Müslüman

Müslüman

Son dakika müslüman haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan müslüman gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan müslüman haber sayfamızda...

Müslüman

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 20.982 müslüman haberi bulunmuştur.
Bakan Bolat CNN Türk'te: İsrail'e ambargo kararı alan tek Müslüman ülke Türkiye
Bakan Bolat CNN Türk'te: İsrail'e ambargo kararı alan tek Müslüman ülke Türkiye Ticaret Bakanı Ömer Bolat CNN Türk ekranlarında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. Birinci hedef enflasyonla mücadele diyen Bakan Bolat "İsrail'e ambargo kararı alan tek Müslüman ülke Türkiye" dedi.
17.04.2024 Haberler
Bakan Bolat'tan CNN Türk'te İsrail'e ambargo açıklaması: Amacımız ateşkese zorlamak
Bakan Bolat'tan CNN Türk'te İsrail'e ambargo açıklaması: Amacımız ateşkese zorlamak Ticaret Bakanı Ömer Bolat CNN Türk ekranlarında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. Birinci hedef enflasyonla mücadele diyen Bakan Bolat "İsrail'e ambargo kararı alan tek Müslüman ülke Türkiye" dedi.
17.04.2024 Gündem
Bayramda Gazze diplomasisi
Bayramda Gazze diplomasisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı haftasında ağırlıklı olarak Müslüman ülkelerin liderleri ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.
15.04.2024 Gündem
Ali Erbaş: Soykırıma uğrayan, katledilen insanların inancına bakılmaz
Ali Erbaş: Soykırıma uğrayan, katledilen insanların inancına bakılmaz Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Gazze’de yaşanan soykırımı, katliamı, canavarlığı durdurmak için dünyanın insan olduğunu hatırlaması yeter” dedi.
15.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Papa'ya Filistin mektubu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Papa'ya Filistin mektubu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katoliklerin ruhani lideri Papa Fransuva'ya Filistin mektubu gönderdi.
13.04.2024 Gündem
ŞEVVAL ORUCU NE ZAMAN TUTULUR? Şevval orucu başladı mı, kaç gün tutulur? Şevval orucu fazileti
ŞEVVAL ORUCU NE ZAMAN TUTULUR? Şevval orucu başladı mı, kaç gün tutulur? Şevval orucu fazileti Ramazan ayının sona erdi bayramın ilk gününe ulaşıldı. Bir ay boyunca oruç tutarak ibadetlerini yerine getiren Müslümanlar şimdi de Şevval orucunu araştırmaya koyuldu. Şevval ayı, Müslüman alemi için önemli aylardan biridir ve bu dönemde dileyenler oruç tutabilir. Peki, şevval orucu ne zaman, kaç gün tutulur? Şevval orucu (6 gün orucu) başladı mı? İşte detaylar…
12.04.2024 Bilgi Rehberi
ABD’de Ramazan Bayramı etkinliğinde silahlı saldırı! Yaralılar var
ABD’de Ramazan Bayramı etkinliğinde silahlı saldırı! Yaralılar var ABD’nin Pensilvanya eyaletinde Ramazan Bayramı etkinliği sırasında düzenlenen silahlı saldırıda çok sayıda kişi yaralandı.
10.04.2024 Dünya
BAYRAMDA ORUÇ TUTULUR MU? Ramazan Bayramı'nın 2. gününde oruç tutmak günah mı?
