Novavax

Novavax

Son dakika Novavax haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Novavax gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Novavax haber sayfamızda...

Novavax

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 45 novavax haberi bulunmuştur.
Fransa’dan bir aşıya daha onay çıktı
Fransa’dan bir aşıya daha onay çıktı Fransa'da Yüksek Sağlık Otoritesi, Covid-19'a karşı geliştirilen Novavax aşısının kullanımına onay verdi. Novavax aşısının protein temelli olduğu ve 3 hafta arayla 2 doz uygulanan 45 bin kişi üzerinde yapılan çalışmalarda hastalığa karşı yaklaşık yüzde 90 oranında etkili olduğu açıklandı.
14.01.2022 Dünya
Almanya'nın yeni lideri mesajı verdi! Kısıtlamalar geri dönebilir
Almanya'nın yeni lideri mesajı verdi! Kısıtlamalar geri dönebilir Almanya Başbakanı Olaf Scholz, korona virüs salgının seyrine göre sokağa çıkma kısıtlamasının alınabilecek tedbirler arasında olduğunu ifade etti. 83 milyondan fazla nüfuslu Almanya'da halkın yaklaşık yüzde 70.4'ü korona virüse karşı tamamen aşılanırken, yüzde 32.6'sı ise hatırlatma dozu olarak bilinen 3. dozu yaptırdı. Öte yandan Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, "Delta mutasyonunun salgında yol açtığı dalgayı yavaş yavaş kontrol altına almayı başardığımız bir durumdayız. Buna rağmen kesin olarak 5. dalgayı beklemek zorundayız" dedi.
22.12.2021 Dünya
Dünya Sağlık Örgütü'nden bir aşıya daha onay!
Dünya Sağlık Örgütü'nden bir aşıya daha onay! Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ABD merkezli Novavax firmasının Covid-19’a karşı ürettiği "Nuvaxovid" adlı aşının acil kullanımına onay verdi. DSÖ, bu kararıyla 10. Covid-19 aşısına acil kullanım onayı vermiş oldu.
21.12.2021 Gündem
mRNA aşıları ile yapılan üçüncü dozun en yüksek koruma sağladığı ortaya çıktı
mRNA aşıları ile yapılan üçüncü dozun en yüksek koruma sağladığı ortaya çıktı İngiltere'de yedi farklı Covid 19 aşısı üzerinde yapılan bir araştırma, üçüncü aşılar söz konusu olduğunda Pfizer ve Moderna'nın en yüksek korumayı sağladığını ortaya koydu.
3.12.2021 Dünya
AB, CureVac'ın aşısının değerlendirme sürecini durdurdu
AB, CureVac'ın aşısının değerlendirme sürecini durdurdu Avrupa Birliği'nin (AB) ilaç düzenleyici kurumu Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Alman firması CureVac tarafından yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen "CVnCoV" adlı aşının değerlendirmesini durdurduğunu duyurdu.
12.10.2021 Dünya
Yoksul ülkelerde %1’i bile bulmadı
Yoksul ülkelerde %1’i bile bulmadı Dünya nüfusunun yarısından fazlası henüz bir doz Kovid-19 aşısı bile olmadı. Uluslararası Af Örgütü’ne göre ise, yoksul ülkelerde 2 doz aşı olanların oranı yüzde 1’i geçmezken zengin ülkelerde bu oran yüzde 55’e ulaştı
23.09.2021 Gündem
Japonya 150 milyon doz Novavax aşısı alacak
Japonya 150 milyon doz Novavax aşısı alacak Japonya 2022 yılı başında Novavax üretimi 150 milyon doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı tedarik edecek.
8.09.2021 Dünya
AB, 200 milyon doz Novovax aşısı almaya hazırlanıyor
AB, 200 milyon doz Novovax aşısı almaya hazırlanıyor Avrupa Birliği (AB), ABD biyoteknoloji firması Novavax'ın yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği potansiyel aşıdan 200 milyon doz alım sağlayacak sözleşmenin onaylandığını bildirdi.
