'Mor baklava' üretti, siparişlere yetişemiyor
Adana'da çeşitli meyvelerin özütlerinden elde edilen 'mor un' ile yapılan baklava ilgi görüyor. Sipariş üzerine her şehre mor baklava gönderdiğini söyleyen baklava üreticisi Mehmet Tekin, baklavanın içeriğinde gıda boyası olmadığını belirterek, “Mor un, tamamen sağlığımıza zarar vermeyen bir yol izlenerek üretiliyor” dedi.
'Mor baklava' üretti, siparişlere yetişemiyor
ADANA'da çeşitli meyvelerin özütlerinden elde edilen 'mor un' ile yapılan baklava ilgi görüyor. Sipariş üzerine her şehre mor baklava gönderdiğini söyleyen baklava üreticisi Mehmet Tekin, baklavanın içeriğinde gıda boyası olmadığını belirterek, 'Mor un, tamamen sağlığımıza zarar vermeyen bir yol izlenerek üretiliyor dedi.
Sokak arası lezzetlerin peşinde
Yemek yazarları ve şeflerin rehberliğinde İstanbul, Ankara ve İzmir’deki mahalle mekanlarının peşinde bir tura çıkıyoruz.
Haftanın mekanlar...
Yeniköy’de misafirlerine kapılarını açan Fonduralı, kendine özgü dokusu ve birbirinden lezzetli yemekleriyle, misafirlerini ağırlıyor...
Özel lezzet tasarımları
Türk ve Japon endüstriyel tasarım öğrencileri, İzmir’e özgü boyoz, kumru, gevrek, şambali tatlısı ve midye dolma gibi ayaküstü yenen sokak lezzetleri üzerine çalışmalar yapmak amacıyla İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki (İEÜ) uluslararası çalıştayda bir araya geldi.
“Yedi bölgeden bir potpuri”
Alancha’nın yeni Anadolu tadım menüsünde sokak lezzetlerine ağırlık veriliyor. Restoranın kurucusu ve şefi Kemal Demirasal: “Menüde Türkiye’nin her bölgesinden lezzet var. Turistler yedi bölgeden bir potpuri görmüş oluyor”
İtalyan lezzetleri yeni adresinde
20 yıldır Etiler’de İtalyan mutfağına özgü lezzetler sunan Da Mario restoran yeni şubesini bir ay önce Kalamış’ta açtı
SIĞINILACAK BiR LiMAN
“Eski Türk filmlerinde, Nubar Terziyan’ın meyhaneleri vardı ya, işte öyle bir yer” demişler internet sitelerinde. Ne eksik ne fazla. Cibalikapı Balıkçısı, önce Cibali’de açıldı, sonra Moda’da. Sahibi, eski gazeteci Behzat Şahin. Darısı başımıza!
SIĞINILACAK BiR LiMAN
“Eski Türk filmlerinde, Nubar Terziyan’ın meyhaneleri vardı ya, işte öyle bir yer” demişler internet sitelerinde. Ne eksik ne fazla. Cibalikapı Balıkçısı, önce Cibali’de açıldı, sonra Moda’da. Sahibi, eski gazeteci Behzat Şahin. Darısı başımıza!
VEJETERYANLAR TÜRK MUTFAĞININ PEŞiNDE
Almanca yazdığı ‘İstanbul Mutfağı’ isimli kitabı büyük ilgi gören illüstrasyon sanatçısı Gabi Kopp, kitabını Türkçe ve İngilizce’ye çevirecek bir yayınevi arıyor. Yaklaşık 36 kişiden 100’e yakın yemek tarifi aktarılan kitabı özellikle vejetaryenlerin aldığını söyleyen Kopp’un dikkatini, Türk gençlerinin yemek yaparken zorlanması çekmiş
Bu restoran için 22 milyon avro harcandı
Bebek’in yeni restoranı Chilai sessiz sedasız açıldı ama birkaç hafta içinde müdavimlerini yarattı. Müdavim derken; mekanın yetkilileri Sabancı, Zorlu, Çalık ailelerini de bunların arasında sayıyor.
‘Prens’lerin sofrasına oturduk!
Adaların her şeyi başka! Havası, gün batımı, oturması, gezmesi, tabii lezzetleri de. Adalının mutfağında bu yaz neler oluyor? İstanbul Life dergisi yemek konusunda ünlü isimlerle adaları gezdi ve sizler için en leziz mönüleri seçti
Bodrum'da Orfoz devri
Bodrum'daki Orfoz topu topu sekiz masalık, 30 iskemlelik bir lokanta. Bozçağa kardeşlerin geçen yıl açtığı lokanta mutfağı, mekanı, servisi ve fiyatlarıyla kısa sürede farklılığını gösterdi
Yıllardır aynı servis aynı tat
Brükselde, eski bir postane binasındaki Belga Queen ile sokak arasındaki Leon çok uzun yıllardır kalitelerini koruyan iki seçkin lokanta