Okula Başlamak

Okula Başlamak

Son dakika okula başlamak haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan okula başlamak gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan okula başlamak haber sayfamızda...

Okula Başlamak

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 326 okula başlamak haberi bulunmuştur.
Okulu çok özlediler
Okulu çok özlediler İstanbul’da ilk ders zili Beşiktaş’taki Murat Beyaz İlkokulu’nda İstanbul Valisi Davut Gül, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Yelkenci, İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla çaldı.
12.09.2023 Eğitim
Çocuğunuz okula başlamaya hazır mı?
Çocuğunuz okula başlamaya hazır mı? İlk ve ortaöğretim kurumlarındaki öğrenciler tatilde, ilk defa okula başlayacak öğrencilerin aileleri ise kayıt telaşında.
4.07.2023 Eğitim
İstanbul'da okullar yeni eğitim öğretim dönemine hazırlanıyor
İstanbul'da okullar yeni eğitim öğretim dönemine hazırlanıyor Tuzla Belediyesi ekipleri, 12 Eylül’de başlayacak 2022-2023 eğitim ve öğretim dönemi öncesinde ilçe genelinde bulunan okulların temizlik çalışmalarını tamamlıyor. 
16.08.2022 Gündem
Erken yaşta okula başlamak riskli
Erken yaşta okula başlamak riskli İlkokula başlamak için çocuğun 69 ayı tamamlaması yeterli. Ancak eğitimciler, kalem tutmada, derslere odaklanmada güçlük yaşanmaması için 72 ayda yani 6 yaşında birinci sınıfa başlanılmasını öneriyorlar.
27.05.2022 Eğitim
Okullar çocuklara hangi becerileri kazandırmalıdır?
Okullar çocuklara hangi becerileri kazandırmalıdır? Okulların bireyin tek başına edinemeyeceği ve sunamayacağı bilgi, beceri ve tutumları sistemli biçimde kazandırmak ve eğitimle ilgili kurumsal amaçları gerçekleştirmek üzere oluşturulan toplumsal sistemler olduğunu belirten Eğitimci Can Uysal, okulların çocuklara hangi becerileri ve önemli sorumlulukları kazandırdığını tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
17.05.2022 Çocuk
6 maddelik formülü açıkladı! İşte sınav stresini yenmenin yolları
6 maddelik formülü açıkladı! İşte sınav stresini yenmenin yolları Hayalindeki liseyi kazanmak isteyen yaklaşık 1.2 milyon öğrenci 14 gün sonra LGS’ye girecek. Kolay Kampüs Mutluluk Koçu Doç. Dr. Gülbeniz Akduman, sınav heyecanını yenmenin yollarını açıkladı...
23.05.2021 Eğitim
Bakan Selçuk'tan veli ve öğretmenlere çağrı
Bakan Selçuk'tan veli ve öğretmenlere çağrı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bu süreçte özellikle velilerimizden, öğretmenlerimizden çocuklarımızla daha çok sohbet etmelerini daha çok konuşmalarını onları daha çok dinlemelerini ve onların bu tatlı telaş içinde kendilerini daha güvende hissetmelerini sağlamalarını bekliyoruz" dedi.
21.09.2020 Siyaset
LGS örnek sorular tartışma yarattı
LGS örnek sorular tartışma yarattı MEB’in Liselere Geçiş Sınavı (LGS) kapsamında yayınladığı ilk örnek sorular, uzun metinleri nedeniyle öğrencilere zor geldi. Uzmanlar, özellikle matematik testinin revize edilmesi, 10 soru artırılması, metinlerde daha açık bir dil kullanılması gerektiği görüşünde. Aksi takdirde öğrencilerin matematikten daha da uzaklaşacaklarını düşünüyorlar
30.10.2019 Ekonomi
Okula yeni başlayan çocuklar için ebeveynlere 10 öneri
Okula yeni başlayan çocuklar için ebeveynlere 10 öneri Okula başlamak, gelişimsel geçiş dönemlerinden biridir. Bu yeni süreç gerek çocuk gerekse ebeveynler için adaptasyon gerektirir. Bu adaptasyonu sağlarken anne-babaların aşmakta zorlanacağı durumlar da olabilir. Bakın Uzman Klinik Psikolog Gonca Akkaya ailelere hangi tavsiyelerde bulundu
10.09.2019 Ebeveyn
Hastalıkla yaşamayı öğrenmek zorundasın
Hastalıkla yaşamayı öğrenmek zorundasın Hong Kong Diyabet ve Obezite Enstitüsü Başkanı Dr. Juliana Chan: “Diyabet tedavisi, okula başlamak gibi, her şeyi baştan öğreniyorsunuz. Diyabet tedavisinde eğitim şart”
7.10.2018 Gündem
Çocuğunuzun gözleri yeni döneme hazır mı?
Çocuğunuzun gözleri yeni döneme hazır mı? Yaz tatilinin sona ermesiyle velileri ve öğrencileri yeni eğitim-öğretim döneminin heyecanı ve telaşı sardı. Yeni üniformalar alındı, kırtasiye malzemeleri tamamlandı. Çocuklar okula başlamak için hazır, peki gözleri yeni döneme hazır mı?
17.09.2018 Eğitim
Çocuklarda okul korkusu nasıl yenilir?
Çocuklarda okul korkusu nasıl yenilir? Ailesini evde bırakarak ilk kez dış dünyaya tek başına adımını atan her çocuğun az da olsa bir korku yaşaması doğal. Peki bu korku tahmin edilenden uzun sürerse ne yapmalı?
17.09.2018 Ebeveyn
Okul korkusu nasıl atlatılır?
