'Mor baklava' üretti, siparişlere yetişemiyor
'Mor baklava' üretti, siparişlere yetişemiyor Adana'da çeşitli meyvelerin özütlerinden elde edilen 'mor un' ile yapılan baklava ilgi görüyor. Sipariş üzerine her şehre mor baklava gönderdiğini söyleyen baklava üreticisi Mehmet Tekin, baklavanın içeriğinde gıda boyası olmadığını belirterek, “Mor un, tamamen sağlığımıza zarar vermeyen bir yol izlenerek üretiliyor” dedi.
21.02.2021 Ekonomi
'Mor baklava' üretti, siparişlere yetişemiyor
'Mor baklava' üretti, siparişlere yetişemiyor ADANA'da çeşitli meyvelerin özütlerinden elde edilen 'mor un' ile yapılan baklava ilgi görüyor. Sipariş üzerine her şehre mor baklava gönderdiğini söyleyen baklava üreticisi Mehmet Tekin, baklavanın içeriğinde gıda boyası olmadığını belirterek, 'Mor un, tamamen sağlığımıza zarar vermeyen bir yol izlenerek üretiliyor dedi.
21.02.2021 Haberler
İstanbul’un tatları
İstanbul’un tatları Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında İstanbul’un ilçeleri geçmişten günümüze çeşitli tatlarla özdeşleşmiş durumda.
29.10.2023 Gündem
Sokak arası lezzetlerin peşinde
Sokak arası lezzetlerin peşinde Yemek yazarları ve şeflerin rehberliğinde İstanbul, Ankara ve İzmir’deki mahalle mekanlarının peşinde bir tura çıkıyoruz.
24.04.2022 Pazar
Haftanın mekanlar...
Haftanın mekanlar... Yeniköy’de misafirlerine kapılarını açan Fonduralı, kendine özgü dokusu ve birbirinden lezzetli yemekleriyle, misafirlerini ağırlıyor...
4.01.2020 Cadde
Özel lezzet  tasarımları
Özel lezzet tasarımları Türk ve Japon endüstriyel tasarım öğrencileri, İzmir’e özgü boyoz, kumru, gevrek, şambali tatlısı ve midye dolma gibi ayaküstü yenen sokak lezzetleri üzerine çalışmalar yapmak amacıyla İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki (İEÜ) uluslararası çalıştayda bir araya geldi.
29.08.2019 Ege
Sağlıklı yılbaşı tabağında olması gerekenler
Sağlıklı yılbaşı tabağında olması gerekenler Beslenme ve Diyet, Fitoterapi Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz yılbaşı gecesi bilinçsizce tüketilecek besinlerin ve içeceklerin, eğlenceye gölge düşürebileceğini belirterek “Eğlence yerini hazımsızlık, mide yanması, şişkinlik, baş ağrısı ve yorgunluk gibi şikâyetlere bırakır.
6.07.2021 Bilgi
“Yedi bölgeden bir potpuri”
“Yedi bölgeden bir potpuri” Alancha’nın yeni Anadolu tadım menüsünde sokak lezzetlerine ağırlık veriliyor. Restoranın kurucusu ve şefi Kemal Demirasal: “Menüde Türkiye’nin her bölgesinden lezzet var. Turistler yedi bölgeden bir potpuri görmüş oluyor”
30.01.2016 Pazar
Yeni yıla The Marmara Taksim’de “Merhaba” deyin
Yeni yıla The Marmara Taksim’de “Merhaba” deyin Yeni yıla şehrin başdöndüren coşkusuyla The Marmara Taksim’de “Merhaba” deyin
23.12.2014 Yılbaşı
İtalyan lezzetleri yeni adresinde
İtalyan lezzetleri yeni adresinde 20 yıldır Etiler’de İtalyan mutfağına özgü lezzetler sunan Da Mario restoran yeni şubesini bir ay önce Kalamış’ta açtı
21.03.2014 Cumartesi
SIĞINILACAK BiR LiMAN
SIĞINILACAK BiR LiMAN “Eski Türk filmlerinde, Nubar Terziyan’ın meyhaneleri vardı ya, işte öyle bir yer” demişler internet sitelerinde. Ne eksik ne fazla. Cibalikapı Balıkçısı, önce Cibali’de açıldı, sonra Moda’da. Sahibi, eski gazeteci Behzat Şahin. Darısı başımıza!
