Öğrenme Güçlüğü

Öğrenme Güçlüğü

Son dakika öğrenme güçlüğü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan öğrenme güçlüğü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan öğrenme güçlüğü haber sayfamızda...

Öğrenme Güçlüğü

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 343 öğrenme güçlüğü haberi bulunmuştur.
“Dizilerde yokum, çünkü istediğim roller gelmiyor”
“Dizilerde yokum, çünkü istediğim roller gelmiyor” Ebru Cündübeyoğlu ile ilk röportajı yaptığım 90’lı yıllarda Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nü bitirmek üzereydi, bunun için alttan bir dersi geçmesi şarttı.
20.04.2024 Pazar
Ruh sağlığını 'zayıflatan' beslenme
Ruh sağlığını 'zayıflatan' beslenme Araştırmalar; işlenmiş gıdalar, fast food yiyecekler ve asitli içeceklerin ruh sağlığını da olumsuz etkilediğini gösteriyor. Ergenlik döneminde öğrenme güçlüğü ve öfke patlamalarında fast food’un payı var.
23.03.2024 Gündem
Dahi papağan Alex'in son sözü bu oldu! 'Kuş beyinli demek iltifat'
Dahi papağan Alex'in son sözü bu oldu! 'Kuş beyinli demek iltifat' Dünya tarihinde yetenekleriyle şaşkına çeviren birçok canlı türü var. Onlardan biri de 100’den fazla kelime bilen, basit matematik işlemlerini doğru şekilde yapan, hatta sinirlendiğinde bilerek yanlış cevap veren Afrika gri papağanı Alex'ti. Zekasıyla tarihe geçen papağanın ölmeden önceki son sözleri ise yürek burktu.
24.10.2023 Yaşam
Bir ömür boyu sürüyor, erken teşhis edilmesi önemli! Disleksinin tedavisi özel eğitim
Bir ömür boyu sürüyor, erken teşhis edilmesi önemli! Disleksinin tedavisi özel eğitim Okuma güçlüğü manasında kullanılan disleksinin poligenik yani genetik faktörlerden kaynaklandığını ifade eden Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Neriman Kilit, bazı ailelerde disleksinin daha sık oranda görüldüğünü söyledi. Dr. Öğr. Üyesi Neriman Kilit, "Disleksinin genel anlamda tedavisi özel eğitimdir, o yüzden de dislekside erken teşhis çok önemli" dedi.
8.10.2023 Genel Sağlık
Fransa'da tatil evi cehenneme döndü! 9 ölü, 2 kayıp
Fransa'da tatil evi cehenneme döndü! 9 ölü, 2 kayıp Öğrenme güçlüğü çeken bir grup engelli gencin kaldığı yazlık evde sabah saatlerinde facia yaşandı, ekipler 11 kişiye ulaşılamadığını bildirdi. İlerleyen saatlerde dokuz ceset bulundu.
9.08.2023 Dünya
‘10 bin çocuğun evine öğretmen gönderiyoruz’
‘10 bin çocuğun evine öğretmen gönderiyoruz’ Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara’da ÖZEV Öğrenme Güçlüğü Olan Öğrencilere Meslek Edindirme Merkezi’nin tanıtım programına katıldı.
15.12.2022 Gündem
Bakan Özer: 'Özel eğitim anaokulu sayısını 350’ye çıkaracağız'
Bakan Özer: 'Özel eğitim anaokulu sayısını 350’ye çıkaracağız' Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “53 ilimizde özel eğitim anaokulu yoktu. Şu anda tüm illerimizde var ve 145’e çıkarttık. 2023 yılında bunu 350’ye çıkaracağız inşallah” dedi.
14.12.2022 Gündem
Günün altın öğünü: Kahvaltı
Günün altın öğünü: Kahvaltı Dengesiz beslenmenin çocuklarda da birçok problemi beraberinde getirdiğini söyleyen Diyetisyen Reyhan Berber, ‘Çocuk kahvaltı yapmadığında diyabete davetiye çıkarıyor. Çocuklarımıza bu öğünü tabak süslemeleriyle sunabiliriz’ diyor.
29.09.2022 Genel Sağlık
Dispraksi Nedir, Belirtileri Nelerdir? Dispraksi Tedavisi Nasıl Yapılır?
Dispraksi Nedir, Belirtileri Nelerdir? Dispraksi Tedavisi Nasıl Yapılır? Dispraksi, doğuştan gelen ve hareket ile ilgili sorunlar olarak tanımlanan bir hastalıktır. Az bilinen bir öğrenme güçlüğü olan dispraksi çocuklardaki motor beceri bozukluğudur. Bunun ilerleyen dönemlerde düzelmesi mümkündür. Dispraksinin ne olduğu hakkında merak edilen tüm ayrıntıları derledik.
27.07.2022 Eğitim
'Kızım kalbimizden doğdu!' 50 yaşından sonra verdikleri karar hayatlarını değiştirdi
'Kızım kalbimizden doğdu!' 50 yaşından sonra verdikleri karar hayatlarını değiştirdi Nebahat-Tansı Atabey çifti, sevgi evlerinde gönüllüyken tanıştıkları kızlarına 4 yıldır koruyucu ailelik yapıyor. Çifti, 50'li yaşlardan sonra ebeveyn olmaya yönelten ise küçük kız çocuğunu gördüklerinde hissettikleri oldu.
8.07.2022 Gündem
Zayıf notlar psikolojik sorunların habercisi mi?
Zayıf notlar psikolojik sorunların habercisi mi? Akademik başarıdaki düşüşün ve zayıf notların bazı psikolojik rahatsızlıkların habercisi olabileceğini belirten Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. Ali Mert Beşenek, nörogelişimsel hastalıklara bağlı akademik problemlerin ilkokulun ilk yıllarında, bazı ruhsal hastalıklara bağlı ikincil gelişen akademik sorunların ise ortaokul ve lise yıllarında ortaya çıktığına dikkat çekti.
20.06.2022 Çocuk Sağlığı
Gölge Öğretmen Nedir, Kime Denir? Gölge Öğretmen Olma Şartları Nelerdir?
Gölge Öğretmen Nedir, Kime Denir? Gölge Öğretmen Olma Şartları Nelerdir? Gölge öğretmenler, milli eğitim bakanlığı aracılığı ile atanan öğretmenlerdir. Kısacası, gölge öğretmenler bir çeşit eğitim asistanı olarak da bilinir. Gölge öğretmen, ilkokul yıllarında özel bir ihtiyaca gereksinim duyan öğrenciler ile birebir eğitmenlik yapan öğretmenlere denir. Gölge öğretmen nedir, kime denir sizler için derledik.
11.06.2022 Eğitim
Erken yaşta okula başlamak riskli
Erken yaşta okula başlamak riskli İlkokula başlamak için çocuğun 69 ayı tamamlaması yeterli. Ancak eğitimciler, kalem tutmada, derslere odaklanmada güçlük yaşanmaması için 72 ayda yani 6 yaşında birinci sınıfa başlanılmasını öneriyorlar.
27.05.2022 Eğitim
İdam mahkumu gencin son isteği! Gerçek otopside ortaya çıktı
İdam mahkumu gencin son isteği! Gerçek otopside ortaya çıktı ABD'nin Oklahoma eyaletinde yaşayan Gilbert Postelle'nin yıllar önce işlediği suç sonunu getirdi. İdam edilirken son anlarına tanıklık edenlerin anlattıkları ise akıllardan çıkacak gibi değil.
26.05.2022 Dünya
Öğrenme güçlüğü çeken çocuklara nasıl davranılmalı? Uzmanından öneriler
Öğrenme güçlüğü çeken çocuklara nasıl davranılmalı? Uzmanından öneriler Öğrenme güçlüğü çeken çocukların birinci sınıfta durumlarının belirlenmesi öz güven, kaygı ve iletişim problemlerinin önüne geçebiliyor. Uzman Psikolog M. Yunus Çekiç, ailelere ve eğitimcilere öğrenme güçlüğü çeken çocuklara nasıl davranılması gerektiği konusunda önerilerde bulundu.
