Orucu

Orucu

Son dakika orucu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan orucu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan orucu haber sayfamızda...

Orucu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.801 orucu haberi bulunmuştur.
MUHARREM AYI NE ZAMAN 2024 başlıyor? Aşure günü hangi güne denk geliyor, ayın kaçı?
MUHARREM AYI NE ZAMAN 2024 başlıyor? Aşure günü hangi güne denk geliyor, ayın kaçı? Muharrem ayı, İslam aleminin merakla beklediği zaman dilimleri arasında. İçerisinde aşure gününü de barındırır. 2024 yılında muharrem ayı hangi gün başlıyor? Aşure günü ne zaman? İşte, tarihler...
19.04.2024 Bilgi Rehberi
BU YILKİ ŞEVVAL AYI NE ZAMAN BİTİYOR? 2024 Şevval orucu kaç gün, ne zaman turulur?
BU YILKİ ŞEVVAL AYI NE ZAMAN BİTİYOR? 2024 Şevval orucu kaç gün, ne zaman turulur? Mübarek Şevval ayı başlangıcı Ramazan Bayramı'na denk gelmişti. Hicri takvime göre yılın 10. ayı olan Şevval'de İslam alemi Şevval orucunu tutuyor. 2024 Şevval ayı ne zaman, hangi gün bitiyor?
19.04.2024 Bilgi Rehberi
Mayolu pozlarına bir yenisini daha ekledi! Nurgül Yeşilçay'dan 'lahmacun' kombini
Mayolu pozlarına bir yenisini daha ekledi! Nurgül Yeşilçay'dan 'lahmacun' kombini Son olarak Kanal D ekranlarında yayınlanan Veda Mektubu dizisinde 'Alanur' karakterini canlandıran Nurgül Yeşilçay, başarılı oyunculuk kariyerinin yanında sosyal medya hesabında yayınladığı eğlenceli paylaşımlarıyla da adından söz ettiriyor. Ünlü isim son olarak mayolu pozlarını sevenlerinin beğenisine sundu.
18.04.2024 Cadde
2024 ŞEVVAL AYI NE ZAMAN SONA ERECEK? Şevval ayı orucu hangi tarihlerde tutulacak? Şevval ayı orucu fazileti, ve hükmü nedir?
2024 ŞEVVAL AYI NE ZAMAN SONA ERECEK? Şevval ayı orucu hangi tarihlerde tutulacak? Şevval ayı orucu fazileti, ve hükmü nedir? Ramazan ayının sona ermesinin ardından vatandaşlar Şevval ayı içerisinde tutulan ve halk arasında 6 gün orucu olarak da bilinen Şevval ayı orucu başladı mı, hükmü nedir gibi sorulara arama motoru üzerinden yanıt aramaya başladı. Peki Şevval ayı başladı mı, bu ay içerisinde tutulan oruç kaç gün tutulur? İşte Şevval ayı orucu hakkında merak edilenler...
16.04.2024 Bilgi Rehberi
ŞEVVAL ORUCU NE ZAMAN TUTULUR? Şevval orucu başladı mı, kaç gün tutulur? Şevval orucu fazileti
ŞEVVAL ORUCU NE ZAMAN TUTULUR? Şevval orucu başladı mı, kaç gün tutulur? Şevval orucu fazileti Ramazan ayının sona erdi bayramın ilk gününe ulaşıldı. Bir ay boyunca oruç tutarak ibadetlerini yerine getiren Müslümanlar şimdi de Şevval orucunu araştırmaya koyuldu. Şevval ayı, Müslüman alemi için önemli aylardan biridir ve bu dönemde dileyenler oruç tutabilir. Peki, şevval orucu ne zaman, kaç gün tutulur? Şevval orucu (6 gün orucu) başladı mı? İşte detaylar…
12.04.2024 Bilgi Rehberi
AREFE GÜNÜ OKUNACAK DUA! AREFE GÜNÜ hangi dualar okunur? Peygamber Efendimizin Arefe günü ettiği dua...
AREFE GÜNÜ OKUNACAK DUA! AREFE GÜNÜ hangi dualar okunur? Peygamber Efendimizin Arefe günü ettiği dua... Ramazan Bayramı arefesi bugün idrak ediliyor. On bir ayın sultanı Ramazan'ın son orucu bugün tutuluyor. Arefe gününe erişmenin verdiği mutluluğun yanı sıra Ramazan ayının son günü olması nedeniyle yürekler buruk. Arefe günü içerisinde okunacak dualar merak ediliyor. Peki Arefe günü hangi dualar okunur?