BAYRAMDA ORUÇ TUTULUR MU? Ramazan Bayramı'nın 2. gününde oruç tutmak günah mı? Ramazan ayı sona erdi. Bugün Ramazan Bayramı başladı. Müslüman vatandaşlar ise bayramda oruç tutulur mu öğrenmek istiyor. Peki Ramazan Bayramı'nda 1.2.3. gün oruç tutulur mu, günah mı? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından paylaşılan cevap
10.04.2024 Bilgi Rehberi
Cuma hutbesinde 36 Osmanlı padişahının anıldığı tek yer! 'Sultan Yunus'un soyundanız'
Cuma hutbesinde 36 Osmanlı padişahının anıldığı tek yer! 'Sultan Yunus'un soyundanız' Nijer'in 124 bin nüfuslu Agadez şehrinde, cuma hutbelerinde hâlâ Osmanlı padişahları anılıyor. Agadez'deki Müslümanların yaşadığı bölgede günümüzde dahi Osmanlı sancağının dalgalanması ve sultanların isminin hutbede teker teker sıralanmasının sebebi ise bir hayli ilginç.
9.04.2024 Yaşam
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ramazan ayının son teravih namazını Sakarya'da kıldırdı
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ramazan ayının son teravih namazını Sakarya'da kıldırdı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Sakarya'da son teravih namazını tarihi Orhan Gazi Camii'nde kıldırdı. Namaz sonrasında konuşan Erbaş, “Teravih namazına nasıl böyle önem veriyorsak diğer beş vakit namaza da öyle önem verelim.” dedi.
8.04.2024 Gündem
Myanmar'da cunta, kimlik dahi vermediği Müslümanları zorla orduya alıp savaştırıyor
Myanmar'da cunta, kimlik dahi vermediği Müslümanları zorla orduya alıp savaştırıyor Uzmanlar, Myanmar Ordusu'nun Arakan eyaletinde 'Arakan Ordusu' adlı etnik silahlı isyancı grubuna karşı büyük toprak kayıpları yaşadıktan sonra Rohingyaları zorla askere almasını, ordunun içinde bulunduğu çaresizliğin bir göstergesi olarak yorumluyor.
8.04.2024 Dünya
New York belediyesi, başörtüsü zorla çıkarılanlara 17.5 milyon dolar ödeyecek
New York belediyesi, başörtüsü zorla çıkarılanlara 17.5 milyon dolar ödeyecek New York belediyesi, tutuklandıktan sonra fotoğraflarının çekilmesi için başörtülerini çıkarmaya zorlanan iki Müslüman kadının açtığı davayı çözmek için 17,5 milyon dolar ödemeyi kabul etti.
6.04.2024 Dünya
KADİR GECESİNE ÖZEL DUA (ARAPÇA-TÜRKÇE) Kadir Gecesi'nde nasıl dua edilir? Peygamber Efendimizin Kadir Gecesi duası; Allahümme inneke afüvvün...
KADİR GECESİNE ÖZEL DUA (ARAPÇA-TÜRKÇE) Kadir Gecesi'nde nasıl dua edilir? Peygamber Efendimizin Kadir Gecesi duası; Allahümme inneke afüvvün... Kadir Gecesi tarihi bugün...Ramazan ayının en önemli gecesi olan ve bin aydan daha hayırlı gece olarak bilinen Kadir Gecesi 5 Nisan Cuma günü idrak edilecek. Kadir Gecesi, İslam inancına göre çok önemli bir gece olarak kabul edilir. İslam inancına göre Kadir Gecesi, Kur'an'ın indirildiği gece olarak bilinir ve bu geceyi anlatan Kuran ayeti şöyledir: "Biz onu Kadir gecesinde indirdik. "Müslüman vatandaşlar, Kadir suresi, Kadir Gecesi duası kısa, uzun, Arapça, Türkçe seçenekleriyle birlikte araştırılıyor. İşte Diyanet'ten Kadir Gecesi ibadetleri...
5.04.2024 Bilgi Rehberi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin'deki katliam politikaları 3 çeyrek asırdır artarak devam ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin'deki katliam politikaları 3 çeyrek asırdır artarak devam ediyor Cumhurbaşkanı Erdoğan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Büyük Finali'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Müslümanlar olarak bugün Kur'an'ın rehberliğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçiyoruz." ifadelerini kullandı:
5.04.2024 Gündem
KADİR GECESİ NAMAZI KILINIŞI NASIL, KAÇ REKAT? 🕌 Kadir Gecesi'nde hangi namaz kılınır? Kadir Gecesi namazı saat kaçta, nasıl niyet edilir?