30.04.2022 Çocuk Sağlığı
Voiceover Nedir, Ne İşe Yarar? Voiceover Nasıl Kullanılır?
Voiceover Nedir, Ne İşe Yarar? Voiceover Nasıl Kullanılır? Voiceover, öncelikle görme sorunu bulunanlar ve öğrenme sorunu bulunanlar için Apple cihaz işletim sistemine eklenmiş bulunan bir ekran okuyucudur. Vaiceover, Harekete odaklı çalışmaktadır, İPhone ekranınızın bir noktasına üç kez dokunarak anlık etkinlikleri öğrenebilirsiniz. Sesli olarak alabileceğiniz bilgiler kolaylık sağlayacaktır. Vaiceover nedir, ne işe yarar? Voiceover nasıl kullanılır ayrıntıları ile derledik.
20.04.2022 Eğitim
Öğrenme Güçlüğü Nedir, Neden Olur? Öğrenme Güçlüğü Nasıl Tedavi Edilir?
Öğrenme Güçlüğü Nedir, Neden Olur? Öğrenme Güçlüğü Nasıl Tedavi Edilir? Öğrenme güçlüğü bireylerin öğrenme aşamalarında yaşanmaktadır. Öğrenme güçlüğü ve nedenleri ile ilgili farklı kaynaklardan araştırmalar yapılmaktadır. Nedenleri doğru tespit edildiği zaman ilerleme bu yönde planlanabilmektedir. Öğrenme güçlüğü bireylerin yaşam standartlarını olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Kişinin sosyal yaşamına ve öğrenme performansına etkisi merak edilmektedir. Öğrenme güçlüğü ile ilgili bilgileri detayları ile derledik
16.01.2022 Eğitim
‘Engelsiz Vizyon Belgesi tamam’
‘Engelsiz Vizyon Belgesi tamam’ '2030 Engelsiz Vizyon Belgesi'nin tamamlandığını, 8 politika alanı üzerine inşa edilen belgenin, 8 amaç, 31 hedef ve 107 eylemden oluştuğunu söyleyen Erdoğan, ‘‘Öğretmenlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz’’ dedi.
4.12.2021 Siyaset
Balık Yağının Faydaları Nelerdir? Omega 3 Deposu Balık Yağı Ne İşe Yarar?
Balık Yağının Faydaları Nelerdir? Omega 3 Deposu Balık Yağı Ne İşe Yarar? Hayvansal yağ çeşidi olan balık yağı Omega 3 yağ asidi, D vitamini ve DHA açısından zengindir. Balık dokusundan elde edilen balık yağı sağlık açısından yararlıdır ve faydaları saymakla bitmez. Çocuklarda oldukça fazla kullanılan balık yağı beyin gıdası olarak tanımlanmaktadır. Balık yağı doktor tavsiyesi ile şurup veya kapsül şeklinde hap olarak kullanılabilir. Omega 3 yağ asitleri gibi yararlı yağları içeren balıklar arasında orkinos, ton balığı, mersin balığı, sardalye ve lüfer yer alır. Balık yağının yararları kadar fazla tüketildiğin de zararları bulunur bu yüzden miktarı iyi ayarlanmalıdır. Balık yağının faydaları nelerdir? diyorsanız “Omega 3 deposu balık yağı ne işe yarar?” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Genel Sağlık
Çocuklara bilinçsiz vitamin kullandırılmamalı!
Çocuklara bilinçsiz vitamin kullandırılmamalı! Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, ailelerin çocukları için hekime danışmadan, ezbere bir şekilde vitamin alabildiğini belirterek, vitamin kullanımı için çocuğun önce hekim muayenesinden geçmesini, gerekli tetkikler yapıldıktan ve hangi vitamin eksikliği varsa tespit edildikten sonra takviye alınmasını önerdi.
4.11.2021 Çocuk Sağlığı
Bartu Küçükçağlayan: Bende diskalkuli var!
Bartu Küçükçağlayan: Bende diskalkuli var! Bartu Küçükçağlayan, Meriç Aral ve Efe Tunçer’in sunduğu 'Teras Noir' adlı YouTube programına konuk oldu. 38 yaşındaki ünlü oyuncu, kendisinde diskalkuli (matematik öğrenme güçlüğü) olduğunu söyledi. İşte Küçükçağlayan'ın yaşadığı zorluklar ve diskalkuli ile ilgili detaylar...
