Odyssey

Odyssey

Son dakika Odyssey haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Odyssey gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Odyssey haber sayfamızda...

Odyssey

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 283 odyssey haberi bulunmuştur.
Mükemmel olmana gerek yok
Mükemmel olmana gerek yok ‘Mükemmel kadını’ temsil eden oyuncak bebekten yola çıkan, Greta Gerwig’in yönettiği “Barbie” filmi, Barbie’lerin kadınlıklarını kullanması ve final kısmıyla filmin eleştirel anafikrini çürütüyor.
21.07.2023 Kültür Sanat
Dijital dünyanın analog kahramanı
Dijital dünyanın analog kahramanı “Mission: Impossible” serisinin yedinci filminde Ethan Hunt yapay zekâ ile mücadele ederken Tom Cruise dublörsüz aksiyon sahneleriyle yine hayranlığımızı kazanıyor.
16.07.2023 Kültür Sanat
İnsanı insan yapan nedir?
İnsanı insan yapan nedir? Yazar ve araştırmacı Fidan Terzioğlu, yapay zekâ filmlerine tasavvuf gözünden bakıyor. Terzioğlu’na göre bu tür filmler karşısında bizler, “Fiziksel ilişkilerin çok boyutlu alanından çekilip algoritmaların ikili karşıtlıklar üzerinden işleyen düzeneğine gömülüyoruz. Bu düzenekte insan zekâsının yapay zekâ karşısında çok zayıf kaldığı vehmine kapılmak mümkün”
11.06.2023 Kültür Sanat
İstanbullu James Joyce
İstanbullu James Joyce James Joyce’un kült romanı “Ulysses”in 18 bölümünden esinle başlayan şehir yolculuklarının yeni durağı İstanbul. Bugün başlayan “İstanbul’un Ulysses’i”nde gerçekleşecek edebiyat buluşmaları, sergi ve performanslar, Joyce’un izlerini takip edecek.
5.06.2023 Kültür Sanat
Daha iyisi için keyifli bir mücadele
Daha iyisi için keyifli bir mücadele 42. İstanbul Film Festivali’nde Milliyet Sanat tarafından desteklenen En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü’nü “Iguana Tokyo” filmiyle kazanan Meral Efe Yurtseven ve Emre Yurtseven ile ödüle giden süreci konuştuk.
9.05.2023 Kültür Sanat
Barbie filminin fragmanı sosyal medyada mizah fırtınası yarattı
Barbie filminin fragmanı sosyal medyada mizah fırtınası yarattı Çok sayıda yıldız oyuncunun rol aldığı, dünyanın en ünlü oyuncak bebeği Barbie hakkında çekilen ve yazın gösterime girecek olan film, şimdiden çok konuşuldu. Filmin geçtiğimiz günlerde yayınlanan fragmanı, sosyal medyada mizah patlaması yarattı.
7.04.2023 Dünya
Kişiler sanal varlıkları yanlarında taşıyabilecek
Kişiler sanal varlıkları yanlarında taşıyabilecek TBMM Araştırma Hizmetleri Başkanlığı’nın hazırladığı “Kavramdan Pratiğe Metaverse” adlı çalışmada, Metaverse’e ilişkin birbirinden farklı tanımlar yapıldığına dikkat çekilirken, ideal bir Metaverse’ün sahip olması gereken temel özellikler tek tek sıralandı.
17.01.2023 Gündem
Tarih ve kültür kitapta buluştu
Tarih ve kültür kitapta buluştu Anadolu’nun zengin tarihi, Türk kültürel mirası araştırmacı Şerif Yenen tarafından “Anadolu Destanı” isimli çalışmayla kitap haline geldi. Ansiklopedik çalışmada, UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne alınan Türkiye’deki 19 miras alanını detaylarıyla ele alan Yenen, Anadolu tarihinin dünya kültür tarihinin özeti olduğunu söyledi.
