Müslümanlık

Müslümanlık

Son dakika MÜSLÜMANLIK haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan MÜSLÜMANLIK gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan MÜSLÜMANLIK haber sayfamızda...

Müslümanlık

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 613 müslümanlık haberi bulunmuştur.
REGAİP KANDİLİNDE YAPILACAK İBADETLER NELER? Kandil gecesi neler yapılır? Regaip Kandili ibadetleri ve duaları nelerdir?
REGAİP KANDİLİNDE YAPILACAK İBADETLER NELER? Kandil gecesi neler yapılır? Regaip Kandili ibadetleri ve duaları nelerdir? Regaip Kandili ibadetleri ve neler yapılacağı 2024 yılında üç aylar başlangıcına yaklaşılmasıyla birlikte İslam alemi için araştırılan bir konu haline geldi. 11 Ocak'ta idrak edilecek olan Regaip Kandili, rahmeti ve bereketi bol üç ayları karşılayacak. Dini vecibelerini layıkıyla yerine getirmek isteyen Müslümanlar ise Regaip Kandili'nde hangi ibadetler yapılacağını ve hangi duaların okunacağını sorguluyor. Peki, Regaip Kandili'nde neler yapılır? İbadetleri ve duaları nelerdir?
11.01.2024 Bilgi Rehberi
İ ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: İ Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
İ ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: İ Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Bebeklerine kavuşacağı günü bekleyen aileleri hamilelik döneminde isim telaşı sarıyor. Erkek bebek bekleyen anne ve baba adaylarının çocuklarına vereceği isim konusu kafalarını karıştırıyor. Hayatları boyunca taşıyacakları ismin en güzel ve en eşsiz olmasını istiyorlar. İsim konusunda derin araştırmaya giren çiftler anlamlarına da özellikle dikkat ediyor. Kulağa hoş gelen isimleri tercih eden ebeveynler keşfedilmemiş, nadir bulunan, değişik, popüler ve modern çağa uygun isimler vermek istiyorlar. İ harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “İ ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
Kuzey Makedonya Hakkında Bilgiler; Kuzey Makedonya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Kuzey Makedonya Hakkında Bilgiler; Kuzey Makedonya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Kuzey Makedonya'nın resmi adı Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'dir. Burası Balkanlar'da bulunan bir ülkedir. Kuzey Makedonya hakkında bilgiler, bayrağının anlamı, şehirleri, saat farkı gibi bilgileri derledik.
2.01.2024 Dünya
SP’li vekil bayıldı görüşme ertelendi
SP’li vekil bayıldı görüşme ertelendi Bütçe görüşmelerinde Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, kürsüdeyken bayılıp kafasını basamaklara çarptı. Doktor vekillerin kalp masajı yaptığı Bitmez’e hastanede anjiyo yapıldı. Bu olay nedeniyle dünkü görüşmeler ertelendi.
13.12.2023 Gündem
Kadir Suresinin Konusu Ve Önemi Nedir?
Kadir Suresinin Konusu Ve Önemi Nedir? Kadir Suresi isminden de anlaşılacağı üzere Kadir gecesini konu alan bir suredir. Bu sure İnna enzelna ismi ile de bilinir. Faziletleri nedeni ile pek çok kişi bu sureyi ezberlemek istemektedir. Kadir suresinin konusu ve önemi nedir? İşte, tüm detaylar.
24.10.2023 Sureler
Ankebut Suresi Oku - Ankebut Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali
Ankebut Suresi Oku - Ankebut Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali Ankebut Suresi Kur’an-ı Kerim'in 29. suresidir ve toplamda 11 ayetten oluşmaktadır. Ankebut Suresi insanlığa hitap etmektedir. Bu bağlamda her bir surenin kendi bünyesinde bazı sır ve faziletler içerdiğine inanılmaktadır. Ankebut Suresi de faziletleri bakımından oldukça önemli bir suredir. Sure adını ismini 41. âyetinde geçen “el-Ankebut” kelimesinden almıştır. Ankebut Türkçe örümcek anlamına gelmektedir. Ankebut Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, Arapça yazılışı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Deyimler ve Anlamları Sözlüğü: A'dan Z'ye En Bilinen Kalıplaşmış Deyim Örnekleri Nelerdir?
Deyimler ve Anlamları Sözlüğü: A'dan Z'ye En Bilinen Kalıplaşmış Deyim Örnekleri Nelerdir? Türkçede sıklıkla karşılaştığımız konulardan birisi de deyimler ve atasözleridir. Kalıplaşmış söz öbekleri olarak da bilinen deyimler kendilerine özgü anlamlar taşır. Yazıldıkları kelimelerde farklı anlamlar taşıyan deyimler uzun uzun anlatılmak istenen ifadelerin kısaca aktarılmasında büyük yarar sağlar. Birden fazla anlamları bulunan deyimlerin sayısı oldukça fazladır. Bazılarını anlamak kolay olsa da bazı deyimler anlaşılması zordur. Kalıplaşmış kelimelerden oluşan deyimler okullarda da Türkçe derslerinde öğrencilerin karşılarına çıkar. A’dan Z’ye dilimizde onlarca deyim vardır. Deyimler ve anlamları ile ilgili araştırma içerisindeyseniz sizin için en çok bilinen, kalıplaşmış, kıza ve uzun açıklamalı deyim örneklerini derledik…
