Yangından etkilenen yerler için Mücbir Sebep Hali ilan edildi
Yangından etkilenen yerler için Mücbir Sebep Hali ilan edildi Hazine ve Maliye Bakanlığı, orman yangınlarından etkilenen ilçeler için mücbir sebep hali ilan ederken, bu ilçelerdeki mükelleflerin vergi yükümlülükleri ertelendi.
6.08.2021 Ekonomi
Mücbir sebep nedir?
Mücbir sebep nedir? Hukukla ilgili bir deyim olan mücbir sebep sözcüğüne zaman zaman rastlıyoruz. Melikşah Altuntaş ve Bartu Küçükçağlayan sayesinde birçok kişi bu sözcükten haberdar oldu. Ancak yine de çok az kişinin bilgi sahibi olduğu bir konu mücbir sebep. Peki, mücbir sebep nedir? Molatik olduğumuz konu mücbir sebep oldu.
30.12.2020 Hayat
Mücbir sebep kapsamındaki mükelleflerin vergi ödevleri için geri sayım
Mücbir sebep kapsamındaki mükelleflerin vergi ödevleri için geri sayım Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından etkilendiği için mücbir sebep kapsamına alınan mükelleflerin, ertelenen vergi ödevlerini 27 Temmuz Pazartesi gün sonuna kadar yerine getirmesi gerekiyor.
25.07.2020 Ekonomi
Maliye, bazı il ve ilçelerde mücbir sebep halini uzattı
Maliye, bazı il ve ilçelerde mücbir sebep halini uzattı Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada "Bazı ile ve ilçelerde 30 Eylül'de bitecek mücbir sebep halinin 31 Aralık'a kadar son defa uzatılması Bakanlığımızca uygun bulunmuştur. Mücbir sebep kapsamında bulunan mükellefler tarafından 31 Aralık tarihine kadar verilmesi gereken beyanname ve bildirimlerinin verilme süresi 24 Ocak 2018, ödeme süresi ise 26 Şubat 2018 gün sonuna kadar uzatıldı" dedi.
21.09.2017 Ekonomi