Open Arms

Open Arms

Son dakika Open Arms haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Open Arms gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Open Arms haber sayfamızda...

Open Arms

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 61 open arms haberi bulunmuştur.
Gazze’ye gıda taşıyan 2. yardım gemisi yola çıktı!
Gazze’ye gıda taşıyan 2. yardım gemisi yola çıktı! Gazze Şeridi'ne deniz koridoru üzerinden gıda yardımı taşıyan İspanyol sivil toplum kuruluşu Open Arms ve Dünya Merkez Mutfağı (WCK) ortaklığındaki 2. gemi Güney Kıbrıs’tan ayrıldı. Yapılan açıklamada, "Bu insani deniz koridoru aracılığıyla acil durumdaki Filistin halkına yüzlerce ton gıda ulaştırılacak." denildi.
30.03.2024 Dünya
Ateşkes için yeni manevralar
Ateşkes için yeni manevralar İsrail ile Hamas arasındaki müzakereler dolaylı olarak sürerken, Netanyahu, Hamas’ın son ateşkes teklifinin “akıl dışı” talepler içerdiğini öne sürdü, ayrıca Refah’a operasyonun onayını verdi.
16.03.2024 Dünya
İnsanlık orucu! Enkazların içinde iftar
İnsanlık orucu! Enkazların içinde iftar Gazze’de ateşkes için diplomatik çabalar sürerken, bölgeye denizden yardım ulaştırılması için somut gelişmeler yaşanıyor. Gazze’ye denizden yardım ulaştıracak ilk gemi Güney Kıbrıs’tan yola çıktı.
13.03.2024 Dünya
Gazze’ye yardımda önemli bir aşama!
Gazze’ye yardımda önemli bir aşama! Gazze’ye daha fazla yardım ulaşmasına olanak sağlayacak adımlar atıldı. ABD’nin Gazze sahiline inşa edeceği geçici iskele için malzemelerin yanı sıra AB’nin yardım malzemeleri de denizden yola çıktı.
11.03.2024 Dünya
Gazze’ye deniz yolu açılıyor
Gazze’ye deniz yolu açılıyor Gazze’ye yardım ulaştırılması amacıyla son dönemde uluslararası çabanın ciddi biçimde arttığı gözlemlenirken, ABD’nin önderliğinde gerçekleşmesi beklenen Güney Kıbrıs’tan Gazze’ye yardım köprüsü için çalışmalar sürüyor.
10.03.2024 Dünya
Akdeniz’de sürüklenen teknedeki 117 göçmen kurtarıldı
Akdeniz’de sürüklenen teknedeki 117 göçmen kurtarıldı İspanya yardım kuruluşu Open Arms, Libya’dan yola çıkan ve Akdeniz’de sürüklenmeye başlayan teknedeki 117 göçmenin kurtarıldığını açıkladı.
17.06.2023 Dünya
O gün aslında ne oldu?
O gün aslında ne oldu? Yunanistan açıklarında yüzlerce mültecinin ölümüne neden olan tekne faciasıyla ilgili yeni bilgiler ortaya çıkarken, Yunanistan Sahil Güvenliği suçlanıyor.
17.06.2023 Dünya
Salvini yargı önünde
Salvini yargı önünde İtalya’nın eski İçişleri Bakanı Salvini’nin, göçmenleri alıkoyma suçlamasından yargılanmasına başlandı. Eski Başbakan Giuseppe Conte ve ABD’li aktör Richard Gere’in de tanıklıklarına başvurulacak.
24.10.2021 Dünya
Salvini, göçmenleri denizde mahsur bırakmaktan yargılanıyor
Salvini, göçmenleri denizde mahsur bırakmaktan yargılanıyor İtalya'nın eski İçişleri Bakanı Matteo Salvini, göçmenleri kurtaran bir yardım gemisini günlerce denizde mahsur bıraktığı gerekçesiyle yargılanmaya başladı.
23.10.2021 Dünya
Son dakika... İtalya'dan 'Rusya' uyarısı! 'Endişe verici hale geldi...'
Son dakika... İtalya'dan 'Rusya' uyarısı! 'Endişe verici hale geldi...' İtalya Başbakanı Mario Draghi, Rusya'nın siber güvenlik başta olmak üzere müdahale düzeyinin endişe verici olduğunu söyledi. Draghi, "Biz güçlü bir kıtayız. Rusya ile ilgili yapılabilecek çok şey var." ifadelerini kullandı.  
25.05.2021 Dünya
Son dakika... İtalyan eski Bakan, yargılandığı 'göçmen' davasından aklandı!
Son dakika... İtalyan eski Bakan, yargılandığı 'göçmen' davasından aklandı! İtalya'da eski İçişleri Bakanı ve aşırı sağcı Lig Partisinin lideri Matteo Salvini'nin, Akdeniz'de kurtarılan göçmenlerin günlerce gemiden inmesine izin vermemesine yönelik ön inceleme duruşmasında yargılanmamasına karar verildi.
14.05.2021 Dünya
İtalya'da Başbakan Conte Salvini'nin davasında ifade verdi
İtalya'da Başbakan Conte Salvini'nin davasında ifade verdi İtalya'da eski İçişleri Bakanı ve aşırı sağcı Lig Partisinin lideri Matteo Salvini'nin, Akdeniz'de kurtarılan düzensiz göçmenlerin günlerce gemiden inmesine izin vermediği için yargılandığı davada, aynı dönemde kabinenin başındaki isim olan Başbakan Giuseppe Conte, tanık sıfatıyla ifade verdi.