26.09.2023 Eğitim
92 Nerenin Telefon Kodu? +92 Hangi Ülkeye Ait?
92 Nerenin Telefon Kodu? +92 Hangi Ülkeye Ait? Her ülkenin bir alan kodu vardır. Bu alan kodları sayesinde ülkeler arasındaki iletişim mümkün hale gelir. Alan kodlarının başına ülkeler için özel olarak belirlenen rakamlar yazılır. Alan kodları 1 rakamı ile başlar ve ülke sayısına göre artar. 92 de bir ülkenin alan kodudur. 92 sayısının hangi ülkeye ait olduğunu merak ediyorsanız cevaplarını sizler için hazırladık.
25.09.2023 Telefon Kodu
Mevlüt İsminin Anlamı Nedir? Mevlüt Ne Demek, Ne Anlama Gelir?
Mevlüt İsminin Anlamı Nedir? Mevlüt Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Erkek çocukları için kullanılan güzel isimlerden biri Mevlüt adıdır. Aynı zamanda bu ismi ne anlama geldiği merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Peki, Mevlüt isminin anlamı nedir? Mevlüt ne demek, ne anlama gelir tüm detayları ile derledik.
25.09.2023 Sözlük
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Ertuğrul Gazi Türbesi’ne ziyaret
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Ertuğrul Gazi Türbesi’ne ziyaret Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, 742'nci Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nde, Ertuğrul Gazi Türbesi’ne ziyarette bulundu.
10.09.2023 Gündem
Hac parasını bu halde buldu! 240 bin lira yok oldu
Hac parasını bu halde buldu! 240 bin lira yok oldu 2024 yılında hacca gitmek için parasını biriktiren yaşlı kadın, paralarını koyduğu kutuyu açınca hayatının şokunu yaşadı.
27.07.2023 Dünya
Zafer Partisi'nden istifa eden partililer törenle AK Parti'ye katıldı
Zafer Partisi'nden istifa eden partililer törenle AK Parti'ye katıldı Zafer Partisi'nden istifa eden partililer, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen törenle AK Parti'ye katıldı.
29.04.2023 Gündem
Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Bu ülke hainlere bırakılamaz
Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Bu ülke hainlere bırakılamaz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik İçin Hemen Şimdi Programı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Gururla saydığımız her savunma sanayi projemiz, gerisindeki tasarım, yazılım, üretim gücüyle gençlerimizin geleceğini inşa eden birer teknoloji lokomotifidir" dedi. Erdoğan, "Biz yapmak için varız bunlar yıkmak için var" açıklamasında bulundu.
25.04.2023 Gündem
Erdoğan müjdeyi verdi: Ticari araçtan ÖTV alınmayacak
Erdoğan müjdeyi verdi: Ticari araçtan ÖTV alınmayacak Gemlik’te Togg Teknoloji Kampüsü’nde batarya üretim tesisinin temeli atıldı. Törenden önce Gemlik’te halka hitap eden Erdoğan, şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, çekici gibi araçlarını yenileyecek esnaftan ÖTV alınmayacağını söyledi.
25.04.2023 Gündem
Erdoğan'dan TOGG kredisi müjdesi! Detaylarını tek tek açıkladı
Erdoğan'dan TOGG kredisi müjdesi! Detaylarını tek tek açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kamu bankalarımız Togg için araç bedelinin yüzde 50'si tutarında 36 ay vadeyle 0,99 oranda kredi kullandıracaklar. Yani 1 puan. Ziraat Bankası böyle bir destek verip, 36 ay vade ile bu krediyi kullandıracak ve Togg satışlarını bu şekilde yapacaklar" dedi.
24.04.2023 Gündem
Çağatay Han Kimdir? Kısaca Hayatı Ve Ölümü
Çağatay Han Kimdir? Kısaca Hayatı Ve Ölümü Cengiz Han’ın ikinci oğludur Çağatay Han, babası Çağatay Han’a ve kardeşine yönetmesi için yerler bölüştürmüştür. Tarihte önemli bir isim olan Çağatay Han kimdir ve neler yapmıştır sizler için ayrıntıları ile derledik.
18.04.2023 Eğitim
Numan Kurtulmuş: Terörle mücadelemizi bir insanlık vazifesi olarak sürdüreceğiz
Numan Kurtulmuş: Terörle mücadelemizi bir insanlık vazifesi olarak sürdüreceğiz Uluslararası 15. Eyüpsultan Sempozyumu'nda konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Terörün arkasındaki bütün sosyal ve toplumsal gerekçeler, sebepler ortadan kalkana ve teröre güç, destek veren bütün unsurlar bir şekilde bundan vazgeçene kadar terörle mücadelemizi bir insanlık vazifesi olarak sürdüreceğiz" dedi.