20.11.2022 Gündem
Dikkat çeken 'uzaylı' açıklaması! 'İletişim kuramıyorsak 3 ihtimal var'
Dikkat çeken 'uzaylı' açıklaması! 'İletişim kuramıyorsak 3 ihtimal var' Bir yanda insanlığın uzayı anlamak ve keşfetmek için yürüttüğü çalışmalar sürerken, bir yanda da dünya dışı bir medeniyetin var olup olmadığıyla ilgili tartışmalar yaşanmaya devam ediyor. Ünlü astrofizikçi konuya bu kez farklı bir açıdan bakarak evrende neden yalnız olmadığımızı ve iletişim kuramama sebebimizi 3 ihtimal üzerinden açıkladı.
18.11.2022 Dünya
Mars astronotlarının yaşayabileceği 9 mağara bulundu
Mars astronotlarının yaşayabileceği 9 mağara bulundu Bilim insanları, gelecekteki Mars keşif görevleri için gezegendeki en uygun bölgeler olduğuna inandıkları 9 mağara buldu.
2.11.2022 Dünya
Bu dünyadan bir Kubrick geçti
Bu dünyadan bir Kubrick geçti İstanbul Sinema Müzesi’nde açılan “Stanley Kubrick Sergisi”, sanatçının fotoğrafçılıktan başlayarak sinemaya uzanan ve yedinci sanata klasikler armağan eden verimli yolculuğunu anlatıyor.
27.10.2022 Kültür Sanat
Kuşadası'na 4 kruvaziyerle 7 bin 879 turist geldi
Kuşadası'na 4 kruvaziyerle 7 bin 879 turist geldi Aydın'ın Kuşadası ilçesine 4 ayrı kruvaziyer, çoğunluğu ABD'li toplam 7 bin 879 turist getirdi.
4.10.2022 Haberler
Kuşadası'na 4 kruvaziyerle 7 bin 879 turist geldi
Kuşadası'na 4 kruvaziyerle 7 bin 879 turist geldi Aydın'ın Kuşadası ilçesine 4 ayrı kruvaziyer, çoğunluğu ABD'li toplam 7 bin 879 turist getirdi.
4.10.2022 Ekonomi
WhatsApp sinemaya perde açtı
WhatsApp sinemaya perde açtı Mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın kendi jargonunu yarattığını söylemek abartı olmaz.
27.09.2022 Kültür Sanat
Kubrick efsanesi hakkında her şey
Kubrick efsanesi hakkında her şey Yedinci sanatta hem kendi kuşağı hem de genç nesiller için çığır açan sinemacı Stanley Kubrick hakkında bugüne kadar yapılmış en kapsamlı sergi İstanbul Sinema Müzesi’ne konuk oluyor.
16.09.2022 Kültür Sanat
Bodrum'a 2 kruvaziyer gemi ile 5 bin 316 turist getirdi
Bodrum'a 2 kruvaziyer gemi ile 5 bin 316 turist getirdi Muğla'nın Bodrum ilçesine bugün 2 kruvaziyer gemiyle toplam 5 bin 316 turist geldi. Gemilerden inen bazı yolcular, ilçeyi gezip, alışveriş yaptı.
6.09.2022 Haberler
Bodrum'a 2 kruvaziyer gemi ile 5 bin 316 turist getirdi
Bodrum'a 2 kruvaziyer gemi ile 5 bin 316 turist getirdi Muğla'nın Bodrum ilçesine bugün 2 kruvaziyer gemiyle toplam 5 bin 316 turist geldi. Gemilerden inen bazı yolcular, ilçeyi gezip, alışveriş yaptı.
6.09.2022 Ekonomi
Kuşadası’na 3 dev gemi ile 8 bin 270 turist geldi
Kuşadası’na 3 dev gemi ile 8 bin 270 turist geldi Aydın’ın Kuşadası ilçesi Ege Port Limanına Bahama Bayraklı Odyssey Of The Seas, İtalya Bayraklı Costa Venezzia ve Panama Bayraklı MSC Armonia isimli 3 dev kruvaziyer gemisiyle 8 bin 270 turist geldi. Gemiden inen çoğunluğu ABD vatandaşı turistler limanda halk oyunları gösterileriyle karşılandı.