28.01.2021 Dünya
Umuda hayati yolculuk
Umuda hayati yolculuk Onlar, Avrupa’da yeni bir hayat kurma, iş bulma, modern koşullara sahip olma umuduyla Fas ve Bangladeş’ten yola çıkan mülteciler...
5.12.2020 Dünya
Alabora olan göçmen teknesindeki alyansların sahipleri bulundu
Alabora olan göçmen teknesindeki alyansların sahipleri bulundu Akdeniz'de bir göçmen kurtarma ekibi tarafından alabora olmuş, yarı batık bir teknede bulunan iki alyans haftalar sonra sahiplerini buldu.
26.11.2020 Dünya
Son dakika: Az önce duyuruldu... Ölü sayısı 100'e yükseldi!
Son dakika: Az önce duyuruldu... Ölü sayısı 100'e yükseldi! Son dakika haberine göre, Libya açıklarında düzensiz göçmenleri taşırken batan iki teknede ölü sayısı 100'e yükseldi.
13.11.2020 Dünya
Son dakika... Libya açıklarında facia! En az 74 mülteci boğularak öldü
Son dakika... Libya açıklarında facia! En az 74 mülteci boğularak öldü Libya açıklarında Avrupa'ya gitmekte olan mültecileri taşıyan bir gemide meydana gelen arıza sonucu en az 74 mültecinin boğularak hayatını kaybettiği duyuruldu.
12.11.2020 Dünya
Bebeğini kaybeden annenin feryadı kamerada
Bebeğini kaybeden annenin feryadı kamerada Akdeniz'de İtalya'nın Lampedusa adası yakınlarında mültecileri taşıyan bot battı. Aralarında bir bebeğin de bulunduğu 6 kişi yaşamını yitirdi. Bebeğini kaybeden annenin yürek burkan feryadı ise kameralara yansıdı.
12.11.2020 Haberler
Akdeniz'de can pazarı: Biri bebek 6 kişi hayatını kaybetti
Akdeniz'de can pazarı: Biri bebek 6 kişi hayatını kaybetti Akdeniz'de İtalya'nın Lampedusa adası yakınlarında mültecileri taşıyan bot battı. Aralarında bir bebeğin de bulunduğu 6 kişi yaşamını yitirdi. Bebeğini kaybeden annenin yürek burkan feryadı ise kameralara yansıdı.
12.11.2020 Dünya
Son dakika | Akdeniz'de tekne battı! Çok sayıda ölü ve kayıp var...
Son dakika | Akdeniz'de tekne battı! Çok sayıda ölü ve kayıp var... Akdeniz'de Lampedusa Adası yakınlarında alabora olan teknedeki 13 düzensiz göçmen hayatını kaybetti.
7.10.2019 Dünya
İtalya açıklarında göçmen teknesi alabora oldu: 9 ölü, 8'i çocuk çok sayıda kişi kayıp
İtalya açıklarında göçmen teknesi alabora oldu: 9 ölü, 8'i çocuk çok sayıda kişi kayıp Tunus'tan yola çıkan yaklaşık 50 göçmeni taşıyan bir tekne İtalya'nın güneyindeki Lampedusa adası açıklarında alabora oldu. 22 kişiyi kurtarıldı. 9 kişinin cesetleri bulundu. Kayıplar arasında 8 çocuğun da olduğu bildiriliyor.
7.10.2019 Dünya
İspanya Open Arms'taki göçmenlerden 15'ini aldı
İspanya Open Arms'taki göçmenlerden 15'ini aldı Deniz Kuvvetlerine bağlı fırkateyn, İtalya açıklarındaki İspanyol sivil toplum kuruluşu Open Arms'a ait gemideki göçmenlerden 15'ini alıp Cadiz'e getirdi.
30.08.2019 Dünya
Salvini'den göçmen kurtaran STK gemisine giriş yasağı
Salvini'den göçmen kurtaran STK gemisine giriş yasağı İtalya Başbakan Yardımcısı, dün Akdeniz’de 101 kişiyi kurtaran sivil toplum kuruluşu Lifeline'ın Eleonore gemisine ülke kara sularına giriş yasağı getirdi.
27.08.2019 Dünya
Gemideki göçmenlerin dramı son buluyor
Gemideki göçmenlerin dramı son buluyor İtalya’ya sokulmayan ve kurtarıldıkları gemide bekletilen göçmenlerin dramı sona eriyor.
22.08.2019 Dünya
Avrupa günlerdir bunu konuşuyor! 19 günlük bekleyiş sona erdi
Avrupa günlerdir bunu konuşuyor! 19 günlük bekleyiş sona erdi Akdeniz'de kurtardığı düzensiz göçmenlerle 19 gündür  denizde bekleyen İspanyol sivil toplum kuruluşu (STK) Proactiva Open Arms'ın  gemisindeki düzensiz göçmenler nihayet karaya çıkabilecek.
21.08.2019 Dünya
Akdeniz’de bekleyen sığınmacılar son çare denize atladı
Akdeniz’de bekleyen sığınmacılar son çare denize atladı İtalya’nın Lampedusa Adası açığında 19 gündür bekleyen Open Arms yardım gemisinde bulunan sığınmacılar son çare olarak denize atladı. Lampedusa Adası’na doğru yüzmeye çalışan sığınmacıları sahil güvenlik ekipleri kurtardı.
11.09.2019 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Open Arms ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.