25.11.2022 Siyaset
Vecibe Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Dini Vecibeler Nelerdir?
Vecibe Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Dini Vecibeler Nelerdir? Vecibe kelimesi kullanım alanlarında bir çeşit ödev ya da görev şeklinde ifade edilir. Dini vecibeler de kişiye farz edilmiş durumlardan biridir. Pek çok dini vecibe bulunmaktadır. Müslüman olan kişiler bu vecibeleri öğrenerek üzerinde bulunan farzları da yerine getirmektedir. Görev olarak ifade edilen bu vecibeler kişiye verilen ödev şeklinde de yorumlanmaktadır. Kişinin boyun borcu ya da görevi olarak adlandırılmaktadır. Pek çok dini vecibe bulunmaktadır. Vecibe ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Dini vecibeler nelerdir? Sizler için derledik.
13.09.2022 Eğitim
2 yıl önce keşfedildi! 21 adet columbarium bulundu
2 yıl önce keşfedildi! 21 adet columbarium bulundu 2 yıl önce keşfedilen güvercinlik olarak bilinen bazı yapıların columbarium olduğu ortaya çıktı. Şu ana kadar 21 adet columbarium tespit edildi.
25.08.2022 Gündem
Pergamon kazılarında 'ampulla' denilen hacı şişesi bulundu
Pergamon kazılarında 'ampulla' denilen hacı şişesi bulundu İzmir'in Bergama ilçesinde, Pergamon Antik Kenti'ndeki kazılarda Kızıl Avlu'nun yakınında yeni ortaya çıkarılan peristilli (avlulu) evin yer aldığı alanda, 'ampulla' olarak tanımlanan hacı şişesi bulundu. Alman Arkeoloji Enstitüsü Müdürü ve Kazı Başkanı Prof. Dr. Felix Pirson, "Hacı şişesi olarak tanımlayabileceğimiz bir buluntuya rastladık. Erken Hristiyanlık dönemine ait olduğu anlaşılıyor" dedi.
23.08.2022 Gündem
Pergamon kazılarında 'ampulla' denilen hacı şişesi bulundu
Pergamon kazılarında 'ampulla' denilen hacı şişesi bulundu İzmir'in Bergama ilçesinde, Pergamon Antik Kenti'ndeki kazılarda Kızıl Avlu'nun yakınında yeni ortaya çıkarılan peristilli (avlulu) evin yer aldığı alanda, 'ampulla' olarak tanımlanan hacı şişesi bulundu. Alman Arkeoloji Enstitüsü Müdürü ve Kazı Başkanı Prof. Dr. Felix Pirson, "Hacı şişesi olarak tanımlayabileceğimiz bir buluntuya rastladık. Erken Hristiyanlık dönemine ait olduğu anlaşılıyor" dedi.
23.08.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hüseyin Gazi Cemevi'ne ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hüseyin Gazi Cemevi'ne ziyaret Ankara'da Hüseyin Gazi Türbesi'ni ve hemen yanındaki cemevini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muharrem ayının 10'uncu günü dolayısıyla Alevi dedeleriyle birlikte iftar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem ayının 10'uncu günü dolayısıyla katıldığı Hüseyin Gazi Cemevi'nde yaptığı konuşmada “Kerbela hadisesinin 1342. yıl dönümü vesilesiyle şehitlerin şahı Hz. Hüseyin efendimizi ve dostlarını matemle anıyoruz” dedi.
9.08.2022 Siyaset
8 dil bilen İtalyan Stawan Müslüman oldu, Siirt'e yerleşti
8 dil bilen İtalyan Stawan Müslüman oldu, Siirt'e yerleşti İtalyan Stawan Stefano (32) Belçika’nın başkenti Brüksel’de tanıştığı Müslüman arkadaşlarının etkisiyle İslam’ı seçti. 8 dil bilen ve Türkiye’ye gelerek tercümanlık yapan Stawan, burada ‘Yasin’ ismini aldı.
23.06.2022 Haberler
8 dil bilen İtalyan Stawan Müslüman oldu, Siirt'e yerleşti
8 dil bilen İtalyan Stawan Müslüman oldu, Siirt'e yerleşti İtalyan Stawan Stefano (32) Belçika’nın başkenti Brüksel’de tanıştığı Müslüman arkadaşlarının etkisiyle İslam’ı seçti. 8 dil bilen ve Türkiye’ye gelerek tercümanlık yapan Stawan, burada ‘Yasin’ ismini aldı.
23.06.2022 Gündem
Uç Beyliği Nedir, Nereye Denir? Osmanlı'da Uç Beyi Kime Denir?
Uç Beyliği Nedir, Nereye Denir? Osmanlı'da Uç Beyi Kime Denir? Ortaçağ döneminde Hristiyanlar ile Müslümanlar arasındaki sınır bölge uç Beyliği olarak ifade edilir. Aynı zamanda iki farklı imparatorluk arasındaki sınır noktası olarak ön plana çıkar. İşte uç beyliği hakkında ayrıntıları derledik.
2.06.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Müslümanlık ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.