Nâzım Hikmet

Nâzım Hikmet

Son dakika Nâzım Hikmet haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Nâzım Hikmet gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Nâzım Hikmet haber sayfamızda...

Nâzım Hikmet

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 10 nâzım hikmet haberi bulunmuştur.
Bir adın vardı senin, Tomris Uyar’dı
Bir adın vardı senin, Tomris Uyar’dı 2023’ü Tomris Uyar yılı ilan eden Nilüfer Belediyesi, Necmi Sönmez küratörlüğünde “Yürek Hakkı: Tomris Uyar’ın Yazı-İmge Dünyası” adlı sergiye ev sahipliği yapıyor. Nâzım Hikmet Kültürevi’nde açılan sergi, öyküleri ve çevirileriyle edebiyatta önemli bir yeri olan Uyar’ın ‘üretim süreçlerine’ yoğunlaşıyor. Sergi onun yazı masasını, çalışma ve yaşama mekânını özgün objeleriyle yeniden kurgulayarak izleyicilere Uyar’ın nasıl ürettiği hakkında bilgi veren bir karaktere sahip.
26.11.2023 Kültür Sanat
Nâzım’ın eşitlikçi perdesi
Nâzım’ın eşitlikçi perdesi Bugün Nâzım Hikmet’in 121. doğum günü. Türk şiirinin ustasını daha az bilinen tiyatro yapıtlarıyla anıyor, Nâzım’ın eşitlikçi perdesini aralıyoruz.
15.01.2023 Kültür Sanat
Dizeler notalarla buluşuyor!
Dizeler notalarla buluşuyor! Nâzım Hikmet, Cemal Süreya, Turgut Uyar ve Hasan Hüseyin Korkmazgil’in dizeleri Yaşar Gündem’in dilinden dökülerek müzisyen Haluk Çetin’in notaları ile buluşacak.
6.03.2022 Kültür Sanat
Nâzım Hikmet’e özel program...
Nâzım Hikmet’e özel program... Dünyaca ünlü şair Nâzım Hikmet, vefatının 58. yıl dönümünde Bodrum Belediyesi tarafından hazırlanan, 2 gün sürecek dolu dolu bir programla anılıyor.
1.06.2021 Ege
Nâzım Hikmet’in  ‘Kuvâyi Milliye’si
Nâzım Hikmet’in ‘Kuvâyi Milliye’si Nâzım Hikmet’in külliyatını yeniden gözden geçirerek yayımlamayı sürdüren Yapı Kredi Yayınları, şairin “Kuvâyi Milliye” destanını usta tiyatro sanatçısı Genco Erkal’ın görüntülü seslendirmesinin yer aldığı bir DVD ile yayınladı.
20.11.2020 Kültür Sanat
‘Nâzım’a Yolculuk’ sergisi Eskişehir’de
‘Nâzım’a Yolculuk’ sergisi Eskişehir’de Nâzım Hikmet’in 63 yıllık yaşamına ışık tutan “Nâzım’a Yolculuk” sergisi, Eskişehir’de Tepebaşı Belediyesi Hizmet Binası Sergi Salonu’nda açıldı.
14.01.2020 Gündem
Karabağ, ‘Nâzım Hikmet’ ödülünü törenle aldı
Karabağ, ‘Nâzım Hikmet’ ödülünü törenle aldı Türk Başarı Ödülleri Kurulu; İzmir’i Sevenler Platformu, İzmir 68’liler Platformu ve Ege Kültür Platformu’nun yaptığı teklif doğrultusunda ve kamuoyu araştırması sonucunda, “Nâzım Hikmet Sevgi, Dostluk, Emek, Barış ve Karşılıksız Hizmet Üstün Başarı Ödülü”nü, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve Bireysel Silahlanmaya Tepki Platformu Başkanı Tuncer Eşsizhan aldı...
20.03.2017 Ege
Nâzım Hikmet’i nasıl bilirlerdi?
Nâzım Hikmet’i nasıl bilirlerdi? M. Melih Güneş’in Nâzım Hikmet araştırmalarının yeni kitabı “Suyun Şavkı: Leipzig’de Bir Aile ve Nâzım Hikmet”, Yapı Kredi Yayınları’ndan çıktı.
16.02.2017 Kültür Sanat
Zekeriya Sertel’den Mavi Gözlü Dev
Zekeriya Sertel’den Mavi Gözlü Dev “Bu kadar büyük, bu derece ünlü bir şairi Türk okuyucusuna tanıtmak bize düşen kutsal ödevlerden biridir. Çünkü Nâzım Hikmet’i en yakından ve en iyi tanıyanlardan biri de benim."
2.09.2016 Kültür Sanat
"Deli Kasap"tan Koleksiyon Baskısı!
"Deli Kasap"tan Koleksiyon Baskısı! 2001 yılında, bir internet dergisi olarak yayın hayatına başlayan Delikasap, bir grup müziksever, gazeteci, dağcı, rockçı ve fotoğrafçının "alternatif bir alan yaratma amacıyla" oluşturdukları kolektif bir girişim.
24.06.2014 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Nâzım Hikmet ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.