Orangutan

Orangutan

Son dakika orangutan haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan orangutan gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan orangutan haber sayfamızda...

Orangutan

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 111 orangutan haberi bulunmuştur.
Ünlü komedyen servetini fillere, orangutanlara ve köpeklere bıraktı!
Ünlü komedyen servetini fillere, orangutanlara ve köpeklere bıraktı! 'The Paul O'Grady Show', 'Blind Date' ve 'For the Love of Dogs' gibi yapımlarla tanınan Paul O'Grady, geçen yıl yaşama veda etti. Vasiyeti ortaya çıkan ünlü ismin, servetinin büyük bir kısmını köpekler, filler ve orangutanlar için çalışan hayır kuruluşlarına, bir kısmını beş köpeğine, kalanını ise ailesine bıraktığı öğrenildi.
14.03.2024 Cadde
Pİ'NİN YAŞAMI OYUNCULARI kim? Pi'nin Yaşamı filmi konusu nedir, kaplan gerçek mi?
Pİ'NİN YAŞAMI OYUNCULARI kim? Pi'nin Yaşamı filmi konusu nedir, kaplan gerçek mi? Pi'nin Yaşamı filmi, 11 dalda Oscar Ödüllerine aday gösterildi. Filmde, gemileri batan Pi ve bir Bengal kaplanının ufak bir sandalda hayatta kalma mücadelesi anlatılıyor. Pi'nin Yaşamı filmi, 2012 yılında vizyona girdi. Piscine Molitor "Pi" Patel'in hikayesinin anlatıldığı Pi'nin Yaşamı filmi oyuncuları kim, gerçek mi?
1.01.2023 Bilgi Rehberi
Sinirlendirdiği orangutandan dakikalarca kurtulamadı
Sinirlendirdiği orangutandan dakikalarca kurtulamadı Endonezya’nın Riau eyaletindeki bir hayvanat bahçesine giden ve kuralları ihlal ederek orangutanın yanına yaklaşan şahıs, orangutan tarafından yakalandı.
9.06.2022 Haberler
9 Harfli Kelimeler Nelerdir? En Çok Kullanılan 9 Harf İçeren Kelimeler
9 Harfli Kelimeler Nelerdir? En Çok Kullanılan 9 Harf İçeren Kelimeler Ülkemizde kullanılan 9 harfli kelimelerin bazıları tamlama, bazıları ise birleşik isimdir. 9 harfli şehirler ve ilçeler, birleşik isimler arasında yer alır. Örnekler: 1- Çanakkale 2- Eskişehir 3- Gaziantep 4- Yenibosna 5- Şehremini 6- Gümüşhane 7- Şanlıurfa 8- Kırıkkale 9 harfli kelimeler nelerdir tüm detayları ile derledik.
25.10.2021 Eğitim
Birbirini sahiplenen hayatlar
Birbirini sahiplenen hayatlar Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle İstanbul’un farklı barınaklarından sahiplenme deneyimi yaşayanlar anlatıyor: O canlara sahiplenerek iyilik ettiğimizi düşünüyoruz ama aslında onlar bize daha çok iyilik ediyorlar
3.10.2021 Pazar
Pi'nin Yaşamı oyuncuları ve konusu! Pi'nin Yaşamı filmi gerçek mi, nerede çekildi?
Pi'nin Yaşamı oyuncuları ve konusu! Pi'nin Yaşamı filmi gerçek mi, nerede çekildi? Okyanus ortasında bir kaplanla birlikte yaşam mücadelesi veren küçük Pi'nin yaşadıkları ekrana geliyor. Pi'nin Yaşamı filmi, aynı adlı romandan sinemaya uyarlandı ve 11 dalda Oscar ödüllerine aday gösterildi. İşte, Pi'nin Yaşamı oyuncu kadrosu...
27.07.2021 Cadde
Dünya Yağmur Ormanları Haritası: Ekvatoral Ve Tropikal Yağmur Ormanları Hakkında Bilgiler
