'Mor baklava' üretti, siparişlere yetişemiyor
'Mor baklava' üretti, siparişlere yetişemiyor Adana'da çeşitli meyvelerin özütlerinden elde edilen 'mor un' ile yapılan baklava ilgi görüyor. Sipariş üzerine her şehre mor baklava gönderdiğini söyleyen baklava üreticisi Mehmet Tekin, baklavanın içeriğinde gıda boyası olmadığını belirterek, “Mor un, tamamen sağlığımıza zarar vermeyen bir yol izlenerek üretiliyor” dedi.
21.02.2021 Ekonomi
'Mor baklava' üretti, siparişlere yetişemiyor
'Mor baklava' üretti, siparişlere yetişemiyor ADANA'da çeşitli meyvelerin özütlerinden elde edilen 'mor un' ile yapılan baklava ilgi görüyor. Sipariş üzerine her şehre mor baklava gönderdiğini söyleyen baklava üreticisi Mehmet Tekin, baklavanın içeriğinde gıda boyası olmadığını belirterek, 'Mor un, tamamen sağlığımıza zarar vermeyen bir yol izlenerek üretiliyor dedi.
21.02.2021 Haberler
Mor baklava yeniden ismini duyurdu! Klasik baklavadan daha çok tercih ediliyor!
Mor baklava yeniden ismini duyurdu! Klasik baklavadan daha çok tercih ediliyor! Gaziantep'te mor meyve ve sebzelerin özünden yapılan mor baklava ilgi gördü. Baklava ustası Ömer Çelebi, rengi ve tadıyla klasik baklavadan farklı olan mor baklavaya talebin oldukça fazla olduğunu söyledi.
6.07.2021 Tatlı Tarifleri
Erzurumlu usta, diyabet hastaları için 'mor baklava' üretti
Erzurumlu usta, diyabet hastaları için 'mor baklava' üretti ERZURUMLU baklava ustası Selami Atiş, diyabet hastaları için mor un ve meyvelerden baklava üretti. Günde 120 tepsi mor baklava yapan Atiş, başta İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük kentler olmak üzere yurt genelindeki şeker hastalarından gelen siparişleri karşılıyor.
29.07.2020 Haberler
Diyabet hastaları için 'mor baklava' üretti! Talep yağıyor
Diyabet hastaları için 'mor baklava' üretti! Talep yağıyor Erzurumlu baklava ustası Selami Atiş, diyabet hastaları için mor un ve meyvelerden baklava üretti. Günde 120 tepsi mor baklava yapan Atiş, başta İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük kentler olmak üzere yurt genelindeki şeker hastalarından gelen siparişleri karşılıyor.
29.07.2020 Ekonomi
Şeker hastalarının yiyebileceği baklava üretildi - Mor baklava nedir?
Şeker hastalarının yiyebileceği baklava üretildi - Mor baklava nedir? İstanbul Üniversitesi Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi uzun çalışmalar sonucunda mor sebze-meyvelerin kullanıldığı formül ile mor baklava üretti. Bu baklavayı şeker hastaları rahatlıkla yiyebilecek. Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Başkanı Mehmet Yıldırım "Bu baklava ülkemizdeki 7 milyon diyabet hastası için bir müjde. Bu ramazan ayı itibarıyla şeker hastaları çekinmeden baklava tüketebilecek" dedi
22.04.2020 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri