Okul Gıdası

Okul Gıdası

Son dakika okul gıdası haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan okul gıdası gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan okul gıdası haber sayfamızda...

Okul Gıdası

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 44 okul gıdası haberi bulunmuştur.
Kantinler alarm veriyor! Öğrencilerin yüzde 70'i aynı yanlışı yapıyor
Kantinler alarm veriyor! Öğrencilerin yüzde 70'i aynı yanlışı yapıyor Okul kantinlerinde katkı maddeli birçok ürünün satışı yapılıyor. Bu durumun obeziteye neden olduğunu belirten uzmanlar, denetimlerin artırılması gerektiğini kaydediyor.
7.02.2024 Gündem
Okul gıdası logosu 3 yıl daha ertelendi
Okul gıdası logosu 3 yıl daha ertelendi Tarım ve Orman, Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıklarının yürüteceği, okul bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi işletmelerde satışa sunulacak hazır ambalajlı gıdaların etiketi üzerinde sıkı denetimler sonucunda verilecek ‘Okul Gıdası Logosu’nun yer alması şartı, dün Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ değişikliğiyle 11 Eylül 2023 tarihinden 14 Eylül 2026’ya ertelendi.
29.09.2023 Gündem
'Ücretsiz bir öğün yemek vaadi 2026'ya ertelendi' iddiasına açıklama geldi
'Ücretsiz bir öğün yemek vaadi 2026'ya ertelendi' iddiasına açıklama geldi İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan, 'Okul Gıdası Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği' ile 'Öğrencilere ücretsiz bir öğün yemek vaadi 2026'ya ertelendi' iddiasının doğru olmadığını açıkladı.
28.09.2023 Gündem
Okul gıdası logosu 2023’e ertelendi
Okul gıdası logosu 2023’e ertelendi Tarım ve Orman, Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıklarının yürüteceği, 16 Eylül 2019’da başlatılması kararlaştırılan, okul bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi işletmelerde satışa sunulacak hazır ambalajlı gıdaların etiketi üzerinde sıkı denetimler sonucunda verilecek “Okul Gıdası logosu”nun yer alması şartı, 11 Eylül 2023’e ötelendi.
10.09.2022 Gündem
Tarım sektörü, projeler, yeni yatırımlar ve desteklerle büyümeye devam ediyor
Tarım sektörü, projeler, yeni yatırımlar ve desteklerle büyümeye devam ediyor Türkiye'de tarım sektörü, Tarım ve Orman Bakanlığının destekleri ve yürüttüğü projeler sayesinde büyümeye devam ederken, su ve orman güvenliği konularında da çalışmalar yoğunlaştı.
8.11.2021 Ekonomi
Kantinlerde yeni dönem! Okul Gıdası logosuz ürünler artık yasak ama...
Kantinlerde yeni dönem! Okul Gıdası logosuz ürünler artık yasak ama... Öğrencilerin sağlıklı beslenebilmesi amacıyla okul kantinlerinde satılan gıdalara, 'Okul Gıdası' logosu zorunluluğu getirildi. Okulların açılmasıyla uygulama başladı ancak pratikte henüz başarılı olunamadı. Kantinlerde hâlâ logosuz ürünler satılmaya devam ediyor. Peki yaşanan aksamanın sebebi ne? Neden kararın hayata geçirilmesinde sorunlar yaşanıyor? Listedeki ürünleri tek tek sayan uzmanlar ve sektör temsilcileri, dikkat çeken tespitlerde bulundu.
16.10.2021 Gündem
‘Okul gıdası’ logosu 6 Eylül’de başlıyor
‘Okul gıdası’ logosu 6 Eylül’de başlıyor Öğrencilerin sağlıklı  beslenmeleri için okul kantinlerindeki gıdalara getirilen “Okul gıdası” logosu zorunluluğu eylülde uygulamaya geçecek. Ürünleri okullara yakın bakkallar da satabilecek.
16.04.2021 Gündem
Okul gıdasında yeni dönem
Okul gıdasında yeni dönem Tarım ve Orman Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim’in Okul Gıdası Logosu uygulaması 7 Eylül tarihi itibariyle hayata geçti. Bu kapsamda Okul Sağlığı Bilim Kurulu Karar Tutanağı’nda yer alan kriterlere uygun ürünler Okul Gıdası Logosu ile kantinlere gönderebilecek. 
23.10.2020 Ekonomi
Okul gıdası uygulamasında yeni dönem
Okul gıdası uygulamasında yeni dönem Eğitim kurumlarındaki gıda işletmelerinin "okul gıdası" uygulamasında bir dizi yenilik yapıldı.
22.10.2020 Ekonomi
Gıdada logoya pandemi engeli
Gıdada logoya pandemi engeli Okul kantinlerinde satılan yiyeceklerin sağlıklı olmasını sağlayacak “Okul Gıdası Logosu”nda yine uygulamaya geçilemedi. “Okul Gıdası Logosu” uygulaması kantinlerin pandemi tedbirleri nedeniyle açılmayacak olmasından dolayı 2021-2022 öğretim yılına ertelendi
28.09.2020 Gündem
Çizgi filmler obez yapabilir
Çizgi filmler obez yapabilir Obezite Türkiye genelinde 2 milyon çocuğu tehdit ediyor. Türkiye’deki çocuk kanallarında yayınlanan çizgi filmlerin, obezite ile ilgili davranış ve tutumları olumsuz yönde etkilediği ortaya konuldu
9.01.2020 Gündem
‘Nefes borusuna kapak kaçtı’
‘Nefes borusuna kapak kaçtı’ 7 yaşındaki Mert okul kantininden aldığı belirtilen şırınga şeklindeki sıvı çikolatayı yerken fenalaşıp yaşamını yitirdi. Mert’in çikolata tüpünün kapağının nefes borusuna kaçmasıyla öldüğü üzerinde duruluyor