9.04.2024 Bilgi Rehberi
2024 Ramazan ayı ne zaman bitiyor❓ 2024 Ramazan ayının son günü, yılın son orucu hangi tarih?
2024 Ramazan ayı ne zaman bitiyor❓ 2024 Ramazan ayının son günü, yılın son orucu hangi tarih? Ramazan ayı devam ediyor. İslam alemi için büyük anlam ve önemi olan 11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayı ne zaman bitiyor? Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan ayının başlangıcı ve son gününü açıkladı. Peki 2024 Ramazan ayının son günü hangi tarih...
6.04.2024 Bilgi Rehberi
Nurgül Yeşilçay 48 oldu! 'Yeni yaş' paylaşımıyla kırdı geçirdi
Nurgül Yeşilçay 48 oldu! 'Yeni yaş' paylaşımıyla kırdı geçirdi Son olarak Kanal D ekranlarında yayınlanan 'Veda Mektubu' dizisinde hayat verdiği 'Alanur Yıldız' karakteriyle adından söz ettiren Nurgül Yeşilçay, 48 yaşına girdi. Ünlü ismin, yayınladığı yeni yaş videosu sosyal medyada gündem oldu.
28.03.2024 Magazin
Nurgül Yeşilçay 48 oldu! 'Yeni yaş' paylaşımıyla kırdı geçirdi
Nurgül Yeşilçay 48 oldu! 'Yeni yaş' paylaşımıyla kırdı geçirdi Son olarak Kanal D ekranlarında yayınlanan 'Veda Mektubu' dizisinde hayat verdiği 'Alanur Yıldız' karakteriyle adından söz ettiren Nurgül Yeşilçay, 48 yaşına girdi. Ünlü ismin, yayınladığı yeni yaş videosu sosyal medyada gündem oldu.
29.03.2024 Cadde
Nurgül Yeşilçay nasıl zayıfladı? '30 günde 17 kilo' iddiasına cevap!
Nurgül Yeşilçay nasıl zayıfladı? '30 günde 17 kilo' iddiasına cevap! Final yapan Kanal D dizisi 'Veda Mektubu'nda hayat verdiği 'Alanur Yıldız' karakteriyle adından söz ettiren Nurgül Yeşilçay, son dönemde ise verdiği kilolarla dikkat çekiyor. Fit bir görünüme kavuşan ünlü oyuncu, 30 günde 17 kilo verdiği iddiasına açıklık getirdi.
25.03.2024 Cadde
TOKAT İFTAR VAKTİ İMSAKİYE 2024 | Tokat'ta bugün iftar saat kaçta olacak, iftara ne kadar kaldı, oruç ne zaman açılacak?
TOKAT İFTAR VAKTİ İMSAKİYE 2024 | Tokat'ta bugün iftar saat kaçta olacak, iftara ne kadar kaldı, oruç ne zaman açılacak? İslam alemi için en önemli aylar arasında yer alan Ramazan ayı bu yıl da gelip çattı. 11 Mart’ta ilk oruçlar tutulmaya başladı. Tokat halkı saat kaçta, ne zaman oruçlarını açacaklarını öğrenmek için araştırmalara başladı. Tokat imsakiye 2024, Tokat'ta iftar saat kaçta, oruç ne zaman açılacak? İşte detaylar haberimizde…
18.03.2024 Bilgi Rehberi
KOCAELİ İFTAR VAKTİ İMSAKİYE 2024 | Kocaeli'de bugün iftar/sahur saat kaçta olacak, iftara ne kadar kaldı, oruç ne zaman açılacak?
KOCAELİ İFTAR VAKTİ İMSAKİYE 2024 | Kocaeli'de bugün iftar/sahur saat kaçta olacak, iftara ne kadar kaldı, oruç ne zaman açılacak? 11 Ayın sultanı olan Ramazan ayı idrak ediliyor. İslam alemi ise bu ayda farz olan orucu tutmaya niyetleniyor. Milyonlarca vatandaş Diyanet'in yayımladığı 2024 imsakiyeyi araştırıyor. Kocaeli de merak edilen imsakiyeler arasında bulunuyor. Peki Kocaeli'de sahur, imsak vakti ne zaman, saat kaçta? Kocaeli'de iftar saat kaçta, oruç ne zaman açılacak? İşte 2024 Kocaeli imsakiye haberimizde...
