Otizmli Çocuk

Otizmli Çocuk

Son dakika otizmli çocuk haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan otizmli çocuk gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan otizmli çocuk haber sayfamızda...

Otizmli Çocuk

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 277 otizmli çocuk haberi bulunmuştur.
Beyzbol sopalı komşu kabusu! ‘Bana ne çocuğun otizmliyse'
Beyzbol sopalı komşu kabusu! ‘Bana ne çocuğun otizmliyse' Otizmli çocuklarının eğitimi için Almanya'dan Kocaeli'ne gelen aile, komşularının kapılarına beyzbol sopası ile dayanmasıyla hayatlarının şokunu yaşadı.
10.01.2024 Haberler
Beyzbol sopalı komşu kabusu! ‘Bana ne çocuğun otizmliyse'
Beyzbol sopalı komşu kabusu! ‘Bana ne çocuğun otizmliyse' Otizmli çocuklarının eğitimi için Almanya'dan Kocaeli'ne gelen aile, komşularının kapılarına beyzbol sopası ile dayanmasıyla hayatlarının şokunu yaşadı.
10.01.2024 Gündem
Otizm bir aşıyla tedavi edilebilecek
Otizm bir aşıyla tedavi edilebilecek Yakın bir gelecekte aşıyla otizmi tedavi etmek mümkün olabilecek. Çinli bilim insanları, fareler üzerinde yaptıkları çalışmada büyük bir adım attı.
6.12.2023 Dünya
Otizmli çocuğun sesinden rahatsız oldu! 20 gün sonra anne ve babasına dehşeti yaşattı
Otizmli çocuğun sesinden rahatsız oldu! 20 gün sonra anne ve babasına dehşeti yaşattı Beylikdüzü'nde, 5 yaşındaki otizmli çocuğun gürültüsünden rahatsız olduğu öne sürülen Yunus Ş.,  çocuğun annesi Müjgan Özdemir'e tepki gösterdi. Bunun üzerine baba Murat Kaan Özdemir, tepki gösteren Yunus Ş.'nin yanına giderek durumu izah ederken tartışma çıktı. Tartışmadan 20 gün sonra baba Özdemir, sopalı saldırıya uğradı.
10.04.2023 Gündem
Aman sıkı giyin araba çarpmasın!
Aman sıkı giyin araba çarpmasın! Otizm o kadar hızlı artış gösteriyor ki, belki bundan 30 yıl sonra her iki doğumdan biri otizmli bir çocuk olacak! Ve şu anda otizmle başedebilmenin bir tek yolu var. O da eğitim...
2.04.2023 Gündem
Adana'ya gitmedi, Hatay'da kalınca kurtuldu! Neriman annenin otizmli oğlu için tek isteği var
Adana'ya gitmedi, Hatay'da kalınca kurtuldu! Neriman annenin otizmli oğlu için tek isteği var Türkiye'nin 11 ilinde yaşanan deprem felaketi sonrası özel çocuklarıyla hayata tutunmaya çalışan aileler çok zorlu bir sınavdan geçiyor. Doğma büyüme Hataylı Neriman Nas ve oğlu da onlardan biri. En yakınlarını kaybeden ve otizmli çocuğuyla şans eseri hayatta kalan anne, evi 'ağır hasarlı' olarak tespit edildiği için içeri giremiyor. Ancak o, deprem sonrasında düzeni bozulduğu için sinirli ve gergin oğlunun fiziksel şiddetine maruz kalsa da konteynerinde hayata tutunmakta kararlı. Bu süreçte ise tek bir isteği var.
1.03.2023 Gündem
Otizmli çocuğun ailesinden korkunç iddia! '6’ncı dakikada ağzına vurmaya başlıyor'
Otizmli çocuğun ailesinden korkunç iddia! '6’ncı dakikada ağzına vurmaya başlıyor' Otizmli 6 yaşındaki Mustafa Koşar, iddiaya göre evine özel eğitim vermesi için gelen klinik psikolog İ.A tarafından darbedildi. İ.A. eğitimlerin katı kurallar dahilinde olduğuna vurgu yaparak iddiaları yalanlarken, aile, klinik psikolog İ.A hakkında suç duyurusunda bulundu.
