Osırıs-Rex

Osırıs-Rex

Son dakika OSIRIS-REx haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan OSIRIS-REx gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan OSIRIS-REx haber sayfamızda...

Osırıs-Rex

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 34 osırıs-rex haberi bulunmuştur.
Bennu’da sadece karbon değil su da var
Bennu’da sadece karbon değil su da var NASA’nın Osiris-Rex isimli uzay aracı 2 yılın üstünde bir yolculuk geçirerek, Bennu asteroidine ulaşmayı başardı. Asteroitten fincan dolusu örnek toplayan Osiris-Rex uzay aracı, 3 yıl önce Bennu yüzeyinden topladığı örnekleri Dünya’ya 25 Eylül’de getirdi.
13.10.2023 Dünya
Asteroit Bennu bitti, şimdi sıra Apofis'te! 250 gramlık kaya parçasının sırrı
Asteroit Bennu bitti, şimdi sıra Apofis'te! 250 gramlık kaya parçasının sırrı Geçtiğimiz günlerde NASA, Güneş Sistemi'ndeki en tehlikeli iki cisimden biri olarak tanımlanan Bennu asteroidinden örnekler toplayan uzay aracının Dünya'ya döndüğünü açıklamıştı. Peki Bennu’dan alınan örneklerle şimdi ne yapılacak? Doç. Dr. Selçuk Topal, 2016 yılında başlayan çalışma hakkında çarpıcı bilgiler verdi.
5.10.2023 Dünya
Bennu toprağında ‘esrarengiz toz’
Bennu toprağında ‘esrarengiz toz’ NASA’nın aracının, “Bennu” adlı göktaşından alıp Dünya’ya getirdiği toprak örneğinde, bilinmeyen siyah bir toz bulununca alarm verildi!
29.09.2023 Dünya
Uzaydan gelen Bennu'da gizemli element! Siyah bir toz gibi
Uzaydan gelen Bennu'da gizemli element! Siyah bir toz gibi NASA’nın Dünya’ya 2182 yılında çarpma ihtimali olduğu belirtilen Bennu asteroidini incelemesi için gönderdiği uzay aracı OSIRIS- Rex'in getirdiği parçalarda yapılan araştırmalarda daha önce keşfedilmemiş siyah bir madde bulundu.
28.09.2023 Dünya
Bennu’nun toprağı artık insan elinde!
Bennu’nun toprağı artık insan elinde! NASA’nın (ABD Uzay ve Havacılık Dairesi) uzay aracı OSIRIS-Rex’in “Bennu” adlı göktaşından aldığı 250 gram toprağı taşıyan kapsülü önceki gün Dünya’ya ulaştı.
26.09.2023 Dünya
NASA: 4.5 milyar yıllık asteroit örnekleri Dünya'ya getirildi; yaşamın başlangıcına ışık tutabilir
NASA: 4.5 milyar yıllık asteroit örnekleri Dünya'ya getirildi; yaşamın başlangıcına ışık tutabilir NASA'nın uzay aracı 4.5 milyar yıllık asteroit örneklerini Dünya'ya getirdi.
25.09.2023 Dünya
Bennu’dan Dünya’ya 250 gram toprak
Bennu’dan Dünya’ya 250 gram toprak NASA’nın (ABD Uzay ve Havacılık Dairesi) uzay aracı OSIRIS-Rex, bir göktaşından şimdiye kadar toplanan en büyük örneği taşıyan kapsülünün dün Dünya’ya inmesiyle tarihe geçti.
25.09.2023 Dünya
Dünya merakla bekliyordu! 'Bennu'dan örnek toplayarak döndü
Dünya merakla bekliyordu! 'Bennu'dan örnek toplayarak döndü Merakla beklenen NASA'nın Osiris-Rex kapsülü, Bennu adlı asteroitten topladığı örnekler ile başarılı şekilde Dünya’ya döndü. Örnekler uluslararası bir grup tarafından incelenecek.
