İftar sofralarının vazgeçilmez içeceği için yoğun mesai
İftar sofralarının vazgeçilmez içeceği için yoğun mesai Gaziantep'te, Ramazan ayının vazgeçilmez içeceği meyan kökü şerbetinin iftar ve sahur sofralarına yetiştirilmesi için işletmelerde yoğun mesai başladı. Kentte, 6. kuşak meyan şerbeti üreticisi Halil Gezer şerbetin 1,5 litresini 25 liraya sattıklarını ve pek çok faydası olduğunu söyledi.
13.03.2024 Gündem
Ramazan sofralarında mutlaka olmalı: Meyan şerbeti
Ramazan sofralarında mutlaka olmalı: Meyan şerbeti Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Satıl, Osmanlı mutfağının vazgeçilmez içeceklerinden meyan şerbetinin, ramazan sofraları için iyi bir alternatif olduğunu söyledi. Prof. Dr. Satıl, meyan bitkisinin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirtti. Pek meyan şerbeti nasıl hazırlanır?
6.07.2021 İçecek Tarifleri
Meyan kökü şerbetinin faydaları
Meyan kökü şerbetinin faydaları Geleneksel bir lezzet olan meyan kökü şerbeti özellikle Ramazan ayının vazgeçilmez tatlarından birisi. Oruç tutanlar için büyük kolaylıklar sağlayan meyan kökü şerbetinin faydaları neler, gelin birlikte göz atalım.
1.06.2018 Sağlık
Ramazan ayında susuzluğa deva: Meyan kökü şerbeti
Ramazan ayında susuzluğa deva: Meyan kökü şerbeti Birkaç yıldır uzun yaz günlerine denk gelen ramazan ayındaki sıvı kaybı ve susuzluğun önüne geçmek için sahurda tüketilebilecek içeceklerden biri meyan kötü şerbeti. Uzmanlar meyan kökünün su tutma kapasitesini dengelediğini böylece kişinin uzun süre susuzluk hissetmediğini belirtti.
17.02.2022 Ramazan
Meyan kökü şerbetini eksik etmeyin
Meyan kökü şerbetini eksik etmeyin Dr. Ömer Coşkun, iftar ve sahurda içilecek bir bardak meyan kökü şerbetinin susuzluk hissinin giderilmesine yardımcı olacağını söyledi.