Moria

Moria

Son dakika Moria haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Moria gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Moria haber sayfamızda...

Moria

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 80 moria haberi bulunmuştur.
G. Afrika’da otobüs faciası: 45 ölü
G. Afrika’da otobüs faciası: 45 ölü Güney Afrika’da bir yolcu otobüsü komşu ülke Botsvana’dan Limpopo eyaletindeki Moria’ya gittiği sırada köprüden şarampole yuvarlandı.
29.03.2024 Dünya
Papa, Avrupa’da göçmenlere yönelik davranışları kınadı
Papa, Avrupa’da göçmenlere yönelik davranışları kınadı Papa Francis, göçmenlerle bir araya geldiği Yunanistan ziyareti kapsamında yaptığı açıklamada, Avrupa’nın göçmenlere karşı uyguladığı milliyetçiliği kınadı.
5.12.2021 Dünya
AB ve Yunanistan Midilli Adası'na yeni göçmen merkezi kuruyor
AB ve Yunanistan Midilli Adası'na yeni göçmen merkezi kuruyor Yaz mevsimindeki yangında küle dönen Yunanistan'daki en büyük göçmen kampı Moria'nın yeniden kurulması için önemli adım atıldı. Yeni merkezin Eylül 2021'de açılması bekleniyor.
3.12.2020 Dünya
Merkel’den Türkiye’ye övgü
Merkel’den Türkiye’ye övgü Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Ankara ile ilişkilerin çok boyutlu olduğunu hatırlatarak Türkiye’nin mülteciler konusundaki tavrını övdü, ilişkileri sorgularken, ortak paydaların unutulmaması çağrısında bulundu.
1.10.2020 Dünya
İnsanlık dramının yaşandığı yer! Yine yangın çıktı
İnsanlık dramının yaşandığı yer! Yine yangın çıktı Yunanistan'ın Midilli Adası'nda, yaklaşık 2 hafta önce çıkan yangında kullanılamaz hale gelen Moria sığınmacı kampında küçük çaplı yangın çıktı.
22.09.2020 Dünya
Moria göçmenleri geçici kampa taşındı
Moria göçmenleri geçici kampa taşındı Yunanistan'ın en büyük kampının kül olmasıyla sokakta kalan sığınmacılar, Midilli Adası'nda kurulan çadır kamplara yerleştirildi.
17.09.2020 Dünya
Moria'daki yangının ardından mülteciler geçici kurulan kampa götürülüyor
Moria'daki yangının ardından mülteciler geçici kurulan kampa götürülüyor Yunanistan polisi, yangınlarda büyük oranda zarar gören ve kalınamayacak hale gelen Moria kampındaki mültecileri, Midilli Adası’nda geçici olarak kurulan Kara Tepe kampına taşımaya devam ediyor.
17.09.2020 Dünya
Danimarka’da 'Moria kampındaki sığınmacıların ülkeye kabulü' için gösteri yapıldı
Danimarka’da 'Moria kampındaki sığınmacıların ülkeye kabulü' için gösteri yapıldı Avrupa’da birçok ülkenin yanan sığınmacı kampı Moria’daki düzensiz göçmenleri ülkesine kabul edecek olmasına karşın, Danimarka’nın bu yönde bir adım atmaması protesto edildi.
16.09.2020 Dünya
Moria yangınına beş gözaltı
Moria yangınına beş gözaltı Yunanistan polisi, Midilli adasında bulunan, ülkenin en büyük mülteci kampı Moria'da geçen hafta çıkan ve kampı tamamen kullanılamaz hale getiren yangınlarla ilgili olarak 5 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
15.09.2020 Dünya
Midilli’ye yeni kamp!
Midilli’ye yeni kamp! Yunanistan, yangınlarda büyük oranda zarar gören ve kalınamayacak hale gelen Moria kampı yerine mülteciler için yine Midilli Adası’nda kalıcı bir karşılama kampı yapılacağını açıkladı.
15.09.2020 Dünya
Midilli sığınmacılarına anakara yolu kapandı
Midilli sığınmacılarına anakara yolu kapandı Yunan hükümeti, Moria yangınının ardından barınaksız kalan sığınmacıların anakaraya kabul edilmeyeceğini açıkladı. Atina yönetimine göre, 'Moria taktiği' diğer adalarda da kullanılabilir.
14.09.2020 Dünya
Yunanistan yanan Moria kampı yerine kalıcı bir mülteci merkezi inşa edecek
Yunanistan yanan Moria kampı yerine kalıcı bir mülteci merkezi inşa edecek Atina yönetiminin Midilli Adası'ndaki projesine hem göçmenler hem de ada sakinleri tepkili. Moria kampında 70 farklı ülkeden mülteciler vardı, çoğunluğu ise Afganistan'dan gelmişti.
14.09.2020 Dünya
Moria yerine çadır kamp
Moria yerine çadır kamp Geçen hafta ardı ardına çıkan yangınlarla kül olan Yunanistan’ın Midilli adasındaki Moria Kampı’nın yerine oluşturulmaya çalışılan “çadır kamp”ın ilk etabı devreye girdi.