Dünya Yağmur Ormanları Haritası: Ekvatoral Ve Tropikal Yağmur Ormanları Hakkında Bilgiler Dünya üzerinde Antarktika kıtası dışında tüm diğer kıtalar üzerinde yağmur ormanları bulunur. Yağmur ormanlarının dünya üzerinde büyük önemi bulunur. Yağmur ormanları nedir? Yağmur ormanları çeşitlerinden olan tropikal yağmur ormanları ve ekvatoral yağmur ormanları nedir? Yağmur ormanlarının önemi nedir? İşte sıklıkla duyulan yağmur ormanlarından tropikal ve ekvatoral yağmur ormanları hakkında bilgiler.
13.09.2020 Haritalar
Karantina günlerinde ailecek izlenebilecek filmler
Karantina günlerinde ailecek izlenebilecek filmler Seyahat blogu blog.obilet.com, pandemiyle mücadele kapsamında getirilen sokağa çıkma kısıtlamalarına, tam zamanlı olarak hafta sonlarının da dahil edildiği şu günlerde, evde çocuklarla birlikte ailecek seyredilebilecek seyahat temalı film önerileri listesi hazırladı
10.12.2020 Kültür Sanat
O Harfi İle Başlayan Hayvan İsimleri Nelerdir? Baş Harfi O Olan Hayvanlar
O Harfi İle Başlayan Hayvan İsimleri Nelerdir? Baş Harfi O Olan Hayvanlar Dünyada binlerce çeşit hayvan bulunuyor. Bazı türler yeni keşfedilirken bazıları evrimleşerek türlerini devam ettirmeye çalışıyor. Günümüzde O harfi ile başlayan hayvanların sayısı ise bir hayli fazla. Bazıları ormanlık alanlarda yaşarken, bazıları nehir kenarlarında ya da okyanuslarda yaşamaktadır. Sizin için O harfi ile başlayan hayvan isimlerini derledik.
13.09.2020 Eğitim
Annenize doğadan armağan verin
Annenize doğadan armağan verin WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), bu yıl 10 Mayıs Pazar günü kutlanacak Anneler Günü öncesinde tehlike altındaki bir türü evlat edinerek annelerimize doğanın kalbinden bir armağan verme çağrısında bulundu.
8.05.2020 Gündem
Orangutanlar orman yangınları nedeniyle yaşam savaşı veriyor
Orangutanlar orman yangınları nedeniyle yaşam savaşı veriyor Endonezya'da haftalardır söndürülemeyen yangınların etkilediği hayvanlar, Palangkaraya'nın çeperlerinde nehir kenarlarında görüntülendi.
18.09.2019 Dünya
Leğene kaldı
Leğene kaldı Endonezya’nın Sumatra adasındaki Berani bölgesi asıllı 3 yaşındaki orangutan, Belçika’nın Brugelette kentinde bulunan Pairi Daiza vahşi yaşam parkı, hayvanat bahçesi ve botanik bahçesinde oynarken görüntülendi.
6.08.2019 Dünya
Şaşırtan görüntü! 'İnsanları taklit etmiş...'
Şaşırtan görüntü! 'İnsanları taklit etmiş...' Asya’da yer alan Borneo adasında yaşayan bir erkek orangutan elinde bir değnekle balık avlarken görüntülendi. Orangutanın alet kullanma becerisi şaşkınlık yarattı.
13.07.2019 Dünya
Doğum günü
Doğum günü Fransa Paris’teki hayvanat bahçesinde orangutan Nenette, 50’nci yaşını çok sevdiği çilekli pastayla kutladı.
18.06.2019 Dünya
Aslı Turanlı'dan eski sevgilisi Ata Demirer'e mesaj
Aslı Turanlı'dan eski sevgilisi Ata Demirer'e mesaj Ata Demirer (46) kendisinden 22 yaş küçük Aslı Turanlı (24) ile 3 hafta aşk yaşamıştı.
21.05.2019 Cadde
Kaçırılmaya çalışılan küçük orangutan havalimanında kurtarıldı
