Mona Lisa

Mona Lisa

Son dakika Mona Lisa haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Mona Lisa gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Mona Lisa haber sayfamızda...

Mona Lisa

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 436 mona lisa haberi bulunmuştur.
Mor mürekkepli hikâye
Mor mürekkepli hikâye Milliyet Sanat mart sayısında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle kapağına, Türk sanat tarihinde kadının ve emeğin mücadele hikâyesini taşıyor.
4.03.2024 Kültür Sanat
Ne çektin Mona Lisa
Ne çektin Mona Lisa İklim aktivistlerinin çorba fırlattığı Mona Lisa’nın şöhreti saldırıları da peşinde sürüklüyor. Leonardo da Vinci’nin ikonik eseri; 521 yıllık geçmişinde pek çok saldırıyı göğüslemek zorunda kaldı.
30.01.2024 Kültür Sanat
Fransa Kültür Bakanı: Mona Lisa mirasımızdır, saldırı kabul edilemez
Fransa Kültür Bakanı: Mona Lisa mirasımızdır, saldırı kabul edilemez Paris’te bulunan Louvre Müzesi’nde sergilenen Mona Lisa tablosuna dün iki iklim aktivisti çorba fırlattı. Fransa Kültür Bakanı Rachida Dati olay ile ilgili, “Mona Lisa da mirasımızdır ve gelecek nesillere aittir. Hiçbir gerekçe onun hedef alınmasını haklı gösteremez” dedi.
29.01.2024 Dünya
‘Mona Lisa’ya saldırı
‘Mona Lisa’ya saldırı Riposte Alimentaire adlı çevreci grup, Louvre Müzesi’ndeki “Mona Lisa” tablosuna çorba attı.
29.01.2024 Kültür Sanat
Aktivistler Mona Lisa tablosuna çorba fırlattı
Aktivistler Mona Lisa tablosuna çorba fırlattı Fransa’nın başkenti Paris’teki Louvre Müzesi'nde sergilenen Leonardo da Vinci'nin 16. yüzyılda yaptığı Mona Lisa tablosuna, 'sağlıklı ve sürdürülebilir gıda hakkı' talep eden iki aktivist çorba fırlattı.
28.01.2024 Dünya
Kral Charles'ın, Yunanistan bayraklı kravatı gündem oldu
Kral Charles'ın, Yunanistan bayraklı kravatı gündem oldu İngiltere Kralı III. Charles’ın Yunanistan ve İngiltere arasında 'Elgin Mermerleri' gerilimi yaşandığı sırada COP28 İklim Zirvesi'nin gerçekleştirildiği Dubai'de Yunanistan bayrağı desenli kravat takması gündem oldu.
2.12.2023 Dünya
Yunan gazetesi manşetten verdi: Erdoğan'ın yeniçerisi!
Yunan gazetesi manşetten verdi: Erdoğan'ın yeniçerisi! İngiltere ve Yunanistan arasında şimşek yüklü bulutların çarpışmasına neden olan kriz manşetlerden inmiyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İngiliz Başbakan Sunak'ın fotoğraflarını ilk sayfadan veren Political gazetesi Atina'ya karşı jeopolitik oyunlar oynandığını savundu.
30.11.2023 Dünya
Miçotakis Londra'dan eli boş döndü! 'Bu işin arkasında Türklerle iş birliği var'
Miçotakis Londra'dan eli boş döndü! 'Bu işin arkasında Türklerle iş birliği var' Yunanistan Başbakanı Miçotakis, programı kapsamında Rishu Sunak ile görüşecekti. İki isim arasındaki görüşme Elgin Mermerleri nedeniyle iptal edildi. Yunan basını ise görüşmenin iptalini Türkiye'nin almaya hazırlandığı Eurofighter uçaklarına bağladı.
29.11.2023 Dünya
Atina ile Londra arasında tarihi eser krizi!
Atina ile Londra arasında tarihi eser krizi! Yunanistan ile İngiltere arasında uzunca bir süredir tartışma konusu olan “Elgin Mermerleri”, sonunda krize dönüştü.
29.11.2023 Dünya
Yunanistan ve İngiltere arasında kriz! Sunak Miçotakis'le görüşmesini iptal etti
Yunanistan ve İngiltere arasında kriz! Sunak Miçotakis'le görüşmesini iptal etti Osmanlı İmparatorluğu döneminde Atina'dan İngiltere'ye götürülen 'Elgin Mermerleri' İngiltere ile Yunanistan arasında diplomatik çatışmaya yol açtı.
28.11.2023 Dünya
Jisbar’ın eğlenceli dünyası
Jisbar’ın eğlenceli dünyası  Fransız Pop Art sanatçısı Jisbar, İstanbul’dan ilham aldığı eserlerini Nişantaşı’ndaki Kalyon Kültür Taş Konak’ta sanatseverlerle buluşturuyor. Jisbar, ikonik figürlere farklı mesajlar yükleyerek yeniden yaratıyor.
15.11.2023 Gündem
Leonardo'dan '20 altın' ders
Leonardo'dan '20 altın' ders Yeteneklerimiz Leonardo ile asla boy ölçüşemeyecek olsa bile ondan bir şeyler öğrenebilir, biraz daha onun gibi olmaya çalışabiliriz. Onun yaşamından çıkarılacak pek çok ders var...
10.11.2023 Milliyet Executive
Mona Lisa’da otomobil boyası kimyası çıktı!
Mona Lisa’da otomobil boyası kimyası çıktı! İtalyan ressam ve mucit Leonardo da Vinci’nin, ünlü tablosu “Mona Lisa”yı oluşturmadan önce ilk boya katmanında sıra dışı bir teknik kullandığı ortaya çıktı.