KADİR GECESİ NAMAZI KILINIŞI NASIL, KAÇ REKAT? 🕌 Kadir Gecesi'nde hangi namaz kılınır? Kadir Gecesi namazı saat kaçta, nasıl niyet edilir? Kadir Gecesi namazı kılınışı, saati ve rekat sayısı ile ilgili detaylar merak ediliyor. Kadir Gecesi, Müslüman alemi için önemli günler arasında bulunuyor. Bu önemli günde dualar edilecek, namazlar kılınacak ve ibadetler yapılacak. Peki Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır ve kaç rekat? 2024 Kadir Gecesi namazı saat kaçta?
5.04.2024 Bilgi Rehberi
Ali Erbaş: Birbirimize karşı güven duymalıyız
Ali Erbaş: Birbirimize karşı güven duymalıyız Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Edirne'de 'Selimiye Gölgesinde Edirne- Balkan Buluşması' iftar programına katıldı. Erbaş, "Toplum olarak, millet olarak ve insanlık olarak sevgi, saygı, sadakat ve sabır ile hareket edersek insanlık olarak selamete ulaşırız. Ramazan ayı bize bunları öğretiyor" dedi.
4.04.2024 Gündem
Bakan Güler 'Pakistan Ulusal Günü' dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı
Bakan Güler 'Pakistan Ulusal Günü' dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Pakistan'ın bölgesinde ve dünyada stratejik önemi yüksek bir ülke olduğunu belirterek, "Özellikle son yıllarda her alanda gelişip güçlenen Pakistan, bölgesinde ve dünyada barış, istikrar ve güvenin inşasında bölgesinde ve dünyada önemli bir rol üstleniyor" dedi.
4.04.2024 Gündem
Bombalayacağı camiye girince Müslüman oldu! Katliama ramak kala fikrini değiştirdi: Özellikle Ramazan ayını seçtim
Bombalayacağı camiye girince Müslüman oldu! Katliama ramak kala fikrini değiştirdi: Özellikle Ramazan ayını seçtim Müslümanlardan nefret ettiği için katliam yapmak istedi, keşif için gittiği camiye girince ise eski ABD askerinin hayatı baştan sona değişti.
4.04.2024 Dünya
Mümtehine Suresi Oku: Mümtehine Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali
Mümtehine Suresi Oku: Mümtehine Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali Mümtehine suresi, Kur’an-ı Kerim’in 60. suresidir. Sure toplam 13 ayetten oluşmaktadır. Mümtehine suresi tamamının Medine’de indirildiğine inanılır. Mushaftaki sırada altmışıncı, iniş sırasına göre doksan birinci suredir. Mümtehine suresi, Haşr suresinden sonra, Saf suresinden önce gelmektedir.
4.04.2024 Sureler
Cin Suresi Okunuşu ve Anlamı: Cin Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali
Cin Suresi Okunuşu ve Anlamı: Cin Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali Cin Suresi, içeriği bakımından Kur’an-ı Kerim’de yer alan diğer surelerden oldukça farklılık göstermektedir. Bu bağlamda sure içerisinde genellikle cin kabilesinden bahsedilmektedir. Surenin ismi de bu içeriğinden gelmektedir. Cin Suresi, Mekke devrinde; Araf Suresi ile Yasin Suresi’nin arasında tebliğ olunmuştur. Kur’an-ı Kerim’de 72. sırada bulunan Cin Suresi toplamda 28 ayet-i kerimeden meydana gelmektedir. Her türlü manevi rahatsızlığa ve düşmanlığa karşı, nazar ve şeytanın şerrinden korunmak için Cin Suresi’nin okunması tavsiye edilmektedir. Bu bağlamda Cin Suresi oldukça faziletli bir kelam olarak bilinmektedir. Cin Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, tefsiri, diyanet meali ile ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
4.04.2024 Sureler
Cenaze Namazı Nasıl Kılınır? Cenaze Namazı Duaları Nelerdir?