4.08.2021 Ekonomi
Pfizer/Biontech ve Moderna, AB için aşı fiyatlarını artırdı
Pfizer/Biontech ve Moderna, AB için aşı fiyatlarını artırdı Pfizer/Biontech ve Moderna, Avrupa Birliği (AB) ile yapılan son anlaşmada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı fiyatlarını yükseltti.
1.08.2021 Dünya
Avrupa Birliği, aşılamada hedefine ulaştığını duyurdu
Avrupa Birliği, aşılamada hedefine ulaştığını duyurdu Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, temmuzda yetişkin nüfusun yüzde 70’inin en az bir doz aşı olması hedefine vardıklarını bildirdi.
27.07.2021 Dünya
İngiltere üçüncü doz Covid aşısı planını hazırlıyor
İngiltere üçüncü doz Covid aşısı planını hazırlıyor İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock yaz mevsiminin bitmesiyle başlatılacak bir 'üçüncü doz Covid aşısı' planının ayrıntılarının bir kaç hafta içinde hazır olacağını söyledi. Sağlık Bakanı bunun için farklı aşıların karıştırılarak kullanıldığı deneylerin sonuçlarını beklediklerini de ekledi.
21.06.2021 Dünya
Novavax'ın koronavirüs aşısı yüzde 90 etkili çıktı
Novavax'ın koronavirüs aşısı yüzde 90 etkili çıktı ABD'li aşı üreticisi Novavax'ın geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı, ABD ve Meksika'da yürütülen üçüncü aşama klinik denemelerde virüse karşı yüzde 90 bağışıklık sağladı.
14.06.2021 Dünya
AB aşılananlara kapıları açıyor
AB aşılananlara kapıları açıyor Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Kovid-19’a karşı “tamamen” aşılanan kişilere kapılarını açmak üzere anlaştı. AB Komisyonu’nun sunduğu teklif üzerinde üye ülkelerin vardığı anlaşma uyarınca AB’nin onayladığı aşıların iki dozunu birden olan kişiler, bunu kanıtlayarak Birlik ülkelerine seyahat edebilecek. Aşılananların serbest seyahatinin kesin olarak ne zaman başlayacağı henüz açıklanmadı. AB yönetimi, Haziran’da bu uygulamaya geçmeyi planlıyor.
20.05.2021 Dünya
Son dakika: AB Komisyonu'ndan seyahat kısıtlamalarının kaldırılması önerisi
Son dakika: AB Komisyonu'ndan seyahat kısıtlamalarının kaldırılması önerisi Son dakika haberine göre, AB Komisyonu, üye ülkelere AB tarafından onaylı aşıları yaptıran kişilere mevcut seyahat kısıtlamalarını kaldırmalarını önerdi.
3.05.2021 Dünya
“Bundan sonra korkulu rüya görmeyeceğiz”
“Bundan sonra korkulu rüya görmeyeceğiz” Ege Üniversitesi Aşı Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Adnan Yüksel Gürüz, “Türkiye 8 ayrı merkezde ekiplerini kurdu, çalışma yol haritasını öğrendi. Bundan sonraki süreçte korkulu rüya görmeyecek ülkeler arasındayız” diyor
14.03.2021 Pazar
Son dakika: Johnson and Johnson'ın koronavirüs aşısıyla ilgili flaş karar!
Son dakika: Johnson and Johnson'ın koronavirüs aşısıyla ilgili flaş karar! Son dakika haberine göre, Johnson and Johnson firmasının Kovid-19 aşısının AB'de kullanım onayı için tavsiye kararı çıktı.
11.03.2021 Dünya
Dünya ekonomisi salgının birinci yılında yaralarını sarmaya çalışıyor
Dünya ekonomisi salgının birinci yılında yaralarını sarmaya çalışıyor Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle geçen yıl yüzde 3,4 daralan küresel ekonomi, yaralarını sarma ve toparlanma mücadelesini sürdürüyor.
