Nükleer Santral

Nükleer Santral

Son dakika Nükleer Santral haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Nükleer Santral gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Nükleer Santral haber sayfamızda...

Nükleer Santral

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.203 nükleer santral haberi bulunmuştur.
Komarov: Türkiye’nin birçok santrale ihtiyacı var
Komarov: Türkiye’nin birçok santrale ihtiyacı var Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu (Rosatom) Genel Müdür Birinci Yardımcısı Kirill Komarov, ATOMEXPO-2024 Forumu’nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
27.03.2024 Ekonomi
Bakan Tunç:  AK Parti’nin ampulünün altında birleşelim
Bakan Tunç: AK Parti’nin ampulünün altında birleşelim Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Farklı farklı sebeplerle, farklı yerlere bu oyları bölmeyelim. AK Parti’nin ampulünün altında birleşelim. Işığın altında birleşelim karanlık iyi değildir. Türkiye’nin geleceği hep aydınlık olsun” dedi.
23.03.2024 Gündem
Bakan Bayraktar: Hatay’ımızda tüm ilçelerimize doğalgazı kazandıracağız
Bakan Bayraktar: Hatay’ımızda tüm ilçelerimize doğalgazı kazandıracağız Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hatay'ın Erzin ilçesindeki Cumhur İttifakı Seçim Koordinasyon Merkezi ziyaretinde AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Öntürk'e oy isteyerek, "Hatay’ımızda da tüm ilçelerimize doğal gazı kazandıracağız. Burada en büyük görev de siz değerli halkımıza düşmektedir. Sizlere hizmet etmeye talip olan Mehmet Öntürk’e yetkiyi vererek, 15 ilçemizde hizmetlerin önünü açarak Hatay’ımızın kalkınmasını sağlayacağız" dedi.
16.03.2024 Gündem
Rusya'dan sürpriz nükleer çıkışı! 'Çin ile birlikte Ay'da inşa etmeyi düşünüyoruz'
Rusya'dan sürpriz nükleer çıkışı! 'Çin ile birlikte Ay'da inşa etmeyi düşünüyoruz' Rusya’da düzenlenen Uluslararası Gençlik Festivali’nde konuşan Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Yuri Borisov, Çin ile ortaklaşa planladıkları uzay projelerinden bahsetti. Yuri Borisov, “Çin ile birlikte Ay'da nükleer santral inşa etmeyi düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.
5.03.2024 Dünya
Bakan Bayraktar, Akkuyu NGS sahasını ziyaret etti
Bakan Bayraktar, Akkuyu NGS sahasını ziyaret etti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, beraberindeki heyet ile birlikte Mersin’de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat sahasını ziyaret etti.
12.02.2024 Ekonomi
Felaketlerden nemalanmak depremi manipüle etmek!
Felaketlerden nemalanmak depremi manipüle etmek! Doğal felaketlerle karşı karşıya kaldığımızda bile kutuplaşmanın ve bunun sonucunda ortaya çıkan yalan yanlış bilgilerin önüne geçemedik.
6.02.2024 Gündem
Bakan Bayraktar: Günlük 30 bin varil ham petrol üretim seviyesine ulaştık
Bakan Bayraktar: Günlük 30 bin varil ham petrol üretim seviyesine ulaştık Bakan Bayraktar "Günlük yaklaşık 30 bin varil ham petrol üretim seviyesine ulaştık" açıklamasında bulundu. Bakan Bayraktar, Aile ve Gençlik Fonu düzenlemesi ile petrol, doğal gaz ve madenlerden sağlanacak gelirleri gençlerin hayallerini gerçekleştirmelerinde kullanacaklarını açıkladı.
13.12.2023 Ekonomi
‘Nükleer elektriğin fiyatı 15 yıl 12.35 cent olacak’
‘Nükleer elektriğin fiyatı 15 yıl 12.35 cent olacak’ Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu nükleer santralinin elektrik alım fiyatında enflasyonla güncelleme olmayacağını belirterek, “2028 yılında tüm santral devreye girdiğinde üretilen elektriği biz 15 yıl boyunca 12,35 centten alacağız” dedi. Sürekli yaz saati ile 15,5 milyar TL’lik tasarruf edildiğini belirten Bayraktar, “Vatandaşların bir kısmından memnuniyet telefonları da geliyor” diye konuştu.
