Namaz Nasıl Kılınır? Kadın ve Erkek Sabah - Öğle - İkindi - Akşam - Yatsı Namazı Kılınışı Nasıl?
Namaz Nasıl Kılınır? Kadın ve Erkek Sabah - Öğle - İkindi - Akşam - Yatsı Namazı Kılınışı Nasıl? İslam alemi için farz kılınan ibadetlerden birisi de namazdır. Namaz İslam'ın en önemli ibadetlerindendir. 5 vakit kılınır. Bunlar sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı şeklindedir. Tekbir, kıyam, rükü, secde ve selam gibi kısımlardan oluşan namaz İslam'ın 5 şartından biridir. Namaz ibadetini yerine getirmek isteyenler namaz sureleri ve namaz kılınışı hakkında bilgi sahibi edinmek ister. Her vakit namazın rekatları farklıdır. Sabah namazı . Sabah namazı, 4 rekat, öğle namazı 10 rekat, ikindi namazı 8 rekat, akşam namazı 5 rekat, yatsı namazı 13 rekattır. Namaz nasıl kılınır? 5 vakit namaz kılınışı ve rekatları...
11.03.2024 Gündem
Son dakika haberi: Çalışan herkesi ilgilendiriyor! Öğle arası...
Son dakika haberi: Çalışan herkesi ilgilendiriyor! Öğle arası... Son dakika haberine göre günlük çalışma süresi 4 saat veya daha kısa olanlara 15 dakika, 4 saatle 7.5 saat arasında olanlara 30 dakika, 7.5 saatten fazla olanlara 60 dakika dinlenme süresi verilmesi şart.
10.03.2021 Ekonomi
Öğle Üzeri Nasıl Yazılır? Tdk'ya Göre Öğleüzeri Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?
Öğle Üzeri Nasıl Yazılır? Tdk'ya Göre Öğleüzeri Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir? Genellikle saat 12.00 ile 14.00 arası öğle üzeri ya da öğle üstü olarak tanımlanır. Bu sözcüklerin yerine kullanılan ''öğlenleyin'' kelimesinin ise hem yazımı hem de telaffuzu yanlıştır. Öğle üzeri kelimesinin ayrı mı yoksa bitişik mi yazıldığı birçok kişi tarafından merak ediliyor. TDK'ya göre öğle üzeri nasıl yazılır ve cümle içinde nasıl kullanılır? Sizin için merak edilen tüm soruları örnek cümlelerle derledik.
25.01.2021 Eğitim
Ardahan’a dolu yağdı
Ardahan’a dolu yağdı Ardahan'da etkili olan sağanak ardından dolu yağdı.
18.06.2020 Gündem
Günün Gelişmeleri - 05.08.2014
Günün Gelişmeleri - 05.08.2014 Yasadışı dinleme iddialarına ilişkin bugün 14 ilde ikinci bir operasyon düzenlendi; 33 kişi gözaltına alındı. Başbakan Erdoğan katıldığı bir televizyon programında Fethullah Gülen'in sözlerine yanıt verdi… İsrail-Filistin arasındaki gerilim sürerken, İsrail’e Avrupa’dan ilk tepki geldi. İspanya ülkeye silah satışını durdurdu. İstanbul Kâğıthane’de iki aile arasında çıkan düğün kavgası ölümle bitti! Ebola salgını nedeniyle hacca gitmek yasaklandı! Suudi Arabistan’da ilk kez bir kadın spiker peçesiz ve yüzü açık halde haber sundu.
11.09.2019 Haberler
Milliyet.TV Günün Gelişmeleri - 07.07.2014 - Bülten
Milliyet.TV Günün Gelişmeleri - 07.07.2014 - Bülten Hükümet, kamuda istihdam edilecek 35 bin şehit ve gazi yakını için düğmeye bastı. Başbakan Erdoğan, müjdeyi iftar yemeğinde verecek.   Eski başbakanlardan Tansu Çiller korkuttu! Ayak bileği kırılan Çiller, hastaneye kaldırıldı.   Manisa’nın Soma ilçesinde, 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın göz göre göre yaşandığı ortaya çıktı. Nedeni; işte bu görüntüler…   Maltepe'de, kontrolden çıkan minibüsün kaldırımdaki yayaların arasına dalarak 1 kişinin ölümüne neden olduğu kazanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.   Çin’de kimliği belirsiz bir kişi seyir halindeki otobüsü ateşe verdi. 32 kişinin yaralandığı feci olay, kameralara böyle yansıdı…   İstanbul’da, iki lise öğrencisi izledikleri bir haber sonrasında kanserojen maddelerle ilgili araştırma yaptı. O araştırma korkunç bir gerçeği ortaya çıkardı.