29.01.2023 Gündem
13 yaşındaki otizmli çocuğun cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndan alındı
13 yaşındaki otizmli çocuğun cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndan alındı Arnavutköy’deki apartmanın çatı katında çıkan yangında hayatını kaybeden 13 yaşındaki otizmli çocuk Abdullah Kurdi’nin cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndan alındı. Baba Muhammet Kurdi, "Abdullah dünyaya melek geldi, dünyadan da melek gitti" ifadelerini kullandı.
4.10.2022 Gündem
7.5 yıl gecikmeli ilk ihmal davası!
7.5 yıl gecikmeli ilk ihmal davası! Otizmli 3 çocuğun özel bir eğitim merkezinde, yanlış uygulamalar nedeniyle fiziksel hasar gördükleri iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması ancak 7.5 yıl sonra görüldü.
29.07.2022 Gündem
“Karanlığın içinde mum ışığıyla ilerledik”
“Karanlığın içinde mum ışığıyla ilerledik” 26 yaşındaki Emir Bildirici, Türkiye’de resmi kayıtlara göre çalışan 30 otizmli bireyden biri. Aldığı eğitimlerle büyük yol kateden Emir için rehabilitasyon merkezi çalıştığı fabrika.
3.04.2022 Pazar
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan süresiz nafaka açıklaması!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan süresiz nafaka açıklaması! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunuyor. Bakan Yanık süresiz nafaka ile ilgili önemli mesajlar verdi.
2.04.2022 Haberler
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan süresiz nafaka açıklaması!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan süresiz nafaka açıklaması! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık süresiz nafaka ile ilgili önemli mesajlar verdi. İşte detaylar...
2.04.2022 Ekonomi
Aydın’ın otizmli mehteri
Aydın’ın otizmli mehteri Aydın Büyükşehir Belediyesi, ‘Otizmli Çocuklar Mehter Takımı’nı kurdu.
23.02.2022 Ege
‘Otizmde erken tanı hayat kurtarıyor’
‘Otizmde erken tanı hayat kurtarıyor’ Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Suat Kardaş, “Otizmle ilgili elimizdeki en güçlü enstrüman eğitim. Türkiye’de eğitim çağında 434 bin otizmli birey bulunuyor ve bunların sadece yüzde 10’u eğitime erişebiliyor” dedi. Bu alandaki eğitimin yüksek maliyetine dikkati çeken Suat Kardaş, devletin ailelere verdiği maddi desteğin de mutlaka artırılması gerektiğini söyledi.
10.11.2021 Gündem
Artan endişe: Otizm
Artan endişe: Otizm Görülme sıklığına bakarsak ilk tanımlandığında 10 binde bir olarak görülürken, 2020 yılında her 54 yeni doğan çocuktan birinde otizm gelişme riski olduğuna dair veriler var
8.11.2021 Gündem
Otizm göçü! Her şey çocuklarımız için
Otizm göçü! Her şey çocuklarımız için İzmir’in Menemen ilçesindeki Sabahat Akşiray Özel Eğitim Uygulama Okulu, otizmli çocuğu olan ailelerin gözbebeği. Aileler, çocukları bu okulda eğitim görebilsin diye bölgeye göç ediyor
7.11.2021 Gündem
'Birlikte çok daha güçlüyüz'
'Birlikte çok daha güçlüyüz' Özel gereksinimli çocuklu ebeveynlerin oluşturduğu çalışma grubu, deneyim ve ihtiyaçlardan yola çıkarak çözüm önerileri geliştiriyor, bunlar projeye dönüşüyor.
11.10.2021 Gündem
“Ağlayarak geldik, gülerek çıkıyoruz”
