Mit Kumpası

Mit Kumpası

Son dakika MİT kumpası haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan MİT kumpası gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan MİT kumpası haber sayfamızda...

Mit Kumpası

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 84 mit kumpası haberi bulunmuştur.
Hrant Dink cinayeti davasında yeni gelişme
Hrant Dink cinayeti davasında yeni gelişme Yargıtay'dan dönen, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin çoğu kamu görevlisinin yargılandığı 15 sanıklı davada, mahkeme mütalaasını hazırlaması için dosyayı savcıya gönderdi.
10.01.2024 Gündem
Bakan Soylu'dan 'İmamoğlu kararı' açıklaması: Hukuki açıdan doğru
Bakan Soylu'dan 'İmamoğlu kararı' açıklaması: Hukuki açıdan doğru İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN TÜRK'te canlı yayında flaş açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen mahkeme kararına ilişkin soruları yanıtladı.
19.12.2022 Gündem
AK Parti'li Kurtulmuş'tan '7 Şubat' paylaşımı
AK Parti'li Kurtulmuş'tan '7 Şubat' paylaşımı AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, 'MİT kumpası' olarak bilinen 7 Şubat'a ilişkin sosyal medyadan yayımladığı mesajda, "Ülkemizin geleceği, milletimizin refahı için hedefimiz; yeniden Güçlü ve Büyük Türkiye'yi kurmaktır. AK Parti olarak milletimiz için durmadan çalışmaya devam edecek ve asla hiçbir vesayet odağına boyun eğmeyeceğiz" dedi.
7.02.2022 Siyaset
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten '7 Şubat' paylaşımı
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten '7 Şubat' paylaşımı AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "7 Şubat’ın yıldönümünde Terör Örgütü FETÖ’yü bir kez daha lanetliyoruz. 7 Şubat darbe girişimi, karanlık örgüt FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine kadar ülkemizin milli güvenliğini ve egemenliğini hedef alan bir dizi terör faaliyetinin ilk halkasıdır. Cumhurbaşkanımızın o gün tüm terör örgütlerine verdiği mesaj açıktır: Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Milli egemenliği korumak için her türlü bedeli ödemeye her an hazırız." ifadelerini kullandı.
7.02.2022 Siyaset
Öcalan'ın avukatları "örgüt üyeliği" suçlamasıyla hakim karşısında
Öcalan'ın avukatları "örgüt üyeliği" suçlamasıyla hakim karşısında Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yapan 8 sanığın "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15'er yıla kadar hapis istemiyle yargılanmalarına başlandı. 
14.09.2021 Gündem
FETÖ'nün '7 Şubat MİT kumpası' davasıyla ilgili verilen kararın gerekçesi açıklandı
FETÖ'nün '7 Şubat MİT kumpası' davasıyla ilgili verilen kararın gerekçesi açıklandı FETÖ'nün 7 Şubat 2012'de MİT Başkanı Hakan Fidan'ın da aralarında bulunduğu bazı kamu görevlilerini ifadeye çağırmasına ilişkin 10 sanığın ağırlaştırılmış müebbet ve 5 sanığın 7,5 yıldan 8 yıl 4 aya kadar değişen hapis cezasına çarptırdığı 18 sanıklı MİT kumpası davasında mahkeme gerekçeli kararını açıkladı. Gerekçeli kararda, "7 Şubat aslında 15 Temmuz darbe kalkışmasına giden yolda örgütün bir güç denemesi ve gövde gösterisi mahiyetindedir" ifadeleri kullanıldı.
17.06.2021 Gündem
'Devran dönecek' tehdidine tokat gibi cevap! 'Göğüste taşınacak bir şereftir'
'Devran dönecek' tehdidine tokat gibi cevap! 'Göğüste taşınacak bir şereftir' FETÖ’nün futbolda şike kumpası davasında, Mahkeme Başkanı Ahmet Uğuz, sanıkların kendilerini tehdit ettiğini açıkladı
9.06.2021 Gündem
Son dakika... Karlov suikastı davasında karar! Ceza yağdı
Son dakika... Karlov suikastı davasında karar! Ceza yağdı Gelen son dakika haberine göre; Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov suikastına ilişkin FETÖ elebaşı Gülen'in de aralarında bulunduğu 28 sanıklı davada karar açıklandı. 5 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. İşte haberin ayrıntıları...