11.09.2019 Haberler
Milliyet.TV Günün Gelişmeleri - 25.06.20146
Milliyet.TV Günün Gelişmeleri - 25.06.20146 Saadet Partisi'ni ziyaret eden Başbakan Erdoğan ile Mustafa Kamalak arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Irak'ın Suriye sınırındaki Kaim ilçesindeki IŞİD güçleri Suriye askerleri tarafından bombalandı. Kavurucu yaz sıcakları geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının hafta boyunca artacağını ve mevsim normallerinin üzerinde olacağını belirtti. Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan aldığı 6 yıl 3 ay hapis cezası onanan ve hakkında yakalama kararı bulunan Deniz Seki 26 gündür kayıp. Manisa’nın Kula İlçesi’nde, korkunç bir trafik kazası yaşandı. 1 kişi öldü, 2’si çocuk 4 kişi yaralandı. Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde turist bir çift oyun salonunda cep telefonu çaldı.
11.09.2019 Haberler
Milliyet.TV Günün Gelişmeleri - 25.06.2014
Milliyet.TV Günün Gelişmeleri - 25.06.2014 Sürücü belgelerinin tasarımının AB ile uyumlu hale getirilmesi konusunda hazırlanan yasa tasarısında son aşamaya gelindi. Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, Genel Başkanvekili Mehmet Ali Şahin, Ak Parti’nin Cumhurbaşkanı adayının Başbakan Erdoğan olduğunu açıklayacak. Elazığ’ın Palu İlçesi’nde bir grup Pkk’lı terörist, Jandarma Özel Harekât timlerine ateş açtı. Suriye’ye geçmeye çalışan ABD’li emekli bir albay, bir akademisyen ve Fransız bir araştırmacı gözaltına alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Fem ve Anafen dershanelerinin Mecidiyeköy şubesinin tabelalarını söktü. Taksimde kambur taklidi yaparak dilenen 57 yaşındaki dilenci iki saatte tam 120 lira para topladı.
11.09.2019 Haberler
Günün Gelişmeleri - 12.06.2014
Günün Gelişmeleri - 12.06.2014 Musul'da IŞİD tarafından rehin alınan Türk şoförler serbest bırakıldı. Flaş iddia; Uluslararası nakliyeciler derneğinden geldi. IŞİD örgütü, militanlarına hitaben bir ses kaydı yayınladı. Kayıtta, “çatışmalar, Bağdat ve Kerbela’da şiddetlenecek” denildi. IŞİD’in Türk konsolosluğunu basarak çalışanları rehin almasının ardından Türkiye, bölgede keşif uçuşu yapmaya başladı. Musul'daki gelişmeler piyasaları da etkiledi. Gerginlik sonrasında dolar 2,12 seviyesini aştı.
11.09.2019 Haberler
Günün Gelişmeleri - 22.05.2014
Günün Gelişmeleri - 22.05.2014 Bolu’nun Mengen ilçesinde maden işçilerini taşıyan minibüsün tır ile çarpışması sonucu 21 madenci yaralandı.   Türkiye barolar birliği başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacak mı?  Feyzioğlu, sorunun yanıtını katıldığı bir panelde verdi.     Almanya başbakanı Angela Merkel, başbakan Erdoğan'a Köln ziyareti sırasında itidalli olma çağrısında bulundu.    İstanbul Esenler’de dehşet dolu anlar yaşandı. Cinnet getiren üvey baba eşini ve ikiz kızlarını öldürdükten sonra intihar etti.   Terör sorununun ortadan kaldırılmasına yönelik başlatılan çözüm süreci hızlandırılırken Jirki aşiretinden, 'PKK ile helalleşmeye hazırız' mesajı geldi.   Cenazeye gitti, cenaze çıktı… Ardahan'daki cenazeden İstanbul'a dönen otobüs Samsun'da kaza yaptı; 4 kişi öldü.   Bu hediyelik eşyalar is
11.09.2019 Haberler
Günün Gelişmeleri - 19.05.2014
Günün Gelişmeleri - 19.05.2014 Soma faciası nedeniyle buruk geçirdiğimiz bu 19 mayıs’da törenler iptal edildi, Atatürk anıtlarında saygı duruşu yapıldı… Soma'daki maden faciasıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 5 kişi tutuklandı! CHP milletvekili Sabahat Akkiraz; Soma'da yaşanan maden faciasının ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu’na istifa dilekçesini sunduğunu açıkladı. Soma holding, yüzde 100 kusurlu bulunursa 301 işçinin 10 bin 535 yıllık primi kadar borçlanacak. Bu ödemenin miktarı; yaklaşık 350 milyon lirayı buluyor… 301 işçinin hayatını kaybettiği maden ocağında 911 arama kurtarma derneği ekiplerinin kurtarma çalışmaları sırasında çekilmiş görüntüler ortaya çıktı. Karaman’da kız öğrenci yurdunda dün gece korku dolu dakikalar yaşandı.
