Gözleriniz için sofranızdan eksik etmeyin! Vitamin, mineral ve antioksidan depoları
Gözleriniz için sofranızdan eksik etmeyin! Vitamin, mineral ve antioksidan depoları Çevresel faktörler ve yoğun iş hayatı içerisinde çok fazla önem verilmeyen düzenli ve dengeli beslenme göz sağlığı için de tehdit oluşturuyor. Sağlıklı ve dengeli beslenmenin vücut direnci kadar göz sağlığını da yakından ilgilendirdiğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, gözlere iyi gelen bazı besinler açıkladı.
14.02.2024 Genel Sağlık
Çocuklarda göz sulanması neden olur?
Çocuklarda göz sulanması neden olur? Çocuklarda göz sulanması hangi durumlara bağlı gelişir? Ne zaman ciddiye alınmalı? Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay konu hakkında bilgiler verdi.
14.04.2022 Çocuk Sağlığı
Normal bir gözde ani görme kaybı oluşabilir mi?
Normal bir gözde ani görme kaybı oluşabilir mi? Göz hastalıkları içinde acil olanları olarak sıralamak istendiğinde ani görme kayıpları en özel yere sahiptir. Çünkü en kısa sürede tedavinin yapılması ile sekelsiz sorunsuz iyileşme sağlanabilir. Geç tedaviler ise ciddi görme sorunlarına yol açabilir. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay konu hakkında bilgiler verdi.
3.06.2021 Genel Sağlık
Bilinçsiz şekilde lens kullanımına dikkat!
Bilinçsiz şekilde lens kullanımına dikkat! Kontakt lens göz kırma kusurlarını düzeltmek için gözlüğe alternatif olarak geliştirilmiş ince saydam bir mercek görevi görür. Ancak kontakt lensleri kullanırken kullanım şekli ve hijyene çok dikkat etmeliyiz. Op.Dr. Şeyda Atabay, konu hakkında bilgi verdi.
18.01.2021 Genel Sağlık
Gözün içerisindeki zarda ortaya çıkan bu hastalığa dikkat!
Gözün içerisindeki zarda ortaya çıkan bu hastalığa dikkat! Halk arasında kuş kanadı, göz bebeğinde et yürümesi, gözde et büyümesi olarak adlandırılan pterjium hastalığı dikkate alınmadığı takdirde kornea tabakasına zarar vererek kalıcı görme bozukluklarına yol açabiliyor. Travma ve genetik nedenlerle ortaya çıkan pterjium, gözde şiddetli kızarlık ve batmaya da sebep oluyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay pterjium hastalığı ile ilgili bilinmesi gerekenleri ve nasıl tedavi edildiğini anlattı
12.03.2021 Genel Sağlık
Sigara içmek gözleri resmen bitiriyor! Geri dönüşü bile yok!
Sigara içmek gözleri resmen bitiriyor! Geri dönüşü bile yok! Her geçen gün sigaranın sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine bir yenisi ekleniyor. Peki, sigaranın göz sağlığını nasıl etkilediğini biliyor musunuz? Geri dönüşü olmayan görme bozukluklarına yol açan sigaranın gözlerde yarattığı tahribatı Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay tek tek açıkladı. Sigaranın göz sağlığına zararlarını okuyunca inanamayacaksınız...
26.10.2020 Genel Sağlık
Şaşılık neden olur?
Şaşılık neden olur? Şaşılık; gözlerin bakış pozisyonunun bir doğrultuda olmayıp, her iki görsel ekseninin farklı yönlere doğru kaymış olması ve tek bir noktada çakışamıyor olması halidir. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay konu hakkında bilgiler verdi. İşte detaylar...
21.09.2020 Genel Sağlık
Şeker hastalığı gözü nasıl etkiler? Göz dibinde...