Okul korkusu nasıl atlatılır? Yeni öğretim yılının başlamasıyla birlikte yüz binlerce minik, ilk kez okul heyecanını yaşamaya başladı. Ailesini evde bırakarak ilk kez dış dünyaya tek başına adımını atan her çocuğun az da olsa bir korku yaşaması doğal. Peki bu korku tahmin edilenden uzun sürerse ne yapmalı?
17.09.2018 Eğitim
Çocuğunuzun parmak emmesinin nedenleri
Çocuğunuzun parmak emmesinin nedenleri Gelişimi Uzmanı Birgül U. Bayoğlu, anne ve babaları uyarıyor: “Dört yaşında hala parmak emen çocuklar yakından takip edilmeli. Bu davranışın altında kaygı ya da stres olabilir.”
9.08.2018 Ebeveyn
Sabah 08:30'dan önce okula başlayan öğrenciler depresyona giriyor
Sabah 08:30'dan önce okula başlayan öğrenciler depresyona giriyor Yapılan bir araştırmaya göre saat sabah 08:30'dan önce eğitime başlayan çocuklarda ve gençlerde uyku eksikliği depresyona sebep oluyor.
14.03.2018 Hayat
Okula dönüş sendromu  yaşamayın!
Okula dönüş sendromu yaşamayın! Pek çok öğrenci tatili dinlenerek geçirdi. Peki, şimdi ne olacak? DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü’nden Uzman Psikolog Ayşegül Moral, ‘Okula Dönüş Sendromu’yla baş etme yollarını anlattı
14.09.2017 Cadde
Çocukları okula başlayan velilerin bilmesi gerekenler
Çocukları okula başlayan velilerin bilmesi gerekenler Yaz tatili bitti. Okullar açılmadan önce öğrenciler ve veliler son hazırlıklarını yapıyor. Binlerce öğrenci önümüzdeki hafta ders başı yapacak. Özellikle çocukları ilk defa okula başlayacak olan velilerin dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar var.
22.09.2017 Eğitim
Okul korkusu yaşayan çocukların ebeveynlerine 12 öneri
Okul korkusu yaşayan çocukların ebeveynlerine 12 öneri Okul hayatına ilk kez adım atacak çocuklar okul korkusu yaşayarak sınıfa girmeye bile çekinebiliyor. Yeni bir ortam, arkadaşlar ve tümüyle yeni bir çevrenin çocukta korku ve endişeye neden olabileceğinin unutulmaması ve bu konuya hassasiyetle yaklaşılması gerekiyor. Bu süreçte anne babalara ve öğretmenlere önemli görevler düşüyor. Uz. Psk. Özge Merve Türk, çocukların okula alışma sürecinde dikkat etmesi gereken noktalar hakkında bilgi verdi.
11.09.2017 Eğitim
Çocuğunuzun okul fobisinin nedeni siz olabilirsiniz
Çocuğunuzun okul fobisinin nedeni siz olabilirsiniz Okulların açılmasına kısa bir süre kala çocukları olduğu kadar aileleri de telaş sardı. Özellikle çocukları için okul zili ilk defa çalacak olan ebeveynler için bu durum biraz daha zor. Çünkü ‘okul fobisi’ ile de mücadele etmek zorunda kalabilirler. Okul fobisinin korumacı ailelerin çocuklarında daha çok görüldüğünü belirten Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi Uzman Klinik Psikolog İpek Özaktaç, ailelere şu önerilerde bulundu:
7.09.2016 Eğitim
Çocuğunuza okul fobisi yaşatmayın
Çocuğunuza okul fobisi yaşatmayın Okuldan korkan çocuk nasıl sakinleştirilir?
7.09.2016 Aile
4 yaş altı çocuklar okula hazır değil
4 yaş altı çocuklar okula hazır değil İngiltere’de Loughborough Üniversitesi tarafından hazırlanan araştırmada, 4 yaşındaki çocukların okula başlamak için hazır olmadığı ifade edildi.
2.09.2016 Dünya
“Baba modellerinin ellerinden tuttular”
“Baba modellerinin ellerinden tuttular” Anneleriyle birlikte cezaevinde kalan çocuklara yönelik “İçerde Çocuk Var” projesinin ilk ayağı tamamlandı. Projeye destek veren Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nevin Özgün, “Çocukların yüzlerinde müthiş bir sevinç vardı. Özellikle baba modeli kişilerin ellerinden tuttular” diyor
20.02.2016 Pazar
Çocuğunuz okula hazır mı?
Çocuğunuz okula hazır mı? Çocuğum okula başlıyor deyip geçmeyin. Okulu kim seçecek? Okula başlamak için hazır mı? Ne kadar zamanda alışır ve çok ağlarsa ne yaparsınız? İşte tüm bu soruların cevaplarını ailebebektv.com sizler için araştırdı.
12.08.2015 Ebeveyn
Çocuğunuzun okulu reddediyorsa
Çocuğunuzun okulu reddediyorsa Çocuğunuzda oluşabilecek okul reddinin nedeni siz olabilirsiniz…
10.10.2014 Ebeveyn
Çocuğunuz okula kolay adapte olsun
Çocuğunuz okula kolay adapte olsun Küçük yavrunuz için okula başlamak büyümenin gerektirdiği bir dönüm noktasıdır. Ailesinden uzun süreli ilk defa ayrı kalacaktır. Aynı zamanda dış dünya ile ilk defa karşılaşmasının sorunlarla baş etmesi açısından önemli olduğunu söyleyen Liv Hospital Çocuk Gelişimi Uzmanı İlknur Güven çocukların okula kolay adapte olması için önerilerde bulundu.
11.09.2014 Ebeveyn

Benzer Haber Etiketleri

Okula Başlamak ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.