Orta Afrika Cumhuriyeti

Orta Afrika Cumhuriyeti

Son dakika Orta Afrika Cumhuriyeti haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Orta Afrika Cumhuriyeti gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Orta Afrika Cumhuriyeti haber sayfamızda...

Orta Afrika Cumhuriyeti

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.025 orta afrika cumhuriyeti haberi bulunmuştur.
İdam cezası: Kaç ülkede uygulanıyor, en fazla hangi ülkelerde infaz ediliyor?
İdam cezası: Kaç ülkede uygulanıyor, en fazla hangi ülkelerde infaz ediliyor? ABD'de ilk kez, idama mahkum edilen bir kişinin ölüm cezasının infazı nitrojen gazıyla gerçekleştirildi. Kenneth Eugene Smith, Alabama eyaletinde cinayet suçundan hüküm giymişti.
26.01.2024 Dünya
Dünya Nüfusu 2024: Dünyada Kaç İnsan Var? Ülkelere Göre Dünya Nüfus Sıralaması
Dünya Nüfusu 2024: Dünyada Kaç İnsan Var? Ülkelere Göre Dünya Nüfus Sıralaması Dünya üzerinde yaşayan insan sayısı anlamına gelen dünya nüfusu her geçen gün artış gösteriyor. Bu artışlar yıldan yıla ölüm, doğum ve göçlere göre farklılık gösterebiliyor. Dünya üzerinde bu artış bazı ülkelerde daha fazla artış gösteriyor. Ülkelere göre dünya nüfus sıralamasında Çin başı çekerken ikinci sırada Hindistan ve üçüncü sırada Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yer alıyor. Kadın ve erkek doğum, ölüm oranları da ülke içerisinde farklılıklar gösteriyor. Dünyada kaç insan var? Ülkelere göre güncel dünya nüfus sıralaması ve tablosu ile ilgili detaylı bilgilere “Dünya Nüfusu 2024” içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
5.01.2024 Dünya
Sudan Hakkında Bilgiler; Sudan Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Sudan Hakkında Bilgiler; Sudan Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Sudan, Afrika kıtasının kuzeydoğusunda yer alır. 1.886.000 kilometre kare yüz ölçümüne sahip olan ülke, Afrika'nın en büyük 3. ülkesidir. Ülke, 2011 yılında ''Güney Sudan'' ve ''Kuzey Sudan'' olarak ikiye bölündü. Sudan'ın nüfusu ne kadar, başkenti neresi? Sizler için derledik.
3.01.2024 Dünya
Kongo Hakkında Bilgiler; Kongo Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Kongo Hakkında Bilgiler; Kongo Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Kongo Cumhuriyeti, Afrika’da bulunan bir ülkedir. Komşusu Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile isim karışıklığı yaşandığı için iki ülke de başkentleriyle birlikte anılıyorlar. Geçmiş yüzyıllarda Fransız sömürgesi olduğu için ülkede hala Fransa etkisi vardır. Resmi dil olarak hala Fransızca kullanılıyor. Kongo Cumhuriyeti hakkında detaylı bilgiyi derledik.
3.01.2024 Dünya
Gabon Hakkında Bilgiler; Gabon Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Gabon Hakkında Bilgiler; Gabon Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Portekizli gemicilerin şapkaya benzettiği için Gabon ismi verdiği ülke, 1960 yılında bağımsızlık ilan etti. Vahşi yaşamı ve çok sayıda ırmağıyla, turizm açısından dikkat çeken Afrika ülkeleri arasında yer alır. Gabon nüfusu ne kadar, nerede, başkenti hangisi, para birimi nedir, resmi ve konuşulan dilleri neler sorularının yanıtlarını derledik.
3.01.2024 Tatil
İşte dünyanın en yaşlı ülkesi! Türkiye'nin de sırası belli oldu
İşte dünyanın en yaşlı ülkesi! Türkiye'nin de sırası belli oldu Oxford Üniversitesi’nin raporuna göre, en yaşlı nüfusa sahip ülke 57.7 ortalamasıyla Vatikan, en genç nüfusa sahip ülke 14.5 ortalamasıyla Nijer. Peki Türkiye kaçıncı sırada? İşte haberin ayrıntıları...