11.09.2019 Haberler
Günün Gelişmeleri - 05.05.2014
Günün Gelişmeleri - 05.05.2014 Genelkurmay, TSK içindeki paralel yapı mensuplarının ihraç edilmesi ile ilgili iddialara yanıt verdi. Yapılan açıklamada; MGK’da karar alındığı iddiaları yalanlandı. Türkiye istatistik kurumu nisan ayına ilişkin TÜFE ve Yİ-ÜFE verilerini açıkladı. Nisan ayının zam şampiyonu kadın gömleği oldu. TEM’de 81 günlük çile başladı. Kocaeli - TEM otoyolu Gebze kavşağı ile Körfez kavşağı arası Ankara istikametine kapatıldı. Mardin’in Kızıltepe ilçesinde GSM şirketi tarafından bir evin bahçesine kurulan baz istasyonu bölgede yaşayanları tehdit ediyor… Amerika’da sirk gösterisi sırasında korku dolu anlar yaşandı. Havada asılı duran platformun kopması sonucu 9 akrobat yaralandı. Dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı Robbie Williams’ın Avusturya'da 2300 metre yükseklikteki konserini binlerce kişi izledi.
11.09.2019 Haberler
Günün Gelişmeleri - 01.05.2014
Günün Gelişmeleri - 01.05.2014 1 mayıs işçi ve emekçi bayramı nedeniyle Şişli’deki DİSK Genel Merkezi’nden Taksim’e yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Beşiktaş, Şişli ve Okmeydanı’nda da hareketli saatler yaşandı… Polis, Taksim’e girmek isteyen gruplara tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. İstanbul’da ulaşım durdu! Sabah saatlerinde birçok yolun kapalı olması ve toplu taşıma araçlarının çalışmaması vatandaşı isyan ettirdi. Beşiktaş’ta polisin biber gazıyla müdahalesinden çocuklar da nasibini aldı… Beşiktaş’ta çıkan olaylarda, CHP milletvekili Mahmut Tanal, TOMA'nın önüne oturarak polis müdahalesini engellemeye çalıştı. Şişli’de polisin attığı gaz fişeği bir evin içine girdi… O anlar Milliyet Tv kameralarına yansıdı…
11.09.2019 Haberler
Günün Gelişmeleri - 29.04.2014
Günün Gelişmeleri - 29.04.2014 Adana'da 2 gündür kayıp olan minik Gizem’in cesedi bulunurken; ortaya çıkan detaylar tüyler ürpertti… Bir diğer acı haber ise Manisa’dan geldi… Almanya cumhurbaşkanı Joachim Gauck, resmi temaslar için geldiği Ankara’da ODTÜ’de konuştu… Fenerbahçe'nin şampiyonluk kutlamaları sırasında, Bağdat caddesindeki GS Store mağazasına yapılan saldırıyı Galatasaraylı taraftarlar protesto etti. Amerika günlerdir fırtına ile mücadele ediyor. Fırtınanın neden olduğu hortum can almaya devam ederken; çok sayıda ev ve işyeri harabeye döndü. Bu sabah gerçekleşen güneş tutulması için astrologlar uyardı. Tutulma ile değişikliklere hazır olmamız gereken bir süreç başlıyor. Muğla'nın Seydikemer ilçesinde milyonlarca çekirgenin istilasına uğrayan 500 dekar tarım arazisi, kullanılamaz hale geldi.
11.09.2019 Haberler
Günün Gelişmeleri - 17.04.2014
Günün Gelişmeleri - 17.04.2014 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, şike davasında cezası onanan Aziz Yıldırım'ın yaptığı itirazı reddetti! Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TÜSİAD’ın Yüksek İstişare Konseyi toplantısına katıldı. Aşırı hız ve dikkatsizlik bu kez Antalya’da can aldı. İçinde 5 kişi bulunan otomobil kırmızı ışıkta bekleyen tırın altına girdi. PKK’lı kadınlar özel bir eğitime tabi tutularak sınır bölgesine gönderilecek. İran’da, oğlunun katilini affeden ve son anda idamdan kurtaran anne yürekleri dağladı… Çanakkale - İzmir karayolunda çatlak meydana geldi; uzmanlar uyardı!
