Moderna

Moderna

Son dakika moderna haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan moderna gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan moderna haber sayfamızda...

Moderna

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 554 moderna haberi bulunmuştur.
Kovid-19 aşıları ritmimizi bozdu
Kovid-19 aşıları ritmimizi bozdu 8 ülkede 99 milyon kişi üzerinde yapılan inceleme, Kovid-19 aşılarının kan, kalp ve nöroloji hastalıklarında beklenenden fazla risk yarattığını gösterdi.
21.02.2024 Dünya
Üç hastalığa karşı tek aşı
Üç hastalığa karşı tek aşı İlaç şirketleri, Kovid-19, grip ve RSV hastalıkları tek doz da yapılabilmesi için çalışmalara hız verdi. Tek randevuda 3 hastalığa karşı aşılanmak için Pfizer ile BioNTech ve Moderna çalışmalarını tamamlamak üzere...
25.11.2023 Sağlık
Nobel Tıp, mRNA teknolojisi geliştiren bilim insanlarına
Nobel Tıp, mRNA teknolojisi geliştiren bilim insanlarına 2023 Nobel Tıp Ödülü, Kovıd-19’a karşı etkili mRNA aşılarının geliştirilmesini sağlayan nükleosid baz modifikasyonlarına ilişkin keşiflerinden dolayı bilim insanları Katalin Karikó ve Drew Weissman’a verildi.
3.10.2023 Dünya
Bakan Koca duyurdu: Eris varyantı Türkiye’de! 'Yurt dışı temaslı 9 kişide görüldü'
Bakan Koca duyurdu: Eris varyantı Türkiye’de! 'Yurt dışı temaslı 9 kişide görüldü' Kovid-19 varyantlarından Omicron’un mutasyona uğramış bir alt türü olan Eris varyantı Türkiye’de 9 kişi de tespit edildi.
16.09.2023 Gündem
Aşılar güncellendi  Eris’e karşı hazır
Aşılar güncellendi Eris’e karşı hazır Sonbahar, koronavirüs enfeksiyonunda artışı da beraberinde getirdi. Uzmanlar vaka sayısının kış aylarında daha da artacağı görüşünde.
9.09.2023 Dünya
ABD’de Kovid-19 için yeni aşılar
ABD’de Kovid-19 için yeni aşılar Koronavirüsün yeni varyantlarının görüldüğü ülkelerde, Kovid-19 aşılarının güncellenmiş versiyonları önem taşıyor. Nitekim ABD’de eylül ayında yeni Kovid-19 aşı kampanyası başlıyor.
29.08.2023 Dünya
Aşıda ‘altın çağ’ı pandemi tetikledi
Aşıda ‘altın çağ’ı pandemi tetikledi 2030 yılına kadar kanser, kalp ve birçok solunum yolu hastalığını önlemek amacıyla aşı geliştirilebileceği açıklandı. Bu tıbbi uzmanlık kapasitesi, gücünü tümüyle Kovid-19 aşısı üretmek için kullanılan mRNA teknolojisinden alıyor.
16.04.2023 Dünya
Almanya'dan flaş adım! Koronavirüs aşısı mağdurlarına tazminat ödenecek
Almanya'dan flaş adım! Koronavirüs aşısı mağdurlarına tazminat ödenecek Almanya’da Covid-19 aşılarının sebep olduğu ağır yan etkiler nedeniyle mahkemeye başvuran 301 kişiye tazminat ödenmesine karar verildi. Bu kişiler aylık 164 ila 854 euro arasında ömür boyu temel emekli maaşı almaya hak kazanıyor.
25.03.2023 Dünya
Bulgaristan'da 2.1 milyon doz koronavirüs aşısı çöpe gitti
Bulgaristan'da 2.1 milyon doz koronavirüs aşısı çöpe gitti Bulgaristan Sağlık Bakanlığı sitesinde yer alan verilere göre, Bulgaristan’da bugüne kadar 25 milyon euro değerinde 2.1 milyon doz koronavirüs aşısını imha edildiği veya edileceği belirtildi.
3.01.2023 Dünya
Çin'in sıfır Covid politikasından vazgeçmesi dünyayı endişelendirmeli mi?
Çin'in sıfır Covid politikasından vazgeçmesi dünyayı endişelendirmeli mi? Yeni yılın ilk günlerinde sınırlarını açmaya hazırlanan dünyanın en kalabalık ülkesi, özellikle açıkladığı vaka sayıları ve diğer verilerle şüpheleri üstüne çekiyor.
30.12.2022 Dünya
Milyar dolarlık aşı patenti savaşı
Milyar dolarlık aşı patenti savaşı ABD merkezli ilaç devi Moderna, Kovid-19 aşı yarışında rakipleri olan Pfizer ve BioNTech’e karşı “hırsızlık” suçlamasıyla dava açtı.
9.12.2022 Gündem
Çin neden sıfır Covid politikasında ve kapanmalarda ısrar ediyor?
Çin neden sıfır Covid politikasında ve kapanmalarda ısrar ediyor? İlk kez Şi Jinping için istifa sloganlarının atıldığı yeryüzünün en kalabalık ülkesi, felaketle sonuçlanacak bir ikilemle karşı karşıya: Çin, istese bile halihazırda karantinayı bitiremez!
29.11.2022 Dünya
Pfizer CEO'sunun Kovid-19 testi bir kez daha pozitif çıktı
Pfizer CEO'sunun Kovid-19 testi bir kez daha pozitif çıktı Kovid-19 aşısı üreticilerinden Pfizer'ın CEO'su Albert Bourla'nın koronavirüs testi 6 hafta içinde bir kez daha pozitif çıktı.
26.09.2022 Dünya
'Servislerimizde ve yoğun bakımda koronavirüs tanısıyla yatan hastamız kalmadı'
