi parladı! Şampiyonlukta başrolü oynadı
Melissa Vargas güneş gibi parladı! Şampiyonlukta başrolü oynadı Filenin Sultanları zafere uzanırken Melissa Vargas’ın üstün performansı da dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ın çabalarıyla ay-yıldızlı formayı seçen yıldız isim şampiyonlukta farkını gösterdi.
18.07.2023 Voleybol

Benzer Haber Etiketleri

Mevlüt Çavuşoğlu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.