Oktay Vural

Oktay Vural

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir-1 1 .sıra Adayı.9 Şubat 1956'da Diyarbakır'da doğdu. Baba adı Hasan, anne adı Harbiye'dir. Hukukçu ve İktisatçı, Yrd. Doç. Dr.; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesinde, iktisat doktorasını Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamladı. ABD Pennsylvania Üniversitesi Wharton School'da araştırmalarda bulundu. Dokuz Eylül Üniversitesi İİBF'de öğretim üyeliği yaptı. Başbakanlık Müşavirliği, BOTAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Üyeliği, Türkiye Gübre Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü; Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği görevlerinde bulundu. 21 ve 23. Dönemde İzmir Milletvekili seçildi. 21. Dönemde NATOPA Üyesi ve Doğu-Batı Ekonomileri İşbirliği Komitesi Başkanlığı ile TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 57. Hükümette Ulaştırma Bakanlığı yaptı. 24. Dönemde NATOPA Üyesi oldu. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Vural, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Oktay Vural

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.443 oktay vural haberi bulunmuştur.
Siyasi polemiğe bayram molası!
Siyasi polemiğe bayram molası! Bayramın ikinci gününde siyasi partiler bayramlaştı. Parti heyetlerinin karşılıklı ziyaretinde ayrışma ve rekabet yerine, birlik, beraberlik, hoşgörü ve nezaket hakimdi...
12.04.2024 Gündem
Siyasi partiler arası bayram ziyaretleri
Siyasi partiler arası bayram ziyaretleri Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arasında bayram ziyaretleri gerçekleşti.
11.04.2024 Haberler
Siyasi partiler arası bayram ziyaretleri
Siyasi partiler arası bayram ziyaretleri Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arasında bayram ziyaretleri gerçekleşti.
11.04.2024 Gündem
İYİ Parti lideri Akşener: Seçilmesine vesile olduğumuz kişilerin hırsız olduklarını anladık
İYİ Parti lideri Akşener: Seçilmesine vesile olduğumuz kişilerin hırsız olduklarını anladık İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Hepimiz dürüstlük nutukları atıp, dürüst olduğuna kefalet koyup, seçilmesine vesile olduğumuz kişilerin daha sonra kocaman birer hırsız olduğunu anladığımızda çektiğimiz acıları anlatmam mümkün değil. Mesela ben çok üzgünüm. Ama aldığımız oy oranı ya da kazandığımız yerlerin azlığı veya çokluğu üzerinden değil" dedi.
5.04.2024 Gündem
İYİ Parti'den İmamoğlu'na 'DEM Parti' tepkisi: Koltuk sevdası Türkiye'den büyük
İYİ Parti'den İmamoğlu'na 'DEM Parti' tepkisi: Koltuk sevdası Türkiye'den büyük İYİ Parti ile CHP arasındaki gerilim sürüyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Oylarınızı bölmeyin' çağrısına İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural'dan yanıt geldi.
24.03.2024 Gündem
Vural: İYİ Parti, Türkiye'nin umududur
Vural: İYİ Parti, Türkiye'nin umududur İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, "Partimiz hiçbir yerde, yancı olmadan öncelikle Türkiye'yi düşünerek, güçlü bir alternatif olarak Türkiye'nin her yerinde vatandaşların huzuruna çıkmıştır. İYİ Parti, Türkiye'nin umududur" dedi.
22.03.2024 Gündem
‘Gündem erken seçim değil’
‘Gündem erken seçim değil’ İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a üçüncü kez adaylık yolunu açacak erken seçim tartışmalarına ilişkin konuştu.
20.03.2024 Gündem
‘Koltuk için mi sustunuz?’
‘Koltuk için mi sustunuz?’ İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, 2023 seçimlerine ilişkin, “Anketlerde İmamoğlu Erdoğan’ı çok rahat yenen bir görüntüdeydi” sözlerine ilişkin açıklama yaptı.
13.03.2024 Gündem
Meral Akşener ablası Mualla Özen'i son yolculuğuna uğurladı
Meral Akşener ablası Mualla Özen'i son yolculuğuna uğurladı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ablası Mualla Özen'i Kocaeli'de son yolculuğa uğurladı. Cenazeye çok sayıda siyasi ve bürokrat da katıldı.
3.02.2024 Gündem
Ümit Özlale istifa mı etti? Akşener'den açıklama geldi
Ümit Özlale istifa mı etti? Akşener'den açıklama geldi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Ümit Özlale ile ilgili istifa iddialarına yanıt verdi.
25.01.2024 Gündem
Davutoğlu'ndan Akşener'e ziyaret
Davutoğlu'ndan Akşener'e ziyaret Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir araya geldi.
3.01.2024 Gündem