27.10.2021 Cadde
Okul öncesi dönemi çocukların üzerinde ne kadar etkili?
Okul öncesi dönemi çocukların üzerinde ne kadar etkili? Araştırmalar, yeniden okul sıralarına dönen çocukların öğrenme güçlüğü yaşadığını gösterirken, ebeveynler de çocuklarının disleksi olabileceğine yönelik kaygılanmaya başladı. COVID-19 ve Eğitim başlıklı çalışmasına göre ailelerde eğitim seviyesi düştükçe, çocuklarda öğrenme güçlüğünün yüzde 55'i bulabildiğine dikkati çeken Sabri Yaradılmış, bu dönemde eğitim setleri ve zeka oyunlarının önemini vurgulayarak, "Okul öncesi dönemde başlayan eğitim, çocukların tüm eğitim hayatını etkiler. Ebeveynler 3T canavarına yenilmeden çocuklarıyla birlikte verimli vakit geçirdikleri müddetçe başarılı çocuklar yetiştirebilirler" diye konuştu. 
19.10.2021 Çocuk Sağlığı
Çocuk yetiştirmenin matematiği
Çocuk yetiştirmenin matematiği “Dijital Dünyada Çocuk Büyütmek” adlı kitabıyla tanınan teknoloji ve çocuk gelişimi uzmanı Kristy Goodwin ve özel öğrenme güçlüğü çeken çocuklarla çalışan eğitimci Elin Natas, MomTalks’ta ebeveyn ve eğitimcilere ipuçları verecek
10.10.2021 Pazar
Pandemide ruh sağlığı ve yaşam rutini bozulan çocuklara nasıl yaklaşılmalı?
Pandemide ruh sağlığı ve yaşam rutini bozulan çocuklara nasıl yaklaşılmalı? Özellikle okulların online eğitime geçiş yapması nedeniyle çocuklar açısından pandemi süreci zorlayıcı oldu. Pandemi sürecinde çocukların arkadaşları ile görüşmelerinin azaldığını belirten uzmanlar, bu durumun sosyal izolasyona neden olduğunu vurguluyor. Uzmanlar; altta yatan ruhsal rahatsızlıkları olan çocukların pandemi döneminde daha fazla etkilendiğine, yeme bozukluklarının ve ekrana bakma sürelerinin arttığına dikkat çekerek ebeveynlere uzman desteği almalarını tavsiye ediyor.
8.10.2021 Çocuk Sağlığı
Çocuğum okulda arkadaşları tarafından dışlanıyor, ne yapabilirim?
Çocuğum okulda arkadaşları tarafından dışlanıyor, ne yapabilirim? Psikiyatri Uzmanı Dr. Emel Kurt, çocukları okulda dışlanan anne ve babalar için önemli önerilerde bulundu. Bazı zamanlarda anne ve babalar çocukları okulda dışlandıkları için zorluklar yaşarlar. Bu gibi durumlarda anne ve babalar ne yapacaklarını şaşırabilirler. Eğer bir çocuk okulda arkadaşları tarafından dışlanıyorsa, bu durumun birkaç nedeni olabilir. Bu nedenlerden biri, çocukların bulunduğu okul ortamında bazı çocukların zorba davranışları, eleştirel ya da bir çocuktaki eksikliği çok fazla öne çıkaran yanlış davranışları olabilir. Bu konu, okul ve öğretmenle birlikte gündeme getirilerek çözülmesi gerekmektedir. Bir diğer neden ise, çocuğun kendine ait bazı faktörler nedeniyle dışlanmış hissedebilirler. Bu durumun ön plandaki nedeni çocukların okulda sosyal kaygıları nedeniyle arkadaşlık kuramamaları olabilir. Bu çocuklarda otizm gibi temelde öğrenme güçlüğü ve gelişim problemleri gibi konular olup olmadığı mutlaka uzmanlar tarafından araştırılmalıdır.
8.10.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Öğrenme Güçlüğü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.