Müzekart

Müzekart

Son dakika MÜZEKART haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan MÜZEKART gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan MÜZEKART haber sayfamızda...

Müzekart

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 104 müzekart haberi bulunmuştur.
Geleceğe Miras Hierapolis
Geleceğe Miras Hierapolis Aykut Ferah/ Milliyet Arkeoloji Proje Danışmanı-  Değerli Milliyet Arkeoloji Dergisi Okurları; 9 Aralık 1988 tarihinden bu yana UNESCO Doğal ve Kültürel Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale Travertenleri ile birlikte Hierapolis Antik Kenti, eşsiz güzelliği ile ülkemizde en fazla ziyaret edilen antik kentler listesinin en ön sıralarında yer alıyor ve hem Denizli turizmi hem de ülkemiz turizm gelirleri açısından oldukça büyük öneme sahip...
21.01.2024 Arkeoloji
Etnografya Müzesi Ankara İlinde Nerededir, Nasıl Gidilir? 2024 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri
Etnografya Müzesi Ankara İlinde Nerededir, Nasıl Gidilir? 2024 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri Günümüzde Etnografya Müzesi yerli ya da yabacı pek çok sayıda turist için mutlaka ülkemizde görülmesi gereken müzeler arasında en önemlilerinden olmaktadır. Bu nedenle sizler için Etnografya Müzesi detaylı bir şekilde araştırdık ve sizlere derledik.
1.01.2024 Tatil
MüzeKart ile gezmek çok kolay!
MüzeKart ile gezmek çok kolay! MüzeKart uygulaması sayesinde yurttaşlar Türkiye’nin tarihini karış karış geziyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 350’yi aşkın müze ve ören yerine sınırsız ziyaret olanağı sağlayan MüzeKart, 60 liralık cüzi fiyatıyla vatandaşın yüzünü güldürüyor.
29.10.2023 Kültür Sanat
Müzekart satışında rekor
Müzekart satışında rekor Türkiye’de müze ve ören yerlerine bir yıl boyunca 60 liraya sınırsız giriş olanağı sunan Müzekart satışı rekor düzeye ulaştı.
28.08.2023 Kültür Sanat
Turizme festival dopingi
Turizme festival dopingi Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’yle şehirlerin marka değerinin artması beklenirken, 2028’de festivallerin 35 şehre yayılması hedefleniyor.
28.08.2023 Ekonomi
Bir inanç turizmi mekânı: Akdamar Adası
Bir inanç turizmi mekânı: Akdamar Adası Aykut Ferah/ Milliyet Arkeoloji Proje Danışmanı- Değerli Milliyet Arkeoloji Dergisi Okurları; Sektörel olarak hızla gelişen ve ülke ekonomimizi olumlu şekilde etkileyen en önemli sektörlerden biri ve küresel bir pazar olan turizm sektörü, her geçen gün sahip olduğu kitleyi artırarak, faaliyet gösterilen destinasyonlarda ekonomik ve toplumsal kalkınma sürecini hızlandırıyor...
23.08.2023 Arkeoloji
Çocuğun dilinden anlayan müze
Çocuğun dilinden anlayan müze İngiltere’de bulunan Victoria&Albert Museum, bünyesinde 0-14 yaş arasındaki çocuklara yönelik üç galeriden oluşan Young V&A adlı bir müze açtı. Biz de müzeolog Zeynep Toy Büke’yle çocuklara özel müzelerin neden önemli olduğunu konuştuk.
5.08.2023 Pazar
Beyaz cennet Pamukkale'ye ziyaretçi akını
Beyaz cennet Pamukkale'ye ziyaretçi akını Denizli'de UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan beyaz cennet Pamukkale, yerli ve yabancı ziyaretçi akınına uğruyor. Bölgeye gelen ziyaretçi sayısı, geçen yılın ilk 7 ayına göre yüzde 23 artarak, 1 milyon 150 bin kişi oldu.
2.08.2023 Ekonomi
MüzeKart ücreti bu yıl da 60 TL
MüzeKart ücreti bu yıl da 60 TL Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerlerine sınırsız ziyaret imkânı sağlayan MüzeKart’ın bu yıl da 60 lira olacağını duyurdu.
17.07.2023 Gündem
Bakan Ersoy'dan Müzekart için talimat
Bakan Ersoy'dan Müzekart için talimat Müze ve ören yerine sınırsız ziyaret olanağı sağlayan Müzekart’ın fiyatı bu yıl da 60 lirada sabit tutuldu.
16.07.2023 Gündem
18-25 yaş arasına ücretsiz müzekart
18-25 yaş arasına ücretsiz müzekart 18-25 yaş arasındaki gençlerin müze ve ören yerlerine ücretsiz girebilmeleri için ‘Müzekart GNS’ projesi yeniden başlatıldı. Kartlarını alan gençler, 13 Temmuz- 13 Ekim 2023 tarihleri arasında 300’den fazla müze ve ören yerini ücretsiz gezebilecek.
14.07.2023 Gündem
Osman Aşkın Bak duyurdu! Gençlere ücretsiz 'Müzekart GNS' verilecek
Osman Aşkın Bak duyurdu! Gençlere ücretsiz 'Müzekart GNS' verilecek Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 18-25 yaş arasındaki tüm gençlere müze ve ören yerlerine ücretsiz girebilecekleri "Müzekart GNS" Projesinin yeniden başladığını duyurdu.