Cenaze Namazı Nasıl Kılınır? Cenaze Namazı Duaları Nelerdir? Cenaze namazı, rüku ve secdesi olmayan namazlardan birisidir. Selam vermenin vacip olduğu cenaze namazında, dört tekbir getirilerek kılınır. Cenaze namazı nasıl kılınır, hangi dualar edilir, cenaze namazı kaç rekattır gibi soruların yanıtlarını derledik.
4.04.2024 Dini Bilgiler
Namaz Nasıl Kılınır? Kadın ve Erkek Sabah - Öğle - İkindi - Akşam - Yatsı Namazı Kılınışı Nasıl?
Namaz Nasıl Kılınır? Kadın ve Erkek Sabah - Öğle - İkindi - Akşam - Yatsı Namazı Kılınışı Nasıl? İslam alemi için farz kılınan ibadetlerden birisi de namazdır. Namaz İslam'ın en önemli ibadetlerindendir. 5 vakit kılınır. Bunlar sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı şeklindedir. Tekbir, kıyam, rükü, secde ve selam gibi kısımlardan oluşan namaz İslam'ın 5 şartından biridir. Namaz ibadetini yerine getirmek isteyenler namaz sureleri ve namaz kılınışı hakkında bilgi sahibi edinmek ister. Her vakit namazın rekatları farklıdır. Sabah namazı . Sabah namazı, 4 rekat, öğle namazı 10 rekat, ikindi namazı 8 rekat, akşam namazı 5 rekat, yatsı namazı 13 rekattır. Namaz nasıl kılınır? 5 vakit namaz kılınışı ve rekatları...
4.04.2024 Gündem
Yatarken Okunacak Dualar ve Anlamları: Yatmadan Önce Hangi Sureler Ve Dualar Okunur?
Yatarken Okunacak Dualar ve Anlamları: Yatmadan Önce Hangi Sureler Ve Dualar Okunur? Uyumadan önce yapılacak dualar sünnete uygun şekilde yapılması gerekir. Uyumadan önce rahat bir şekilde uyumak için ne yapmak gerekir? Yatarken okunacak dua ve sureler nelerdir? Müslüman’ın bilmesi gereken konuları derledik.
4.04.2024 Dini Bilgiler
Zariyat Suresi Oku: Zariyat Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali
Zariyat Suresi Oku: Zariyat Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali Mekke döneminde inen Zariyat Suresi Kur'an-ı Kerim'in 51. suresidir. Toplamda 60 ayetten oluşur. Sure adını ilk ayette geçen “ez-zâriyât” kelimesinden alır. Türkçe esip savuran rüzgârlar anlamına gelir. Surede genel hatlarıyla Allah’a inananların durumundan, İbrahim ve Musa Peygamberler'den, Ad ve Semud kavimlerinden, Nuh Peygamber'in kavminden ve zalimlerden bahsedilir. Zariyat Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, Arapça yazılışı ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
4.04.2024 Sureler
Hicr Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali
Hicr Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali Toplamda 99 ayetten oluşan Hicr suresi, Kur’an-ı Kerim’in 15. suresidir. Surenin geneli Mekke’de inmiştir. Yalnızca surenin 87.ayeti Medine’de inmiştir. Sure adını 80. ayette geçen Hicr kelimesinden almıştır. Hicr Medine’nin kuzeyinde eski dönemde Semud kavmi'nin yaşadığı yerin adıdır. Okuması oldukça faziletli surelerdendir. Hicr Suresinde Allah'ın varlığından, birliğinden ve peygamberlerden söz edilmektedir. Hicr Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, Arapça yazılışı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
4.04.2024 Sureler

Benzer Haber Etiketleri

Müslüman ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.