'Servislerimizde ve yoğun bakımda koronavirüs tanısıyla yatan hastamız kalmadı' Tekirdağ Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, son dönemlerde artan koronavirüs vakalarını düşüşe geçtiğini belirterek,  "Bu dönemde biz bir servis 35 yatak artı 15 yoğun bakım yatağı hastalarımız için ayırmıştık ve ciddi bir hasta yatışıyla karşı karşıya kaldık.  Bugüne baktığımızda servislerimizde ve yoğun bakımda Covid-19 tanısıyla yatan hastamız kalmadı" dedi.
4.09.2022 Gündem
Moderna, patent ihlali gerekçesiyle Pfizer-BioNTech'e dava açtı
Moderna, patent ihlali gerekçesiyle Pfizer-BioNTech'e dava açtı Kovid-19 aşısı üreticilerinden Moderna, bugün yaptığı basın açıklamasında Pfizer ve BioNTech aleyhine ABD ve Almanya'da patent ihlali davaları açtığını duyurdu. Moderna, iki firmanın kendilerine ait olan mRNA teknolojisini izinsiz kullanıp yasa dışı kopyalayarak Kovid-19 aşısını ürettiğini ileri sürdü.
26.08.2022 Dünya
İngiltere ilk ülke oldu! Moderna'nın Omicron varyantına karşı etkili aşıya onay
İngiltere ilk ülke oldu! Moderna'nın Omicron varyantına karşı etkili aşıya onay İngiltere, ABD merkezli Moderna şirketinin geliştirdiği, hem orijinal koronavirüse hem de virüsün Omicron varyantına karşı geliştirilen aşıyı onaylayan ilk ülke oldu. Aşının sonbaharda hatırlatma dozu olarak sunulması ve yeni varyantlara karşı daha iyi koruma sağlaması bekleniyor.
15.08.2022 Dünya
Ölüm ve ağır hastalığı önlüyor! Hatırlatma dozu kimler olmalı?
Ölüm ve ağır hastalığı önlüyor! Hatırlatma dozu kimler olmalı? Koronavirüs salgınında 2.5 yıl geride kaldı. Son haftalarda dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Kovid-19 vaka sayısı artışa geçti.
13.07.2022 Gündem
Şahin'den alt varyant uyarısı
Şahin'den alt varyant uyarısı BioNTech’in CEO’su Uğur Şahin, Omicron’un aşıların koruyamadığı bir alt varyantının ortaya çıkabileceğini söyledi
20.06.2022 Dünya
Pandemide yeni milyarderler çıktı
Pandemide yeni milyarderler çıktı Oxfam Konfederasyonu’nun yayımladığı ‘Acıdan Kâr Etmek’ adlı rapora göre, pandemi sırasında 573 kişi daha milyarderler kulübüne katılırken, 30 saatte bir kişi milyarder oldu.
24.05.2022 Ekonomi
ABD'de 5 yaşın altındakilere aşı yolda
ABD'de 5 yaşın altındakilere aşı yolda Beyaz Saray Covid-19’la mücadele koordinatörü Dr. Ashish Jha, İlaç ve Gıda Dairesi FDA’in gelecek birkaç hafta içinde 5 yaş altındaki çocuklara Moderna’nın aşısını onaylayacağını umduğunu söyledi.
23.05.2022 Dünya
İspanya'da 'yabancı cisim' alarmı! Binlerce korona aşısı toplatıldı
İspanya'da 'yabancı cisim' alarmı! Binlerce korona aşısı toplatıldı İspanya Kovid-19 aşısının bulunduğu şişenin içinde "yabancı cisim" bulunmasının ardından 764 bin 900 Moderna aşısının geri toplattı. Yetkililer aşı şişesindeki yabancı cismin sivrisinek olduğunu açıkladı.
12.04.2022 Dünya
Japon uzmanlardan 3. doz Kovid-19 aşısı araştırması
Japon uzmanlardan 3. doz Kovid-19 aşısı araştırması Japon uzmanların yaptığı araştırma, 3. doz Covid-19 aşısının hastalığın semptomlarını önlemede yüzde 68.7 etkili olduğunu ortaya koydu.
31.03.2022 Dünya
Tayvan'da, Kovid-19 aşısı nedeniyle ölen kadının ailesine tazminat
Tayvan'da, Kovid-19 aşısı nedeniyle ölen kadının ailesine tazminat Tayvan Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen uzmanlar, ülkede korona virüs (Kovid-19) aşısına bağlı sebeplerden bir kadının hayatını kaybettiğini ve bu nedenle kadının ailesine 200 bin dolar tazminat ödeneceğini duyurdu.
30.03.2022 Dünya
Polonya'da 4. doz aşı uygulaması başladı
Polonya'da 4. doz aşı uygulaması başladı Polonya'da korona virüsle mücadele kapsamında 4. doz aşılama işlemi başladı. İlk etapta kanser tedavisi, organ nakli, HIV virüsü, diyaliz gibi nedenlerle bağışıklık sistemi yetmezliği görülen 200 binin üzerinde hastanın aşılanması hedefleniyor.
8.02.2022 Dünya
Güney Afrika, Moderna aşısının kendi versiyonunu üretti
Güney Afrika, Moderna aşısının kendi versiyonunu üretti Güney Afrikalı bilim insanları Moderna'nın Kovid aşısının kendi versiyonunu üretti. Bu gelişmenin Afrika'daki aşılama oranlarının artmasına katkıda bulunabileceği belirtiliyor.
4.02.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Moderna ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.