3.08.2022 Ekonomi
Seyirci sizi asla unutmaz, unutamaz!
Seyirci sizi asla unutmaz, unutamaz! Efsanevi besteci Henry Mancini ve büyük usta Peter Sellers’ın iş birliği beyaz perdenin unutulmaz filmlerini çıkardı ortaya. “Pembe Panter” serisi ve “The Party” desek yeterli olur. Gelin onları başka bir usta, Sevin Okyay’la yâd edelim...
31.07.2022 Kültür Sanat
Dövüş kulüpleri, suç ve kırık hayatlar! Tarikatın gizli gerçekleri ortalığa saçıldı
Dövüş kulüpleri, suç ve kırık hayatlar! Tarikatın gizli gerçekleri ortalığa saçıldı Gizli tarikatın kızıl saçlı ve eski bir aktris olan karizmatik lideri, yüzlerce genci köle olarak çalıştırdı. Şimdiyse yeni yayınlanan bir kitap, şoke edici detayları ortaya çıkardı.
3.07.2022 Dünya
330 metre uzunluğundaki dev gemi İstanbul'da!
330 metre uzunluğundaki dev gemi İstanbul'da! Dünyanın en büyük kruvaziyer gemilerinden biri olan Bermuda bayraklı Regal Prıncess isimli dev gemi Galataport Limanı'nda demir attı. Dev boyuyla çevredeki binaları gölgede bırakan ultra lüks gemi terasında yolcularına havuzlu ve İstanbul manzaralı açık hava sineması keyfi yaşatırken o anlar havadan görüntülendi.
3.06.2022 Ekonomi
Türkiye'ye gelen en büyük gemi Kuşadası’na ikinci seferini gerçekleştirdi
Türkiye'ye gelen en büyük gemi Kuşadası’na ikinci seferini gerçekleştirdi Bahama bandıralı dev kruvaziyer 'Odyssey of the Seas', 3 bin 470 yolcusu ve bin 800 mürettebatı ile Aydın'ın Kuşadası ilçesine ikinci seferini gerçekleştirdi.
22.05.2022 Ekonomi
Tezgahta indirim çağrısı!
Tezgahta indirim çağrısı! Kuşadası’nda Başkan Ömer Günel pazaryeri esnafına yapılan yüzde 20 kira indirimine dikkat çekti, “Üzerimize düşeni yerine getirdik. Esnafımız da bu indirimi etiketlerine yansıtmalı” dedi
13.05.2022 Ege
Son dakika: Rusya - Ukrayna savaşında sıcak gelişme! Ruslar füzelerle saldırıya geçti, Kiev'de patlamalar yaşanıyor...
Son dakika: Rusya - Ukrayna savaşında sıcak gelişme! Ruslar füzelerle saldırıya geçti, Kiev'de patlamalar yaşanıyor... Rusya'nın Ukrayna işgalinin 26. gününde Kiev'den sıcak haberler geliyor. Gelen son bilgilere göre, Rusya ordusu tarafından Kiev'in merkezine yakın noktadaki Podilskyi ilçesine füze saldırıları başlatıldı. Rusya ve Ukrayna'dan Mariupol açıklaması geldi. İşte yaşanan son gelişmeler...
21.03.2022 Dünya
Yunanistan'ın Mariupol Başkonsolosu özel operasyonla Ukrayna’dan tahliye edildi
Yunanistan'ın Mariupol Başkonsolosu özel operasyonla Ukrayna’dan tahliye edildi Yunanistan'ın Ukrayna'nın Mariupol kenti Başkonsolosu Manolis Androulakis, "Odyssey Operasyonu" adı verilen bir kurtarma operasyonu ile Rusya’nın büyük bombardımanı altında olan Mariupol kentinden tahliye edilerek Yunanistan'ın başkenti Atina’ya getirildi. Androulakis Mariupol'da karşılaştığı anlara ilişkin, "Mariupol’u ve insanlarını haritadan sildiler" dedi.
20.03.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Odyssey ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.