13.10.2023 Dünya
Kahvenizin yanında ‘sanat’ alır mıydınız?
Kahvenizin yanında ‘sanat’ alır mıydınız? Verrmer’in “İnci Küpeli Kızı”ndan Leonardo da Vinci’nin “Mona Lisa”sına dünyaca ünlü ressamların eserleri yeni ‘kahveli’ yorumuyla İzmirlilerle buluştu.
6.10.2023 Kültür Sanat
British Museum'daki hırsızlık olayları hakkında neler biliniyor?
British Museum'daki hırsızlık olayları hakkında neler biliniyor? İngiltere’nin en büyük turistik merkezlerinden dünyaca ünlü British Museum, bir süredir değerli bazı parçaların çalındığı haberleri ile gündemde.
23.08.2023 Dünya
Büyük bir ‘Kristal Küre’ hikâyesi
Büyük bir ‘Kristal Küre’ hikâyesi  Serkan Özkaya, ‘dünyanın en büyük kristal küresi’ sayılabilecek “O” isimli eseriyle, ABD’nin Missouri eyaletindeki St. Louis 21c Müzesi’nde. Dört yılda üretilen eser müzeye duvarlar inşa edilmeden önce yerleştirilmiş.
13.08.2023 Kültür Sanat
Fransa'nın en nefret edilen adamı!
Fransa'nın en nefret edilen adamı! Bir hırdavat dükkanı için atılan adım bir anda ülke gündeminin en üst sıralarına tırmandı, kasabanın belediye başkanı kendini "Mona Lisa'yı yok etmiş gibi hissediyorum" diyerek savunuyor.
18.06.2023 Dünya
Mona Lisa da greve gitti
Mona Lisa da greve gitti Fransa’da emeklilik yaşını 62’den 64’e çıkaran reformu protesto eden çalışanlar 28 Mart’ta 10’uncu büyük genel greve giderken; grev yapanlara kültür sektöründen de destek geldi.
2.04.2023 Kültür Sanat
Fransa'da protestocular Louvre Müzesi'nin girişini kapattı
Fransa'da protestocular Louvre Müzesi'nin girişini kapattı Fransa'da hükümetin tartışmalı emeklilik reformunu Ulusal Meclis'te oylamaya sunulmadan geçirmesine tepki gösteren yüzlerce protestocu, başkent Paris'teki Louvre Müzesi'nin girişini kapattı.
27.03.2023 Dünya
Leonardo’nun annesi Kafkasyalı köleymiş!
Leonardo’nun annesi Kafkasyalı köleymiş! Ünlü “Mona Lisa” tablosunun yaratıcısı, Rönesans döneminin sembolü, İtalyan ressam Lenorda da Vinci, 1452 - 1519 yılları arasında yaşamıştı.
16.03.2023 Dünya
İtalyan sinemasında bir efsaneye veda
İtalyan sinemasında bir efsaneye veda Avrupa sinemasının en büyük yıldızlarından olan İtalyan aktris Gina Lollobrigida, 95 yaşında hayatını kaybetti. İtalya Kültür Bakanı Sangiuliano, “Bir divaya elveda... Cazibesi ebediyen kalacak” dedi.
17.01.2023 Dünya
'Binbir Surat' gözaltında! 'Tefeci' operasyonu
'Binbir Surat' gözaltında! 'Tefeci' operasyonu Adana'da tefecilik yoluyla 12 milyon 600 bin TL haksız kazanç elde ettiği öne sürülen 21 şüphelinin yakalanması için şafak operasyonu düzenlendi.
3.01.2023 Gündem
Hayatının aşkını terapi sırasında buldu! '15'inci yüzyılda evlenemedik, şimdi evliyiz'
Hayatının aşkını terapi sırasında buldu! '15'inci yüzyılda evlenemedik, şimdi evliyiz' Ömrü boyunca hayatının aşkıyla karşılaşmak istemişti ancak asla başaramadı. Bunun üzerine bir arkadaşının tavsiyesiyle regresyon terapisi almaya karar verdi. Yaşadığı deneyimden sonra hem aradığı aşkı bulan hem de hayata bakış açısı tamamen değişen kadının anlattıkları filmlere konu olacak türden.
3.01.2023 Dünya
Buz gibi nehirden ilk yardım derslerine! 'Boğulmuş Mona Lisa' milyonlarca hayat kurtardı
Buz gibi nehirden ilk yardım derslerine! 'Boğulmuş Mona Lisa' milyonlarca hayat kurtardı Nehirde cansız bedeni bulunmuştu. Adını ve kim olduğunu kimse bilmiyor, yalnızca yaşı tahmin edilebiliyordu. Hayat onu nasıl buraya getirmişti ve cesedi neden soğuk, bulanık sulardan çıkarılmıştı? 'L'Inconnue de la Seine' (Seine Nehri'nin Meçhul Kadını) olarak anılmaya başlayan genç kızın garip ölümü, hiç kimsenin tahmin edemeyeceği bir şekilde milyonlarca hayatın kurtarılmasına yardımcı olacaktı.
3.01.2023 Dünya
Herkes eleştirmesine rağmen 3'ü de vazgeçmedi! İdam sehpasına kadar giden dostluk
Herkes eleştirmesine rağmen 3'ü de vazgeçmedi! İdam sehpasına kadar giden dostluk İngiltere'den Mat Prountzos, İskoçya'dan Rosemary Power, ABD'den Jan Arriens dünyanın farklı yerlerinden 3 kişi... Ortak noktaları ise idam mahkûmlarına bıkmadan usanmadan mektup yazmak. Herkes eleştirmesine rağmen mahkûmlara son yolculuklarına kadar eşlik eden üçlünün, bunu yapmasının ise tek bir nedeni var.
3.01.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Mona Lisa ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.