Vural ve Özkan’dan ‘sosyal’ atışma: Oğlunuz ABB'de çalışmaya devam edecek mi?
Vural ve Özkan’dan ‘sosyal’ atışma: Oğlunuz ABB'de çalışmaya devam edecek mi? İYİ Parti’de, partiden kopanlar ile kalanlar arasındaki “savaş” yeni bir boyut kazandı.
24.12.2023 Gündem
İYİ Parti'den Ekrem İmamoğlu'na: Tavşan tuzağıyla Bozkurt avlanmaz
İYİ Parti'den Ekrem İmamoğlu'na: Tavşan tuzağıyla Bozkurt avlanmaz CHP’nin iş birliği önerisini reddeden İYİ Parti’nin yerel seçimlere kendi adayları ile gireceğini duyurmasından sonra iki parti arasında sular durulmuyor.
21.12.2023 Gündem
CHP kulislerinde Akşener bombası! 'Savaş ilanı' sonrası iki cepheden yeni mesajlar
CHP kulislerinde Akşener bombası! 'Savaş ilanı' sonrası iki cepheden yeni mesajlar CHP kulislerinde Akşener bombası! 'Savaş ilanı' sonrası iki cepheden yeni mesajlar
20.12.2023 Haberler
CHP kulislerinde Akşener bombası! 'Savaş ilanı' sonrası iki cepheden yeni mesajlar
CHP kulislerinde Akşener bombası! 'Savaş ilanı' sonrası iki cepheden yeni mesajlar İYİ Parti ile CHP arasında arasında süren gerilimde yeni bir perde açıldı. Akşener, İmamoğlu'na açıktan savaş ilan ederken, yapılan son açıklamalar kulislerde bomba etkisi yarattı.
20.12.2023 Gündem
CHP ile İYİ Parti arasındaki gerilim büyüyor! ‘Savaş ilanı olarak kabul ediyorum’
CHP ile İYİ Parti arasındaki gerilim büyüyor! ‘Savaş ilanı olarak kabul ediyorum’ Partisine yönelik operasyon yapıldığını belirten İYİ Parti lideri Akşener, isim vermeden İmamoğlu’nu suçlayarak “Savaş ilanı kabul ediyorum” dedi. Akşener’e yanıt veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Dostlarımızı kışkırtıyorlar. Bazen haddini aşan cümleler kurabiliyorlar” açıklamasını yaptı.
20.12.2023 Gündem
Akşener'den 'CHP' çıkışı: Manda ve himaye tuzağına geçit vermeyeceğiz
Akşener'den 'CHP' çıkışı: Manda ve himaye tuzağına geçit vermeyeceğiz CHP ile yerel seçimlerde ittifaka kapıyı kapatan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, yeni bir aşamaya geçtiklerini söyledi.
6.12.2023 Gündem
İYİ Parti’de ‘hayır’ kararının şifreleri
İYİ Parti’de ‘hayır’ kararının şifreleri İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK), CHP’nin yerel seçimde iş birliği teklifine “hayır” dedi. 50 üyeli GİK, Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz’ın toplantıya katılmaması nedeniyle 49 üyenin katılımıyla gerçekleştirildi.
6.12.2023 Gündem
Kurtulmuş, Akşener’e iade-i ziyarette bulundu
Kurtulmuş, Akşener’e iade-i ziyarette bulundu TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e Meclis’teki makamında iade-i ziyarette bulundu.
15.11.2023 Gündem
Meral Akşener'den Babacan'a taziye ziyareti
Meral Akşener'den Babacan'a taziye ziyareti İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a, babası Hilmi Babacan'ı (85) kaybetmesi nedeniyle taziye ziyaretinde bulundu.
13.11.2023 Gündem
‘Anketlerde 1.5 puan oy artışı gözlendi’
‘Anketlerde 1.5 puan oy artışı gözlendi’ İYİ Parti Başkanlık Divanı önceki gün Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında toplandı.
18.10.2023 Gündem
İYİ Parti'den ABB adaylığı ve Sinan Aygün açıklaması
İYİ Parti'den ABB adaylığı ve Sinan Aygün açıklaması Sinan Aygün'ün ABB Başkanlığı'na adaylığıyla ilgili iddialar üzerine İYİ Parti'den açıklama yapıldı.
17.10.2023 Gündem
‘İttifak siyasetini reddediyoruz’
‘İttifak siyasetini reddediyoruz’ İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün partisinin yeni yasama yılındaki ilk grup toplantısında gündemi değerlendirdi.
5.10.2023 Gündem
İYİ Parti lideri Akşener'den TBMM Başkanı Kurtulmuş'a ziyaret
İYİ Parti lideri Akşener'den TBMM Başkanı Kurtulmuş'a ziyaret İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş'a yeni yasama yılı nedeniyle 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.
4.10.2023 Gündem
Oktay Vural'dan CHP'ye tepki: Memleketi seviyorlarsa İYİ Parti'yi desteklesinler
Oktay Vural'dan CHP'ye tepki: Memleketi seviyorlarsa İYİ Parti'yi desteklesinler İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, partisinin yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme kararına CHP’den gelen eleştirilere sert yanıt verdi. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş için “Bu isimleri desteklemeye mecbur ve mahkum muyuz” diye savundu.
27.09.2023 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Oktay Vural ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.