Anadolu'nun 'Pompei'si, Myra Antik Kenti
Anadolu'nun 'Pompei'si, Myra Antik Kenti Antalya'nın Demre ilçesinde bulunan, Likya Birliği'nin en önemli 6 kentinden Myra- Andriake bölgesinde 13'üncü yıl kazıları başladı. Kazı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik, Myra- Andriake kazılarının, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 12 ay sürecek kazılar kapsamına alındığını belirterek, "Myra Antik Kenti, Anadolu'nun 'Pompei'si. Yerin 10 metre altında inanılmaz bir tarih yatıyor" dedi.
28.07.2021 Tatil
Myra Antik Kenti'ndeki tiyatro maskları fotoğraf stüdyosu gibi
Myra Antik Kenti'ndeki tiyatro maskları fotoğraf stüdyosu gibi Antalya'nın Demre ilçesinde bulunan Myra Antik Kenti'ndeki Roma tiyatro maskları, doğal fotoğraf stüdyosu oldu. Antik kente gelen yerli ve yabancı turistler, masklar önünde çektirdikleri fotoğraflarla antik kente ziyaretlerini ölümsüzleştiriyor.
5.10.2020 Tatil
Myra Antik Kenti Antalya İlinde Nerede? Giriş Ücreti, Tarihçesi Ve Özellikleri
Myra Antik Kenti Antalya İlinde Nerede? Giriş Ücreti, Tarihçesi Ve Özellikleri Myra Antik Kenti günümüzde pek çok insan tarafından gezilmesi ve de görülmesi gereken tarihi bir yerdir. Sizler için Myra Antik Kenti Antalya ilinde nerede? Giriş ücreti, tarihçesi ve özellikleri nelerdir? Detaylı bir şekilde araştırdık ve derledik.
25.09.2020 Tatil
Myra Antik Kentinde, hepsi bir arada 50den fazla heykelcik bulundu
Myra Antik Kentinde, hepsi bir arada 50den fazla heykelcik bulundu Antalya'nın Demre ilçesindeki Myra Antik Kentinde, 50'den fazla terracotta (pişmiş toprak) heykelcik bir arada bulundu. M.Ö. 1 ve 2'nci yüzyıla ait kilden yapılmış ve boyaları kısmen korunmuş kadın, erkek, tanrı, tanrıça, koç ve atlı süvari heykelcikleri ile adak plakaları, bilim dünyasını heyecanlandırdı. Bulunan eserler, Demredeki Likya Uygarlıkları Müzesinde sergilenecek.
10.09.2020 Tatil
Myra antik kenti hangi ilimizin sınırları içerisinde bulunmaktadır?
Myra antik kenti hangi ilimizin sınırları içerisinde bulunmaktadır? Likya ve Roma dönemlerine ait olduğu bilinen Myra antik kentinde yer alan harabelerin çoğu alüvyon totuların altındadır. Uçurumun kıyısında yer alan kaya mezarları ve antik tiyatrolar ile eşsiz bir güzelliğe sahip olan Myra antik kenti zaman zaman yapılan saldırılar ile hasar görmüştür. Peki Myra antik kenti hangi ilimizin sınırları içerisinde yer almaktadır?
27.03.2019 Gündem
12'nci yüzyıldan kalma Bizans şapelindeki haç çalındı
12'nci yüzyıldan kalma Bizans şapelindeki haç çalındı Antalya'nın Demre İlçesi'nde Myra Antik Kenti'nde bulunan 12'nci yüzyıldan kalma Bizans dönemine ait şapeldeki (küçük kilise) haç figürü sökülerek çalındı. Kaymakam Murat Uz, "Antik haçın sökülerek yerinden çalınmasının son 3- 4 gün içinde gerçekleştiğini düşünüyoruz. Olayla ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldı" dedi.
27.05.2017 Gündem
Myra Antik Kenti'ni gördünüz mü?
Myra Antik Kenti'ni gördünüz mü? Antalya'nın Kale (Demre) ilçesinde bulunan Kaş - Finike arasındaki çarpıcı kaya mezarlarıyla ünlü Myra'ya düzgün bir yolla kolayca ulaşılır.
29.05.2017 Tatil

Benzer Haber Etiketleri