11.03.2021 Ekonomi
Dünya ekonomisi yaralarını sarmaya çalışıyor
Dünya ekonomisi yaralarını sarmaya çalışıyor Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle geçen yıl yüzde 3,4 daralan küresel ekonomi, yaralarını sarma ve toparlanma mücadelesini sürdürüyor.
11.03.2021 Uzmanpara
Koronavirüs salgını, aşı üreticilerine milyarlarca dolar kazandırdı
Koronavirüs salgını, aşı üreticilerine milyarlarca dolar kazandırdı Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşıları, normalleşmeye dönüşe dair umutları artırırken üretici şirketlere milyarlarca dolarlık kazanç sağladı.
6.03.2021 Dünya
Kanada, Johnson&Johnson'ın Kovid-19 aşısının kullanımını onayladı
Kanada, Johnson&Johnson'ın Kovid-19 aşısının kullanımını onayladı Kanada Federal Sağlık Bakanlığı, ABD'li ilaç şirketi Johnson&Johnson'ın, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı ürettiği aşının kullanımına onay verdi.
5.03.2021 Dünya
Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Daha uzun zaman bu virüsle birlikte yaşayacağız
Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Daha uzun zaman bu virüsle birlikte yaşayacağız Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Avrupa Birliği (AB) uzun vadede kendisine yetebilecek (Kovid-19 aşısı) üretim kapasitesine ulaşmalı çünkü görünen o ki daha çok zaman bu virüsle birlikte yaşayacağız." dedi.
25.02.2021 Dünya
Mutant virüs nedir, ne demek? Mutant virüs hangi illerde, nerede, kaç kişide görüldü?
Mutant virüs nedir, ne demek? Mutant virüs hangi illerde, nerede, kaç kişide görüldü? Son dakika haberler arasında mutant virüs yer aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mutant virüsün görüldüğü kişi sayısının, daha önce açıklanan 17 ilde 128 vakanın çok üstüne çıktığını açıkladı. Koca, “İngiltere varyantından bahsediyoruz. İl il artış devam ediyor” dedi. Bu açıklama ardından milyonlarca vatandaş mutant virüs nedir, ne demek? Mutant virüs hangi illerde, nerede, kaç kişide görüldü sorularına cevap arıyor. İşte mutant virüs hakkında bilinmesi gerekenler...
3.02.2021 Gündem
Son Dakika! Bakan Koca’dan kısıtlama uyarısı! İl il mutant alarmı verildi
Son Dakika! Bakan Koca’dan kısıtlama uyarısı! İl il mutant alarmı verildi Son dakika haberine göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mutant virüsün görüldüğü kişi sayısının, daha önce açıklanan 17 ilde 128 vakanın çok üstüne çıktığını açıkladı. Koca, “İngiltere varyantından bahsediyoruz. İl il artış devam ediyor” dedi. Bakan Koca, kısıtlamaların ne zaman esnetileceği sorusuna da cevap verdi. İşte Bakan Koca'nın çarpıcı açıklamaları...
3.02.2021 Gündem
Kanada, Kovid-19 aşısının ülkede üretilmesi için Novavax firması ile anlaştı
Kanada, Kovid-19 aşısının ülkede üretilmesi için Novavax firması ile anlaştı Kanada’nın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının ülkede üretilmesi için Novavax firması ile anlaştığı açıklandı. Kanada Başbakanı Justin Trudeau, başkent Ottawa'da düzenlediği basın toplantısında, ihtiyaçları olan Kovid-19 aşısının, ülkelerinde üretilmesi için Novavax firması ile mutabakat zaptı imzaladıklarını söyledi.
2.02.2021 Dünya
Kovid-19 aşı piyasası yıllık 25 milyar doları bulabilir
Kovid-19 aşı piyasası yıllık 25 milyar doları bulabilir Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede kilit önem taşıyan ve fiyatları 2,19 ila 44 dolar arasında değişen aşıların, küresel çapta yıllık 10-25 milyar dolar pazar büyüklüğü oluşturması bekleniyor.
31.01.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Novavax ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.