18.03.2024 Bilgi Rehberi
Zeytinle baş ağrısından kurtulun! Hem sahurda hem iftarda yemenin 3 faydası
Zeytinle baş ağrısından kurtulun! Hem sahurda hem iftarda yemenin 3 faydası Ramazan ayında gün boyu süren oruç kimileri için oldukça zorlayıcı kimileri için de oldukça kolaydır. Oruca başlamadan önce tüm gün tok tutacak ve zinde hissettirecek besinler tüketmek gerekir. Orucu zeytinle açmak doğru mu, yoksa hiçbir faydası yok mu?
Yeni trend cilt orucuymuş! Bol su için, en iyi nemlendiriciyi seçin
Yeni trend cilt orucuymuş! Bol su için, en iyi nemlendiriciyi seçin Sürekli değişen cilt bakımı dünyasında herkesin dikkatini çeken yeni bir trend ortaya çıktı: Cilt orucu. Doğal cildinizin nefes almasına ve gençleşmesine izin vermek için sevdiğiniz serumlara, kremlere ve toniklere ara verin. Bunu yaşamınıza nasıl katacağınıza dair ipuçları haberimizde.
15.03.2024 Cilt Bakımı
DİNİ GÜNLER TAKVİMİ 🤲🏻 BU SENE RAMAZAN'IN SON GÜNÜ NE ZAMAN? 2024 Ramazan ayı bitiş tarihi! 11 Ayın sultanı Ramazan ne zaman bitiyor?
DİNİ GÜNLER TAKVİMİ 🤲🏻 BU SENE RAMAZAN'IN SON GÜNÜ NE ZAMAN? 2024 Ramazan ayı bitiş tarihi! 11 Ayın sultanı Ramazan ne zaman bitiyor? Ramazan ayı bugün başladı. Müslümanlar için mübarek Ramazan ayının ilk orucu bugün tutuluyor. Bugün başlayan Ramazan ayının ne zaman biteceği de merak ediliyor. Peki Ramazan ne zaman bitiyor? 2024 Ramazan ayı bitişi hangi gün, ayın kaçında? İşte Diyanet'in duyurduğu Ramazan ayı tarih aralığı...
15.03.2024 Bilgi Rehberi
İlk Rum usta tarafından yapılmış! 91 yıllık ramazan geleneği
İlk Rum usta tarafından yapılmış! 91 yıllık ramazan geleneği Bursa’da bir fırıncı dedesinden kalma 91 yıllık geleneğini sürdürerek, her yıl ramazan ayında çocuklara özel iftariyelik poğaçalar yapıyor.
13.03.2024 Gündem
Deprem konutları için ‘huzur’ ayarı
Deprem konutları için ‘huzur’ ayarı Kamu tarafından yapılacak konutların peyzaj tasarımlarında, depremzedelerde endişe ve gerginlik oluşturmayacak rahatlatıcı ve huzur verici açık yeşil alan düzenleme tekniklerine dikkat edilecek.
13.03.2024 Ekonomi
İnsanlık orucu! Enkazların içinde iftar
İnsanlık orucu! Enkazların içinde iftar Gazze’de ateşkes için diplomatik çabalar sürerken, bölgeye denizden yardım ulaştırılması için somut gelişmeler yaşanıyor. Gazze’ye denizden yardım ulaştıracak ilk gemi Güney Kıbrıs’tan yola çıktı.
13.03.2024 Dünya
Oruç neden hurmayla açılır? Ramazan ayının gözdesi hurmayla orucu açmak sevap mı?
Oruç neden hurmayla açılır? Ramazan ayının gözdesi hurmayla orucu açmak sevap mı? Mübarek Ramazan ayı başlamasıyla birlikte oruç ile ilgili konular merak edilmeye başlandı. İftar için hazırlıklar devam ederken Ramazan sofralarının olmazsa olmazı hurma da başköşede yerini aldı. Peki, oruç neden hurmayla açılır?