Başsavcılık olayla ilgili soruşturma başlatırken, Milli Eğitim Bakanlığı da okul yöneticilerinin görevden uzaklaştırıldığını ve kantin sözleşmesinin feshedildiğini açıkladı
12.12.2019 Gündem
Okul gıdası logosu  7 Eylül 2020’de
Okul gıdası logosu 7 Eylül 2020’de Tarım ve Orman Bakanlığı, uygulaması ertelenen Okul Gıdası Logosu için yeni tarih verdi. Buna göre uygulama 2020-2021 eğitim öğretim yılının başlangıç tarihi olan 7 Eylül 2020’de başlayacak.
15.11.2019 Gündem
'Okul Gıdası Logosu' 7 Eylül 2020’de başlayacak
'Okul Gıdası Logosu' 7 Eylül 2020’de başlayacak Tarım ve Orman Bakanlığı, uygulaması ertelenen Okul Gıdası Logosu için yeni tarih verdi.
13.11.2019 Gündem
O ürünler artık okul kantinlerinde bulunmayacak
O ürünler artık okul kantinlerinde bulunmayacak Milli Eğitim Bakanlığı, okul kantinlerinde satılabilecek gıda genelgesi ile söz konusu gıdalara logo zorunluluğu başlatacak. Yeni eğitim öğretim sezonunda logosuz ürünler okul kantininde bulunmayacak.
16.10.2019 Gündem
Ebeveynlere sağlıklı beslenme dersi
Ebeveynlere sağlıklı beslenme dersi Kantinlerde satılacak ürünlere zorunlu tutulan “Okul Gıdası Logosu” uygulamasının 1 yıl ertelenmesi büyük tartışma yarattı... Sağlıksız beslenmeye bağlı çocukluk çağı obezitesine vurgu yapan Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, ilçe ilçe gezerek ailelere sağlıklı beslenme bilgileri verecek...
12.10.2019 Gündem
‘Okul Gıdası’ logosu için bir yıl süre
‘Okul Gıdası’ logosu için bir yıl süre Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullardaki kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde satışa sunulacak hazır ambalajlı gıdalarda “Okul Gıdası” logosunun kullanımına ilişkin süre bir yıl uzatıldı.
16.09.2019 Gündem
'Okul Gıdası' logosuna erteleme
'Okul Gıdası' logosuna erteleme Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumların bünyesindeki gıda işletmelerinde satışa sunulacak hazır ambalajlı gıdalarda "Okul Gıdası" logosunun kullanımına ilişkin süre bir yıl ertelendi.
15.09.2019 Ekonomi
Okul gıdasında  logo erteleniyor
Okul gıdasında logo erteleniyor Okul gıdası logosu uygulaması tebliğinin 16 Eylül’de yürürlüğe girmesi beklenirken, tarihin ertelendiği öne sürüldü. Ünlü bir cips markasının ürününün de ‘okul gıdası’ logosu ile satışa çıkarılması tartışmalara neden oldu.
12.09.2019 Gündem
Kantinciler ‘logo’ ertelensin istiyor
Kantinciler ‘logo’ ertelensin istiyor Okul kantinlerinde “logo” uygulamasına az bir süre kala, kantincilerden “uygulamayı erteleyin” talebi geldi...
7.09.2019 Gündem
Bakan Selçuk: Kantindeki hiçbir ürün ailece yapılan kahvaltının yerini tutamaz
Bakan Selçuk: Kantindeki hiçbir ürün ailece yapılan kahvaltının yerini tutamaz Milli Eğitim Bakanlığı Ziya Selçuk, okul kantinlerinden sağlıksız gıdaları çıkarttıklarını fakat çocuğun kahvaltısının ebeveynin sorumluluğunda olduğunu belirterek, "Kantinde satılan hiçbir etiketli ürün, ailece yapılmış bir kahvaltının yerini tutamaz." ifadesini kullandı.
28.08.2019 Siyaset
Okulda cips, kola dönemi kapanıyor
Okulda cips, kola dönemi kapanıyor Öğrencilerin güvenilir gıdalarla beslenmesi amacıyla hazırlanan ‘Okul Gıdası’ logosu uygulaması 16 Eylül’de başlıyor. Kantinlerde artık gazlı-kolalı içecekler, cips gibi hazır gıdalar satılamayacak.
24.08.2019 Gündem
Kantinlerde  sağlık dönemi
Kantinlerde sağlık dönemi Okul kantinlerinde ‘logo’lu gıda satışı 16 Eylül’den itibaren başlıyor. Okul Sağlığı Bilim Kurulu’nun belirlediği kriterleri karşılamayan gıdalar kantine giremeyecek. ‘Okul gıdası’ logosu taşıyan gıdalar kantinlerde pakette satılacak. 22.5 gramdan fazla şeker içeren ürün satılamayacak
18.07.2019 Gündem
OKULDA SATILACAK GIDAYA ÖZEL LOGO
OKULDA SATILACAK GIDAYA ÖZEL LOGO Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı kurumların bünyesindeki kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde satışa sunulacak hazır ambalajlı gıdalarda “Okul Gıdası” logosunun kullanımına ilişkin detaylar belirlendi.
21.06.2019 Ekonomi
Son dakika: "Okul Gıdası" logosunun kullanım detayları belli oldu
Son dakika: "Okul Gıdası" logosunun kullanım detayları belli oldu Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel okul/kurumların bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde satışa sunulacak hazır ambalajlı gıdalarda "Okul Gıdası" logosunun kullanımına ilişkin detaylar belli oldu.
20.06.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Okul Gıdası ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.