Türk profesörden aşı açıklaması: '4-5 ay önce Covid-19 geçirmiş kişi yaptırabilir'
Türk profesörden aşı açıklaması: '4-5 ay önce Covid-19 geçirmiş kişi yaptırabilir' Çin menşeili Covid-19 aşısının Türkiye'deki Faz 3 çalışmalarında gönüllü olan Prof. Dr. Mustafa Gerek, koronavirüs geçiren kişilerin aşı planlamasındaki yerini anlattı. Prof. Dr. Gerek, "Bir kişi eğer 4-5 aylık zaman diliminden önce hastalığı geçirmiş ise, aşı yapılmasında hiçbir sakınca yok. Yeni hastalık geçirdiniz daha birkaç aylık bir zaman geçti, bu dönemde muhtemeldir ki yeterli antikorunuz vardır; bu aşamada aşı olunmasına gerek olmayabilir" dedi.
13.01.2021 Gündem
Koronavirüs aşısını deneyen profesörden canlı yayında flaş açıklamalar
Koronavirüs aşısını deneyen profesörden canlı yayında flaş açıklamalar Dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de KORONA-VAC aşısı deneniyor. Aşı denemelerine gönüllü olarak katılan Prof. Dr. Mustafa Gerek CNN TÜRK canlı yayınında açıklamalarda bulundu.
12.11.2020 Haberler
Prof. Dr. Gerek: Ankara'nın eylül sonunda rahatlayacağını tahmin ediyoruz
Prof. Dr. Gerek: Ankara'nın eylül sonunda rahatlayacağını tahmin ediyoruz Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek, Ankara'da koronavirüs vakalarının artmasında, çevre illerde hastalanan kişilerin tedavi için gelmesinin de etkili olduğunu söyledi. Prof. Dr. Gerek, "Önümüzdeki dönemde Ankara'daki rakamların azalmasını bekliyoruz. Tabi ki bu bir süreç, zaman alacaktır. Eylül ayının sonuna doğru Ankara rahatlar, diye tahmin ediyoruz" dedi.
9.09.2020 Gündem