11.09.2019 Haberler
Günün Gelişmeleri - 10.04.2014
Günün Gelişmeleri - 10.04.2014 Hadımköy’deki çuval fabrikasında hareketli saatler yaşandı… Yaklaşık 2 aydır eylem yapan işçiler gözaltına alındı. Youtube bilmecesi sürüyor… 13 gün önce erişime kapatılan Youtube dün akşam açıldı, gece tekrar kapatıldı… CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yumruklu saldırıda bulunan Orhan Övet’i affetti. Bursa’da çalıştığı işyerinden aldığı tazminat parasını kaybeden genç kız korkudan yalan söyledi; yalanı daha inandırıcı olsun diye kendini bıçakladı. Bir döneme imzasını atan arabesk müziğin önemli isimlerinden Ferdi Tayfur zor günler geçiriyor… İngiltere’deki bir barda prize takılı olarak duran elektronik sigara patladı…
11.09.2019 Haberler
Günün Gelişmeleri - 09.04.2014
Günün Gelişmeleri - 09.04.2014 Dün Meclis’te CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na gerçekleştirilen saldırının ardından saldırganın TBMM’ye giriş görüntüleri ortaya çıktı. Konya’da şoförün kontrolünden çıkan tır, yolcu minibüsü ve araç yüklü kamyona çarptı. Kazada, 10 kişi öldü. Bankalar, kullanılmayan mevduat hesaplarını kapatmayan müşterilerinden hesap işletim ücreti alacak. Şırnak'ın Cizre ilçesinde, bir öğrenci yurduna, ses bombalı ve molotof kokteyli ile saldırı düzenlendi. İzmir’de henüz 20 yaşındaki Serhabun Sü adlı genç, babası ile tartıştıktan sonra intihar etti. Pakistan'da 9 aylık bebek, cinayete teşebbüsle suçlanıyor… Türkiye’nin tek leylek köyü misafirlerini ağırlıyor…
11.09.2019 Haberler
Günün Gelişmeleri - 08.04.2014
Günün Gelişmeleri - 08.04.2014 Telekulak iddialarıyla ilgili düğmeye basıldı; Adana'da birçok adrese baskın düzenlendi… Aralarında iki emniyet müdür yardımcısının da olduğu 8 polis gözaltına alındı. Dışişlerinde Suriye'ye ilişkin savaş planlarının yapıldığı görüşmeyi sızdıran kişinin yakalandığı iddia edildi. Gelişmekte olan piyasalara yönelik artan girişlerle dolar 2,10 seviyesinin altına inerek, 3.5 ayın dibini gördü… Eskişehir'de, bir baba kızını verdiği yuvadan almak isteyince korku dolu anlar yaşandı. Ameliyat olmak için kredi çekti; arkadaşları tarafından dolandırıldı. Milyonların beğeniyle izlediği Survivor’da Berna ve Sahra birbirine girdi, tekmeler havada uçuştu…
11.09.2019 Haberler
Günün Gelişmeleri - 03.04.2013
Günün Gelişmeleri - 03.04.2013 Ergenekon davasının gerekçeli kararı açıklandı. Kararda; davanın bir askeri bir de sivil ayağı olduğu vurgulandı! 30 Mart yerel seçimlerinin ardından başbakan Erdoğan’ın gözü kulağı Ankara’da… Cumhurbaşkanı Gül, Kuveyt ziyaretinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı; köşk seçimiyle ilgili başbakan bana haber vermeden sürpriz yapmaz dedi. Enflasyon rakamları açıklandı; bakın vatandaşın cebini bu ay en çok ne yaktı... Birçok parti oylarının az olduğu gerekçesi ile itiraz ederken, Isparta’da demokrat parti oyunun fazla olduğu gerekçesi ile seçim kuruluna başvurdu. Konya’da, silah üretim atölyesine çevrildiği iddia edilen bir bağ evine operasyon düzenlendi. Operasyonda ele geçirilenler jandarmayı bile şaşkına çevirdi…
11.09.2019 Haberler
Günün Gelişmeleri - 02.04.2014
Günün Gelişmeleri - 02.04.2014 Yalova’da oylar yeniden sayıldı; kazanan CHP adayı Vefa Salman oldu. Yerel seçimlerin ardından yapılan itirazlar Güneydoğu’da şiddete yol açtı. Ankara’da bomba paniği yaşandı. İki ağacın arasına bırakılan düzeneği fark eden vatandaşlar polise haber verdi. Güney Amerika ülkelerinden şili'nin kuzeyinde 8,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Tsunami dalgalarına neden olan depremde 5 kişi hayatını kaybetti. Geçici personele kadro verilmesiyle ilgili düzenlemeye son şekli verildi. Binlerce vatandaşın prim borcu silinecek. Bursa’da bir şahıs, bankadan kredi çekerek aldığı tuvaletleri taksitlerini ödeyemediği için satışa çıkardı.