14.09.2020 Dünya
İnsanlık dramı! Yunanistan, sığınmacıların kötü yaşam koşullarının görüntülenmesini engelliyor
İnsanlık dramı! Yunanistan, sığınmacıların kötü yaşam koşullarının görüntülenmesini engelliyor Yunanistan'ın Midilli Adası’nda hafta başında çıkan yangında tamamen yanan Moria sığınmacı kampında yaşayan binlerce göçmen, yaşam koşullarını protesto etmeye devam ediyor. Yunan yetkililer sokaklarda ve tarlalarda yatan sığınmacıların görüntülenmesini engellediği belirtildi.
13.09.2020 Dünya
Kamp yanınca yol kenarlarında uyudular
Kamp yanınca yol kenarlarında uyudular Yunanistan’ın Midilli Adası’nda 12 bin 500 kişiye ev sahipliği yapan Moria sığınmacı kampının yangınlarla yerle bir olmasının ardından sığınmacılar için girişimler başladı.
11.09.2020 Dünya
Son dakika: Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan Türkiye açıklaması
Son dakika: Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan Türkiye açıklaması Gelen son dakika haberine göre; Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Türkiye ile AB arasındaki görüşmelerin her iki taraf için faydalı olduğunu düşünüyorum. Ekonomi ve enerji alanında ortak ajanda tekrar ortaya çıkabilir." dedi.
11.09.2020 Dünya
Moria kampından Selanik'e 200 çocuk tahliye edildi
Moria kampından Selanik'e 200 çocuk tahliye edildi Yunanistan'ın Midilli Adası’ndaki Moria sığınmacı kampında çıkan yangın sonrası kalacak yerleri olmayan 200 çocuk ailelerinden ayrılıp, Selanik'e getirildi.
10.09.2020 Dünya
Mülteciler yine sokakta kaldı!
Mülteciler yine sokakta kaldı! Yunanistan’daki en büyük mülteci kampı olan Moria’da önceki gece yangın çıkarken, kamp tamamen küle döndü. Yaklaşık 13 bin mültecinin barınacak yeri kalmadığı ifade edilirken, yangınla ilgili kundaklama iddiaları gündeme geldi. Adada 4 ay OHAL ilan edildi
10.09.2020 Dünya
Midilli Adası'ndaki yangın sonrası bölgede OHAL ilan edildi
Midilli Adası'ndaki yangın sonrası bölgede OHAL ilan edildi Yunanistan'ın Midilli Adası'nda bulunan Moria sığınmacı kampında çıkan yangın sonrası adada 4 aylık olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi.
9.09.2020 Dünya
Midilli'de olağanüstü hal!
Midilli'de olağanüstü hal! Yunanistan'ın en büyük mülteci kampı Moria'dan yükselen alevler Atina'da alarma yol açtı, kamptan kaçıp kent merkezine gitmeye çalışan sığınmacıları engellemek için bölgeye ek polis güçleri sevk edildi.
9.09.2020 Dünya
Moria'da bu kez de yangın çıktı
Moria'da bu kez de yangın çıktı Binlerce sığınmacının barındığı kampın farklı noktalarından gece yarısı alevler yükseldi, Yunan yetkililer ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı. Midilli Adası'ndaki kampta geçen hafta birçok Covid-19 vakası tespit edilmişti.
9.09.2020 Dünya
Meclis önünde 13 bin boş sandalye
Meclis önünde 13 bin boş sandalye Almanya’da mültecilere yardım organizasyonları, Alman Federal Meclisi’nin (Bundestag) önüne 13 bin boş sandalye yerleştirerek bir tür eylem düzenledi.
8.09.2020 Dünya
13 bin kişinin kaldığı Moria mülteci kampında ilk Covid-19 vakası
13 bin kişinin kaldığı Moria mülteci kampında ilk Covid-19 vakası Yunanistan'ın Midilli adasındaki Moria mülteci kampında ilk koronavirüs teşhisi 40 yaşındaki Somalili erkeğe konuldu, kamp karantinaya alındı.
2.09.2020 Dünya
Mülteciler büyük tehlike altında
Mülteciler büyük tehlike altında Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) koronavirüs tehdidi nedeniyle Yunanistan’daki kapasitesini fazlasıyla aşan mülteci kamplarının boşaltılmasını talep etti.
1.04.2020 Dünya
Binlerce sığınmacının bulunduğu Midilli'de koronavirüs görüldü
Binlerce sığınmacının bulunduğu Midilli'de koronavirüs görüldü Binlerce sığınmacının bulunduğu Yunanistan'ın Midilli Adası'nda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiği bildirildi.
10.03.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Moria ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.