Şeker hastalığı gözü nasıl etkiler? Göz dibinde... Halk arasında şeker hastalığı olarak adlandırılan diyabet hastalığı tüm vücudu etkiliyor. Gözlerde de çok büyük hasarlara yol açabilen şeker hastalığı, eğer dikkat edilmezse retina damarlarında oluşan hasar nedeniyle körlüğe bile sebep oluyor. Şeker hastalarının gözlerini korumak için yapması gereken en önemli şey ise kan şekerindeki dalgalanmaları dengelemek ve şekeri normal bir seviyede tutmak. Diyabetik retinopatiye karşı alınması gereken önlemleri ve tedavisi hakkında merak edilenleri, Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay sıraladı
31.08.2020 Genel Sağlık
Gözaltında oluşan renk problemlerine dikkat edin
Gözaltında oluşan renk problemlerine dikkat edin Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, gözaltında oluşan renklenmelere dikkat çekti. İşte detaylar...
17.08.2020 Güzellik
Sigaranın bir zararı daha ortaya çıktı! Gözleri...
Sigaranın bir zararı daha ortaya çıktı! Gözleri... Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, sigaranın sebep olduğu göz hastalıkları hakkında bilgi verdi; sigara kullananları uyardı.
10.08.2020 Sağlık
Renkli gözlüler güneşten daha fazla etkileniyor!
Renkli gözlüler güneşten daha fazla etkileniyor! Göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, yaz mevsiminin başladığı günlerde herkesi güneş ışınlarına karşı uyardı. Özellikle açık renkli gözü olan kişilere tavsiyelerde bulunan Dr. Atabay, bu kişilerin güneşten daha fazla etkilendiklerini söyleyerek güneş gözlüğü kullanımına dikkat çekti. Dr.Atabay, 3 yaşından sonra herkesin güneş gözlüğü kullanması gerektiğini kaydetti.
4.08.2020 Genel Sağlık
Gözde kırılma ne anlama gelir?
Gözde kırılma ne anlama gelir? Gözde kırma kusuru denildiğinde miyopi, hipermetropi, astigmatizma ve presbiyopi gibi birçok göz sağlığı problemi akla gelebilir. Gözde kırma kusuruna neden olan durum ise çeşitlilik gösterebilir. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay konu hakkında bilgiler verdi.
21.07.2020 Sağlık
Kadınlarda en sık görülen göz hastalıkları
Kadınlarda en sık görülen göz hastalıkları Önemsemediğimiz bir görme kusuru ileride olumsuz sonuçlara yol açabilir. Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, özellikle kadınların daha dikkatli olması konusunda uyarıda bulunarak kadınlarda en sık görülen göz hastalıklarını anlattı
16.07.2020 Genel Sağlık
Göz tansiyonu nasıl anlaşılır? Eğer tedavi edilmezse...
Göz tansiyonu nasıl anlaşılır? Eğer tedavi edilmezse... Halk arasında 'göz tansiyonu' ya da 'karasu hastalığı' olarak adlandırılan glokom hastalığı, göz içi basıncının artarak görme sinirine basısı sonucu görme bozuklukları oluşturan bir durumdur. Peki, göz tansiyonunun belirtileri nelerdir? Göz tansiyonu tedavisi nasıl olur? Göz tansiyonu neden yükselir? Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, hastalık hakkında önemli bilgiler verdi
10.07.2020 Genel Sağlık
Göz yaşı kanal tıkanıklığı en çok bu kişilerde görülüyor!
Göz yaşı kanal tıkanıklığı en çok bu kişilerde görülüyor! Gözde sulanma ve enfeksiyonların sık sebebi olan gözyaşı kanal tıkanıklığı bebeklerde görülebildiği gibi ileri yaşlarda da sıkça rastlanır. Göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay konu hakkında bilgiler verdi.
6.07.2020 Genel Sağlık
Gözleriniz makyajdan zarar görüyor! Lens kullananlar...
Gözleriniz makyajdan zarar görüyor! Lens kullananlar... Görme işlevi ve hayatla bağımızda en önemli organlardan olan gözlerimiz aynı zamanda yüzde en çok dikkat edilen, sağlığın, yorgunluğun, sevincin, üzüntünün, yaşın ve hislerin dışarıya yansıtıldığı yerdir. Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, göz makyajı ve temizliği hakkında dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. İşte detaylar...