9.03.2021 Gündem
Son dakika... MİT kumpası davasında karar çıktı! Ceza yağdı
Son dakika... MİT kumpası davasında karar çıktı! Ceza yağdı Gelen son dakika haberine göre; Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı açıktan giriştiği ilk operasyon" olarak tanımlanan ve MİT Başkanı Hakan Fidan'ın da aralarında bulunduğu bazı kamu görevlilerinin ifadeye çağrıldığı 7 Şubat 2012'deki "MİT kumpası"na ilişkin 8'i tutuklu 18 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı.
3.03.2021 Gündem
Altun: Hedef Erdoğan’dı
Altun: Hedef Erdoğan’dı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 7 Şubat 2012’deki MİT Kumpası’nın en önemli hedefinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu vurguladı.
8.02.2021 Siyaset
‘Tezgah ve kumpaslara geçit vermedik’
‘Tezgah ve kumpaslara geçit vermedik’ Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 9 yıl önce MİT’e kurulan kumpasın 15 Temmuz’a kadar süren işgal ve pranga girişiminin ilk adımı olduğunu belirterek, “Milletimizin iradesine karşı kurulan tezgah ve kumpaslara geçit vermedik, asla geçit vermeyeceğiz” dedi.
8.02.2021 Siyaset
7 Şubat 2021 Günün Özeti Milliyet'te
7 Şubat 2021 Günün Özeti Milliyet'te 7 Şubat 2021 Günün Özeti Milliyet'te
7.02.2021 Haberler
Bakan Gül: Tezgah ve kumpaslara geçit vermedik, asla geçit vermeyeceğiz
Bakan Gül: Tezgah ve kumpaslara geçit vermedik, asla geçit vermeyeceğiz Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 9 yıl önce MİT'e kurulan kumpasın 15 Temmuz'a kadar süren işgal ve pranga girişiminin ilk adımı olduğunu belirterek, "Milletimizin iradesine karşı kurulan tezgah ve kumpaslara geçit vermedik, asla geçit vermeyeceğiz" dedi.
7.02.2021 Siyaset
Son dakika... FETÖ'nün 'MİT kumpası' davasında flaş gelişme!
Son dakika... FETÖ'nün 'MİT kumpası' davasında flaş gelişme! Gelen son dakika haberine göre; Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı açıktan giriştiği ilk operasyon olarak tanımlanan ve MİT Başkanı Hakan Fidan'ın da aralarında bulunduğu bazı kamu görevlilerinin ifadeye çağrıldığı 7 Şubat 2012'deki "MİT kumpası"na ilişkin 10'u tutuklu 18 sanığın yargılandığı davada, savcılık esasa ilişkin mütalaasını açıkladı.
14.01.2021 Gündem
FETÖ'nün ünlü isimleri de hesap verdi!
FETÖ'nün ünlü isimleri de hesap verdi! Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) yargısal darbeye teşebbüs girişimi olarak kabul edilen 17-25 Aralık süreci ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalarla mahkemelerde yapılan yargılamalarda birçok ünlü isim de sanık veya şüpheli olarak yer aldı.
13.07.2020 Gündem
Son dakika... MİT kumpası davasında flaş gelişme
Son dakika... MİT kumpası davasında flaş gelişme Son dakika haberi... FETÖ'nün "MİT kumpası"na ilişkin 14'ü tutuklu 15'i firari 34 sanığın yargılandığı davada, mahkeme duruşmaların kapalı yapılmasına karar verdi.
22.06.2020 Gündem
FETÖ'nün 7 Şubat MİT kumpası davası başlıyor
FETÖ'nün 7 Şubat MİT kumpası davası başlıyor Fetullahçı Terör Örgütü'nün 7 Şubat 2012'de MİT'e yönelik kumpas girişimiyle ilgili açılan dava bugün Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları karşısındaki duruşma salonlarında görülecek.
22.06.2020 Gündem
'MİT kumpası' davasında son dakika gelişmesi
'MİT kumpası' davasında son dakika gelişmesi Son dakika gelen bilgilere göre; İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ'nün 7 Şubat 2012'deki "MİT kumpasına" ilişkin hazırlanan 14'ü tutuklu 34 sanıklı iddianameyi kabul etti. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianamede arasında firari FETÖ elebaşı Gülen'in de olduğu 15 sanık hakkında tutuklamaya yönelik yakalama çıkardı
10.03.2020 Gündem
Vahit Bıçak hakkında soruşturma kararı
Vahit Bıçak hakkında soruşturma kararı Ceren Damar cinayeti davasında sanık avukatlığı yapan ve savunmasında Damar’a yönelik çirkin ithamlarda bulunan Vahit Bıçak hakkında Ankara Barosu tarafından soruşturma başlatıldı...
23.02.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kritik mesaj: İdlib Harekâtı an meselesidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kritik mesaj: İdlib Harekâtı an meselesidir Türkiye’nin İdlib konusunda kendi harekât planlarını uygulamak üzere tüm hazırlığını yaptığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İdlib harekâtı an meselesidir” dedi. Erdoğan İdlib konusunda ABD ile de her an her türlü dayanışmanın olabileceğini kaydetti
20.02.2020 Siyaset
Bilirkişi tespit etti: Sözde ‘Oslo görüşmeleri’ parça parça birleştirilmiş
Bilirkişi tespit etti: Sözde ‘Oslo görüşmeleri’ parça parça birleştirilmiş İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 7 Şubat MİT kumpası iddianamesinde yer alan bilirkişi raporunda, FETÖ’nün internet ortamında yayınlayarak kara propaganda yaptığı sözde ‘Oslo görüşmeleri’nin, ‘parça parça birleştirilmiş kayıtlardan’ oluştuğu tespiti yapıldı. Bilirkişi raporunda şöyle denildi; “Kamuoyunda Oslo görüşmeleri olarak bilinen ses kaydının delil disklerinde bulunmadığı, ‘Delil 2’ diskinde bulunan 12 ses dosyasının parça parça birleştirilmesinden oluşturulduğu tespit edilmiştir.”
15.02.2020 Gündem
Son dakika haberleri | FETÖ'nün 'MİT kumpası'na yönelik soruşturmada flaş gelişme!
Son dakika haberleri | FETÖ'nün 'MİT kumpası'na yönelik soruşturmada flaş gelişme! Gelen son dakika haberine göre, FETÖ’nün 7 Şubat 2012’de MİT’e yönelik kumpas girişimiyle ilgili iddianamesini tamamladı.
14.02.2020 Gündem
Kılıçdaroğlu'nun avukatına 'FETÖ'ye yardım' suçlamasından 40 yıla kadar hapis talebi
Kılıçdaroğlu'nun avukatına 'FETÖ'ye yardım' suçlamasından 40 yıla kadar hapis talebi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, avukat Çelik hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım", "Kamu görevlisine alenen hakaret", "Terör örgütü propagandası yapma" suçlarından 11 yıl 11 aydan 40 yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame düzenlendi.
30.01.2020 Gündem
Deşifre oldular! İşte çağrı bırakmanın anlamı
Deşifre oldular! İşte çağrı bırakmanın anlamı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) TSK yapılanması kapsamında örgüt içi haberleşme amacıyla ankesör-sabit kontörlü hattı kullananlara yönelik soruşturmada, İstanbul'da Kasım 2017'den bu yana gözaltına alınıp etkin pişmanlık hükümlerinden yararlananların sayısı 617'ye yükseldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan sevk yazısında "Çağrı bırakmanın 'öğretmen' tabir edilen asker şahıs sorumlusunun 'öğrenci' tabir edilen asker şahsa aynı yerde buluşma talimatı verdiği anlamına geldiğinin bir kısım itirafçı örgüt mensubu ifadelerinden anlaşılmaktadır." denildi.
24.09.2019 Gündem
MİT Kumpası'nda şok iddianame! 'Başbakan narkozun etkisindeyken gözaltına alınacaktı'
MİT Kumpası'nda şok iddianame! 'Başbakan narkozun etkisindeyken gözaltına alınacaktı' Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve 4 MİT görevlisine kumpas kurarak ifadeye çağırmasına ilişkin yürütülen soruşturma ile Hrant Dink cinayeti davasından tutuklu bulunan Ercan Gün hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan hazırlanan iddianamede, şüpheli Ercan Gün'ün, örgütün Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni yıkmaya yönelik ilk teşebbüs girişimi olan MİT kumpasından dahi haberdar olabilecek düzeyde etkinliğe sahip olduğu belirtildi.
14.05.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Mit Kumpası ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.