Nobel Edebiyat Ödülü

Nobel Edebiyat Ödülü

Son dakika Nobel Edebiyat Ödülü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Nobel Edebiyat Ödülü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Nobel Edebiyat Ödülü haber sayfamızda...

Nobel Edebiyat Ödülü

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 778 nobel edebiyat ödülü haberi bulunmuştur.
Nobel’den sonra ilk roman
Nobel’den sonra ilk roman 2018 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi yazar Olga Tokarczuk’un ödülden sonra kaleme aldığı ilk romanı “Empusyon”, Timaş Yayınları tarafından Türkçede yayımlandı.
13.04.2024 Kültür Sanat
Ernaux’nun ‘Genç Adam’ı Türkçede
Ernaux’nun ‘Genç Adam’ı Türkçede Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Annie Ernaux’nun “Genç Adam” romanı Türkçede yayımlandı.
14.03.2024 Kültür Sanat
Milliyet Sanat'ın şubat sayısı çıktı
Milliyet Sanat'ın şubat sayısı çıktı Milliyet Sanat'ın şubat sayısı okurlarla buluştu. Kapağını, aşkın ilham verdiği sanat eserlerine ayıran yeni sayıda kültür-sanatta savaşı barış ile adalet adına yorumlayan yapıtlara ve yaratıcılarına dair kapsamlı bir dosya; 'Hücreler' oyununu sahneye koyan Engin Günaydın'la ayın söyleşisi; sinema dünyasındaki unutulmaz kavgalarla ilgili bir derleme; 2023 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi Norveçli yazar Jon Fosse'nin röportajı ve Üzgün Kız Edebiyatı'na dair bir inceleme okurları bekliyor.
9.02.2024 Kültür Sanat
Her şey aşkla başlar
Her şey aşkla başlar Milliyet Sanat şubat sayısında sanat dünyasında aşkın izini sürüyor. “Yaratıcılığın İlham Perisi Aşk”ı inceleyen dergide uğruna şiir ve roman yazılan kadınlar, tablolara konu olan aşk hikâyeleri var​​​​​​​.
1.02.2024 Kültür Sanat
2023 Nobel Ödülleri sahiplerini buldu
2023 Nobel Ödülleri sahiplerini buldu Fizik, kimya, tıp, edebiyat ve ekonomi alanlarında verilen 2023 Nobel Ödülleri, İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
11.12.2023 Dünya
Hatıralar yaşamaya devam eder mi?
Hatıralar yaşamaya devam eder mi? Nobel Edebiyat Ödüllü yazar Annie Ernaux’nun hayatı boyunca yazmayı düşündüğü “Kızın Hikâyesi” Türkçede. 1950’lerden 2000’lere uzanan roman, hesaplaşmayan bir hatırlama öyküsü.
11.12.2023 Kültür Sanat
2023 Nobel Ödülleri sahiplerini buldu! Fizik, kimya, tıp, edebiyat ve ekonomi...
2023 Nobel Ödülleri sahiplerini buldu! Fizik, kimya, tıp, edebiyat ve ekonomi... Fizik, kimya, tıp, edebiyat ve ekonomi alanlarında verilen 2023 Nobel Ödülleri, İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
10.12.2023 Dünya
Bundan sonra aşk düşünsün!
Bundan sonra aşk düşünsün! Aslı Tohumcu, “Aç Koynunu Ben Geldim”de destansı bir aşk hikâyesi anlatıyor. Yazar, “Dünyayı kurtaramayacağımı anlayınca kendimi kurtarmaya davrandım sanırım” diyor.
10.12.2023 Kültür Sanat
‘İnsanlığın yazarına’ Fransız nişanı
‘İnsanlığın yazarına’ Fransız nişanı Arnavut romancı İsmail Kadare’ye “Fransız Onur Nişanı” verildi. Ülkenin en üst düzeydeki nişanı olan “Légion d’Honneur”, Kadare’ye pazartesi günü düzenlenen törenle Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından teslim edildi.
21.10.2023 Kültür Sanat
Melankolinin resmi
Melankolinin resmi Nobel Edebiyat Ödülü’nün sahibi Jon Fosse, “Melankoli I-II” romanında Ressam Lars Hertervig’in hayatından ilham alıyor ve okur ile ressamı hayali bir düzlemde buluşturuyor.
17.10.2023 Kültür Sanat
Nobelli şair Glück hayatını kaybetti
Nobelli şair Glück hayatını kaybetti Nobel Edebiyat Ödülü sahibi ABD’li şair Louise Glück hayatını kaybetti. 80 yaşındaki Glück’ün bir süredir kanserle mücadele ettiği açıklandı.
16.10.2023 Kültür Sanat
‘Evdeki sıkışmışlık, sürgündeki yalnızlık’
‘Evdeki sıkışmışlık, sürgündeki yalnızlık’ 2021’de Nobel Edebiyat Ödülü kazanan Zanzibar kökenli yazar Abdulrazak Gurnah’ın “Ayrılışın Hatırası” adlı kitabı Türkçede...
13.10.2023 Kültür Sanat
Nobel’in sahibi Norveçli Jon Fosse
Nobel’in sahibi Norveçli Jon Fosse 2023 Nobel Edebiyat Ödülü, Norveçli yazar Jon Fosse’ye verildi.