19.11.2023 Ekonomi
Bakan Tunç: Vesayetçi anlayışın direnişiyle karşı karşıya kaldık
Bakan Tunç: Vesayetçi anlayışın direnişiyle karşı karşıya kaldık Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Sakarya’da Adalet Sarayının temel atma töreninin ardından adliye binasında hakim ve savcılarla bir araya geldi.
27.10.2023 Gündem
Putin emri verdi! Rusya'dan nükleer misilleme tatbikatı!
Putin emri verdi! Rusya'dan nükleer misilleme tatbikatı! Dünyanın gözü İsrail-Filistin çatışmalarına çevrilmişken Rusya'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Putin nükleer misilleme tatbikatı için orduya emir verdi.
25.10.2023 Dünya
12'nci Kalkınma Planı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda
12'nci Kalkınma Planı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 12'nci Kalkınma Planı görüşmeleri başladı. Komisyona sunum yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Köklü demokrasisiyle siyasi istikrarını teminat altına almış, refahı artırırken sosyal adaleti güçlendiren, küresel adaletin sağlanmasında etkin bir güç haline gelmiş Türkiye yolunda hazırladığımız 12'nci Kalkınma Planı'yla kararlı bir şekilde hedeflerimize yürüyeceğiz" dedi.
17.10.2023 Ekonomi
Akkuyu nükleer santrali için hedef 29 Ekim 2024
Akkuyu nükleer santrali için hedef 29 Ekim 2024 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu nükleer santralinin ilk reaktörünün devreye alınması için 29 Ekim 2024’ü hedeflediklerini bildirdi.
6.10.2023 Ekonomi
Bakan Tunç'tan yeni anayasa çağrısı
Bakan Tunç'tan yeni anayasa çağrısı "Şimdi bu meşru olmayanların yazdığı, çizdiği seçilmiş bir meclisin yapmadığı bir anayasa ile Türkiye Yüzyılı'nda yürümek Türkiye'ye yakışmaz." diyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'O nedenle milletimize olan borcu bu dönemde gerçekleştirmenin gayreti içerisinde oluruz" ifadelerini kullandı.
30.09.2023 Gündem
Bakan Bayraktar'dan Akkuyu'ya ziyaret
Bakan Bayraktar'dan Akkuyu'ya ziyaret Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) sahasını ziyaret etti. Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom’un Genel Müdürü Aleksey Likhachev ile bir araya gelen Bakan Bayraktar ve beraberindekiler Akkuyu NGS şantiyesinde Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü Anastasia Zoteeva başkanlığındaki proje yöneticileri tarafından karşılandı.
28.09.2023 Ekonomi
'Erdoğan azarladı!' Yunan gazetesi 'yıldırım'a benzetti
'Erdoğan azarladı!' Yunan gazetesi 'yıldırım'a benzetti Cumhurbaşkanı'nın New York'a hareket etmeden yaptığı açıklamalar Almanya'dan Yunanistan'a anında yankı buldu, Frankfurter Rundschau Erdoğan'ın dünyaya rahatsızlığa yol açması muhtemel bir mesaj gönderdiğini yazdı.
17.09.2023 Dünya
Türkiye oyun kurucu rolünü üstlendi: Bir tarafta F-16'lar diğer tarafta enerji
Türkiye oyun kurucu rolünü üstlendi: Bir tarafta F-16'lar diğer tarafta enerji ABD ve Çin arasındaki rekabet devam ederken NATO üyesi olan Türkiye, Pekin ile nükleer santral konusunda sona yakın. Dünya gündeminde manşetten görülen gelişme hakkında iki ülkenin yakınlaşmasının ABD ile olan ilişkilere nasıl etki edeceği yazıldı.
16.09.2023 Dünya
Biraz zorlu bir sürecimiz olacak
Biraz zorlu bir sürecimiz olacak Para politikasında alınan tedbirlerin etkisinin gecikmeli yansıdığını belirten Erdoğan, “Biraz sabırlı olmamız gerekiyor… Gelecek sene bu vakitlerde çok net şekilde enflasyonun kalıcı şekilde düştüğünü göreceğiz” dedi.
