Ölçü

Ölçü

Son dakika ölçü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ölçü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ölçü haber sayfamızda...

Ölçü

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.386 ölçü haberi bulunmuştur.
Reformlar ve 104 yıl öncesi
Reformlar ve 104 yıl öncesi Eğer reformların tarihi yazılsaydı, Meclis’in kurulduğu 1920 ve Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı 1938 arasındaki dönem çok özel bir yer kaplardı.
23.04.2024 Ekonomi
Pirinci defalarca dondurup çözmek mümkün! Püf noktası içine su eklemek
Pirinci defalarca dondurup çözmek mümkün! Püf noktası içine su eklemek Pilav yemeklerinin olmazsa olmazıdır. Her yemeğin yanına yakışan pilavda bazen ölçü kaçabiliyor. Akşamdan kalma bir pirinç pilavını ertesi gün yemek istemeyenlere ise harika bir çözümümüz var. Pişmiş pirinç buzluğa atılır mı, atılırsa tekrar çözünür mü?
16.04.2024 Püf Noktası
İYİ Parti lideri Akşener: Seçilmesine vesile olduğumuz kişilerin hırsız olduklarını anladık
İYİ Parti lideri Akşener: Seçilmesine vesile olduğumuz kişilerin hırsız olduklarını anladık İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Hepimiz dürüstlük nutukları atıp, dürüst olduğuna kefalet koyup, seçilmesine vesile olduğumuz kişilerin daha sonra kocaman birer hırsız olduğunu anladığımızda çektiğimiz acıları anlatmam mümkün değil. Mesela ben çok üzgünüm. Ama aldığımız oy oranı ya da kazandığımız yerlerin azlığı veya çokluğu üzerinden değil" dedi.
5.04.2024 Gündem
Mümtehine Suresi Oku: Mümtehine Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali
Mümtehine Suresi Oku: Mümtehine Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali Mümtehine suresi, Kur’an-ı Kerim’in 60. suresidir. Sure toplam 13 ayetten oluşmaktadır. Mümtehine suresi tamamının Medine’de indirildiğine inanılır. Mushaftaki sırada altmışıncı, iniş sırasına göre doksan birinci suredir. Mümtehine suresi, Haşr suresinden sonra, Saf suresinden önce gelmektedir.
4.04.2024 Sureler
Talak Suresi Oku: Talak Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali
Talak Suresi Oku: Talak Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali Kur’an-ı Kerim’in 65. Sırasında Talak Suresi’ne yer verilmektedir. Toplamda 12 ayetten oluşan bu surenin ismi “boşanma” manası taşımaktadır. Sure içerisinde de boşanma ile alakalı konulara ve nafaka detaylarına yer verilmektedir.
4.04.2024 Sureler
Furkan Suresi Oku: Furkan Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali
Furkan Suresi Oku: Furkan Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali Furkan suresi, Kur’an-ı Kerim’in 25.suresidir. Sure toplam 77 ayetten oluşmaktadır.
4.04.2024 Sureler
Mutaffifin Suresi Oku: Mutaffifin Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali
Mutaffifin Suresi Oku: Mutaffifin Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali Kur’an-ı Kerim’in 83. suresi olan Mutaffifin; Ankebut Suresi’nden sonra, Bakara Suresi’nden de önce Mekke’de indirilmiştir. Cebrail tarafından Hz. Muhammed’e tebliğ edilen bu surenin adı “el- mutaffifin” teriminden gelmektedir. Buna göre Mutaffifin, “ölçüde ya da tartıda hata ve hile yapan kişi” manası taşımaktadır. Bu sure, Mekke’de tebliğ edilen son sure; Medine’de tebliğ edilen ilk sure olma özelliğine sahiptir. Yani, Mutaffifin Suresi’nin ayetlerinin bir kısmı Mekke döneminde bir kısmı da Medine döneminde indirilmiştir.
4.04.2024 Sureler
Galatasaray'da Okan Buruk'tan Süper Kupa cevabı! 'Kimin yönettiğinin önemi yok'
Galatasaray'da Okan Buruk'tan Süper Kupa cevabı! 'Kimin yönettiğinin önemi yok' Antalya'da kampta bulunan Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk açıklamalarda bulundu.
