Nur Dağı Nerededir, Nasıl Oluşmuştur? Yüksekliği Ve Diğer Özellikleri
Nur Dağı Nerededir, Nasıl Oluşmuştur? Yüksekliği Ve Diğer Özellikleri Bilinen Nur dağları iki tanedir. İlk Nur Dağı başka bir ismi ile Cebel-i Nur olarak bilinir. Mekke’den Mina’ya ilerleyen yola yakın bir mesafede yer almaktadır. Muhammed bin Abdullah’a ilk vahyin indiğine inanılan Hira Mağarası burada bulunmaktadır. Bu özelliğinden dolayı ışık anlamına da gelen Nur ismi verilmiştir. İkinci Nur Dağı ise Kahramanmaraş’ta bulunur. Kahramanmaraş’taki bu dağlar 175 km uzunluğundadır. Bir başka isimleri de Amanos Dağları’dır. İşte, Nur Dağı hakkında merak edilenler.
26.09.2020 Tatil
Nurdağı'nda polis denetimi
Nurdağı'nda polis denetimi Gaziantep'in Nurdağı İlçesinde, polis tarafından asayiş uygulaması yapıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçenin giriş olan Nurdağı-Gaziantep ile Nurdağı-Kahramanmaraş güzergâhlarında eş zamanlı uygulama başlattı. Uygulama kapsamında polisler, şüpheli gördüğü kişileri durdurup araçları aradı, içindekileri kimlik kontrolünden geçirdi. Yaklaşık 2 saat süren denetimde suç unsuruna rastlanmadı.
11.09.2019 Yaşam
Gaziantep'te zincirleme kaza: 15 yaralı
Gaziantep'te zincirleme kaza: 15 yaralı GAZİANTEP'in Nurdağı İlçesi'nde, 5 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 15 kişi yaralandı. Kaza, buün öğle saatlerinde Nurdağı- Gaziantep karayolunun 3'üncü kilometresinde meydana geldi. Gaziantep yönüne ilerleyen 45 yaşındaki Mustafa Köşeli yönetimindeki 01 EY 336 plakalı otomobil, iddiaya göre Ökkeş Baba türbesi kavşağına kontrolsüz girince, peşinden gelen 27 R 2327, 19 NB 844, 27 BL 190 ve 63 B 6205 araçlar birbirine çarptı. 5 aracın karıştığı zincirleme kazada sürücüler Mustafa Köşeli, Ramazan Eren, Yaşar Boyraz, Yaşar Özdemir ve Şıh Mehmet Parlak ile araçlarınrda bulunan Feride Özdemir, Sultan Özdemir, Davut Yalçın, Fatma Boyraz, Hatice Eren, Gülsüm Ela Boyraz, Ayşe Yalçın, Buket Boyraz, Ayşe Çelik ve Zeynep Parlak yaralandı. 15 yaralı, ihbar üzerine kaza yerine gelen ambulanslarla Gaziantep ve Nurdağı'ndaki hastanelere götürüldü. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı. Kaza nedeniyle ulaşıma kapanan yol ise araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından trafiğe açıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
11.09.2019 Yaşam