12.09.2023 Gündem
Fukuşima Nükleer Santrali'nden 7 bin ton arıtılmış su denize bırakıldı
Fukuşima Nükleer Santrali'nden 7 bin ton arıtılmış su denize bırakıldı Japonya'da Fukuşima Nükleer Santrali'nin işletmecisi TEPCO tarafından yapılan açıklamada, 7 bin 800 ton arıtılmış radyoaktif atık suyunun tesislerden denize aktarıldığı bildirildi.
11.09.2023 Dünya
Kazakistan nükleer santral referandumuna gidiyor
Kazakistan nükleer santral referandumuna gidiyor Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, ülkede nükleer santral inşa edilip edilmemesi kararını vermek için referanduma gidileceğini açıkladı.
2.09.2023 Dünya
İsveç 10 nükleer santral kuracak
İsveç 10 nükleer santral kuracak İsveç hükümeti, önümüzdeki 20 yıl içinde en az 10 nükleer santral inşa etme planını, çevrecilerden gelen tepkilere rağmen sürdürüyor. Çevre uzmanları nükleer santral planının hem yüksek maliyete neden olacağı hem de enerji ihtiyaçlarını karşılamak için çok geç kalınacağını savunuyor.
29.08.2023 Milliyet Enerji
Nükleer atık suyu ekolojik tehdit!
Nükleer atık suyu ekolojik tehdit! Japonya’nın, Fukuşima nükleer santralinde biriken radyoaktif atık suyunu Pasifik Okyanusu’na boşaltmasıyla dünya ayağa kalktı. Uzmanlar, nükleer atık suyunun ekolojik tehdit oluşturacağını vurguluyor.
25.08.2023 Gündem
NATO zirvesi sonrası ABD ile yeni dönem!
NATO zirvesi sonrası ABD ile yeni dönem! Salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden bir araya geldi. İsveç'in NATO'ya onayı sonrası olumlu bir havada geçen görüşme sonrası BBC'den iki ülkenin yeni dönemdeki belirleyici unsurlarına dair bir analiz geldi.
14.07.2023 Dünya
Cingöz: Nükleer enerji projeleri Türkiye’ye lig atlatacak
Cingöz: Nükleer enerji projeleri Türkiye’ye lig atlatacak Nükleer enerji projelerinin uluslararası ölçekte önemli adımlar olduğunu vurgulayan Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı İsmail Cingöz, “Avrupa halen elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 25'ini nükleer santrallerden karşılıyor. Birleşik Krallık, Fransa, ABD, Kanada, Güney Kore ve Çin başta olmak üzere birçok ülke de yeni nükleer yatırım planlarını hayata geçirmeye hazırlanıyor. Dolayısıyla böylesine yüksek bir teknolojiye sahip olmak, belli bir ligde var olmak anlamına geliyor. Nükleer enerji projeleri Türkiye’ye lig atlatacak projelerdir. Nükleer kulübe giren ülkelere bakılınca, onların geldiği nokta bizim için en büyük referanstır” dedi.
13.07.2023 Ekonomi
Akkuyu NGS sahasına personel eğitimi için tam ölçekli simülatör getirildi
Akkuyu NGS sahasına personel eğitimi için tam ölçekli simülatör getirildi Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) sahasına, güç ve kontrol ünitelerinin bire bir kopyası olan tam ölçekli simülatör (TÖS) getirildiği duyuruldu. Bu eğitim ekipmanı ile santral işletmeye alınmadan önce güç ünitelerinde çalışacak personele uygulamalı bir eğitimin verilmesi hedefleniyor. Eğitimi tamamlayanların yetkinlik belgesine sahip olacağı bildirildi.
12.07.2023 Ekonomi
Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile bölgedeki işsizlik en aza indi"
Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile bölgedeki işsizlik en aza indi" Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, Silifke Turizm Derneği Başkanı Ali Küçük, Marvista Otel'in Genel Müdürü Volkan Kalkan ve gayrimenkul danışmanı Güney Gürgen, yapımı 5 yıldır devam Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS), Gülnar-Silifke-Taşucu bölgesine yönelik katkılarını değerlendirdi. Uzmanlar, 2018'den bu yana yaşanan değişimi, gelecekte bölgenin daha da büyüyüp gelişeceğinin en büyük işareti olarak gördüklerini söyledi. Yaratılan ekonomi ile bölgede işsizliğin en aza indiğini aktaran yetkililer sosyo-ekonomi bir büyümeye öncülük edildiğini aktardı. 
8.07.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Nükleer Santral ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.