6.11.2023 Gündem
Lübnan ve Orta Afrika tezkeresi Meclis'ten geçti! TSK'nın görev süresi 1 yıl uzatıldı
Lübnan ve Orta Afrika tezkeresi Meclis'ten geçti! TSK'nın görev süresi 1 yıl uzatıldı Türk askerinin Lübnan ve Orta Afrika'da görev süresini 1 yıl daha uzatan Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
11.10.2023 Gündem
Türk askerine Orta Afrika Cumhuriyeti görevi! Tezkere Meclis'te
Türk askerine Orta Afrika Cumhuriyeti görevi! Tezkere Meclis'te Türk askerinin Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
9.10.2023 Gündem
236 Nerenin Telefon Kodu? +236 Hangi Ülkeye Ait?
236 Nerenin Telefon Kodu? +236 Hangi Ülkeye Ait? Dünyada birçok ülke bulunmaktadır. Bu ülkelerin hepsi birbirinden farklı ülke kodlarına sahiptir. Bazı ülke kodları ülkemizdeki bazı illerin alan kodu da olabilir. 236 numaralı kodda bunlardan birisidir. Peki 236 nerenin telefon kodu? +236 hangi ülkeye ait? İşte merak edilen soruların cevapları.
25.09.2023 Telefon Kodu
Polonya-Ukrayna tahıl krizi dünyayı nasıl etkileyecek?
Polonya-Ukrayna tahıl krizi dünyayı nasıl etkileyecek? Polonya, tahıl anlaşmazlığı nedeniyle Ukrayna'ya silah yardımını durduracağını açıkladı. Oysa Polonya, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası Kiev yönetiminin en sadık destekçilerinden biriydi. Polonya-Ukrayna ilişkileri tahıl ihracatı sorunu nedeniyle büyük bir engelle karşılaştı. Peki bu kriz dünyayı nasıl etkileyecek?
22.09.2023 Dünya
Prigojin’in ailesinde miras kavgası
Prigojin’in ailesinde miras kavgası Geçen haftalarda uçağının düşmesi sonucu ölen Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Yevgeni Prigojin’in çocukları arasında miras kavgası çıktı.
12.09.2023 Dünya
Gana, Afrika Uluslar Kupası'nda! Fenerbahçeli Djiku forma giydi
Gana, Afrika Uluslar Kupası'nda! Fenerbahçeli Djiku forma giydi Afrika Uluslar Kupası Elemeleri'nde Orta Afrika Cumhuriyeti'ni 2-1 mağlup eden Gana turnuva biletini cebine koydu. Fenerbahçeli yıldız Alexander Djiku maçta forma giydi.
7.09.2023 Futbol
Wagner küresel güvenlik için hâlâ tehdit mi?
Wagner küresel güvenlik için hâlâ tehdit mi? Rusya'nın paralı asker grubu Wagner, İngiltere hükümeti tarafından "terör örgütü" ilan edilecek. Önemli görülen bu adımla birlikte, Wagner’e katılmak veya grubu desteklemek suç sayılacak.
7.09.2023 Dünya
İngiltere Wagner’i terör örgütü ilan etmeye hazırlanıyor
İngiltere Wagner’i terör örgütü ilan etmeye hazırlanıyor İngiliz hükümeti, Rusya’daki paralı asker şirketi Wagner’i terör örgütü ilan etmeye hazırlanıyor. Bu adımın ardından Wagner’e katılmak veya şirketi desteklemek suç sayılacak.
6.09.2023 Dünya
Ali Bongo: Darbe ile görevden uzaklaştırılan Gabon lideri kim?
Ali Bongo: Darbe ile görevden uzaklaştırılan Gabon lideri kim? Gabon'un darbe ile görevden alınan Cumhurbaşkanı Ali Bongo, birçok farklı yüzü olan bir adam.
31.08.2023 Dünya
Son dakika Gabon Haberleri: Gabon'da askeri darbe! Askerler televizyona çıktı
Son dakika Gabon Haberleri: Gabon'da askeri darbe! Askerler televizyona çıktı Nijer'in ardından bir başka Batı Afrika ülkesinde daha ordu yönetime el koydu, televizyona çıkan askerler sivil idareye nokta koyduklarını duyurdu. AFP, başkent Libreville'de silah seslerinin duyulduğunu bildiriyor.