12.03.2024 Bilgi Rehberi
Orucu tatlıyla açmak hata mı? Hadislerde de geçiyor: 'Hurma yoksa su'
Orucu tatlıyla açmak hata mı? Hadislerde de geçiyor: 'Hurma yoksa su' Ramazan ayında oruç açmak için pek çok farklı besin tercih ediliyor. Kiminin çorbayla kiminin suyla kiminin de hurma ve zeytinle açtığı oruç, iftarda sağlıklı beslenildiğinde çok daha verimli ve sağlıklı sonuçlar doğuruyor. Hadislerde de geçen oruç açma yöntemini haberimizde anlattık.
RUJ SÜRMEK ORUCU BOZAR MI? Dudağa ruj, nemlendirici sürmek orucu bozar mı?
RUJ SÜRMEK ORUCU BOZAR MI? Dudağa ruj, nemlendirici sürmek orucu bozar mı? Ramazan ayının gelmesiyle birlikte oruç ibadetini yerine getirmek isteyen Müslümanlar, dinin hükümlerini araştırmaya başladı. 12 ayın sadece bir ayına tekabül eden bu ayda sabah güneşin doğuşundan akşam batışına kadar olan süre zarfında yeme içme faaliyetleri yasaklanıyor. Yeme içmenin kısıtlandığı bu süre zarfında dudağa ruj sürmenin orucu bozup bozmayacağı da merak edilen konular arasında yerini alıyor. Peki, ruj sürmek orucu bozar mı? Dudağa ruj, nemlendirici sürmek orucu bozar mı?
11.03.2024 Bilgi Rehberi
KAN VERMEK ORUCU BOZAR MI? Kan vermek ve kan almak orucu bozar mı, kaza gerektirir mi?
KAN VERMEK ORUCU BOZAR MI? Kan vermek ve kan almak orucu bozar mı, kaza gerektirir mi? Ramazan ayının gelmesiyle birlikte oruç ibadetini yerine getirmek isteyen Müslümanlar, dinin hükümlerini araştırmaya başladı. 12 ayın sadece bir ayına tekabül eden bu ayda sabah güneşin doğuşundan akşam batışına kadar olan süre zarfında yeme içme faaliyetleri yasaklanıyor. Yeme içmenin kısıtlandığı bu süre zarfında kan vermenin orucu bozup bozmayacağı da merak edilen konular arasında yerini aldı. Peki, kan vermek orucu bozar mı? Kan vermek ve kan almak orucu bozar mı, kaza gerektirir mi?
11.03.2024 Bilgi Rehberi
Oruçluyken unutup su içmek orucu bozar mı? Oruçluyken yanlışlıkla su içersek oruç bozulur mu, kaza gerekir mi?
Oruçluyken unutup su içmek orucu bozar mı? Oruçluyken yanlışlıkla su içersek oruç bozulur mu, kaza gerekir mi? Oruçluyken yanlışlıkla veya istemeden yapılan bazı şeyler orucu etkiler mi, oruç bozulur mu merakla araştırılıyor. Ramazan ayı geldi ve orucu bozan durumlar, haller de sorgulanmaya başladı. Diyanet dikkat çeken konu hakkında gerekli bilgiyi verdi.
11.03.2024 Ramazan
Oruçluyken unutup yemek-içmek orucu bozar mı? Oruç tutarken yemeğin tadına bakmak orucu bozar mı?
Oruçluyken unutup yemek-içmek orucu bozar mı? Oruç tutarken yemeğin tadına bakmak orucu bozar mı? 11 ayın sultanı Ramazan ayı başlangıcı ile birlikte tüm dünyadaki Müslümanlar Ramazan ayı boyunca oruç tutar. Oruçluyken bazen unutarak bir şeyler yiyip içebiliyoruz. Peki Oruçluyken unutup yemek yemek orucu bozar mı? Yemeğin tadına bakmak orucu bozar mı?
11.03.2024 Ramazan
Burun kanaması oruç bozar mı, kaza gerekir mi? Oruçluyken burundan kan gelmesi orucu etkiler mi?
Burun kanaması oruç bozar mı, kaza gerekir mi? Oruçluyken burundan kan gelmesi orucu etkiler mi? Ramazan ayında oruç tutan kişiler bazı sorular hakkında hassas düşünerek arayışa geçiyor. Oruçluyken burun kanayınca oruç bozulur mu sorusu yoğun ilgi görüyor. Diyanet İşleri Başkanlığı merakla araştırılan soruya yanıt verdi. Peki burun kanaması oruç bozar mı? İşte yanıtı...
11.03.2024 Ramazan

Benzer Haber Etiketleri

Orucu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.