2.07.2020 Makyaj
Çocuklardaki göz probleminin asıl nedeni nedir?
Çocuklardaki göz probleminin asıl nedeni nedir? Teknolojinin gelişimiyle birlikte gözlerimizi daha çok kullanmak zorunda kalmamız nedeniyle görme bozuklukları tanı almakta artık daha da kolaylaştı. Ancak çocukluk döneminde göz muayenelerinde hala çok büyük ihmaller yaşanmaktadır. Göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay konu hakkında bilgiler verdi.
29.06.2020 Çocuk Sağlığı
Bebeklerde ve çocuklarda katarakt neden olur, nasıl fark edilir?
Bebeklerde ve çocuklarda katarakt neden olur, nasıl fark edilir? Çoğunlukla ileri yaşlarda yani 60’lı yaşlarda görülen katarakt, bebeklik çağlarında da görülebilir. Bebeklik çağında rastlanan katarakt doğuştan olabildiği gibi hayatın ilk yıllarında da ortaya çıkabilir. Peki, bebeklerde katarakt nasıl fark edilir? Doğuştan katarakt nasıl tedavi edilir? Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, bebeklerde ve çocuklarda görülen katarakt ile ilgili bilgi verdi
26.06.2020 Çocuk Sağlığı
Bakışlarınızı bu yöntemle daha çekici hale getirmek mümkün
Bakışlarınızı bu yöntemle daha çekici hale getirmek mümkün Göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay çekici göz ve bakışlar yaratacak teknikler hakkında bilgiler verdi.
19.06.2020 Estetik
Göz tümörü belirtisi olabilir: Göz kanlanması
Göz tümörü belirtisi olabilir: Göz kanlanması Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, gözde oluşan kanlanmanın tümörden kaynaklanabileceğini belirtti.
23.11.2019 Genel Sağlık
Göz altı rengi neden değişir?
Göz altı rengi neden değişir? Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, göz altı renk problemine dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Göz altı rengi neden değişir, Göz altları neden önemli sorularının cevaplarını açıkladı.
22.05.2019 Cilt Bakımı
Göz makyajı yaparken gözlerimizi nasıl koruyabiliriz?
Göz makyajı yaparken gözlerimizi nasıl koruyabiliriz? Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, göz makyajı yaparken gözleri korumanın önemine değindi. Atabay göz makyajı tekniklerini açıklamaktan ziyade, göz makyajı yaparken gözlerimizi nasıl koruyabiliriz, sorusuna açıklık getirdi.
11.04.2019 Makyaj
Renk körlüğü nedir?
Renk körlüğü nedir? Normal bir insan gözü 15.000 değişik renk tonunu fark edebilir. Dünya üzerindeki erkeklerin %8’i, kadınların ise %0,5’i renk körüdür. Renk körlüğü hastalığı genetik yolla taşınmaktadır. Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.Şeyda Atabay Konu Hakkında Bilgiler Verdi.
1.04.2019 Genel Sağlık
Çocuklarda göz kapağı düşüklüğü neden olur?
Çocuklarda göz kapağı düşüklüğü neden olur? Normalde üst göz kapağımız gözümüzü 1mm kadar örter. Bazı kişilerde bu durum biraz daha fazla olabilir. Üst göz kapağının bu şekilde düşük olmasına “pitozis” denmektedir. Kapak düşüklüğü hem yenidoğan bebeklerde, hem de erişkin ve yaşlılarda görülebilir. Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.Şeyda Atabay Konu Hakkında Bilgiler Verdi.
29.03.2019 Ebeveyn
Lens kullanmak zararlı mıdır?
Lens kullanmak zararlı mıdır? Kontakt lensler hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru haline geldikçe sorunları da artmaya başladı. Denetimsiz ve takipsiz kullanılan kontakt lensler göz için problemlere sebep olabilmektedir. Göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay konu hakkında bilgiler verdi.
27.02.2019 Genel Sağlık