30.08.2023 Dünya
Gabon'da darbe
Gabon'da darbe Nijer'in ardından bir başka Batı Afrika ülkesinde daha ordu yönetime el koydu, televizyona çıkan askerler sivil idareye nokta koyduklarını duyurdu. AFP, başkent Libreville'de silah seslerinin duyulduğunu bildiriyor.
30.08.2023 Haberler
Yevgeni Prigojin'in uçağı düşmeden hemen önce Suriye detayı!
Yevgeni Prigojin'in uçağı düşmeden hemen önce Suriye detayı! Moskova Wagner Grubu liderinin öldüğünü DNA testleriyle doğruladı ancak özel jet düşmeden önce ortaya çıkan trafik dünyada ses getirdi. Rus gazeteci, askeri ayaklanmanın ardından Yevgeni Prigojin'le iki kez yüz yüze görüşen Putin'in eski dostuna bir şart sunduğunu belirtiyor.
28.08.2023 Dünya
Her yerde onlar var! 'Karanlık Ordu'ya ne olacak?
Her yerde onlar var! 'Karanlık Ordu'ya ne olacak? Prigojin'in yolcu listesinde olduğu uçağın düşmesinin ardından kurduğu Wagner grubunun geleceği hakkında Batılı yorumcular farklı tahminlerde bulunuyor.
26.08.2023 Dünya
Prigojin'in uçağı düştü, Rusya kaynıyor: 'Feci sonuçları olacak!'
Prigojin'in uçağı düştü, Rusya kaynıyor: 'Feci sonuçları olacak!' Moskova-St. Petersburg arasında uçarken 8 bin 800 metreden yere çakılan özel jetin görüntülerini inceleyen uzmanlar, "Çok olağandışı bir şey olmadan, felaket bir şekilde gökyüzünden düşmez" yorumunu yaptı. Wagner taraftarlarının Telegram kanalına yansıyan yorumları ise şüpheye yer bırakmadı.
24.08.2023 Dünya
Wagner liderinin içinde olduğu uçak düştü! Prigojin hayatını kaybetti
Wagner liderinin içinde olduğu uçak düştü! Prigojin hayatını kaybetti Wagner lideri Prigojin'in de içinde olduğu uçak Moskova yakınlarında düştü. Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı Prigojin'in ölümünü doğruladı. Olaya ilişkin Beyaz Saray ve ABD Başkanı Biden'dan açıklama geldi.
24.08.2023 Dünya
Wagner lideri Prigojin isyandan bu yana ilk kez görüntülü konuşma kaydı yayınladı
Wagner lideri Prigojin isyandan bu yana ilk kez görüntülü konuşma kaydı yayınladı Soğuk Savaş'tan bu yana Rusya'ya en uzun 24 saatini yaşatan paralı asker grubunun patronunun yer aldığı kayıt, Afrika'da çekilmiş olabilir. Prigojin'in "Çalışıyoruz. Sıcaklık +50 - her şey istediğimiz gibi" dediği duyuluyor.
22.08.2023 Dünya
Hava sahası kapandı! Savaş yaklaşıyor mu?
Hava sahası kapandı! Savaş yaklaşıyor mu? Askeri müdahale için verilen süre Pazar günü 23.00'te doldu, Nijer'deki cuntanın hava sahasını kapatmasıyla şu anda gökyüzünde hiçbir uçak yok.
7.08.2023 Dünya
Pablo Longoria'dan 'Afrika Kupası' çıkışı! 'Ara vermeyi düşünmeliyiz'
Pablo Longoria'dan 'Afrika Kupası' çıkışı! 'Ara vermeyi düşünmeliyiz' Marsilya Başkanı Pablo Longoria, Afrika Kupası'nın oynanacağı tarihlerde Fransa Ligue 1'e ara verilmesi gerektiğini dile getirdi.
5.08.2023 Fransa Ligue 1
Wagner lideri Prigojin, Putin'in katıldığı zirvede! Kot pantolon ve tişört
Wagner lideri Prigojin, Putin'in katıldığı zirvede! Kot pantolon ve tişört Rusya'da kısa süreli isyan başlatan Rus paralı asker şirketi Wagner’in lideri Evgeny Prigojin, St. Petersburg kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açılış konuşması yaptığı Rusya-Afrika Zirvesi’nde görüntülendi.
28.07.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Orta Afrika Cumhuriyeti ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.