24.09.2023 Dünya
'Yaşamın kaynağı' mermiden 15 kat hızla Dünya'ya geliyor
'Yaşamın kaynağı' mermiden 15 kat hızla Dünya'ya geliyor Dünyadaki yaşama ışık tutacağı düşünülen Bennu isimli göktaşına ait tozlar bugün ABD'nin Utah eyaletine indirilecek. Bilim insanlarının heyecanla takip ettiği gelişme saatler içinde sonlanacak.
24.09.2023 Dünya
Asteroit parçası taşıyan kapsül Dünya'ya yaklaşıyor: Yaşamın başlangıcına dair ipuçları sunabilir
Asteroit parçası taşıyan kapsül Dünya'ya yaklaşıyor: Yaşamın başlangıcına dair ipuçları sunabilir Güneş Sistemi'ndeki en tehlikeli kaya Bennu'dan alınan 250 gram ağırlığındaki toz, bilim insanları tarafından heyecanla bekleniyor. Kapsüldeki tozda ilk olarak su eşleşmesi ve karbon bazlı moleküllerin listesine bakılacak.
23.09.2023 Dünya
Ünlü asteroid Bennu'yu inceleyen  uzay aracı OSIRIS- REx Dünya’ya geri dönüyor
Ünlü asteroid Bennu'yu inceleyen uzay aracı OSIRIS- REx Dünya’ya geri dönüyor NASA’nın Dünya’ya 2182 yılında çarpma ihtimali olduğu belirtilen Bennu asteroidini incelemesi için gönderdiği uzay aracı OSIRIS- REx, 24 Eylül Pazar günü içinde örnekle geri dönüyor.
22.09.2023 Dünya
The Economist Türkiye seçimlerini yazdı: Muhalefet dümensiz, ivme kaybediyor
The Economist Türkiye seçimlerini yazdı: Muhalefet dümensiz, ivme kaybediyor Dünyaca ünlü The Economist dergisinde, Türkiye'deki seçimlere ilişkin çarpıcı bir yazı kaleme alındı. 'Muhalefetteki çatlaklar gün yüzüne çıkıyor' ifadelerin kullanıldığı yazıda, Akşener ve Kılıçdaroğlu çekişmesine dikkat çekildi.
17.01.2023 Haberler
The Economist Türkiye seçimlerini yazdı: Muhalefet dümensiz, ivme kaybediyor
The Economist Türkiye seçimlerini yazdı: Muhalefet dümensiz, ivme kaybediyor Dünyaca ünlü The Economist dergisinde, Türkiye'deki seçimlere ilişkin çarpıcı bir yazı kaleme alındı. 'Muhalefetteki çatlaklar gün yüzüne çıkıyor' ifadelerin kullanıldığı yazıda, Akşener ve Kılıçdaroğlu çekişmesine dikkat çekildi.
17.01.2023 Gündem
Dünya basını: Tartışmasız 2023'ün en önemli seçimleri Türkiye'de
Dünya basını: Tartışmasız 2023'ün en önemli seçimleri Türkiye'de Ünlü Amerikan dergileri Foreign Policy yeni yılda izlenecek seçimler arasında saydığı Türkiye'ye geniş yer ayırdı, Politico bir analiz yayımladı. France24 ise Türkiye seçimlerini 2023'ün ana olayları arasında saydı.
2.01.2023 Dünya
2023'te yapılması planlanan en büyük 4 uzay görevi
2023'te yapılması planlanan en büyük 4 uzay görevi 2022 uzay teknolojileri açısından hareketli bir yıl oldu. 2023'ün de tıpkı bu yılki gibi hareketli geçmesi bekleniyor. İşte gelecek yıl yapılması planlanan en iddialı görevleri...
29.12.2022 Dünya
NASA uyardı! Hızla Dünya'ya haklaşıyor, bugün saat 19.00'da...
NASA uyardı! Hızla Dünya'ya haklaşıyor, bugün saat 19.00'da... ABD uzay ajansı NASA, Big Ben'den üç kat daha büyük bir asteroidin Dünya'nın yanından geçeceği konusunda uyardı. 3361 Orpheus adlı Apollo sınıfı asteroit, 300 metre genişliğinde ve saatte yaklaşık 30 bin kilometre hızla yol alıyor.
