Belirti vermeden sinsice ilerliyor! Mide kanseri için 12 önemli risk faktörü
Belirti vermeden sinsice ilerliyor! Mide kanseri için 12 önemli risk faktörü Mide kanseri, en sık görülen kanserler arasında 6’ncı sırada yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün raporuna göre; kanserler dünya çapında yılda 7,6 milyon kişinin ölümünden sorumlu oluyor ve bu ölümlerin yaklaşık 736 bini mide kanserinden kaynaklanıyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Atakan Yeşil, son beş yıldır ülkemizde mide kanserinin 50 yaş altındaki kişilerde daha sık teşhis edildiğine dikkat çekerek, mide kanseri riskini artıran 12 etkeni anlattı.
6.02.2024 Genel Sağlık
Mide kanseri olanların sayısı artıyor! Nedeni gastrit ve bağırsak florasının bozulması
Mide kanseri olanların sayısı artıyor! Nedeni gastrit ve bağırsak florasının bozulması Mide kanseri, en sık görülen kanserler arasında 6. sırada. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Atakan Yeşil, son 5 yıldır Türkiye'de de mide kanserinin 50 yaş altındaki kişilerde daha sık teşhis edildiğine dikkat çekerek, nedenlerini tek tek sıraladı.
27.12.2023 Genel Sağlık
"Pet şişe kanser yapmaz, kahve korur"
"Pet şişe kanser yapmaz, kahve korur" Genetik faktörler dışında neler mide kanserine yol açar? Pet şişeler, damacana suları, kahve-çay gerçekten zararlı mı? Mide ilaçlarını ne kadar süre kullanmak gerekir? Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ümit Koç, merak edilen tüm bu soruların yanıtlarını verdi.
4.04.2019 Genel Sağlık
Mide kanserine neden olan beslenme alışkanlıkları
Mide kanserine neden olan beslenme alışkanlıkları Uzmanlar, kanama ve kansızlığa karşı uyarı yaparken, yiyecek ve içeceklerin aşırı sıcak tüketilmesinin mideye zarar verdiğini, aşırı tuz tüketiminin midede büyük hasarlara yol açtığını söyledi.