"Siyah altın"a turist ilgisi
"Siyah altın"a turist ilgisi Erzurum'un Oltu ilçesinde yerin metrelerce altından çıkarılan, tespih ve takıların yapımında kullanılan Oltu taşı, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
15.09.2019 Haberler
Duyanlar oraya gidiyor! Yerin metrelerce altından çıkarılıyor
Duyanlar oraya gidiyor! Yerin metrelerce altından çıkarılıyor Erzurum'un Oltu ilçesinde yerin metrelerce altından çıkarılan, tespih ve takıların yapımında kullanılan Oltu taşı, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
15.09.2019 Ekonomi
20 yıldır bu tesbih için uğraşıyor
20 yıldır bu tesbih için uğraşıyor Erzurum'un Oltu ilçesinde 32 yıldır tesbih ustası olan Veysel Başar, her bir tanesi ceviz büyüklüğünde olan bir kilo ağırlığında tesbih yaptı. Başar, kiloluk tesbihi 15 bin liraya satacak.
11.09.2019 Yaşam
Bu duvar stresi önlüyor
Bu duvar stresi önlüyor Erzurum’da Oltu taşından yapılan tespih, takı ve süs eşyalarının satıcılığını yapan işyeri sahibi, Dünya’da ilk olarak Oltu taşından duvar yaptı.
19.02.2014 Genel Sağlık
Oltu taşı taraftarların stresini alacak
Oltu taşı taraftarların stresini alacak Erzurum’un simgelerinden olan ve strese iyi geldiği bilinen Oltu taşı, TFF Süper Kupa maçı öncesinde Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarları için hazırlandı.
2.08.2012 Skorer