Eskişehir'de 4 akademisyeni öldüren katilin cezası belli oldu
Eskişehir'de 4 akademisyeni öldüren katilin cezası belli oldu Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde 4 akademisyeni tabancayla vurarak öldüren araştırma görevlisi Volkan Bayar'a (38) tasarlayarak kasten öldürmekten 4 kez ağırlaştırılmış ömür boyu müebbet hapis cezası verildi.
11.09.2020 Haberler
Trafik ışıklarında bekleyenler hayatlarının şokunu yaşadı
Trafik ışıklarında bekleyenler hayatlarının şokunu yaşadı Eskişehir'de kontrolden çıkan otomobilin 5 araca çarpması sonucu 15 kişi yaralandı.
26.03.2019 Gündem
Trafik ışıklarında bekleyenler hayatlarının şokunu yaşadı
Trafik ışıklarında bekleyenler hayatlarının şokunu yaşadı Eskişehir'de kontrolden çıkan otomobilin 5 araca çarpması sonucu 15 kişi yaralandı.
26.03.2019 Gündem
YÖK'den olağanüstü toplantı çağrısı
YÖK'den olağanüstü toplantı çağrısı YÖK Başkanı Saraç, YÖK Genel Kurulunu, Osmangazi Üniversitesi'ndeki silahlı saldırıyı görüşmek üzere 12 Nisan Perşembe olağanüstü toplantıya çağırdı.
7.04.2018 Gündem
Araştırma görevlisi dehşet saçtı
Araştırma görevlisi dehşet saçtı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde görevli Doç. Dr. Ayşe Aypay, katliamın ardından sinir krizi geçirdi. Arkadaşları uzun süre Aypay'ı sakinleştirmeye çalıştı. Katliamdan kurtulan Doç. Dr. Ayşe Aypay: "Eğer ben bugün adliyeye ifade vermeye gitmemiş olsaydım, Volkan Bayar'ın beşinci cenazesi bendim" dedi.
11.09.2019 Yaşam
Üniversitede silahlı saldırı: 4 öğretim görevlisi hayatını kaybetti
Üniversitede silahlı saldırı: 4 öğretim görevlisi hayatını kaybetti Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi'nde, bir araştırma görevlisinin silahlı saldırısı sonucu 4 öğretim görevlisinin hayatını kaybettiği, şüphelinin polis tarafından yakalandığı bildirildi. Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesindeki bir araştırma görevlisi, dekan yardımcısı, fakülte sekreteri, öğretim üyesi ve okutmanı öldürdü. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektör. Prof. Dr. Hasan Gönen, Eğitim Fakültesindeki silahlı saldırıda ölenlerin sayısının 4 olduğunu açıkladı. Prof. Dr. Gönen, yaptığı açıklamada, "Volkan ismindeki bir araştırma görevlimiz, dekan beyin odasına giriyor. Dekan bey orada tesadüfen yokmuş. Fatih bey varmış, onu vurmuş. Daha sonra dekan yardımcımız ve üst katta 2 araştırma görevlimizi de vurmuş. Daha sonra elinde tabanca ile binayı terk ettikten sonra güvenlikçilerimiz takip ekmişler. Biraz ileride polis derdest etmiş. Durum bundan ibaret. Şu anda şimdilik 4 ölümüz var. Başımı sağ olsun. Osmangazi Üniversitesi camiası olarak inşallah bu tür hadiseleri bir daha yaşamayız. Başımız sağ olsun” dedi. SALDIRGAN Saldırganın FETÖ'den ihraç edildiği öğrenildi.
11.09.2019 Yaşam
Eskişehir'de profesör ve doçentlere operasyon: 38 gözaltı
Eskişehir'de profesör ve doçentlere operasyon: 38 gözaltı Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde (ESOGÜ), Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, aralarında profesör, doçent ve yardımcı doçentlerin de yer aldığı 38 zanlı gözaltına alındı.
23.12.2016 Gündem
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde gerginlik
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde gerginlik Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde karşıt görüşlü gruplar arasında stant meselesinden ötürü kavga çıktığı iddia edildi. Özel güvenlik görevlilerin müdahale etmeye çalıştığı kavgada sandalyeler, masalar havada uçuştu. Ülkü Ocakları mensuplarından ve sol görüşlü öğrencilerden oluşan yaklaşık 100’er kişilik gruplar, Meşelik Kampüsü Meşelik Kafe önünde toplandı. Özel güvenlik görevlilerinin önlem aldığı olayda, bir süre slogan atan gruplar daha sonra birbirlerine sandalye, masa, soda şişesi ve taş fırlatmaya başladı. Güvenlik görevlilerin araya girerek ayırmaya çalıştığı gruplar bir süre sonra birbirlerinden uzaklaştırıldı. Daha sonra olay yerine çevik kuvvet ekipleri de gelerek tedbir aldı. Öğrenciler arasında ara ara yeninden arbede
11.09.2019 Haberler