20.12.2012 Cadde
SIĞINILACAK BiR LiMAN
SIĞINILACAK BiR LiMAN “Eski Türk filmlerinde, Nubar Terziyan’ın meyhaneleri vardı ya, işte öyle bir yer” demişler internet sitelerinde. Ne eksik ne fazla. Cibalikapı Balıkçısı, önce Cibali’de açıldı, sonra Moda’da. Sahibi, eski gazeteci Behzat Şahin. Darısı başımıza!
20.12.2012 Cadde
VEJETERYANLAR TÜRK MUTFAĞININ PEŞiNDE
VEJETERYANLAR TÜRK MUTFAĞININ PEŞiNDE Almanca yazdığı ‘İstanbul Mutfağı’ isimli kitabı büyük ilgi gören illüstrasyon sanatçısı Gabi Kopp, kitabını Türkçe ve İngilizce’ye çevirecek bir yayınevi arıyor. Yaklaşık 36 kişiden 100’e yakın yemek tarifi aktarılan kitabı özellikle vejetaryenlerin aldığını söyleyen Kopp’un dikkatini, Türk gençlerinin yemek yaparken zorlanması çekmiş
4.03.2011 Cadde
Bu restoran için 22 milyon avro harcandı
Bu restoran için 22 milyon avro harcandı Bebek’in yeni restoranı Chilai sessiz sedasız açıldı ama birkaç hafta içinde müdavimlerini yarattı. Müdavim derken; mekanın yetkilileri Sabancı, Zorlu, Çalık ailelerini de bunların arasında sayıyor.
19.02.2011 Pazar
‘Prens’lerin  sofrasına  oturduk!
‘Prens’lerin sofrasına oturduk! Adaların her şeyi başka! Havası, gün batımı, oturması, gezmesi, tabii lezzetleri de. Adalının mutfağında bu yaz neler oluyor? İstanbul Life dergisi yemek konusunda ünlü isimlerle adaları gezdi ve sizler için en leziz mönüleri seçti
15.07.2010 Cadde
Sibel, Günay'ı yıkıp geçti
Sibel, Günay'ı yıkıp geçti ipini çekmediğim kapı kalmadı...
25.12.2007 Cadde
Sibel, Günay'ı yıkıp geçti
Sibel, Günay'ı yıkıp geçti ipini çekmediğim kapı kalmadı...
24.12.2007 Cadde
Sibel, Günay'ı yıkıp geçti
Sibel, Günay'ı yıkıp geçti ipini çekmediğim kapı kalmadı...
23.12.2007 Cadde
Sibel, Günay'ı yıkıp geçti
Sibel, Günay'ı yıkıp geçti ipini çekmediğim kapı kalmadı...
22.12.2007 Cadde
Sibel, Günay'ı yıkıp geçti
Sibel, Günay'ı yıkıp geçti ipini çekmediğim kapı kalmadı...
21.12.2007 Cadde
Sibel, Günay'ı yıkıp geçti
Sibel, Günay'ı yıkıp geçti ipini çekmediğim kapı kalmadı...
20.12.2007 Cadde
Sibel, Günay'ı yıkıp geçti
Sibel, Günay'ı yıkıp geçti ipini çekmediğim kapı kalmadı...
19.12.2007 Cadde
Bodrum'da Orfoz devri
Bodrum'da Orfoz devri Bodrum'daki Orfoz topu topu sekiz masalık, 30 iskemlelik bir lokanta. Bozçağa kardeşlerin geçen yıl açtığı lokanta mutfağı, mekanı, servisi ve fiyatlarıyla kısa sürede farklılığını gösterdi
7.09.2007 Cumartesi
Yıllardır aynı servis aynı tat
Yıllardır aynı servis aynı tat Brükselde, eski bir postane binasındaki Belga Queen ile sokak arasındaki Leon çok uzun yıllardır kalitelerini koruyan iki seçkin lokanta
27.11.2004 Pazar

Benzer Haber Etiketleri