Kaçırılmaya çalışılan küçük orangutan havalimanında kurtarıldı Endonezya'da bir sepet içerisinde ele geçirilen iki yaşındaki erkek orangutana, sakinleştirici verildiği ortaya çıktı. Aynı yolcunun bavulunda ayrıca yedi kertenkele bulundu.
24.03.2019 Dünya
Kaçırılmaya çalışılan küçük orangutan havalimanında kurtarıldı
Kaçırılmaya çalışılan küçük orangutan havalimanında kurtarıldı Endonezya'da bir sepet içerisinde ele geçirilen iki yaşındaki erkek orangutana, sakinleştirici verildiği ortaya çıktı. Aynı yolcunun bavulunda ayrıca yedi kertenkele bulundu.
24.03.2019 Dünya
Kaçırılırken kurtarıldı
Kaçırılırken kurtarıldı Endonezya’nın Bali adasında iki yaşındaki erkek orangutan ülkeden kaçırılmaya çalışılırken son anda kurtarıldı.
24.03.2019 Dünya
İtalya’nın ilk siyah bakanına ‘orangutan’ diyen senatöre 18 ay hapis cezası
İtalya’nın ilk siyah bakanına ‘orangutan’ diyen senatöre 18 ay hapis cezası İktidardaki aşırı sağcı Lig Partisi senatörü Calderoli, bir mitingde "Ne zaman Kyenge'nin fotoğraflarını görsem, aklıma orangutandan başka bir şey gelmiyor" ifadesini kullanmıştı. Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden tıp okumak için 1983'te İtalya'ya gelen Kyenge'ye seçim kampanyasında muz atılmıştı.
15.01.2019 Dünya
Albino orangutan artık özgür
Albino orangutan artık özgür Dünyada bilinen tek albino orangutan olan Alba, tedavisinin tamamlanması ve sağlık durumunun iyileşmesi üzerine Endonezya’nın Bukit Baka Bukit Raya Ulusal Parkı’na salıverildi.
23.12.2018 Dünya
Daha önceden bilinmeyen üç eski primat türü tespit edildi
Daha önceden bilinmeyen üç eski primat türü tespit edildi Austin'deki Texas Üniversitesi'nden antropologlar, daha önce bilim adamları tarafından bilinmeyen üç yeni fosil primat türünü tanımladılar. Tüm yeni primatlar, güney California'nın yemyeşil tropik ormanlarla dolu olduğu zamanlarda yaşıyorlardı.
29.08.2018 Populer Bilim
Orangutanların sesi oldu
Orangutanların sesi oldu Greenpeace’in yağmur ormanlarını talan ederek orangutanların hayatlarını tehlikeye atan palm yağı endüstrisinin, bu yıkımı durdurması için hazırladığı ve tüm dünyada aynı anda gösterime giren animasyon video’yu Türkiye’de Beren Saat seslendirdi.
14.08.2018 Cadde
Dünyanın en yaşlı orangutanı öldü
Dünyanın en yaşlı orangutanı öldü 1968'den bu yana Avustralya'da tutulan ve dünyanın bilinen en yaşlı Sumatra orangutanı Puan 62 yaşında öldü.
19.06.2018 Dünya
Birçok hayvan nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya
Birçok hayvan nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya Küresel ısınma, kaçak avlanma ve  doğal yaşam alanlarının giderek küçülmesi nedeniyle birçok hayvan, nesli tükenme  tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.
2.03.2018 Gündem
Efsanevi 'Maymun Adam' görüntülendi
Efsanevi 'Maymun Adam' görüntülendi Endonezya'ya bağlı Sumatra Adası'nda, bir grup motosikletli tarafından, yüzyıllardır bölgede yaşadığı iddia edilen Yeti benzeri efsanevi yaratık 'Maymun Adam'ın kayda alındığı öne sürüldü.
6.05.2021 Diğer

Benzer Haber Etiketleri

Orangutan ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.