“Ağlayarak geldik, gülerek çıkıyoruz” Egemen ve Mustafa’nın erken tanı ve doğru eğitimle otizme karşı kazandığı zaferi, anneleri Nilay Yaşar ve Neşe Azaklıoğlu’yla konuştuk
11.07.2021 Pazar
ABD'de havalimanında bagaj taşıma bandına giren otizmli çocuk korkuttu
ABD'de havalimanında bagaj taşıma bandına giren otizmli çocuk korkuttu Amerika Birleşik Devletleri'nin Minnesota eyaletindeki MSP Havalimanı'nda hareket halindeki bagaj taşıma bandına çıkarak ortadan kaybolan 9 yaşındaki otizmli çocuk panik yarattı.
19.05.2021 Haberler
“Otizmliler sürekli karantinada kalsın isteniyor”
“Otizmliler sürekli karantinada kalsın isteniyor” 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü öncesinde Ayşe Karınca, 9 yaşındaki otizmli oğlu Çınar’la salgın döneminde yaşadığı zorlukları anlatıyor
28.03.2021 Pazar
Kargo görevlisi, fotoğrafını çeken otizmli çocuğu dövdü!
Kargo görevlisi, fotoğrafını çeken otizmli çocuğu dövdü! Antalya’da atipik otizmli Kuzey Kaan Saka (10), dün evin önünde oynarken, iddiaya göre cep telefonuyla fotoğrafını çektiği kargo görevlisi tarafından dövüldü. Kargo görevlisi hakkında şikayetçi olan baba, çocuğunun tüm gece olayın etkisiyle uyumadığını, psikolojisinin bozulduğunu ifade etti. Dehşeti yaşayan çocuğun annesi ise, "Bütün emeklerim boşa gitti. Onu topluma kazandırmak için sürekli uğraşıyorum. Sil baştan geri döndük" diye konuşu.
14.01.2021 Haberler
Otizm Nedir? Çocuklarda Otistik Neden Olur, Belirtileri Nelerdir?
Otizm Nedir? Çocuklarda Otistik Neden Olur, Belirtileri Nelerdir? Otizim son dönemlerde yaygın bir biçimde görülen hastalıklar arasında kendine yer buldu. Siz de otizm nedir, çocuklarda otistik neden olur, otizim belirtileri nelerdir sorularının cevaplarını merak ediyorsanız içeriğimizde tüm detayları derledik.
21.12.2020 Ebeveyn
Avustralya'da otizmli çocuk dağda kayboldu
Avustralya'da otizmli çocuk dağda kayboldu Avustralya'da 14 yaşındaki çocuk ailesiyle birlikte gittiği tatilde kayboldu. Otizm hastası olduğu belirtilen kayıp çocuğun yüzlerce görevli ve gönüllü tarafından arama çalışmaları sürüyor.
9.06.2020 Dünya
Alkışlar size!
Alkışlar size! İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu’nun sosyal medya hesabı üzerinden düzenlenen Evden Otizm Festivali’ne katılan bireyler, hünerlerini sergiliyor. Müzik eğitmeni Orçun Berrakçay “Festivalle, otizmli bireylerin ve ailelerin motivasyonunu yükseltmeyi hedefliyoruz” dedi
6.05.2020 Ege
Eve kapanan otizmli çocuklar için ailelere 9 önemli tavsiye
Eve kapanan otizmli çocuklar için ailelere 9 önemli tavsiye Corona virüs salgını, dünyadaki herkesi sosyal, psikolojik ve ekonomik alanlarda etkilediği gibi otizmli çocukları da birçok alanda etkiledi. Corona virüs önlemleri kapsamında sürdürülen uzaktan eğitim ise otizmli çocukların normal hayatlarına devam etmesinde yetersiz kalabilir. Özel Eğitim Öğretmeni ve Psikolog Mine Ağır, sosyal izolasyon döneminde ebeveynlere evlerinde kolaylıkla uygulayabileceği 9 yöntem önerdi
28.04.2020 Çocuk Sağlığı

Benzer Haber Etiketleri

Otizmli Çocuk ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.