21.11.2021 Dünya
4.5 milyar yaşındaki asteroidden numune alan uzay aracı Dünya'ya dönüşe geçti
4.5 milyar yaşındaki asteroidden numune alan uzay aracı Dünya'ya dönüşe geçti 24 Eylül 2023 tarihinde ABD'de bir çöle inecek uzay aracı Osirix-Rex, içeriği 60 gram ağırlığında olan çok değerli bir kargo taşıyor. Bennu isimli asteroide iniş yapan uzay aracı, ilk Ay yolculuklarından bu yana, en büyük araştırma numunelerini Dünya'ya getirecek.
11.05.2021 Dünya
Kapsüle yerleştirildi! Uzaydan dünyaya geliyor
Kapsüle yerleştirildi! Uzaydan dünyaya geliyor ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesinin uzay aracı OSIRIS-REx, topladığı gök taşı örneklerini dünyaya göndermek için bir kapsüle yerleştirdi.
30.10.2020 Teknoloji
NASA'nın uzay aracı gök taşı örneklerini kapsüle yerleştirdi
NASA'nın uzay aracı gök taşı örneklerini kapsüle yerleştirdi ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) uzay aracı OSIRIS-REx, topladığı gök taşı örneklerini dünyaya göndermek için bir kapsüle yerleştirdi.
30.10.2020 Teknoloji
NASA Bennu’dan topladığı numuneleri dünyaya getiriyor
NASA Bennu’dan topladığı numuneleri dünyaya getiriyor NASA’nın OSIRIS-Rex uzay aracı geçtiğimiz hafta Bennu isimli göktaşından numuneler toplamıştı ancak topladığı numunelerin miktarı çok fazla olduğu için deposunun kapağı tam kapanmamıştı ve küçük taşlar ile tozlar uzaya saçılmaya başlamıştı. NASA, numunelerin Dünyaya getirilmesi işlemini 2 Kasım tarihinden yarına çektiğini açıkladı.
28.10.2020 Teknoloji
Çok numune topladı, kapak kapanmadı
Çok numune topladı, kapak kapanmadı NASA’nın uzay aracı Osiris- Rex’in Dünya’dan yüzlerce milyon kilometre uzaklıktaki “Bennu” isimli gök taşı üzerinden toplamayı başardığı örnekler risk altında.
26.10.2020 Dünya
NASA’nın robot kolu Bennu’dan yüklü miktarda numune almayı başardı
NASA’nın robot kolu Bennu’dan yüklü miktarda numune almayı başardı NASA, Salı günü Bennu adı verilen göktaşından robot kollarıyla numune alma operasyonu yapmış ve başarılı olmuştu. Toplanan numune taşlardan bazılarının ebatları, kolun bağlı olduğu uzay aracının deposuna sığmayacak kadar büyük.
24.10.2020 Teknoloji
NASA'nın OSIRIS-REx uzay aracından yeni görüntüler
NASA'nın OSIRIS-REx uzay aracından yeni görüntüler Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından numune toplaması için Bennu göktaşına gönderilen OSIRIS-REx uzay aracının yeni görüntüleri yayınlandı.
22.10.2020 Haberler
Son dakika! Tarihte bir ilk... NASA, göktaşına indi!
Son dakika! Tarihte bir ilk... NASA, göktaşına indi! NASA, tarihinde ilk kez bir göktaşına inmeyi başardı. OSIRIS-REx Aracı göktaşından numuneleri aldı.
21.10.2020 Teknoloji
Geri sayım başladı! Büyük sır ortaya çıkabilir
Geri sayım başladı! Büyük sır ortaya çıkabilir NASA’nın OSIRIS-REx isimle küçük uzay aracı, yaklaşık iki yıldır Dünya’dan 100 milyon uzaktaki bir göktaşının yörüngesinde inceleme yapıyordu. Bilimciler, Bennu adı verilen bu göktaşının Dünya'dan birkaç milyon sonra oluşan çok daha büyük bir göktaşının parçası olduğunu düşünüyor.
19.10.2020 Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Osırıs-Rex ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.