11.09.2019 Haberler
Günün Gelişmeleri - 01.04.2013
Günün Gelişmeleri - 01.04.2013 Hatay’da AK partili Sadullah Ergin ile CHP'li Lütfü Savaş arasındaki seçim yarışını CHP kazandı… Ankaradaki seçimlerde AK parti adayı Melih Gökçek’in gerisinde kalan CHP adayı Mansur Yavaş, itiraz süresinin uzatılması için YSK’ya başvurdu. Başbakan Erdoğan’ın yerel seçimden aldığı başarılı sonuç, “cumhurbaşkanı adayı olacağı” yorumlarına yol açtı. Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olması durumunda başbakanlık koltuğuna kimin oturacağı ise merak konusu… Seçimlerin ardından ilk zam elektriğe geldi! Seçmenin tercihi neden değişmedi? Sosyal araştırma merkezi İpsos bu sorunun yanıtını verdi. İngiltere'nin Birmingham kentinde, Boeing 737 tipi uçağa inişe geçtiği sırada yıldırım çarptı.
11.09.2019 Haberler
%100 Haber!
%100 Haber! Alternatif gündeme hızlı bir bakış... Sunucu: Handan Koltuk Twitter'a mahkemeden şok karar Kadın polisi molotofla yaktılar Deniz Seki tekrar cezaevine girecek Türkiye'de boşanmalar artıyor Boğaziçi Köprüsü, bomba şüphesiyle trafiğe kapatıldı Seçim günü hava nasıl olacak? 46 yıl boşuna hapis yattı Mısır’da seçimin favorisi Sisi Doğalgaza yüzde 50 zam yapıldı Tüm erkekler saçını onun gibi kestirecek
11.09.2019 Haberler
Milliyet.TV Günün Gelişmeleri - 26.03.2014
Milliyet.TV Günün Gelişmeleri - 26.03.2014 Milliyet.TV Günün Gelişmeleri - 26.03.2014
11.09.2019 Haberler
Günün Gelişmeleri - 24.03.2014
Günün Gelişmeleri - 24.03.2014 Suriye uçağının Türk jetleri tarafından düşürülmesinin ardından tansiyon hala yüksek… Milliyet gazetesi yazarı Serpil Çevikcan olası senaryoları kendi köşesinde değerlendirdi…. Başbakan Erdoğan, 90 yaşındaki Mahmut dede’nin internette yayınlanan videosunu izledi, gece yarısı telefona sarıldı… Niğde’de biri polis, biri astsubay üç vatandaşın öldürüldüğü saldırıyı gerçekleştiren üç şahıs tutuklandı! 17 gündür kayıp Malezya uçağını arama çalışmalarında sona gelindi! ÖTV zammı ve kredi sınırlamasının ardından otomotiv devi Türkiye’den çekilme kararı aldı! Sunucu İrfan Değirmenci’nin, seçim yasakları nedeniyle iki gün programa çıkması yasaklandı. Almanya’da havalanmak isteyen bir helikopterin düşüş anı kameralara yansıdı…
11.09.2019 Haberler
Günün Gelişmeleri - 24.03.2014
Günün Gelişmeleri - 24.03.2014 Türk F -16 larının, hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürdüğü Suriye uçağının pilotu konuştu. Düşürülen Suriye uçağının ardından tepkiler geldi… Suriye, ‘’Türk hükümeti saldırganlığa son vermeli" derken; İran yönetimi endişesini dile getirdi. Seçime sayılı günler kala, AK parti dün İstanbul Yenikapı'da miting yaptı. Akıllarda; mitingde kaç kişi olduğu sorusu kaldı. Bolu’da doğalgaz dolum istasyonunda, gaz sızıntısı nedeniyle patlama meydana geldi… Baharın yüzünü göstermeye başladığı şu günlerde hava sıcaklığı bazı bölgelerde artarken bazı bölgelerde sağanak yağış bekleniyor. İstanbul’daki şans oyunları bayisi 4 ay içinde ikinci kez büyük ikramiye kazandırınca vatandaşın ilgisi de büyük oldu…
11.09.2019 Haberler

Benzer Haber Etiketleri