Yüz yüze eğitime başlayacak öğrenciler ve velileri için çok önemli uyarılar
Yüz yüze eğitime başlayacak öğrenciler ve velileri için çok önemli uyarılar Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yüz yüze eğitim ile ilgili yaptığı açıklamaya göre 2 Mart itibarıyla tüm resmi ve özel ilkokullar ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıfları ile özel eğitim sınıfları, 8. ve 12. sınıflar yüz yüze eğitime başlayacak. Bu süreçte koronavirüse karşı uygulanacak hijyen kuralları ise bulaşın yaşanmaması noktasında oldukça önemli. Peki, okula başlayan öğrenciler ve aileleri koronavirüse karşı nelere dikkat etmeli? Çocukların beslenme çantası nasıl hazırlanmalı, içerisine neler koyulmalı? Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof.Dr. Oğuz Özyaral tek tek açıkladı
1.03.2021 Genel Sağlık
Yeni Zelanda'da okullar yeniden açıldı
Yeni Zelanda'da okullar yeniden açıldı Zorunlu haller dışında sokağa çıkma yasağı gibi sıkı tedbirlerle yeni tip corona virüsün (covid-19) yayılımını durdurduğu belirtilen Yeni Zelanda’da okullarda yeniden eğitim verilmeye başlandı.
18.05.2020 Eğitim
Son dakika haberi: Okullar bayramdan sonra böyle açılacak! İşte son karar
Son dakika haberi: Okullar bayramdan sonra böyle açılacak! İşte son karar Gelen son dakika haberine göre; Herkesin merak ettiği 'Okullar ne zaman açılacak?' sorusunun cevabı bulundu. Bayramdan sonra okullar böyle açılacak: 1 Haziran’da kademeli başlangıç. 8 ve 12. sınıf öğrencileri okula gidecek. Küçük sınıflara okul yok. Devam isteğe bağlı. İşte tüm detaylar...
3.05.2020 Gündem
Okullar açılıyor! 2019-2020 eğitim öğretim yılı ara tatil tarihleri
Okullar açılıyor! 2019-2020 eğitim öğretim yılı ara tatil tarihleri 2019-2020 eğitim öğretim yılı içerisinde ilk ders zili bugün çalıyor. Milyonlarca öğrenci uzun süren yaz tatilinin ardından yeni eğitim öğretim yılında öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşmanın heyecanını yaşıyor. İlk ders zilinin çalması ile yeni eğitim öğretim yılına başlayacak öğrenciler bir yandan da okullarda bu sene ilk kez uygulanacak olan yeni ara tatillerin gerçekleştirileceği tarihi de merak ediyor. Peki 2019-2020 eğitim öğretim yılı ara tatilleri ne zaman yapılacak?
9.09.2019 Gündem
İstanbul'da okul trafiği
İstanbul'da okul trafiği İstanbul’da yeni eğitim yılının ilk gününde servis araçlarının da trafiğe dahil olmasıyla yoğunluk yaşanıyor. 2013-2014 eğitim-öğretim yılı bugün başlıyor. 2 milyon 700 bin öğrencinin ders başı yapacağı İstanbul’da yaklaşık 15 bin araç da trafiğe katılıyor. Yeni eğitim-öğretim yılı İstanbul’da yoğun trafiği de beraberinde getirdi. E-5 ve D-100 Karayolu’nda trafik yer yer durma noktasına gelirken, köprü girişlerinde ise yoğunluk yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı önlemler çerçevesinde tüm toplu taşıma araçları eğitim yılının ilk gününde ücretsiz hizmet veriyor.
11.09.2019 Haberler
Aileler dikkat: Okul fobisi için önleminizi alın
Aileler dikkat: Okul fobisi için önleminizi alın Anaokulu ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri bu hafta okullarına başlayacaklar.
6.09.2013 Eğitim