Milli gemiye içinde birçok mesajı barındıran özel amblem
Milli gemiye içinde birçok mesajı barındıran özel amblem Seri üretim hattından çıkan ilk milli güdümlü füze Atmaca'nın test atışının yapıldığı TCG Kınalıada için özel olarak hazırlanan amblem, tarihte kurulan büyük Türk devletlerinden mavi vatandaki hak ve menfaatlerin korunmasına kadar birçok mesajı içinde barındırmasıyla dikkati çekiyor.
20.06.2021 Ekonomi
Milli gemi, milli füzeyi ateşledi
Milli gemi, milli füzeyi ateşledi Türkiye'nin ilk deniz seyir füzesi Atmaca, TCG Kınalıada gemisiyle başarılı şekilde test edildi.
4.11.2019 Haberler
Milli gemi, milli füzeyi ateşledi
Milli gemi, milli füzeyi ateşledi Türkiye'nin ilk deniz seyir füzesi Atmaca, TCG Kınalıada gemisiyle başarılı şekilde test edildi.
4.11.2019 Gündem
Milli gemi, milli füzeyi ateşledi
Milli gemi, milli füzeyi ateşledi Türkiye'nin ilk deniz seyir füzesi Atmaca, TCG Kınalıada gemisiyle başarılı şekilde test edildi.
4.11.2019 Gündem
Milli korvet TCG Burgazada görevde
Milli korvet TCG Burgazada görevde Milli Gemi (MİLGEM) Projesi kapsamında üretilen, ada sınıfı korvetlerden üçüncüsü TCG Burgazada, "Mavi Vatan 2019 Tatbikatı" ile ilk büyük görevini icra ediyor. Cumhuriyet tarihinde ilk defa ana vatanı çevreleyen üç denizde 103 geminin katılımıyla eş zamanlı gerçekleştirilen tatbikat, devam ediyor. Gölcük'ten çıkan ve seyir esnasında çeşitli eğitimleri icra eden, aralarında kasım ayında hizmete alınan TCG Burgazada'nın da bulunduğu savaş gemileri, Çanakkale Boğazı'na giriş yapmaya hazırlanıyor. Hazırlık eğitimleri kapsamında Gölcük'teki Poyraz Limanı'ndan asimetrik tehdit altında seyre kalkan TCG Burgazada, senaryo gereği kendisine yaklaşan bir bota ASELSAN yapımı silah sistemleriyle ikaz ve imha atışları gerçekleştirdi. Faaliyetin devamında birliğe asimetrik saldırı yapacağı ihbar edilen bir helikopteri, silah ve sensörlerle imha eden milli korvette, "seyrine taranmış kanal geçişi" olarak tabir edilen mayın harbi eğitimleri icra edildi. SAT komandoları, helikopterden sarkıtılan halattan serbest kayma yöntemiyle gemi güvertesine iniş yaptı. Gemiden kalkan Seahawk modeli helikopter daha sonra "chaff" ve "flare" atışı gerçekleştirdi. Çanakkale Boğazı'na intikal halinde olan milli savaş gemisi, yarın sabah Kuzey Ege'ye çıkacak.
11.09.2019 Haberler
İlk görev!
27.02.2019 Gündem
Yerli üretim TCG Büyükada dosta güven düşmana korku salıyor
Yerli üretim TCG Büyükada dosta güven düşmana korku salıyor Milli Gemi Projesi (MİLGEM) kapsamında yerli mühendislerinin eseri olarak üretilip Türk Deniz Kuvvetleri bünyesinde katılan "TCG Büyükada" teknolojik ve askeri özellikleriyle dosta güven düşmana korku salıyor. Türk ve Dünya sularında başarılı görevlerde yer alan gemilerin üretildiği MİLGEM projesi kapsamında Pakistan’a da 4 korvet ihraç edilecek. Dünyanın bir çok donanmasını geride bırakan, bilgisi tarihi ve donanımı ile dünyanın sayılı donanması arasında yer alan Türk Deniz Kuvvetleri Donanma Komutanlığı, kapılarını İhlas Haber Ajansı için açtı. Donanma Komutanlığında bir çok zorlu operasyon, Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde konuşlu bulunan birlikte yürütülüyor. MİLGEM projesi kapsamında üretilen ve Türkiye’nin ilk milli gemisi olan “TCG Büyükada’da zorlu görevler için Gölcük Donanma Komutanlığı’nda bulunuyor. 27 Eylül 2013'te donanmaya teslim edilen gemi, su üstü ve denizaltı savunma ile hava savunma savaşı, keşif gözetleme, asitmetrik tehditlere karşı savunma ve komuta kontrol görevlerini yapmak üzere tasarlandı. 99 buçuk metre genişliğinde olan gemi, 108 personel kapasiteli. Ayrıca gemide personelin boş zamanlarını geçireceği spor salonu, televizyon gibi imkanlarda mevcut. "10 tonluk helikopter için gerekli platforma sahip" Gemi hakkında bilgiler veren Deniz Yarbay Berke Uraz, “Ada sınıfı korvetler suüstü harbi, denizaltı savunma harbi, hava savunma harbi, keşif gözetleme, asimetrik tehditlere karşı savunma ve komuta kontrol görevlerini icra edebilmek için tasarlanmıştır. Milli gemi projesinin ikinci gemisi olan T.C.G. Büyükada 15 Haziran 2009 tarihinde kızağa konulmuş, 27 Eylül 2011 de denize indirilmiş ve 27 Eylül 2013 tarihinde hizmete girmiştir. Geminin tam boyu 99 buçuk metre ve azami genişliği 14.4 metredir 2 bin 400 ton deplasmanıyla TCG Büyükada iki dizel makine ve bir gaz türbini ile saatte 29 deniz mili sürat yapabilme kabiliyetine sahiptir. 10 tonluk bir helikopter için gerekli platform hangar ve kapsamlı destek ekipmanlarına sahip
11.09.2019 Haberler
İlk milli gemi denize indirildi
İlk milli gemi denize indirildi Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, "Türkiye’nin hayati çıkarlarını barındıran çevre denizlerinin güvenliğini sağlayabilmesi, tehditlerle başa çıkabilmesi için güçlü bir deniz kuvvetine sahip olması, bundan sonra da vazgeçilmez bir zorunluluktur" dedi...
27.09.2008 Gündem