13.07.2023 Gündem
Boğaz’ın ortasında efsaneler kulesi
Boğaz’ın ortasında efsaneler kulesi Tarihi M.Ö. 5. yüzyıla kadar uzanan Kız Kulesi hakkında birçok efsane var. Kızını korumak isteyen bir imparatorun yaptırdığı da anlatılır, ölümle biten bir aşk hikâyesinde de yer bulur... Tarihte kontrol kulesi, zindan, fener, radar istasyonu gibi farklı işlevlerle kullanılan kule, restore edilmiş haliyle artık bir anıt müze olarak hizmet veriyor.
19.06.2023 Arkeoloji
Eşsiz tarih ve büyüleyici manzara
Eşsiz tarih ve büyüleyici manzara İstanbul’un tarihi siluetini süsleyen sembollerden Kız Kulesi, uzun süren bir restorasyon sürecinin ardından beklenen heyecanla ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.
19.06.2023 Arkeoloji
Bakan Kasapoğlu'ndan 28 Mayıs mesajı: Milletimizin gündeminde istikrar var
Bakan Kasapoğlu'ndan 28 Mayıs mesajı: Milletimizin gündeminde istikrar var Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, CNN TÜRK'te gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bakan Kasapoğlu yaptığı açıklamada, "Milletimizin gündeminde istikrar var, milletimizin gündeminde Türkiye'nin geldiği nokta ve kazanımları var."dedi. Kasapoğlu, "Bu seçimin kazananı 14 Mayıs'ta Türkiye oldu. 28 Mayıs'ta da Türkiye olacaktır, Türk milleti olacaktır." ifadelerini kullandı.
25.05.2023 Gündem
Kız Kulesi ziyarete hazır; Mayıs sonuna kadar ücretsiz olacak
Kız Kulesi ziyarete hazır; Mayıs sonuna kadar ücretsiz olacak Kız Kulesi'nde restorasyon çalışmaları sona erdi. Bu akşam 21.00'de gerçekleştirilecek ışık ve lazer gösterilerinin ardından tarihi yapı, yarından itibaren halkın ziyaretine açılacak.
11.05.2023 Haberler
Kız Kulesi ziyarete hazır; Mayıs sonuna kadar ücretsiz olacak
Kız Kulesi ziyarete hazır; Mayıs sonuna kadar ücretsiz olacak Kız Kulesi'nde restorasyon çalışmaları sona erdi. Bu akşam 21.00'de gerçekleştirilecek ışık ve lazer gösterilerinin ardından tarihi yapı, yarından itibaren halkın ziyaretine açılacak.
11.05.2023 Gündem
İstanbul’da bayram rotası
İstanbul’da bayram rotası Bayram tatilini İstanbul’da geçirecek olanlar hem İstanbul’un hem de yakın bölgelerin keyfini çıkarabilecek.
20.04.2023 Ekonomi
Kız Kulesi mart sonunda açılıyor
Kız Kulesi mart sonunda açılıyor İstanbul Boğazı’nın simge yapılarından Kız Kulesi’ndeki restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı.
19.01.2023 Gündem
Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan geçen yıl: Daha yapacak çok işimiz var
Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan geçen yıl: Daha yapacak çok işimiz var Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından 2022 yılında gençlik ve spor alanında yapılan çalışmalar ve elde edilen başarılarla ilgili “GSB’de Geçen Yıl” videosu paylaştı.
1.01.2023 Haberler
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda geçen yıl: Daha yapacak çok işimiz var
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda geçen yıl: Daha yapacak çok işimiz var Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından 2022 yılında gençlik ve spor alanında yapılan çalışmalar ve elde edilen başarılarla ilgili “GSB’de Geçen Yıl” videosu paylaştı.
1.01.2023 Gündem
Turizmde rekora doğru
Turizmde rekora doğru Aykut Ferah Milliyet Arkeoloji Proje Danışmanı- Değerli Milliyet Arkeoloji Dergisi Okurları; 2022 yılına veda etmeye hazırlandığımız aralık ayının son günlerinde, ülkemizin lokomotif endüstrilerinden biri olan turizmin bir rekor yılı olan 2019’a oldukça yaklaşmış olması, Cumhuriyet’imizin 100...
18.12.2022 Arkeoloji
Zeugma’nın zengin mozaik koleksiyonu
Zeugma’nın zengin mozaik koleksiyonu Aykut Ferah Milliyet Arkeoloji Proje Danışmanı- Değerli Milliyet Arkeoloji Dergisi Okurları; Derginizin bu ayki kapak konusu, Zeugma Antik Kenti ve Mozaik Müzesi...
23.10.2022 Arkeoloji
‘Kapadokya’da yıkım yok’
‘Kapadokya’da yıkım yok’ Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bir süredir gündemde olan Kapadokya’da ve Kız Kulesi’ndeki yıkım iddiaları hakkında konuştu.
20.09.2022 Kültür Sanat
Eşsiz bir anın şahidi olun!
Eşsiz bir anın şahidi olun! Aykut Ferah/ Milliyet Arkeoloji Proje Danışmanı- Değerli Milliyet Arkeoloji Dergisi Okurları; Ülkemiz turizm faaliyetleri açısından güzel ve başarılı bir yaz sezonunu geride bıraktı...
18.09.2022 Arkeoloji

Benzer Haber Etiketleri

Müzekart ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.