28.03.2024 Galatasaray
Naci Görür 'İstanbul'da en fazla kayıp verilecek yerler'i göstererek tarih verdi: Deprem tam burada
Naci Görür 'İstanbul'da en fazla kayıp verilecek yerler'i göstererek tarih verdi: Deprem tam burada Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, “6 sene içinde artı-eksi olarak, 10 sene içinde deprem olması bekleniyor. Biz uzatmaları oynuyoruz. Çok fazla bekleyecek durum yok" diyerek, beklenen Marmara depremi için çarpıcı açıklamalarda bulundu.
14.03.2024 Gündem
Orucu bozan şeyler nelerdir? Oruç hangi hallerde bozulur? Orucu bozan ve bozmayan durumlar
Orucu bozan şeyler nelerdir? Oruç hangi hallerde bozulur? Orucu bozan ve bozmayan durumlar Ramazan ayında vatandaşlar tarafından 'Orucu bozan durumlar nelerdir' sorusu merak ediliyor. Ramazan'da dikkat edilmesi gereken orucu bozan şeyler ve orucu bozmayan durumlar hakkında detaylı bilgiyi sizler için bu haberde topladık. İşte Ramazan orucunu bozup, yalnız kaza gerektiren şeyler...
11.03.2024 Gündem
Misli’de Günün En Çok Oynanan Maçları
Misli’de Günün En Çok Oynanan Maçları İddaa programı içerisinde yer alan günün en çok oynanan bahislerini ve Misli yazarlarının bu maçlar için yaptığı yorumları sizler için derledik. Maçların heyecanını “Şampiyon Oran”larla Misli’de daha fazla yaşayın!
9.03.2024 Diğer
Beşiktaş - Galatasaray maçında tartışma yaratan kararlar! Eski hakem açıkladı: Net penaltı
Beşiktaş - Galatasaray maçında tartışma yaratan kararlar! Eski hakem açıkladı: Net penaltı Süper Lig'in 28'inci haftasında Beşiktaş ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Halil Umut Meler'in tartışmalı kararlarını eski hakemler değerlendirdi.
4.03.2024 Beşiktaş
Yerli uçak gemisinin tasarımı ne anlatıyor? 'KAAN'dan sonraki en büyük proje olur'
Yerli uçak gemisinin tasarımı ne anlatıyor? 'KAAN'dan sonraki en büyük proje olur' Geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın ardından gözler yerli imkanlarla tasarlanıp inşa edilmesi planlanan uçak gemisine döndü. Savunma ve Denizcilik Araştırmacısı Kozan Selçuk Erkan, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Dizayn Proje Ofisi tarafından paylaşılan fotoğraflar üzerinden uçak gemisi tasarımına ilişkin olası senaryoları Milliyet.com.tr'ye anlattı.
28.02.2024 Gündem
Mehmet Özdilek'ten Fernando Santos'a eleştiri! 'Beklentilerimi karşılamadı'
Mehmet Özdilek'ten Fernando Santos'a eleştiri! 'Beklentilerimi karşılamadı' Beşiktaş'ın İstanbulspor'u deplasmanda 2-0 mağlup ettiği mücadeleyi spor yorumcuları değerlendirdi. Mehmet Özdilek'in kullandığı ifadeler dikkat çekti.
26.02.2024 Beşiktaş
‘Birilerinin diyet borcu bitmiyor’
‘Birilerinin diyet borcu bitmiyor’ Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özel’in Balıkesir için İYİ Parti lideri Akşener’e yaptığı ‘borç’ çağrısını eleştirerek “Birilerinin ödemek zorunda oldukları diyet borcu hiç bitmiyor” dedi.
24.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'teröristanı delik deşik ederiz' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'teröristanı delik deşik ederiz' mesajı Balıkesir'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Koskoca CHP'yi bölücü örgütün güdümündeki DEM'in ve marjinal örgütlerin oyuncağı haline dönüştürenler utansın.' dedi. Ekonomideki iki önceliği açıklayan Erdoğan, terörle mücadele konusunda da net mesajlar verdi.
