Bağımlıyım, bağımlısın, bağımlıyız. Peki ama neden bağımlıyız?
Bağımlıyım, bağımlısın, bağımlıyız. Peki ama neden bağımlıyız? Alkol, sigara, şeker, seks, teknoloji, anne, sevgili, kumar… hepsi birer bağımlılık. Tüm bağımlılıklar bizi içinden çıkılmayacak kadar derin bir kuyunun içinde tutan “uyaranlar”. Peki ama neden? Neden bu uyaranlara karşı koyamıyor ve “iradesiz” damgası yiyoruz? Neden bir şeye bağımlı olan insanlar dışlanıyor ve bir türlü “tedavi” olamıyor?
25.04.2018 Hayat
Neurofeedback nedir?
Neurofeedback nedir? Neurofeedback nedir? İlk olarak epilepsi hastaları üzerinde kullanılmaya başlanan Neurofeedback gelişen teknoloji ile beraber birçok hastalık için tedavi olma yolunda. Peki Neurofeedback nedir? Depresyon ilaçsız nasıl atlatılır diye soruyorsanız, depresyonu ilaçsız atlatma yöntemleri arasında neurofeedback girebilir. Psikiyatri Uzmanı Dr. Tanju Sürmeli cevapladı, neurofeedback nedir?
14.11.2017 Sağlık
Neurofeedback hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır?
Neurofeedback hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır? Neurofeedback hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır? Yeni yeni gelişen neurofeedback tedavisi birçok hastalık için çözüm olabilir. Peki ilk olarak epilepsi hastaları üzerinde uygulanan neurofeedback hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır? Psikiyatri Uzmanı Dr. Tanju Sürmeli cevapladı:
14.11.2017 Sağlık
Madde bağımlılığından kurtulmanın tek yolu
Madde bağımlılığından kurtulmanın tek yolu 2017 Avrupa Uyuşturucu Raporu'na göre 2015 yılında, Türkiye de dahil olmak üzere tüm Avrupa’da eroin ve diğer uyuşturuculardan toplam 8 bin 441 kişi hayatını kaybetti... Uzmanlar, her geçen gün artan ölümleri önlemek ve madde bağımlılığı konusunda başarılı tedaviler geliştirmek amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
8.03.2018 Hayat
Dikkat Eksikliği Tanı ve Tedavisinde Neurofeedback
Dikkat Eksikliği Tanı ve Tedavisinde Neurofeedback Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğunun tedavisinde Neurofeedback terapisi, basit bir prensibe dayanmaktadır.
28.11.2014 Ebeveyn