6.10.2023 Kültür Sanat
Yazar Jon Fosse kimdir, kitapları nelerdir? 2023 Nobel Edebiyat Ödülü'nü alan Jon Fosse kaç yaşında? İşte biyografisi
Yazar Jon Fosse kimdir, kitapları nelerdir? 2023 Nobel Edebiyat Ödülü'nü alan Jon Fosse kaç yaşında? İşte biyografisi 2023 Nobel Edebiyat Ödülü sahibini buldu. Norveçli yazar Jon Fosse 2023 Nobel Edebiyat Ödülü'nü aldı. Söylenemeyeni dile getiren yenilikçi oyunları ve düzyazıları ile fark yaratan Jon Fosse kimdir, kaç yaşında? Jon Fosse kitapları nelerdir? İşte hayatına dair merak edilenler...
5.10.2023 Cadde
Jon Fosse: Söylenmedi hiç sana layık düşler 'Nobel'den önce!
Jon Fosse: Söylenmedi hiç sana layık düşler 'Nobel'den önce! Jon Fosse, Nobel'i 'söylenmeyeni dile getiren yenilikçi oyunları ve düzyazıları' için kazandı. İsveç Akademisi, ödülün Jon Fosse'ye gidişini işte bu sözlerle duyurdu. Türkiye'de de sevilse de yeterince büyük övgüler kopartmayan ancak Nobel'den sonra yeniden keşfedilecek olan Jon Fosse için daha önce söylenmeyen, ona layık düşleri, sözleri içten dışa taşırma zamanı o zaman şu an... Yüz kere, yüz bin kere sanata!
5.10.2023 Sanat
Nobel Edebiyat Ödülü'nü Fosse kazandı
Nobel Edebiyat Ödülü'nü Fosse kazandı Akademi, Türkiye'de Melankoli, Sabahtan Akşama ve Üçleme gibi kitaplarıyla tanınan Norveçli yazar Jon Fosse'nin Nobel Edebiyat Ödülü'ne uzandığını duyurdu. Bir oyun yazarı olan Fosse'nin kaleme aldığı eserler, dünyada en fazla sergilenen oyunlar arasında yer alıyor.
5.10.2023 Dünya
Gazhane’de hafıza canlanıyor
Gazhane’de hafıza canlanıyor İstanbul’un yeni sanat durağı Yedikule Gazhanesi’nin ilk sergisi “Uzun Yürüyüş 68”, ‘60’lara yön veren dinamiklere tarihsel ve toplumsal perspektiften, sanatın gözüyle bakıyor.
19.08.2023 Kültür Sanat
Kadınlar daha fazlasını istiyor
Kadınlar daha fazlasını istiyor Çeyrek asrı geride bırakan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 31 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında dünyanın dört bir yanından toplam 64 filmi izleyiciyle buluşturuyor. Bu yılki tema ise “Daha Fazlası, Daha Azı Değil”.
28.05.2023 Kültür Sanat
Nobelli yazar ‘Timsah’la dönüyor
Nobelli yazar ‘Timsah’la dönüyor Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Çinli yazar Mo Yan’dan yeni roman... 68 yaşındaki yazarın yeni romanı “Timsah” mayıs sonunda yayımlanacak.
17.05.2023 Kültür Sanat
‘Benim kıstasım duygular’
‘Benim kıstasım duygular’ Nobel Edebiyat Ödülü’nün son sahibi Annie Ernaux ilk kez İstanbul’daydı… Ernaux, “Benim yazarken kıstasım duygulardır. Edebiyat hayata ne kadar yaklaşırsa o kadar edebiyat olur” dedi.
17.04.2023 Kültür Sanat
Nobelli Annie Ernaux İstanbul’a geliyor
Nobelli Annie Ernaux İstanbul’a geliyor 2022 Nobel Edebiyat Ödülü’nün sahibi Annie Ernaux, 42. İstanbul Film Festivali kapsamında İstanbul’a geliyor.
8.04.2023 Kültür Sanat
Edebiyatta Esendal yılı
Edebiyatta Esendal yılı  Edebiyat dünyasında yeni yılın ilk gündem maddesi telifi dolan yazarlar kuşkusuz.
4.01.2023 Kültür Sanat
Bob Dylan’ın kitabındaki imzalar replika çıktı
Bob Dylan’ın kitabındaki imzalar replika çıktı Albüm satışı 125 milyonu aşan Amerikalı müzisyen Bob Dylan’ın (81) lisedeki kız arkadaşı Barbara Ann Hewitt’e yazdığı özel mektuplardan oluşan koleksiyon geçen günlerde 669 bin 875 dolara satıldı.
28.11.2022 Kültür Sanat
Edebi’ mucizenin kanıtı
Edebi’ mucizenin kanıtı Nobel Edebiyat Ödüllü Pearl S. Buck’ın vefatından 40 yıl sonra oğlu tarafından tesadüfen keşfedilen romanı “Ebedi Mucize” bir yazarın arkeolojisinin yaratacağı ‘edebi mucizenin’ de kanıtı niteliğinde.
20.11.2022 Kültür Sanat
Buck’ın sürpriz romanı ilk kez Türkçede
Buck’ın sürpriz romanı ilk kez Türkçede Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanan ilk Amerikalı kadın yazar olan Pearl S. Buck’ın “Ebedi Mucize” romanı ilk kez Türkçede.
7.11.2022 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Nobel Edebiyat Ödülü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.