23.02.2024 Gündem
Milli marşı değiştirdi! Kuzey Kore'den sürpriz, 'Üç bin ri'lik güzel vatanım' artık yok
Milli marşı değiştirdi! Kuzey Kore'den sürpriz, 'Üç bin ri'lik güzel vatanım' artık yok Kuzey Kore, milli marşının sözlerini değiştirerek Kore Yarımadası’nın tamamını ifade eden bölümü dizelerden kaldırdı. Yapılan değişiklik, Güney Kore ile birleşme hedefinden vazgeçme politikasının işareti olarak yorumlandı.
16.02.2024 Dünya
Galatasaray'da Okan Buruk, Sparta Prag maçı öncesi iddialı: 4 kupayı da istiyoruz
Galatasaray'da Okan Buruk, Sparta Prag maçı öncesi iddialı: 4 kupayı da istiyoruz Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Sparta Prag ile oynayacakları maç öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu. İşte detaylar...
14.02.2024 Galatasaray
Uzmanlar günde kaç adım atılması gerektiğini açıkladı! Ne 10 bin ne 5 bin...
Uzmanlar günde kaç adım atılması gerektiğini açıkladı! Ne 10 bin ne 5 bin... Günde 10 bin adım altın standart! Ama bu her gün olmayabilir! İşte bu nedenle yeni bir araştırmada, kalp sağlığı için günde en az 2.337 adım atılması öneriliyor.
12.02.2024 Dünya
Depremzedeye ‘prenses eli’
Depremzedeye ‘prenses eli’ Deprem felaketinden etkilenen çocukların ihtiyaçlarını önceliklendiren Robotel Derneği, 3D yazıcılarla kişiye özel ölçü ve niteliklerde roboteller üretiyor. Roboteller, el ve parmak kaybı yaşayan çocuklara moral sağlıyor.
8.02.2024 Gündem
Beşiktaş'tan transferde 2 bomba birden! Serdar Sarıdağ canlı yayında açıkladı: Eli kulağında
Beşiktaş'tan transferde 2 bomba birden! Serdar Sarıdağ canlı yayında açıkladı: Eli kulağında Süper Lig'de Trabzonspor'u 2-0 yenen Beşiktaş'ta gözler transfere çevrilmiş durumda. Gazeteci Serdar Sarıdağ, siyah-beyazlı ekipteki son gelişmeleri değerlendirirken transferi son aşamada olan isimleri açıkladı. İşte detaylar...
5.02.2024 Beşiktaş
TPAO'nun Siirt'teki 2 sahası için kamulaştırma kararı
TPAO'nun Siirt'teki 2 sahası için kamulaştırma kararı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) başvurusu üzerine Siirt'teki 2 saha için kamulaştırma kararı alındı.
2.02.2024 Ekonomi
Dağılmayan pamuk gibi nohut yemeği pişirmenin sırrıymış! Tencereye kaşığın ucuyla ekleyin
Dağılmayan pamuk gibi nohut yemeği pişirmenin sırrıymış! Tencereye kaşığın ucuyla ekleyin Bakliyat yemeklerinin başını çeken nohut yemeğini lezzetli bir şekilde tüketmenin sırrı meğer buymuş.
31.01.2024 Yemek
Lise öğrencilerinden şehidin ailesine duygulandıran mektup
Lise öğrencilerinden şehidin ailesine duygulandıran mektup Kocaeli’nin Derince ilçesinde bulunan Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesi’nde düzenlenen ‘Şehit Anasına Mektup’ yarışmasında 1’inci olan mektup, şehit Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar’ın ailesine okundu.
24.01.2024 Gündem
Trafiğe giren para ödesin! İstanbul'un çilesine 'ücret' ayarı, hedef Eminönü ve Kadıköy...
Trafiğe giren para ödesin! İstanbul'un çilesine 'ücret' ayarı, hedef Eminönü ve Kadıköy... Dünyada bazı şehirlerde trafiğin yoğun olduğu bölgelere giren taşıtlardan ücret alınıyor. Prof. Dr. Ayşe Uyduranoğlu’na göre, İstanbul’da ilk etapta Eminönü ve Kadıköy için planlanan bu uygulama hem trafiğe hem hava kirliliğine karşı fayda sağlayabilir.
24.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ölçü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.